Gönderen Konu: Toyota Verso Lpg dönüşümü ,LPG Montaj Resimleri Brc  (Okunma sayısı 9115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fs Otogaz Sistemleri , BRC Yetkili Bayisi
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Toyota Verso Lpg dönüşümü ,LPG Montaj Resimleri Brc
« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2012, 11:53:06 »
faruk bey forumda bazı arkadaşlar motorun zarar görmemesi için 3 depo lpg den sonra 100-150km benzin ile aracı kullanın diye tavsiyede bulunuyorlar bu konu hakkında görüş ve tavsiyelerinizi alabilirmiyim birde araçım km de karışık olarak 200 kuruş yakıyor 2004 corolla için uygunmudur.

Sistem zaten bunu kendisi yapıyor ,
her çalıştırmada benzinle çalışıp daha sonra lpg ye geçiyor, bahsettiğiniz uygulamaya gereksiz gözüyle bakıyorum.

Yakıtınız mükemmel  :DUR: ayarlarınız la oynamayın :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2012, 11:53:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Ocak 23, 2012, 11:57:29 »
Faruk bey merhaba,
Acaba tank (muhafazası) ile zemin arasında kaç cm aralık kalmıştı? Mümkünse aşağıdan çekilmiş fotosu varsa paylaşabilir misiniz?
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40494.0
bu benim araçdaki montaj yeterince güvenli mi onu kıyaslamayı istiyordum.
Teşekkürler.

Tank aracınızın tabanına sıfır olarak ankre edilir ki oynamasın ses yapmasın üstelik sağlam olsun.
Aynı şekilde muhafaza sacı da sıfır olarak tanka temas halinde montaj yapılır,
Tankınızın hem üzerinde hem altında izalasyon malzemesi vardır sadece 05 cm kalınlığında, (Darbe anında metal metale temas etmesin kıvılcım çıkartmasın diye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Ocak 23, 2012, 12:04:11 »
Faruk bey merhaba,
Acaba tank (muhafazası) ile zemin arasında kaç cm aralık kalmıştı? Mümkünse aşağıdan çekilmiş fotosu varsa paylaşabilir misiniz?
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=40494.0
bu benim araçdaki montaj yeterince güvenli mi onu kıyaslamayı istiyordum.
Teşekkürler.
Toyota Verso (Altdan Tank) Lpg dönüşümü ,LPG Montaj Resimleri [/size]

[/center]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Ocak 23, 2012, 17:51:25 »
Faruk bey evvela yorumunuz ve fotoğraf paylaşımınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz doğru, benim aracta da öyle izolasyonlu yaptılar montajı. MMOdan sızdırmazlık raporu da aldım.
Merak ettiğim o muhafaza saçından yere kadar ne kadar mesafe kaldığıydı. Benim araç boşken ölçtüm, 23cm vardı. Aracı tam dolu kullanırken bi tümsek, çukurda tank yere değer diye endişeleniyorum. Acaba bu  47lt (yüksekliği 20cm) tankı söktürüp yerine sizinki gibi 41lik taktırsam stepne boşluğuna daha iyi oturur mu ? Yerden daha yüksek ve güvenli olur mu?

Tank aracınızın tabanına sıfır olarak ankre edilir ki oynamasın ses yapmasın üstelik sağlam olsun.
Aynı şekilde muhafaza sacı da sıfır olarak tanka temas halinde montaj yapılır,
Tankınızın hem üzerinde hem altında izalasyon malzemesi vardır sadece 05 cm kalınlığında, (Darbe anında metal metale temas etmesin kıvılcım çıkartmasın diye)
05 էօկօէﻪ  νεгรօ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 23, 2012, 18:54:05 »
Faruk bey evvela yorumunuz ve fotoğraf paylaşımınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz doğru, benim aracta da öyle izolasyonlu yaptılar montajı. MMOdan sızdırmazlık raporu da aldım.
Merak ettiğim o muhafaza saçından yere kadar ne kadar mesafe kaldığıydı. Benim araç boşken ölçtüm, 23cm vardı. Aracı tam dolu kullanırken bi tümsek, çukurda tank yere değer diye endişeleniyorum. Acaba bu  47lt (yüksekliği 20cm) tankı söktürüp yerine sizinki gibi 41lik taktırsam stepne boşluğuna daha iyi oturur mu ? Yerden daha yüksek ve güvenli olur mu?

47 lt lik tank ile 41 lt lik tank arasında yükseklik farkı yoktur, ikiside 20 cm yüksekliğindedir.
yere çarpma durumunda risk yaşanmaması için  muhafaza sacı konuluyor zaten gönlünüz rahat olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 23, 2012, 23:01:41 »
faruk bey muhafaza sacının sol tarafından dikdörtgen kesilmiş.Ayrıca muhafazanın üstüne ekleen sol taraftaki o kare şeklindeki üstünde sanki kablo olan siytah renge boyanmıs yerin ne işe yaradıgı konusuında aydınlatırsanız sevinirim.Bendede 2006 verso var ondada lpg takılı ama bu uygulamalar yapılmamış..
,Ayrıca bülent bey okadar elhamlı olmayın aracınızn lpg tankının muhafazasından ziyade çogu araçta benzin deposu koruma yok ulu orta duruyor zaten..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ocak 24, 2012, 11:11:47 »
faruk bey muhafaza sacının sol tarafından dikdörtgen kesilmiş.Ayrıca muhafazanın üstüne ekleen sol taraftaki o kare şeklindeki üstünde sanki kablo olan siytah renge boyanmıs yerin ne işe yaradıgı konusuında aydınlatırsanız sevinirim.Bendede 2006 verso var ondada lpg takılı ama bu uygulamalar yapılmamış..
,Ayrıca bülent bey okadar elhamlı olmayın aracınızn lpg tankının muhafazasından ziyade çogu araçta benzin deposu koruma yok ulu orta duruyor zaten..

Şamandırayı da dış etkenlere karşı korumaya alıyoruz, aksi takdirde gösterge de sürekli bozuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 09, 2012, 09:29:18 »
Takip.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 15, 2013, 00:43:09 »
TÜVTÜRK muayenesinde versolara takılan simit tankların üzerindeki seri no bilgileri( kabartmalı ) olanlar alt tarafa gelecek şekilde olacak dendi ve araç muayeneden geçmedi.Bu tip tanklar mevcut mu. okunması kolay olsun diye bu tip simit depoların şamandırasıyla birlikte  fiyatı nedir .sadece depo ve şamandıra montaj fiyatı lpg ruhsata işli ..Bilgi verirseniz memnun olurum.Araç Antalya daki Tüvtürk muayenesinden geçmedi.