Anket

golf mü seat leon mu ?  ( ikinci el)

golf
25 (67.6%)
leon
12 (32.4%)

Toplam Oy Verenler: 36

Gönderen Konu: golf mü seat leon mu ? ( ikinci el)  (Okunma sayısı 20525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: golf mü seat leon mu ? ( ikinci el)
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2011, 02:21:44 »
kesinlikle leonu tavsiye etmiyorum dış görünüş olarak bi albenisi var ama kullanırken arabanın dışını göremiosun ki :)) iç mekan vasat küçük camlar adi plastik vs
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2011, 02:21:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 28, 2011, 08:52:26 »
arkadaşlar,

ikinci el 2005-2006-2007-2008 model aralığında golf veya leon karşılaştırmasında en mantıklı seçim ne olabilir. aracın teknik özellikleri, kullanım rahatlığı, sağlamlığı, yakıt ekonomisi yani her anlamda en iyi tercih hangisi?

vay kardeş golf falan hayırlısı olsun :) artık bu zamanda benzinli arabaya binilmez hele ki düp takılmıyorsa. gerçi ben düpe karşıyım. ama illa bunlardan biri diyorsan golf. golf lerde de iç mekandaki plastiklerin kaplamaları soyuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 28, 2011, 11:12:38 »
golf ve leonlar neredeyse aynı kalıp üzerinden üretiliyor, iç malzemesi kötü, adi malzeme gibi yorumlara da şaşırıyorum, çünkü golf ve leonların iç malzemeleri birebir aynı,,
iç tasarım olarak bakarsanız da leonların tasarımı yanında golf tasarımı sıfır bence, soft ve sport aynı yerde olmuş, çok güzel görünüyor,,
fiyat olarak da leon fr ile golf arasında neredeyse fark yok gibi, hatta leon fr biraz daha uygun,, (FR modelini örnek verdim çünkü en çok hoşuma giden modeli)
yakıt tüketimi ise yine aynı, çünkü fr de kullanılan (diğer 1.6tdi ve 1.4TSI'larda da) motor ile golftekiler aynı,, hatta şöyle bir örnek vereyim; şuan kullanmakta olduğum ibizamda, bir önceki golflerde kullanılan 1.6SR(akl) motor var, golfün kaputunun altındaki makina aynen,,
yani görünüm ve sportiflik açıdan hiç düşünmeden leon derim, onun dışında zaten hiç fark yok gibi,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 28, 2011, 14:20:25 »
malzeme aynıysa fiyat farkının sebebi ne peki ? seat vw üretimi zatten isme para ödendiği düüşüncesinde değilim vw fark edio seat a göre motor aynı ama ona lafım olamazz .. yedek parça ticaretiyle uğraştığım kalitedeki farkı anlayabiliyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Mayıs 28, 2011, 15:16:29 »

vay kardeş golf falan hayırlısı olsun :) artık bu zamanda benzinli arabaya binilmez hele ki düp takılmıyorsa. gerçi ben düpe karşıyım. ama illa bunlardan biri diyorsan golf. golf lerde de iç mekandaki plastiklerin kaplamaları soyuluyor.

öyle kardeşim ;)  aynen katılıyorum tüpsüz binilmez o yüzden takılmıosa da almam zaten, bana leon çekici gelio ama hiç kullanmadım..
...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 28, 2011, 16:49:54 »
kullanılan yedek parçaları baz alarak, araçların malzeme kalitelerini karşılaştırma yapmak bence pek doğru olmaz,, her iki aracın da iç döşemeleri ve iç aksesuarları aynı fabrikadan, aynı hammadeden imal ediliyor,, seatın bazı parçları (kaporta ve yürür aksamın bazı parçaları) audinin parçaları olduğunu duymuştum,, ben servislerin kullandığı yedek parçaları bilmiyorum ama bu iki markanın genel kullandığı yedek parça kendi markaları değil; siz benden tabiki daha iyi bilirsiniz fakat seat da, vw de heme hemen aynı yedek parçaları kullanıyor; valeo, luk, sachs, vs.

fiyatları da okadar farklı değil, hatta neredeyse aynı; lütfen bakınız, aynı yıl, aynı motor, hatta leon daha çok kilometreli, golf oto.şanzıman daha az kilometreli, siz karar verin;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-florya-carmix-den-2011-seat-leon-1-6-tdi-cr-style-50481121/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibinden-50623870/detay/
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 29, 2011, 14:33:56 »
ewt motor kesinlikle aynı sadece seatta değil vw dada audi parçaları kullanılıo skoda vw seat motorları kesinlikle aynı gönderdiğiniz ilanlarda karşılaştırılırsa hmen hemen aynı zaten leon zaten dış görüntüsüyle golften daha güzel bir araç çokta fark yok aralarında dediğiniz e katılıorum . ama sahibinden.com bazen yanıltıcı olabilio leon 1.6 tdı style dsg liste fiyatı 50.500 vw golf 1.6 comfortline dsg 57.500 ki comfertline modeli tabi  eğer full highline almayı düşünürsenizde 60.400 liraya ddenk gelio . style donanımına denk gelen donanım sewiyeside bu golfte. arada 7.000 ila 10.000 lira arasında bi fiyat farkı var bu farkta iç mekanın kalitesine yansıtılmış olarak düşünüyorum zaten bindiğinizde anlıcanız bi fark bide şöyle düşününmenizi tavsiye ederim poloyu da vw üretio golf ü de 2 sinden de aynı kaliteyi beklemiyeceğimiz gibi golf le leondan da beklememeliyiz bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2011, 14:47:47 »
bi arkadasımın abisi 2005 golf kullanıyor. halada ilk günkü hevesle biniyor arabasına. bende auristen önce golf düsünmüstüm ama kısmet degilmis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 29, 2011, 15:24:42 »
aldığın paraya satmak istiyorsan golf...setaların ikinci el piyasası hiç yok deli gibi sattığı bu son kasaları 20 liralara kadar düştü...ama golf kendi piyasasını herzaman korur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 29, 2011, 15:38:07 »
yok canım yapmayın nolur, nerde 20bine son kasa seat var? bnm kullandığım 2000model bile şuan 14-16.000 aralığında,, yanlış anlamayın nolur, aracımı veya markasını övmek kesinlikle amacım değil, ama aynı banttan aynı kalıptan çıkmış iki otomobilin arasına bu kadar uçurum açmak garip ve üzücü geliyor,, ayrıca ikinci el piyayası olmayan 2000 model bir araç nasıl olur da o piyasası çok iyi olan aynı model poloyla aynı paraya satılır? bence tamamen kişisel tercih meselesi,,
vallahi param olsa lancia-delta alırım, piyasası asıl onun yok ama çok güzel ve çok kaliteli,, :D
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 29, 2011, 15:48:07 »
haha katılıorum delta :)) demek istediğimi umarım anlamışındır bende seat ı kötülemiyorum güzel araba aynı fabrika aynı bant ama vw stratejisi gereği vw nun kalitesini alt markalarından daha yüksek kalitede tutuyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 29, 2011, 16:31:25 »
yok canım yapmayın nolur, nerde 20bine son kasa seat var? bnm kullandığım 2000model bile şuan 14-16.000 aralığında,, yanlış anlamayın nolur, aracımı veya markasını övmek kesinlikle amacım değil, ama aynı banttan aynı kalıptan çıkmış iki otomobilin arasına bu kadar uçurum açmak garip ve üzücü geliyor,, ayrıca ikinci el piyayası olmayan 2000 model bir araç nasıl olur da o piyasası çok iyi olan aynı model poloyla aynı paraya satılır? bence tamamen kişisel tercih meselesi,,
vallahi param olsa lancia-delta alırım, piyasası asıl onun yok ama çok güzel ve çok kaliteli,, :D
valla çok tartışılacak birşeyi yok bu konunun bence seat kötü araba değil ancak ikinci el piyasası  wv  ile kıyaslanamaz...ben 2000 modelleri bilmiyorum ama az önce baktım referans olsun diye  2010 hatasız boya dahi yok 23 lira ibiza var...hatasız boya dahi olmayan en ucuz polo 27 lira ikiside 2010 biri ibiza diğeri polo......yani aynı banttan bile çıksa İNSANLARIN ÖN YARGISINI yenmesine seatın daha çok zaman var bence...bana takas seat leon lar geliyor hiç hatasız üzerine para bile alabileceğim araçlar aşağıda tanıdık galericilere soruyorum boşver piyasası yok diye takasa izin vermediler..ki benim mantığımada yatmıştı ama piyasa böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 29, 2011, 17:08:02 »
yani aynı banttan bile çıksa İNSANLARIN ÖN YARGISINI yenmesine seatın daha çok zaman var bence...

yani aslında şu cümleniz durumu özetledi,, aslında sanırım bnm demek istediğim de buydu,, :)
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 30, 2011, 23:06:50 »
bence seat..
iç kısımda kullanılan plastik audi deki gibi kaliteli,görmeyen dokunmayan varsa aracın plastiğini incelesin derim incelemeden de yorum yapmasın !
Golfün iç kımı berbat yıllardan beri aynı ve son zamanlarda plastik kalitesini bozdu... ama insanımızda bir arkadaşın dediği gibi golfün adı var seatın bu ismi alması için daha çok kullanılması gerek.

bence kesinlikle leon..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 31, 2011, 00:02:42 »
bence seat..
iç kısımda kullanılan plastik audi deki gibi kaliteli,görmeyen dokunmayan varsa aracın plastiğini incelesin derim incelemeden de yorum yapmasın !
Golfün iç kımı berbat yıllardan beri aynı ve son zamanlarda plastik kalitesini bozdu... ama insanımızda bir arkadaşın dediği gibi golfün adı var seatın bu ismi alması için daha çok kullanılması gerek.

bence kesinlikle leon..

ben işçiliğini iyi hatırlamıyorum ama eğer ki iç tasarımıda birazcıcık son kasa civicler kadar iyi olsaydı bence satış rekoru bile kırabilirdi.ama iç tasarımı özellikle makyajsız kasanın ki pek hoş olmamış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 31, 2011, 00:13:27 »
bence asıl makyajlı kasanın iç tasarımı kötü olmuş 2006-2010 kasanın iç konsol plastik malzemesi makyajlı kasaya göre daha kötü.
bence 2009 modele kadar alınacaksa seat Leon derim.
Hakikaten plastik 10 numara
konsolda öğle...

Ben beyeniyorum şahsen dizel 1.4 yada 1,6 olsaydı 2. el leon alacaktım yeni kasaların iç konsolunu beyenmediğim için almaktan vazgeçtim.

tabi herkez beyenecek diye bişi yok bu sadece benim beyenim,ama tafsiyede ederim..