Gönderen Konu: Spor Yay Hakkında Yardım  (Okunma sayısı 11839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • alemın etıket oldugu yere bız fıyat basarız ....:)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Spor Yay Hakkında Yardım
« Yanıtla #40 : Aralık 25, 2012, 23:03:12 »
arkadaslar aracınızla hep uzun yol yapıyorsanız eılbach tavsıye ederı eger daha cok bassın dersenız ozaman hr ama hr de cok serttır cok seker :) tofascılar gıbı :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 25, 2012, 23:03:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Just Piece
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Ocak 09, 2016, 14:40:48 »
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bende 2015 style skypack yaris alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Sorum sayın Mesut Akın beye. Aracımın jant lastik ve çamurluk arasındaki görünüşü pek hoşuma gitmiyor ve 185/60/15 lastikler arkadan bakıldığında gerçekten çok inceler. Bugün itibariyle sizin aracınızı referans alarak cam filmi yaptırdım app plakalarım takılacak birazdan. Bana sizin aracınızın görünüşünde ebat ve gerekiyorsa yay tavsiye edebilir misiniz? Henüz 5aylık bi oğlum var araca genelde 3 kişi biniyoruz bunuda göz önünde bulundurarak tavsiyenizi bekliyorum:) bu arada 205yada215 çok hoş durur gibime geliyor tabi bu konuda bilgisizim yanlış düşünüyorda olabilirim . Şimdiden teşekkürler :)
Salt tebessüm vuku bulduğunda umursamazlık ve kavramların anlamdırılışının umrunda olmaması umrumda değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 09, 2016, 20:52:53 »
arkadaslar ben 225/40/18 kullaniyorum 18jantlarimla eibach yaylarimla birlikte surtme vs hic bisey yok auris arac bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 09, 2016, 21:30:05 »
Sahin bey selamlar, bende araci aldigimda kizim daha 1 yasinda falandi, benim yaptigim uygulama su sekilde, Eibach 3.5cm yay on arka , ancak yaylari bir onceki kasanin yayiyka ayni, yeni model yaris yayi diye yuksek mebladan satiyorlar eski kasanin yaylari hem birebir uyuyor hemde fiyatlari daha uygun.
 Ancak aracin arkasi hafif oldugu icin arka kisim cok yuksek kaliyor yineden en az 2 3 parmak kaliyor ve arka yaylara souk press uygulamasi yaptirttim 1cm daha alcaltim onler ile esitlensin diye.

Jant lastik konusunda ise 195/50/16 kullaniyorum, 17 bu araca cok buyuk gelir. Tam ideali 16 dir aracta yorulmaz, perfomansta cok kaybolmaz, konforda 17 den cok daha iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Just Piece
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 09, 2016, 21:35:48 »
Soğuk press nedir nasıl yapılır uygulama hakkında bir bilgim yok açıkcası Mesut bey. Ancak bugün yeni yaris için 3.5mm spor yay fiyatı için alabildiğim en uygun rakam 690tl idi acaba bu normal rakam mıdır? Tuning jant lastik pek bilgim olan şeyler değildir işin aslı :)
Salt tebessüm vuku bulduğunda umursamazlık ve kavramların anlamdırılışının umrunda olmaması umrumda değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ocak 09, 2016, 23:41:52 »
ben yeni aurise 600tl ye aldim izmirden tanidik bi firmadan eibach marka isteyene numarasini verebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Just Piece
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ocak 10, 2016, 01:24:40 »
Oğuz bey bahsettiğiniz rakamlara satılıyorsa benim aldığım rakamda biraz yukarıda kalıyor sanırım (tabi bu fiyat yaris ve auris arasında farklılık gösteriyor olabilir) yarisin daha ucuz olmasını beklerdim :) bu arada bulunduğum şehirden satın alıp montaj yaptırmak ilk tercihim sayın Mesut Akın'dan satın alınan yer ve montaj bilgisinide koparabilirsem süper olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '23
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 10, 2016, 01:36:39 »
Sahin bey selamlar, bende araci aldigimda kizim daha 1 yasinda falandi, benim yaptigim uygulama su sekilde, Eibach 3.5cm yay on arka , ancak yaylari bir onceki kasanin yayiyka ayni, yeni model yaris yayi diye yuksek mebladan satiyorlar eski kasanin yaylari hem birebir uyuyor hemde fiyatlari daha uygun.
 Ancak aracin arkasi hafif oldugu icin arka kisim cok yuksek kaliyor yineden en az 2 3 parmak kaliyor ve arka yaylara souk press uygulamasi yaptirttim 1cm daha alcaltim onler ile esitlensin diye.

Jant lastik konusunda ise 195/50/16 kullaniyorum, 17 bu araca cok buyuk gelir. Tam ideali 16 dir aracta yorulmaz, perfomansta cok kaybolmaz, konforda 17 den cok daha iyi olur
Mesut abi merhaba, peki Yaris icin dizel, benzin yayi farki var mi? Bi sitede gormustum Red eagle 3.5 cm D4D icin uyumludur yaziyordu. Acaba bu yayi benzinli Yarise taksak sorun yaratir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 10, 2016, 16:11:53 »
Oğuz bey bahsettiğiniz rakamlara satılıyorsa benim aldığım rakamda biraz yukarıda kalıyor sanırım (tabi bu fiyat yaris ve auris arasında farklılık gösteriyor olabilir) yarisin daha ucuz olmasını beklerdim :) bu arada bulunduğum şehirden satın alıp montaj yaptırmak ilk tercihim sayın Mesut Akın'dan satın alınan yer ve montaj bilgisinide koparabilirsem süper olacak :)
Sahin bey , ben yaylari arkadasimin yarisinden sokup almistim, internet uzerinden sahibinden.com dan get ilanlardan alabilirsiniz sorun olmaz. Ben biraz baktim voglant marka var 550tl ye onuda tercih edebilirsiniz ben baska araclarimda kullandim alman mali ve kalitelidir. Eibach , vogland , Apex (apexi degil cakmadir) tein bublar en iyi markalardir
Mesut abi merhaba, peki Yaris icin dizel, benzin yayi farki var mi? Bi sitede gormustum Red eagle 3.5 cm D4D icin uyumludur yaziyordu. Acaba bu yayi benzinli Yarise taksak sorun yaratir mi?
Burak selam. Ben 2005 corollamda 2.0 dizel corolla yayai kullandim hic sikinti yasamadim, sadece bu yaylar benzinliye gore daha serttir dizel motor agir oldugu icin sertligi daha fazldir motoru tasiyabiomesi icinn takarsan sikinti yasamazsin, hatta yol tutusun daha iyi olur  ancak 2 dez avantaji var ,

1. Sertlik nedeni ile konfor daha fazla azalir.
 2. Benzinli motor dizele gore hafif oldugu icin, on tarf beklenenden az cokecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Just Piece
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 10, 2016, 16:18:27 »
Hafta içi taktırmak niyetindeyim. Önce yayları taktırıp sonrasında jant lastik seçimini yaparak uygulatmak düşüncesindeyim. Sizcede bu sıralama doğru mudur? Birde bu makyajlı yarislerin arka tekerlekleri ön tekerlere göre biraz daha içerde konumlandırılmış 3.5 cm yaylarla beraber ofsetli yada jant genişliği biraz daha yüksek bişey taktırsam sorun olur mu? Jantın et kalınlığı gibi bir ismi var sanırım diyelim benim 40ise 50 et jant takmak sorun yaratır mı ailemle olan sürüşlerimde? Bu arada verdiğiniz bilgiler için teşekkürü borç bilirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 10, 2016, 17:20:11 »
hocam et degeri yukseldikce jant icte kalir bilgin olsun et degeri biraz daha dusuk alirsan dedigin olur. benim auristede ayni sekilde arkalar biraz daha icte olmasi gerekende oymus zaten. bu arada ilk yaylari taktit dusmesine gore ayarla jantlari sen cnku arkalari biraz farkli dusunuyosun sen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '23
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 10, 2016, 18:38:08 »
Sahin bey , ben yaylari arkadasimin yarisinden sokup almistim, internet uzerinden sahibinden.com dan get ilanlardan alabilirsiniz sorun olmaz. Ben biraz baktim voglant marka var 550tl ye onuda tercih edebilirsiniz ben baska araclarimda kullandim alman mali ve kalitelidir. Eibach , vogland , Apex (apexi degil cakmadir) tein bublar en iyi markalardirBurak selam. Ben 2005 corollamda 2.0 dizel corolla yayai kullandim hic sikinti yasamadim, sadece bu yaylar benzinliye gore daha serttir dizel motor agir oldugu icin sertligi daha fazldir motoru tasiyabiomesi icinn takarsan sikinti yasamazsin, hatta yol tutusun daha iyi olur  ancak 2 dez avantaji var ,

1. Sertlik nedeni ile konfor daha fazla azalir.
 2. Benzinli motor dizele gore hafif oldugu icin, on tarf beklenenden az cokecektir.

Abi, bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Önümüzdeki ay karar verip takacam bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Just Piece
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 11, 2016, 06:07:23 »
hocam et degeri yukseldikce jant icte kalir bilgin olsun et degeri biraz daha dusuk alirsan dedigin olur. benim auristede ayni sekilde arkalar biraz daha icte olmasi gerekende oymus zaten. bu arada ilk yaylari taktit dusmesine gore ayarla jantlari sen cnku arkalari biraz farkli dusunuyosun sen.

Oğuz bey peki sizce yaris için 25 yada 20 Et değeri uygun mudur? Orjinalleri hakkında kitapçıkta et değeri gibi birşey bulamadığım için bilgimde yok ama bugün jant satan biryer 40tır muhtemelen dedi

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 07:13:59

Bu arada Mesut bey jantlarınız et37 denen bir model var ona çok benziyor o mudur kendileri? :) benim gözüme hitab eden jantlar aslında marka model paylaşabilirseniz sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 11, 2016, 17:44:37 »
Yarin detayli yorum yazicam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 11, 2016, 17:51:58 »
hocam simdi jantin ofsetinden falanda farkeder o taban genisliginden de farkeder kafanizda standart bi kalip olusturmayin bence janti takicak olan jantci daha iyi bilir hangi et degerinin daha uygun oldugunu benim 18jant 8.5 ofset on arka 225 taban bi surtme yok en iyisi yerinde gidip gormek

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 17:53:54
bu arada cms markasini onerebilirim jant konusunda gercekten kaliteli ve korunakli geliyo benim jantlar mesela kopuklerin icinden ben cikarttim hasar gormesin diye cizilmemesi icinde keçe bir örtunun altinda geliyo hosuma gitti:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Just Piece
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ocak 11, 2016, 21:04:55 »
Oğuz bey bugün jant ve lastiği beğendim Mesut beyinde tavsiyesine uyarak 195/50/16 lastiklerle 4x100 8j (8inç oluyormuş) mtt te37 gri renk 16 jant. Fakat bu yay işi beni benden aldı izmitte girmediğim dükkan kalmadı desem yeridir ve yaris için 3.5cm spor yay bulamadım nettekilerede güvenme diyorlar bakalım nasıl olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 11, 2016, 22:18:21 »
hocam mutlaka vardir emin olun olmaz olur mu dp tuning var ordan bak orasi eibach in genel dagiticisi mutlaka vardir

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 22:24:27
hocap dp tuningde var baktim suanda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Just Piece
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 12, 2016, 00:30:29 »
hocam mutlaka vardir emin olun olmaz olur mu dp tuning var ordan bak orasi eibach in genel dagiticisi mutlaka vardir

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2016, 22:24:27
hocap dp tuningde var baktim suanda

Oğuz hocam şimdi baktım orayada ama 25mm var 35 mm arıyorum eliftuninge baktım ordada yok bulcaz inş bi şekilde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ocak 13, 2016, 03:21:09 »
hocam eibachta pro kit te ne uygunsa araciniza onu gonderiyo pro kitin 3.5 cm i yoktur o uygundur sizin suspansiyon sistemine o yuzden bazi araclarda 4 oluyo bnmki mesela on 3'5 arka 3cm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ocak 15, 2016, 21:56:46 »
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/toyota-yaris-spor-helezon-yayi-2006-eibach-203657064#product-detail

Bu adama mesaj atip sorun %99 35mm lik bunlar bende bunlardan taktim cunku , uyumlu kasa xp9 diyor ama xp9 ile xp13 yaylari ayni, diskleri ayni n fren balatalari ayni , polen filtreleri ayni. Vs vs. Hatta eski kasanin polen filtresi 50tl iken biz sirf yeni kasa kullaniyoruz diye ayni mal 90tl ye aliyoruz ben eski kasa polen filtresi alip takiyorum hep :)