Gönderen Konu: Kıyamet Alametleri  (Okunma sayısı 3660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Kıyamet Alametleri
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2011, 15:03:45 »
"Kıyamet" kesin olacak mı? yani öyle ya da böyle olacak değil mi?
Kıyamet kopacak ama gönülden müslüman olup kelime i tevhid getiren müminleri kıyamet kopmadan bir bulut alıp bu dünyadan götürecek kıyamet sadece gayri müslimlerin üzerine kopacak.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2011, 15:03:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2011, 15:07:32 »
Vade doldu ise ölüm hoşgeldi sefa geldi.  Zira O'ndan geldik O'na döneceğiz.Kıyameti kimse tespit edemeyeceği gibi engelleyemez de onun için kalp ve akıl ne diyorsa onun yapmak lazım gerisine ise biz kader diyoruz....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2011, 15:11:18 »
Vade doldu ise ölüm hoşgeldi sefa geldi.  Zira O'ndan geldik O'na döneceğiz.Kıyameti kimse tespit edemeyeceği gibi engelleyemez de onun için kalp ve akıl ne diyorsa onun yapmak lazım gerisine ise biz kader diyoruz....
+41 tabi öbür taraftaki 2 şıktan iyi olanı için bu dünyada yatırım yapmakda bizim ellerimizde Mehmet Ali bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 23, 2011, 15:17:19 »
+41 tabi öbür taraftaki 2 şıktan iyi olanı için bu dünyada yatırım yapmakda bizim ellerimizde Mehmet Ali bey.
Yaradan yolu göstermiş,eşsiz bir anayasa da vermiş, bunun yanında akıl ve fikir de vermiş, eh artık gerisi kişiye kalmış...Mutlu olmak istiyorsa  emek verecek,yok ben bir kuralı tanımam diyorsa o zamanda Hesap verecek....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 23, 2011, 15:29:07 »
Yaradan yolu göstermiş,eşsiz bir anayasa da vermiş, bunun yanında akıl ve fikir de vermiş, eh artık gerisi kişiye kalmış...Mutlu olmak istiyorsa  emek verecek,yok ben bir kuralı tanımam diyorsa o zamanda Hesap verecek....
+1
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 23, 2011, 16:26:28 »
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 23, 2011, 20:50:50 »
"Kıyamet" kesin olacak mı? yani öyle ya da böyle olacak değil mi?

Inanc meselesi. Olacak diye inananlardanim ben.

21 Mayis'ta kiyamet kopacak diye burada gazetelere tam sayfa ilanlar verdiler. Kopmadigina gore bu durumu nasil aciklayacaklar merak ediyorum. Hesap hatasi mi acaba? :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 23, 2011, 21:04:31 »
Adaş abi hiç sorma o mevzuyu tam o 20mayıs 23,15te deprem oldu buralarda bütün şehir dışarda tabi hurafeler başladı :D Yok 5 saat içinde bir daha büyük bir deprem olucak :D Yok google a 21 mayıs yazın :D  Yahu zaten 21 mayıs cumartesiydi oradan kurtarmıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 24, 2011, 08:32:03 »

21 Mayis'ta kiyamet kopacak diye burada gazetelere tam sayfa ilanlar verdiler. Kopmadigina gore bu durumu nasil aciklayacaklar merak ediyorum. Hesap hatasi mi acaba? :D
Ahmet Abi, inanmak, bunun olacağını benimsemektir. Doğru birdir, değişmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 24, 2011, 15:11:41 »

Ahmet'cim, bence Hande'nin dedigi yanlis anlasilmis. Kiyamete inanan birinin bence ne zaman kiyamet olacak vs seklinde düsünmesine veya alametlerini bilmesine hic gerek yok. O yüzden milletin su tarih kiyamet gelecek diye dedikodu, hesap kitap yazmalarini hic anlamadim, sanirim anlayamayacagim da. Vakti cok, akli kit adamlarin isleri bunlar diye düsünüyorum. Inanan birinin kafasindaki düsünce süzgeci suna benzerdir sanirim:

- Kiyamet diye birsey gelecek mi?
- Evet.
- Geldigi zaman bu dünya bitecek mi?
- Evet.
- Ne zaman gelecegini biliyor musun?
- Hayir.
- Kiyamet gelirken "Dur gelme" diyebilir misin?
- Hayir.

Her gününü bir sonraki günün kiyamet olacagini düsünerek adam gibi yasamak lazim. Kimsenin hakkini yememek, dogru olani yapmak, sevgi-saygi göstermek, acik hesap birakmamak lazim. Böyle yapan birinin kiyametten korkmasina gerek yoktur. Kiyamet su zaman gelecek diye kafayi yorup hesap kitap yapan kisinin büyük bir ihtimalle yedigi bir halt vardir ki, rahatsiz olmus kafayi takmistir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 25, 2011, 11:28:23 »
ben yanlış anlaşıldığımı düşünmedim aslında... ben de inanıyorum çünkü.... inancımı burda ıspat etmek gibi bir çabam yok.....

eğer Kuranı kerime ve Allaha inanıyorsam doğal olarak kıyamete de inanıyorum benim söylediğim açık Murat'ın yazdığı gibi işte.... kopacak ve bunun neticesi de yaşanacak biz bunu bilerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz değil mi? (herkes kendi inancı doğrultusunda yapıyor) ben "şunun başı yanacak bu kurtulacak hele öbürü var ya yatacak yer bulamayacak" gibi zihinsel faaliyetlerden rahatsız oluyorum sadece.... hem bu sadece kıyametle ilgili değil yaşamın her bir saniyesi için geçerli benim fikrimce.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 27, 2011, 08:34:01 »
Çok hoş yorumlar var. Anlaşılamamak, insanlar üzerinde yanlış önyargılar oluşturuyor malesef. Birçok ortak noktamız varken, ayrı düşülen bir kaç noktada takılmamak lazım :)

4) Güneşin Batıdan doğması: Güneş batıdan doğacak, insanlar topluca iman edecek, ancak daha önce iman etmemiş olanların imanları kendilerine bir yarar sağlamayacaktır (Tecrid-i Sarih Tercümesi, XII 307; Müslim, Fiten, 118).

Koca galaksi, Yaklaşık 14milyar yıldır, sapmadan senkronize bir şekilde zaten seyahatini yapıyordu. Bunu görmeyenin bunun tersini görünce çark etmesi neye fayda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Mayıs 28, 2011, 01:18:45 »
"müslümanlara kıyamet yok ehe ehe" tadındaki hatta bütün bu konuşmaların altında cehennem korkusunun olduğu aşikar. Şahsen düşünce yapısı olarak gayri müslimlerin de bizden farklı bir muameleye tâbi olacağını düşünmüyorum, çünkü dinimiz farklı olsa bile aynı yaratıcıya inanıyoruz. Onlara da canı Allah verdi.

Benim bildiğim bir tek şey var o da;

"Allah katında adalet terazisi şaşmaz"
93AE101(sw) 89100km =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 28, 2011, 01:30:57 »
bu işten sadece müslümanlar yırtacaksa allah diğer peygamberleri neden gönderdi acaba? hala anlamış değilim. bırakın herşeyi akarına sizler sadece doğru ve dürüst olun gerisini yaradan halleder zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2011, 01:37:45 »
ben yanlış anlaşıldığımı düşünmedim aslında... ben de inanıyorum çünkü.... inancımı burda ıspat etmek gibi bir çabam yok.....

eğer Kuranı kerime ve Allaha inanıyorsam doğal olarak kıyamete de inanıyorum benim söylediğim açık Murat'ın yazdığı gibi işte.... kopacak ve bunun neticesi de yaşanacak biz bunu bilerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz değil mi? (herkes kendi inancı doğrultusunda yapıyor) ben "şunun başı yanacak bu kurtulacak hele öbürü var ya yatacak yer bulamayacak" gibi zihinsel faaliyetlerden rahatsız oluyorum sadece.... hem bu sadece kıyametle ilgili değil yaşamın her bir saniyesi için geçerli benim fikrimce.....

Sizce benim yırtma şansım varmı Hande hanım...?

Eyer yoksa  bu dediklerinizden hangisi gelir başıma acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2011, 01:50:21 »
M.Ö 3200 yani 5200 yıl önce Sümer tabletlerinde Utnapiştim diyor ki;

''Bizim zamanımızda böyle değildi,devir çok değişti,kötüleşti,gençlerde büyüklere saygı,ahlak kalmadı.Bunlar kıyamet alametleri.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #36 : Mayıs 28, 2011, 10:31:24 »
bu işten sadece müslümanlar yırtacaksa allah diğer peygamberleri neden gönderdi acaba? hala anlamış değilim. bırakın herşeyi akarına sizler sadece doğru ve dürüst olun gerisini yaradan halleder zaten.
Gay-ri müslim olununca ,neden onlar muaf olunmuyormuş? Allah katındaki teraziye ters düşmez mi bu ?
Tarihten bu yana gelişen süreçte :''insan elinin dokunduğu '' yerden 10 kat şüphe ederim.Bu kutsal kitaplar ,hiç el değmeden ;içerisine bir değişiklik olmadan ya da eklemeden orginal haliyle asırlar öncesinden 632 den yana gelme olanağı var mı ?
Çok çok önceleri de dini istismar ediyorlardı insanlar üzerinde.Bu biliniyor ,bir art niyetlinin kalemine bağlı.
Bizim için Müslümanlık ,Allah sevgisi,barış doğruluk dürüstlik yüce duyguları barındıran bir olgudur.
Benim bildiğim ise ,Allah'ın verdiği canı almak yalnızca Allah'a mahsustur..ee ,nedir bu İran'daki İdam muhabbeti.
şu linki öngörün ; kopacaksa o an kopmalıydı.Neyle mukayese edebiliyorlar kendilerini.. :o
http://www.internethaber.com/tayyipi-uzmek-allahi-uzmektir-230253h.htm
üzerinde ''bedava yazılarak '' camilere dağıtılıyormuş..tapalım bence.

Şöyle birşey diyeyim.İnsanların bir arada yaşabilmesi için toplum kuralları şarttır.Bunu ,insanlar aralarında ortak kararlarla benimsiyorlar.Bügün Anayasa ,kanunlar ; tarih sürecinden yazısız hukuk töre ,çeşitli kurallar.

M.Ö 3200 yani 5200 yıl önce Sümer tabletlerinde Utnapiştim diyor ki;

''Bizim zamanımızda böyle değildi,devir çok değişti,kötüleşti,gençlerde büyüklere saygı,ahlak kalmadı.Bunlar kıyamet alametleri.''
Sümerler nereeee ..M.S kısımı nere.Kuran 610 yılında indirilmedi mi?
Oradaki gördüğünüz ayrıntı gibi ,toplumdaki dirlik ve düzeni sağlanması için ,demek ki  toplum kuralları yeterince sağlanamıyormuş ki Onun için de ,farklı yerlerden güç alınarak bu dirlik ve düzen sağlanmaya çalışılıyormuş.Başımıza dağ daş yağacak misali.''Aman bak sen etme eyleme ''git şu köyden senin yüzünden yağmur yağmıyor ''.Direk git diyemiyorda :),birbirlerini kırmadan bir uslupla.
Bügün bilim ,dünyanın gelmişini ,geçmişini ; geleceğini yorumlayabiliyor.Allah'ıma inancım sonsuzdur.Geçmişten yinelediğim gibi insan faktörü üzerinden bu güne kadar gelen kutsal kitaplarımızın ,çelişmeyen yerlerine kadar da inancım bütündür.

Dinin tarihten bu yana nasıl istismar edildiğine dair ufak bir örnek vereyim.Göktürklerde ''kut anlayışı vardır '' .Bu hükümdarlığın Allah tarafından, kendisine verildiğini vaad etmesidir ''.Bunu da halk bir şekilde benimsiyor,yiyor..Amaç burada,hükümdarlığın başka kanlara geçmesini engellemektir.Kısacası istismar..çok ve çok örnekleri var.Bir örneği de 2011'den!

O nedenle ,herşey mantık çevresinden doğru bilgi için sınanmalı..Oysaki Hz.Osman döneminde hadis uydurmaları da vardı.Hepsi soru işareti..kısacası okumayan ,araştırmayan sorgulamayan insan gözü kapalı herşeye inanabilir..milletin dikkatini çeken ayrıntılara ,bir elin değdi gibi bunu insanlık kolaylıkla fark edebiliyor..körü körüne ben inanmıyorum.Zaten ,Allah katı ve Müslümanlığın amaçlarında ,insanlığın toplumun huzur içinde ,birbirine haksızlık etmeden barış içinde yaşaması gibi çok güzel..temiz örnekleri var.Gel gelelim araya bir idam girerse ,ne alaka derim..Kıyamet Alametlerinden sunduğunuz kesitte ..gayri-müslim muaf olamıyormuş ? Hayda?! Eee öyleyse..Allah o vakit niye Peygamberleri gönderdi.Anlayışla karşılayacaksınzı ki ,geçmiş tarihten bariz istismara yönelik,insan eliyle örnekleri mevcut.O nedenle her bilgi sınanarak ,Müslümanlığın iyiliği ,adaleti ve sevgisi üzerinden gidilmeli..kızdığım nokta ise dini ve Allah'ı istismar edenlerdir.Allah belamı versin ben yapmadım diyip ,bir kişinin yalan söylemesiyle de eş bu malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 28, 2011, 12:12:23 »
Dünün mücahidi,şimdi müteahhit oldu.Sınıf atladığı için şimdi her yoruma müsaid.Dolayısı ile bu tür konularda yorum yapmayacak.

Neyse dolar ve euro kurlarına bakmam lazım.Çıkıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2011, 14:45:53 »
Seviyeni koru..''Birisi gelir '' hakkında öyle bir basiretsiz tavrına yönelik bir benzetme yapar ki ,şaşar kalırsın.

Seni küçümsüyen ,eden olmadı.Bir konuya ,''Dikkat çekmek '' istedim.
•Bir kurbayı sıcak suya koyduğun zaman ,kurba bunu fark eder ve canı yandığından sıçrar ,atlar.
•Aynı kurbayı ,soğuk bir su kabına koyduğun zaman neşesi yerindedir.Halbuki suyu alttan ısıttığında ,su kaynar ve ''cufff'' olur.
Bu örnekleme ,toplum içinde yapılabilir.Herşeyi ,her an herkes fark edebilecek diye birşey yok.Ben ,tarihi derinden incelerim,severim.Tarih ,geleceğe ışık tutar.Buradan yola izlenimlerimi paylaştım.Yasaksa da ,söyleyin.

Sizin ise, Sümerler'den bu yana yaptığın benzetmenin ,konuyla ilgisi yok. Aksini iddia ediyorsanda , ''Hayır arkadaş bak sen şurada yanılıyorsun ''diyemeyecek kadar olgunluk gösteremediğin için ''şantiye şefliğine '' çıkardın beni ,teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 28, 2011, 14:52:40 »
Sn. milletvekilleri, lütfen :)
Folgsamkeit macht frei...