hayırlı olsun öncelikle.
bendede 2011 dizel corolla var. 20 bin kilometrede şu an. hafta sonu arhaviye gittim geldim toplam 2480 km yaptım. belli etaplarda 100km de 4.3 ile 5,6 lt gösterdi yol bilgisayarı. ortalama süart de 110 ile 147 çıktı değişik etaplarda. yani anlayacağınız karışık bi çeşit test ettim aracı. dağ yolu, otoyol yüksek sürat, otoyol sabit 120 km gibi. valla bence 1,4 motor için gayet makul performans ve ekonomide. ben memnunum anlayacağınız. 1280 kilometrede yaklaşık gidişte 200 tl yaktı. gelirken sabaha karşı otoyol müsait idi yüksek süratte denedim düz yolda 3800 devirde 200 km sürat yaptı ve bunun üzerine ne kadar zorladıysamda çıkmıyor. bu da fabrika çıkışı azami 175 km olan araç için gayet iyi bi değer. şehir içinde vites geçişlerini devir saatine bakarak mümkün olduğunca 2200 devirde yapmaya çalış 6 ile 6,5 litre arasında yakar. ayrıca geçen yaz aynı yolu 2000cc mondeo otomatik 2008 dizel ile yapmıştım o zaman toyotam yoktu. şimdi mondeoyla karşılaştırınca corollanın ona göre birçok artısı var bana göre; en önemlisi uzun yolda yormaması mesela bide asfalt sesini içeriye daha az veriyor corolla mondeoya göre. aynı sınıf araçlar olmamasına rağmen corollanın artıları daha fazla. zaten mondeoyu beğenmediğim için satın almadım ve şimdi corollam var. tekrar hayırlı olsun.