Anket

Hangisini beğendiniz ?

1. model
6 (17.6%)
2. model
2 (5.9%)
3. model
3 (8.8%)
4. model
14 (41.2%)
5. model
6 (17.6%)
6. model
0 (0%)
7. model
2 (5.9%)
8. model
1 (2.9%)

Toplam Oy Verenler: 34

Oylama kapandı: Mayıs 14, 2011, 22:15:03

Gönderen Konu: Jant Seçimi 2 .... DTj  (Okunma sayısı 12063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Jant Seçimi 2 .... DTj
« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2011, 11:12:28 »
detaylı bir şekilde kendi görüşlerimi paylaşayım ben..

bana göre jant takarken ne çok büyük ne de çok küçük takmak lazım. ae101e 17" jant takınca leylek gibi duruyor yay olsa bile, yay yoksa 16 taksan bile ciddi leylek oluyor.. yay yokken takılacaksa 15" ideal bence.. hem cüzdan olarak, hem görüntü olarak, hem konfor olarak.. şimdi 15" konusunda tam destek tunç kardeşime..

gelelim model konusuna;
15" jant takılacaksa negatif ofsetten uzak durulmalı şiddetle, kenarı şeritli jantlarda da şerit kısmı en en dışta olmalı ve ince olmalı.. ortaya yakın olursa veya kalın olursa o şerit jantı olduğundan çok küçük gösterir. 7. model o yüzden kaybediyor.

yine 15" için söylüyorum, çok kollu olmalı, bisiklet jantı gibi değil tabi, biraz kol olmalı bence; en azından 8-9 kol olmalı ve kollar çok kalın olmamalı. bunun nedeni de göz yanıltmak için.. çok kollu jant takınca jant olduğundan büyük duracak araba da olduğundan uzun gözükecek.

renk olarak siyah jant bana oldum olası saçma gelmiştir beyaz dışındaki arabalarda.. arabada bolca siyah var zaten, tutup biraz daha siyah koyarsan araba boğulacak iyice, karanlık duracak.. bana kalırsa görsellik için biraz kontrast şart.. arabada bolca siyah varken beyaz bir jant takımı arabanın boğulmasını engelleyecek hatta mevcut siyahların hükümranlığını sonlandıracak.

bütün bunlar sonucunda kol sayısı fazla olan, çok kalın çok da ince kollu olmayan, 15", açık renkli bir jant öneriyorum sonuç olarak...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 05, 2011, 11:12:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #21 : Mayıs 05, 2011, 11:25:17 »
daha görsel bir şekilde destekleyim bari yazıklarımı;

bakın iki tane 15 inç jant koyuyorum hangisi daha büyük duruyor siz karar verin;

iki tane de 16" koyayım;

iki tane de 17";

15" jant takıp milletin 14" sanması var, bir de milletin 16" sanması var :D tercih senin :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 05, 2011, 11:37:40 »

şimdi 15" konusunda tam destek tunç kardeşime..

düşüncene sağlık canım  kardeşim benim.  biliyorsun zaten  ilk olarak  14"  düşünmüştüm ve bi ara  sana bunu söylediğimde  abi 15" yap bari  demenle  işe  koyuldum. 3 kurus daha fazla  olucak ama   yol tutus  konfor  görsellik bir  derece  daha  artıcak 14" e oranda...

öte  yandan yine senin bildiğin gibi  ben  çok kollu jantları sevmezdim. jant ın içi  gözüksün isterdim ama  şimdi işin  içinde  gireceğimden bu konuda da  haklı oldugunu görüyorum. bir  şekilde ilizyon  oluyor. çok kollu ile az  kollu arasında ... ( çok kollu daha  buyuk gösteriyor  jantı-lastiği )...
siyah   jant  olayına  gelince  bi dönem  zaten siyaha  boyalıydı jantlar  ve  oldukca da  arabayı bogdugu hemfikirindeydim sizlerle. geçmişteki konularda  tepkileri hatırlıyorum...

yüksek suretle 1. model tercih sebebim  yada  5. model olucak gibi ama   Hakan abininde   bu fiyattaki jantın  o kadar  hafif  olması beni süphelendirdi demesi biraz  dikkat etmeyi gerektiriyor gibi ....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2011, 11:48:44 »
düşüncene sağlık canım  kardeşim benim.  biliyorsun zaten  ilk olarak  14"  düşünmüştüm ve bi ara  sana bunu söylediğimde  abi 15" yap bari  demenle  işe  koyuldum. 3 kurus daha fazla  olucak ama   yol tutus  konfor  görsellik bir  derece  daha  artıcak 14" e oranda...

öte  yandan yine senin bildiğin gibi  ben  çok kollu jantları sevmezdim. jant ın içi  gözüksün isterdim ama  şimdi işin  içinde  gireceğimden bu konuda da  haklı oldugunu görüyorum. bir  şekilde ilizyon  oluyor. çok kollu ile az  kollu arasında ... ( çok kollu daha  buyuk gösteriyor  jantı-lastiği )...
siyah   jant  olayına  gelince  bi dönem  zaten siyaha  boyalıydı jantlar  ve  oldukca da  arabayı bogdugu hemfikirindeydim sizlerle. geçmişteki konularda  tepkileri hatırlıyorum...

yüksek suretle 1. model tercih sebebim  yada  5. model olucak gibi ama   Hakan abininde   bu fiyattaki jantın  o kadar  hafif  olması beni süphelendirdi demesi biraz  dikkat etmeyi gerektiriyor gibi ....
markayı ve modeli biraz araştıralım kardeşim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 05, 2011, 11:55:41 »
  15 ya da 17'' jantların adedi 4,5-5Kg. civarı ise ve onların fiyatı takım olarak 600Tl. civarı ise sağlamlığından şüphe ederdim. Adet fiyatı bence o dolaylarda olmalı Tunç. Verdiğin kilolar gerçekten çok düşük. Çok kaliteli bir jant olması lazım o kilolarda ve sağlam ise. Üretim tekniğini biliyormusun o jantın?

italyan  üretimi  oldugunu biliyorum sadece,  üretimi sağlamlıgı dayanıklılıgıyla  ilgili arastırmalara  başladım  şimdi Hakan abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 05, 2011, 12:10:14 »
4,
4/4 lük tunç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #26 : Mayıs 05, 2011, 12:26:55 »
ben olsam 2. ya da 3. modeli takardım tunç hani zevk meselesi yine de sen hangisini yakıştırdın bilemem ama bu iki model baya bi şık göründü gözüme... zaten sen taktır ben çocukları gönderirim takoza koyarlar arabayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 05, 2011, 13:47:37 »
ben olsam 2. ya da 3. modeli takardım tunç hani zevk meselesi yine de sen hangisini yakıştırdın bilemem ama bu iki model baya bi şık göründü gözüme... zaten sen taktır ben çocukları gönderirim takoza koyarlar arabayı :)
bizim  hanım da  2  diyor :D kafayı yicem :) ,  takoza  gerek yok ya  gel sen  ne  istiyorsan alırız  burdan ;)

4,
4/4 lük tunç

evet abi  fena değil arac  üzerinde ama  düşüncemde  yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 05, 2011, 13:58:07 »
bence en şık duranı 4. model  ;)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
« Yanıtla #29 : Mayıs 05, 2011, 15:15:58 »
yok arkadaş ben bir daha izmire adım atmıycam acemi birliğine geldik karşılarız dediniz ne ses ne soluk askerlik bitti daha bodruma geliceksiniz... :) :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #30 : Mayıs 05, 2011, 15:32:57 »
kesinlikle project d olsun renk tercih meselesi ama siyah çok yakışmış gümüş renk biraz fabrikasyon renginde jantı değiştireceksen farklı bir renk her zaman daha çok dikkat çeker 3 numara diyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 05, 2011, 17:15:06 »
4ü alıp beyaza boya bence tunç abi :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 05, 2011, 17:20:58 »
4ü alıp beyaza boya bence tunç abi :)
aynen,al biraz kullan tadını aldıktan sonra ver beyazı gitsin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2011, 18:13:20 »
Adam benim kafadan ya ;) kollar uçta bitince jant 1 boy büyük duruyor benimkileride herkes 18 sanıyor mesela :)  bende olsam kollar dışarda biten jant seçerdim Tunç ;)

daha görsel bir şekilde destekleyim bari yazıklarımı;

bakın iki tane 15 inç jant koyuyorum hangisi daha büyük duruyor siz karar verin;

iki tane de 16" koyayım;

iki tane de 17";

15" jant takıp milletin 14" sanması var, bir de milletin 16" sanması var :D tercih senin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2011, 18:15:05 »
En iyisi 4 numara ....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 05, 2011, 18:59:26 »
bir veya beş ama bence beş numara çok yakışır :D
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 05, 2011, 19:05:50 »
vala tunç kardeşim onu bunu bilmem sen ne karar verirsien ver :D
yalnız bana şu 4.nolu cantın linki falan varsa at be kardeşim(marka model fiyat,falan vs.),sen almazsan ben alıp geçireyim samurayın ayaklarına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 05, 2011, 19:29:57 »
bir veya beş ama bence beş numara çok yakışır :D

+35 , bende  2si arasında  kaldım :)

vala tunç kardeşim onu bunu bilmem sen ne karar verirsien ver :D
yalnız bana şu 4.nolu cantın linki falan varsa at be kardeşim(marka model fiyat,falan vs.),sen almazsan ben alıp geçireyim samurayın ayaklarına

ayıp ediyorsun abicim  sana alcaz  diye  ben  almıyorum  onu yaa ;)

vallahi bu  planımda  yoktu ama  şu link  galıba ? , orda  bu yakısır  diye  tuttular  jant a  ben  yok  beyaz aracda  daha  iyi durur dedim :P

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-lenso-pd1-project-4x100-16inc-16x8-et35/detay/?

bu arada  o  link değilmiş, linkteki 16 jant  sen  15  istiyorsan sanırım  750 TL gibi bir  fiyatı  vardır, öğrenirim senın  için ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 06, 2011, 09:07:46 »
:D he onun için ankette öndeee :D
sağol gözüm bilgiler için
artık seninde kafanda bi şekil oluşmuştur,ankete bağlı kalmayacaksan,ne yapmaya çalışıyosun sen yahu,Alaalaaaaa :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 06, 2011, 09:13:22 »
bence 4. jant ıyı duruyor... 4.jantın fıyatı nedır bende dusunebılırım:)