Gönderen Konu: corolla 1.6 HB 2006 model aracıma hava filtresi?  (Okunma sayısı 6224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.6 HB 2006 model aracıma hava filtresi?
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2011, 15:55:02 »
ses olarak güzel verim alabilirmiyim (s2000 vb.) ? ayrıca ekstradan özellikleri nelerdir?

soruma cevap alabilirmiyim?

Soruna cevap alabilirsin eğer biri cevap vermek isterse ;)

S2000 bini motor sesini imkanı yok alamazsın ancak headers, kat iptali , komple düz boru ve CAI olursa ;)  ama güzel ses alınıyor benim aracımın sesini dinle

sesi iyice aç ve dinle ;)

http://www.vuutv.info/ced4e64334:0BA5FufKJdY.html

merak ettim filtrelerde nasıl bir fark oluyor kaliteli filtre nereden anlışılr ben araştırdım ama pek bilgi bulamadım filtre dandik olursa ne gibi zararları olur hazır konu açılmışken bir soriyim dedim :D

Ahmet kaliteli filtre elma armut gibi seçilmez marka alıcaksın onlar kalitedir, YED gibi JSV gibi filtreler dandiktir

kaliteli filtre markaları , AEM , Pipercross , Green , K&N , Simota ,  Injen gibi dev markalardan olmalı gerisi fasa fisodur ;)

zaten fiyat farkından anlarsın ;) dandik mallar 20 30 40 tl ye bulunur, ama bu bahsettiğim markaların filtreler 90 TL den başlar en ucuz filtresi

filtre dandik olursa ne gibi zararı olur demişsin ; içinden geçireceği toz bir süre sonra motoruna zarar verir olacağı bu ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2011, 15:55:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 04, 2011, 15:57:24 »
teşekkürler.peki hangi tip egzos takılması uygun olur? ayrıca cold intake kit ile air intake kit arasında bir fark varmı?
hondaymış,pejoymuş bizimde bir farkımız olsun dedik..  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 04, 2011, 15:58:36 »
Mesut abi hava filtresini takmak kolay mı ve videoyu izledim bagajda ses sistemi var sende lpg de var isletmeyi nereye koyuyosun :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2011, 16:00:45 »
allaahh hemen cevap vereyim
cevaplama süresi 1.2 sn

air intake kullandığında açık filtre normal filtre kutusunun orada durur dolayısıyla motora yakındır ve içeri giren hava ısınır.
cai kullandığında açık filtre taaa tamponun praya kadar iner o yüzden adı cold bilmem ne işte. kimisi daha iyi kimisi daha kötü ses verdiğini söyler. sana soba borusundan air intake yapalım mahalleyi yıkarsın. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2011, 16:18:57 »
allaahh hemen cevap vereyim
cevaplama süresi 1.2 sn

air intake kullandığında açık filtre normal filtre kutusunun orada durur dolayısıyla motora yakındır ve içeri giren hava ısınır.
cai kullandığında açık filtre taaa tamponun praya kadar iner o yüzden adı cold bilmem ne işte. kimisi daha iyi kimisi daha kötü ses verdiğini söyler. sana soba borusundan air intake yapalım mahalleyi yıkarsın. ;)
Peki mahallede bizi yıkayacak mı?   :blink:

acil cevap bekliyorum hee   :kötü:
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 04, 2011, 16:19:52 »
sağol mesut abi senin aracın sesini dinledim şahane bu arada :alkis: bende aurisime filtre takmk istiyorum ama araca özel bulamıyorum :(
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 04, 2011, 16:20:30 »
Peki mahallede bizi yıkayacak mı?   :blink:

acil cevap bekliyorum hee   :kötü:

cevaplama süresi 1.6 sn

tövbe tövbe :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 04, 2011, 16:23:42 »
sağol mesut abi senin aracın sesini dinledim şahane bu arada :alkis: bende aurisime filtre takmk istiyorum ama araca özel bulamıyorum :(

aurislerde de direk mevcut plastik borunun ucuna takıyorlar ama bi bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 04, 2011, 16:29:04 »
cevaplama süresi 1.6 sn

tövbe tövbe :)
hııııı  anlaşıldı.  :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 04, 2011, 16:57:44 »
aurislerde de direk mevcut plastik borunun ucuna takıyorlar ama bi bakmak lazım.

2001 sonrası corolla vvt-i filtre buldum k&n ama acaba uyarmı
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 04, 2011, 17:19:31 »
mesut abi araçtan çıkan ses çok güzel,sistemde şekil olmuş hani :) (Y) peki daha fazla verim almam yani ses için hangi kiti önerirsiniz ve egzos vb. şeyler gerekliyse takacağım egzos tipi ne olması gerekir?
şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 04, 2011, 21:14:22 »

2001 sonrası corolla vvt-i filtre buldum k&n ama acaba uyarmı

Oktay abi cevaplamış sizde direk plastiğin ucuna takılır toyota size kolaylık sağlamış benim gibi uğraşmazsın :D

Ben pimaştan yaptım bir arar alıcaktım hatta konusu vardı ama tutamadım kendimi birazda babam etken oldu tekrar pimaşa takıverdim :)

http://tinypic.com/player.php?v=2rp709h&s=7
Benim filtrenin seside bu uzaktan çekildiğinden dolayı fazla anlaşılasada yinede var ve kaput kapalıyken yüklenince sesi baya hoş oluyor :) (videonun %45i amacı dahilinde gerisi park etme gibi birşey oldu :lol: )

Hiç birşey orjinal kitin yerini tutamaz ayrı konu :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 05, 2011, 08:32:05 »
teşekkürler.peki hangi tip egzos takılması uygun olur? ayrıca cold intake kit ile air intake kit arasında bir fark varmı?

Oktay sorunu cevaplamış

Mesut abi hava filtresini takmak kolay mı ve videoyu izledim bagajda ses sistemi var sende lpg de var isletmeyi nereye koyuyosun :D

Hava filtresini kiti takmak kolay ama dikkatli olman gerek zarar verme sağ sola,  bagajdaki sistemi biraz küçülttüm artık kafam kaldırmıyor okadar sesi :) yaşlandık biz :D :D  video sanırım bi 4 5 yıl önce çekildi aracımın eski hali o yani :)

stepne şuan yok arabada, uzun yola giderken bagaja koyuyorum ama bagajı kapatıyor komple, ince ve küçük stepnelerden alıcam bir ara yada şu köpüklü lastik spreylerinden :)

mesut abi araçtan çıkan ses çok güzel,sistemde şekil olmuş hani :) (Y) peki daha fazla verim almam yani ses için hangi kiti önerirsiniz ve egzos vb. şeyler gerekliyse takacağım egzos tipi ne olması gerekir?
şimdiden teşekkürler..

daha çok ses için bendeki gibi kit takmalısın ayrıca katalitik konvertör iptali yaptırmalısın , ama motor ağrıza ışığın yanabilir ayrıca muayenede sorun çıkar katalitiği iptal ettirirsen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2011, 14:48:32 »
Oktay sorunu cevaplamış

Hava filtresini kiti takmak kolay ama dikkatli olman gerek zarar verme sağ sola,  bagajdaki sistemi biraz küçülttüm artık kafam kaldırmıyor okadar sesi :) yaşlandık biz :D :D  video sanırım bi 4 5 yıl önce çekildi aracımın eski hali o yani :)

stepne şuan yok arabada, uzun yola giderken bagaja koyuyorum ama bagajı kapatıyor komple, ince ve küçük stepnelerden alıcam bir ara yada şu köpüklü lastik spreylerinden :)

daha çok ses için bendeki gibi kit takmalısın ayrıca katalitik konvertör iptali yaptırmalısın , ama motor ağrıza ışığın yanabilir ayrıca muayenede sorun çıkar katalitiği iptal ettirirsen.

Mesut abicim yaşlandık mı olmadı bu olmadı vallahi olmadı :) Köpük spreyler konusunda Türkay abi arkadaşında denemişlerdi hiç bir işe yaramıyor,sibop değiştirilmesi gerekiyor falan demişti hatırladığım kadarıyla böyleydi istersen bir ulaş yardımcı olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2011, 17:56:12 »
teşekkürler mesut abi.peki abi bana önerdiğin kit CAI fakat senin araçtaki altta yazıda okuduğuma göre air intake kit bunu mu takmamı önerirsin ? ayrıca bu konvertör iptalinden başka bir işlem yapılabilirmi sesin yüksek düzeyde çıkması için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 05, 2011, 18:09:48 »
Mesut abicim yaşlandık mı olmadı bu olmadı vallahi olmadı :) Köpük spreyler konusunda Türkay abi arkadaşında denemişlerdi hiç bir işe yaramıyor,sibop değiştirilmesi gerekiyor falan demişti hatırladığım kadarıyla böyleydi istersen bir ulaş yardımcı olur :)

yaşlandmışızki artık kafamız ses çekmiyor Ercücüm :)

teşekkürler mesut abi.peki abi bana önerdiğin kit CAI fakat senin araçtaki altta yazıda okuduğuma göre air intake kit bunu mu takmamı önerirsin ? ayrıca bu konvertör iptalinden başka bir işlem yapılabilirmi sesin yüksek düzeyde çıkması için?

Ömer benim sistemden daha çok ses alırsın, ben her ikisinide kullanıyorum, yazın CAI kullanıyorum , kışın air intake kullanıyorum, ama sesi air intake daha çok duymanı sağlıyor , bunun dışında headers bulabilirsen ses artar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 05, 2011, 18:23:49 »
sesin artması için kaliteli susturucular gerekliymiş araştırmama göre ve en kalitesi remus denilen performans susturucular fakat fiyatları 400-500 arası olduğu için maliyeti yüksek bir işlem :( headers denilen sistemde demin bahsettiğimiz konvertör iptalinden sonra gerçekleşiyomuş ama ses için gerçekten gerekli bir işlemmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 05, 2011, 20:59:15 »
yaşlandmışızki artık kafamız ses çekmiyor Ercücüm :)

Ruhun gençtir abicim senin :)