Gönderen Konu: Zaytung'dan =))  (Okunma sayısı 12503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Zaytung'dan =))
« Yanıtla #80 : Ağustos 14, 2012, 20:19:27 »
Trabzon da mezarlığa düşen uçak için yöre halkı seferber olmuş
Yetkililer şimdiye kadar çıkarılan ceset sayısının 5 bini aştığını söylediler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 14, 2012, 20:19:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 14, 2012, 20:25:34 »
Trabzon da mezarlığa düşen uçak için yöre halkı seferber olmuş
Yetkililer şimdiye kadar çıkarılan ceset sayısının 5 bini aştığını söylediler

bu çok iyi. sesli güldüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 14, 2012, 22:47:13 »
Hüseyin Çelik,
Hiroşima'nın yıldönümü dolayısıyla Japon halkına seslendi:
"Arkadaş 2 atom bombası yedin diye de bu kadar ağlanmaz..."

sadfasdfasfda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 15, 2012, 07:00:49 »
Milletvekili Kaçırma Eylemi GS-FB Derbisi Nedeniyle Arada Kaynayan PKK, İçişleri Bakanı'nın Konuyla İlgili Saçma Birşeyler Söylemesini Bekliyor,

------------------------

Boğaziçi Üniversitesi Beyzbol Takımı: "Biz Biliyoruz da mı Oynuyoruz?"

------------------------

CERN Deneyiyle İlgili de Söyleyecek İki Çift Lafı Olan Rasim Ozan Kütahyalı, Tam Olarak Kimi Şerefsizlikle Suçlayacağını Bulmaya Çalışıyor

:rofl:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 15, 2012, 09:28:30 »
Milletvekili Kaçırma Eylemi GS-FB Derbisi Nedeniyle Arada Kaynayan PKK, İçişleri Bakanı'nın Konuyla İlgili Saçma Birşeyler Söylemesini Bekliyor,

------------------------

Boğaziçi Üniversitesi Beyzbol Takımı: "Biz Biliyoruz da mı Oynuyoruz?"

------------------------

CERN Deneyiyle İlgili de Söyleyecek İki Çift Lafı Olan Rasim Ozan Kütahyalı, Tam Olarak Kimi Şerefsizlikle Suçlayacağını Bulmaya Çalışıyor

:rofl:
:)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ağustos 15, 2012, 16:00:51 »
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Ermeni tasarısı geçerse Fransa Büyükelçiliği'nin önüne Cezayir anıtı dikerim" açıklamasına Büyükelçi'den sert yanıt: "Böyle tepkinin içine tükürürüm!"

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 15, 2012, 16:10:39 »
herif harbi öküz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Ağustos 17, 2012, 07:29:36 »
Adama öküz diyemezsiniz hocam ama Öküze adam diyebilirsiniz,diyebiliriz  :argh: :argh: :argh: :argh:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Ekim 01, 2012, 13:26:20 »
Alkol ve Akaryakıt'a Gelen Son Zamlara Suriyeli Mültecilerden Sert Tepki: "Biz Gürcistan'a gidiyoruz!"

Hükümetin bütçe hedefleri doğrultusunda geçtiğimiz hafta alkol ve akaryakıt başta olmak üzere bir çok ürüne yaptığı yüksek zamların ardından yurt genelinde sukunet korunurken, sayıları 100 bin'i bulan Suriyeli mültecilerin zamma tepkisi sert oldu. Benzinin litre fiyatının 4.75 TL olduğu haberinin duyulmasının ardından mülteciler adına bir basın toplantısı düzenleyen Albay Vahab Ahmedi "Önce bu fiyat bölgedeki krizden falandır diye düşündük, geçici bi şeydir diye ses etmedik ama buradaki yerli halktan aldığımız bilgiler savaş falan çıkmasa da zamların rutin bi şekilde yapıldığı yönünde oldu. Bu ne lan? 4.75 Lira'ya benzin mi olur? Suriye'de öldük bittik derken bile 2 Lira'ydı. Daha oturun siz burada, biz gidiyoz..." sözleriyle mülteci kafilesinin en kısa zamanda Gürcistan'a doğru yola koyulacağını bildirdi.

"Esad'dan böyle zulüm görmedik..."

Bu sabah düzenlenen basın toplantısında oldukça gergin görünen Albay Ahmedi, "Aslında yönetimle o kadar papaz olmamış olsak yok yakınken Suriye'ye geri döneceğiz ama o da mümkün değil şu saatten sonra. Bakmayın Esad şöyledir böyledir, baya kötü yanları vardır ama Allah var, her sıkıştığında benzine abanmazdı en azından. O konuda Esad bi tanedir. Yiğidi öldür hakkını yeme şimdi." diyerek yaşadıkları pişmanlığı dile getirdi.
"Bilsek en baştan gelmezdik..."

Türkiye'de durumun böyle olduğunu bilseler en baştan başka bir yere bakacaklarını belirten Ahmedi, "Arap baharında en sona kalan biz, mülteci olarak bula bula Türkiye'yi bulan biz, ne milletmişiz arkadaş, kimin ahını almışız, kimin tavuğuna kışt demişiz. Sen kalk bolluğun, bereketin kalbini terk et, mülteci olarak buraya gel. Hala inanamıyorum." sözleriyle talihsizikten yakındı. Ahmedi, "Ben mesela Lazkiye'de Alay Komutanlığı yaparken inanır mısınız su kesildiğinde benzinle traş olurduk, öyle bir bolluk vardı. şimdi mumla arıyoruz o günleri" diyerek şöyle devam etti:
"Tabii eskiden de özellikle Hatay'dan falan Suriye'ye günü birlik gelip depolarını doldurduktan sonra geri dönen çok insan oluyordu ama biz arada böyle bi fiyat farkı olduğunu inanın bilmiyorduk. Heralde bizim benzinimizi daha çok beğeniyorlar diyorduk. Neticede o işin membağı bizim memleket. Benzinin asıl hasını bizim oradan alacaksın. Böyle gram tortu bırakmadan akar meret. Kafası da güzel olur, temiz olur, sabah ağrı yapmaz..."

"Muhaliflikten de bir şey anlamadık..."

Vahab Ahmedi, Türkiye'deki benzin fiyatlarının muhalifler olarak verdikleri mücadeleyi de sekteye uğrattığından dem vururken, "hayır muhaliflikten de bir şey anlamadık zaten. Koskoca Özgür Suriye Ordusu, Amerika'sından tut envayi çeşit Arap ülkesinden yardım yağıyor güya ama benzine para yetiştiremiyoruz. Yeri geldi bir köy basacak bir damla benzin koymaya para bulamadık. İsyan uzadıkça uzadı. Bütün Arap Baharı bitti, biz hala burada Angelina Jolie'yle resim çektiriyoruz..." ifadelerine yer verdi.
Kendi aralarında yaptıkları istişareler neticesi güvenli ve ucuz bir bölge olması nedeniyle hep birlikte Gürcistan'a göç etme kararı aldıklarını belirten Ahmedi, halen Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bazı istasyonlardan benzin alarak en kısa sürede yola koyulacaklarını ifade etti.

Deneyimli Albay, "Kimse kusura bakmasın. Yolumuz uzun, paralar da suyunu çekiyor, cebimizde kalanı üç beş kuruşu da burada kazıklanarak tüketemeyiz. Sınırdan son bir kez geçip 2 lira'dan benzini aldıktan sonra kısmetse bi daha dönmemek üzere gideceğiz. Ortadoğusu batsın..." sözleriyle toplantıya son verirken, freeshop'tan ucuz viski ve sigara isteyen gazetecilerin taleplerini ise yanıtsız bıraktı.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ekim 22, 2012, 21:15:02 »
Hahahhah öldüm gülmekten yahuuu :rofl: :rofl:

Sevgilisi ile Bir Haftadır Kavgalı Olan Burak Tarım, En Azından Mevzunun Ne Olduğunu Öğrenebilmek İçin Yoğun Çaba Sarfediyor
ZAYTUNG | HABER
Yaklaşık iki yıldır süren Burak Tarım (23) – Pelin Bozok (21) ilişkisi, son bir haftadır tarihinin en gergin günlerini yaşıyor. Tansiyonun her geçen gün yükseldiği gerginlikle ilgili olarak bu sabah basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burak Tarım, "Şu an herkes gibi ben de ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Geçen cumartesi dışarıda gayet güzel vakit geçirmiştik ancak o günden beridir bir suratsızlık, bir nemrutluk... Bilmiyorum" derken, sorunun ne olduğu ile ilgili sorularına karşılık sadece "sen şimdi benim neye kızdığımı gerçekten bilmiyor musun Burak!" şeklinde yanıt alabildiğini ifade etti.

Oysa her şey ne güzel başlamıştı

Her şeyin fitilini ateşleyen o talihsiz cumartesi gününü net olarak hatırladığını söyleyen genç sevgili, Pelin'le birlikte geçirdikleri son mutlu günü basın mensuplarının önünde masaya yatırdı.

"Önce sinemaya gittik, oradan da bir arkadaşın doğum gününü kutlamak için bir bara... Şimdi, parçaları birleştiriyorum: üzerimde bana aldığı kazak vardı. Kıyafetten bana kızmış olamaz..." şeklinde konuşmasına başlayan Burak Tarım, "Film desek, 'To Rome With Love'’a gittik. Yani öyle elim kolum da pek oynamadı filmde, en azından yer göstericinin gelip uyaracağı bir durum yaşanmadı. Kızsa geçen sefer ona kızardı çünkü, o da değil demek ki. Ne oldu acaba, Woody Allen’a falan mı kızdı ki? Hiçbir fikrim yok inanın" diyerek, henüz çözüme pek yaklaşamadığını belirtti.

“İlgilendim, ilgilenmedim de değil”

Arkadaşlarının doğum gününde yaşananları da sorgulayan Burak Tarım, gittikleri barda çok fazla gözüne çarpan bir şey olmadığını ifade etti. Doğum gününün Pelin ile çok sevdikleri ortak bir arkadaşlarına ait olduğunu belirten Tarım, "Yani, şimdi Pelin Ece'yi sever. Onu biliyorum. Hani arada kıskanma gibi mevzular olur mu diyorum ama yok yani, Pelin öyle bir kız değil" derken, gecede 5 dakika başkasıyla ilgilendiyse, hemen peşi sıra 5 dakika da sevgilisi Pelin'e vakit ayırdığının özellikle altını çizdi.

Alex şüphesi

Evlerine giderken bindikleri taksinin şoförüyle alkolün de etkisiyle yol boyunca siyasetten futbola birçok konuda konuştuklarını dile getiren Burak Tarım; "Hani bakıyorum, bakıyorum; En geçerli neden buymuş gibi geliyor" dedi. O gece, alkolün de etkisiyle Alex'in gidişini haklı bulduğunu hatırlatan Tarım, "Konuyu gereksiz yere uzattım galiba. Belki sebep bu olabilir, haklıdır, kalması gerektiğini düşünüyordur. Ama yani onu da kaç kere sordum, 'Ya Burak, ne alakası var yaa' diyerek beni yine tersledi" ifadelerine yer verdi.

Arkadaşları: "Pelin öyle şey yapmaz”

Ne olduğunu bilmese de, Pelin ile aralarındaki problemi çözmek için her yolu deneyeceğini de vurgulayan talihsiz genç; "Şu saatten sonra sorunun ne olduğu, çok da önemli değil açıkçası. Ben muhtemel sorunların hepsinin üzerinden bir kez geçip, özür dileyerek bir şekilde Pelin'in gönlünü alacağımdan eminim" şeklindeki sözleriyle, her şeye rağmen umudunu koruduğunu da gözler önüne serdi.

Pelin'in arkadaşları ise gerilim ile ilgili olarak "Valla Pelin durduk yere böyle yapacak bir kız değil. Kendi özelleri olduğu için biz de sormadık ama Burak muhtemelen çok yanlış yapmış, en kısa zamanda bunu telafi etmeli yani" görüşünde birleşirlerken, zar zor ulaşılarak konu hakkında bilgi almaya çalışılan Pelin Bozok: “Burak’a sorun, o ne yaptığını herkesten daha iyi biliyor” açıklamasıyla yetindi.

Haber yayına hazırlandığı sırada çiftin arasındaki gerginlik sürerken, son olarak Pelin Bozok'tan gelen "6 ay önce de aynı şeyi yaptın sesimi çıkarmadım..." şeklindeki sms, krizin nedenini bulma konusunda zayıf da olsa bir umut ışığı doğurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 23, 2012, 09:09:40 »
Windows'un "bug"larını çözmek, kadın milletini anlamaktan daha kolaydır :rofl:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Aralık 05, 2012, 16:06:46 »
http://sozcu.com.tr/basbakani-yatirdin-yere.html

Başbakanın konuşacağı program öncesi televizyonun yere konulmasına Belediye Başkanları tepki gösterdi
Muhammet KAÇAR/DEREPAZARI (Rize), (DHA)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’dan canlı yayınla Rize’nin Derepazarı İlçesi’nde katıldığı, ‘Her kadın üye için bir fidan dikiyoruz’ kampanyası öncesi plazma televizyon yere konulması tartışma konusu oldu.

***************************************************************************************************
Gerçek bir haber ama Zaytung dan daha zaytung :)
"yalakalıkta sınır tanımayanlar"
"zeki müren de bizi görecek mi? "  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Aralık 05, 2012, 16:25:54 »
Zaytung cok basarili. App Store'dan telefonuma bile yükledim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Aralık 05, 2012, 22:05:17 »
Zaytung cok basarili. App Store'dan telefonuma bile yükledim.

+81

Günde bir kez göz atıyorum vaktim olursa ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Aralık 14, 2012, 12:05:05 »
http://www.zaytung.com/halkinsesi.asp?vcid=109

.....aynı bağın gülüyüüz biz... Değil miyiz?"  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
Toyota'lara Para Yetiştiremeyen Nijerya, Yerli Malı İç Savaş Tipi Pikap Üretimine Geçmeye Hazırlanıyor

Bitmek bilmeyen iç savaşlar nedeniyle ekonomik dengelerin alt üst olduğu Nijerya'da hükümet, savaşın önemli maliyet kalemlerinden biri olan Toyota Pikap ithatalını frenlemek için harekete geçti. Vatandaşların yemesinden içmesinden kısarak tüm parasını Toyota marka pikaplara yatırdığını ifade eden Devlet Başkanı Albay Goodluck Jonathan, "Artık bu gidişe bir dur demenin zamanı geldi. Nasıl yapacağımız hakkında en ufak bir fikrim yok ancak bir şekilde o pikapları burada kendi imkanlarımızla üretmenin bir yolunu bulmalıyız" derken, çatışan tüm gruplara da yerli sanayiye destek çağrısında bulundu.

Birlik çağrısı

Başkent Abuje Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Binbaşı Abel Onwuka ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Albay Goodluck Jonathan, konuşmasına "Bunun artık isyancısı, muhalifi kalmadı. Ben buradan bizzat hükümetimizi devirmeye çalışan gruplara da sesleniyorum: Gelin en azından bu konuda el ele verelim. Şu pikabı artık kendimiz üretelim" sözleriyle başladı. Bir ülkede hem hükümetin, hem de isyancıların aynı otomobil firmasına borçlu olmasının normal bir durum olmadığının altını çizen Jonathan, geniş yankı uyandıran açıklamalarına şöyle devam etti:

"Ayranımız yok içmeye..."

"Bu araçlar az mı yakıyor? Yok... Yedek parçası mı ucuz? Yok... Onu geçtim, koca Nijerya'da bi tamir işi oldu muydu 'Toyotacı Ngonba Usta' dışında bu arabadan anlayan var mı? O da yok... Kaç kere triger kayışı değiştirmeye gelen karşıt görüşlü gruplar o tamirhanede çatıştı, kaç canlar yitti bir düşünün. Bi de Japon arabası yani ucuz bi şey de değil. Afedersiniz kıçımızı yıkayacak su bulamıyoruz, tutuyoruz buna para veriyoruz. O kadar parayı nereden bulduk onu da bilmiyorum. Ekonomimiz batıyor, yastık altındaki altınları getirin desek bi taneniz çıkarmaz, herkesin altında bir Toyota. Napıyor? Savaşa gidiyor... Ayranımız yok içmeye, tahteravanla gidiyoruz şeye çok afedersiniz..."

"İstersek başarabiliriz..."

Yıllardır pikap kullanımını azaltmak için yapılan tüm kampanyalara rağmen, Nijerya halkının Toyota pikapların arkasında aldığı tadı başka hiçbir yerde almadığını ifade eden Albay Jonathan, "%100 yerli pikap" üretimi için ellerini taşın altına sokmaya hazır olduklarını kaydetti. Deneyimli Devlet Başkanı, Nijeryalılar'ın istedikleri zaman neler başarabileceğini herkesin bildiğini dile getirirken "Mesela hatırlayın, Amerika 94'te açık ara favori oldu milli takımımız... Başka örnekler de var da bir anda insanın aklına gelmiyor tabii... Ama iyiyiz yani ülke olarak, yapabilirmişiz gibime geliyo benim" sözleriyle vatandaşlara güven aşılayan açıklamalarda bulundu.

Organize Sanayi'den iyimser mesajlar

Goodluck Jonathan'ın ardından söz alan Abuja Organize Sanayi Başkanı Binbaşı Abel Onwuka ise, şu an için pikap üretecek teknolojiye sahip olmasalar da en azından atölyeye inip, bir denemekten zarar gelmeyeceğini ifade etti. Abel Onwuka, "Organize Sanayi Bölgemizi oluşturan mevcut 3 bambu imalathanemizin birinde mask, birinde hani şu rüzgarlı havada gulubup-dulubulup diye öten şeyden üretiyoruz halihazırda. Üçüncü imalathane pikaba kısmetmiş demek ki... Du bakalım, her işte hayır vardır" diyerek mevcut altyapılarının durumunu özetlerken, ilk yerli pikap üretimi için çizdikleri yol haritasını da şu sözlerle açıkladı: "Direksiyonu yaparız, vites kolu, pedallar, silecek falan onlar da kolay. Motoru ilk etapta dinamo gibi bişi yapıp tekere bağlamak olabilir... Sesli düşünüyorum, bi 4 kişilik bisikletmiş gibi yola çıkarız..."

Basın toplantısının ardından kararlılığını göstermek isteyen Albay Goodluck Jonathan, kendisine ait Toyota pikabı ateşe vermek için Japonya Büyükelçiliği'nin önüne doğru harekete geçerken, elçiliğin 300 metre kadar yakınında ayrılıkçı gerillalar tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu etkisiz hale getirildi. Bölgede çatışmaların halen sürdüğü öğrenilirken, Nijerya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bunun ülkenin normal hali olduğu ve endişelenecek bir durum olmadığı ifadelerine yer verildi.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Toyota, 88mm MIG ağır makineli tüfeği standart donanım olarak sunmaya hazırlanıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #97 : Aralık 18, 2012, 18:23:00 »
Toyota, iç savaşlarda kullanılan yeni model pikaplarını Liberya'da tanıttı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Aralık 29, 2012, 18:47:19 »
Meteoroloji'nin 'karlı havalarda şerit değiştirmemeye özen gösterin' uyarısını dikkate alan H.Y(42), aracıyla birlikte Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurdu terketti...

:rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #99 : Aralık 30, 2012, 22:29:16 »
Toyota gibi babalardan 15'i daha ayak problemi sebebiyle ortopedi servisine çağrıldı...