Gönderen Konu: Amerika Toyota fiyatları, şaşıracaksınız!  (Okunma sayısı 13154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Amerika Toyota fiyatları, şaşıracaksınız!
« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2011, 20:28:30 »
bu nasıl iş sanruff vardı corollada türkiyede yok bildiğim kadarı ile bu corolladan hem kazık hem daha az donanımlı

Şu an iş icabı Amerikadayım.Ve görüyorum ki Toyota Amerikada gerçekten iyi bir pazarı yakalamış...Anladığım kadarıyle fiyatları diğer amerikan arabaları ile rekabet edebiliyor çok rahat...Ve tutuluyorda...Yalnız hiç manuel vitesli araba denk gelmedi 5 defa ABD'ye gelmeme ve o kadar araba kiralamamıza rağmen..

Benzin fiyatlarından artık çok şikayetçiler...1 litre benzin yaklaşık 1.4 TL'ye geliyor ve ama inanılmaz şikayetçiler...Ahmet bey bilir...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2011, 20:28:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 24, 2011, 20:30:30 »
Gözlerine dizlerine dursun biz yakında 5 lira vereceğiz :D Burada 1.4 TL olsa Türkiye turu atarım :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Nisan 24, 2011, 22:56:28 »
Doğrudur Amerika'da çok anlamsız motor seçenekleri var, tabi Türkiye ile kıyaslayınca.
150beygirlik motorun hacmi bakıyorsunuz bazı araçlarda 3.0cc, bizde olsa kimse yanına yaklaşmaz.
Ben birde şuna bağlıyorum. Amerika'nın o bitmek bilmez yollarında sorunsuzluk ve dayanıklılık açısından bu tarz motorlar kullanılıyor.

Toyota Yaris'in 3 modeli var.

Yaris 3 Kapı Liftback 12.955$
1.5 Liter DOHC 16-Valve Variable Valve Timing with intelligence (VVT-i) 4-Cylinder; 106 hp @ 6000 rpm; 103 lb.-ft. @ 4200 rpm

Yaris 5 Kapı Liftback 13.255$
1.5 Liter DOHC 16-Valve Variable Valve Timing with intelligence (VVT-i) 4-Cylinder; 106 hp @ 6000 rpm; 103 lb.-ft. @ 4200 rpm

Yaris Sedan 13.715$

Star Safety System™ - includes Vehicle Stability Control (VSC)[3], Traction Control (TRAC), Anti-lock Brake System (ABS), Electronic Brake-force Distribution (EBD), Brake Assist (BA) [5] and Smart Stop Technology (SST) [6]. Smart Stop Technology is designed to automatically reduce engine power when both brake and accelerator pedals are pressed at the same time under certain conditions, helping to bring the vehicle to a stop.
ABS, VSC, EBD hepsinde standart.

Yaris Sedan , çok acaip. :)

Amerika'da Honda, Toyota

Dediğiniz gibi Amerika'da ciddi anlamda çok Toyota var. Önemli bir pazar yakalamış Japon markaları.

Resimler alıntıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 25, 2011, 07:49:26 »
Aşağı yukarı %10 ek masrafı varmış. 2bin dölar eder. Yinede bize göre ucuz.

Ahmet Abi, alım gücü ne durumda. Yani burada o fiyatlar olsa 37bin liraya ortalık prius kaynar.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 25, 2011, 08:47:48 »
Arkadaşlar, ABD ekonomisini büyük ölçüde otomotiv sektörü üzerine kurmuş bir ülke, bizim kıyaslamayı vergilerin göreceli olarak yüksek olduğu Avrupa ülkeleri ile yapmamız daha doğru olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 25, 2011, 08:51:00 »
Gözlerine dizlerine dursun biz yakında 5 lira vereceğiz :D Burada 1.4 TL olsa Türkiye turu atarım :)

puhahahaa sabah sabah ne güldüm...allahta seni güldürsün...

bu arada ahmet, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hemşerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 25, 2011, 08:55:02 »
Arkadaşlar, ABD ekonomisini büyük ölçüde otomotiv sektörü üzerine kurmuş bir ülke, bizim kıyaslamayı vergilerin göreceli olarak yüksek olduğu Avrupa ülkeleri ile yapmamız daha doğru olur.

hakkı bana öyle geliyoki en yüksek vergi yine herşeyde olduğu gibi bizdedir..en kötü ihtimalle ikinciyizdir :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 25, 2011, 09:00:33 »
Evren Hocam, fiyatların bizden yüksek olabileceği ülkeler muhtemelen her türlü verginin çok yüksek olduğu İskandinav ülkeleri olabilir, belirttiğin gibi podyumda olma ihtimalimiz oldukça yüksek :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 25, 2011, 13:53:48 »
Geri kalmış ülkelerde uygulanan klasik ve basit vergi politikası, sözü geçen yüksek mertebede ve yandaş iş adamlarından olabildiğince az vergi alınır, ama fakir halktan deli gibi vergi toplanır.  Velhasıl, bu bizim ülkenin kaderidir, az gelişmişlik...

Neyse, şu dikkatimi çekiyor..
Adamların tekerleri herzaman siyah, lastikler bile hiç pislanmiyor, yollarda toz yok.. Adamlar çölün ortasına şehir kurmuşlar, Las Vegas, zerre kadar toz bulamazsınız. Ne güzel herşey tertemiz..
Birde bize bakın, arabayı 1 gün yıkatmasanız toz içinde kalıyor ..  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 25, 2011, 18:40:49 »
Aşağı yukarı %10 ek masrafı varmış. 2bin dölar eder. Yinede bize göre ucuz.

Ahmet Abi, alım gücü ne durumda. Yani burada o fiyatlar olsa 37bin liraya ortalık prius kaynar.

Vedat, alim gucu kriz oncesine gore cok zayif. Krizden once bile hep kredi ile aliniyordu.Pesin vara sayip alan var mi bilmiyorum.
Krizden once 15-16 milyon olan yillik pazar 4-5 milyon kuculdu.

Satislarin onemli bir kismi leasing seklinde oluyor.2-3 senelik kullanim hakki satin aliniyor.

Bekir Bey, benzin fiyatlari her yerde farkli, nerede kaldiniz buradayken bilmiyorum. Burada benzinin galonu (3.78lt) 4.20 dolara cikti.Birkac ayda yuzde elli artis var.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Nisan 25, 2011, 19:59:01 »
Ahmet bey siz Amerika'da neredesiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 25, 2011, 20:27:51 »
ne 1.4 ü 2.5tl olsun  ben kontak kapatmam her yere arabaylan giderim
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 26, 2011, 04:18:37 »
Ahmet bey siz Amerika'da neredesiniz?

Wisconsin Illinois sinirinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 26, 2011, 07:08:26 »
Vedat, alim gucu kriz oncesine gore cok zayif. Krizden once bile hep kredi ile aliniyordu.Pesin vara sayip alan var mi bilmiyorum.
Krizden once 15-16 milyon olan yillik pazar 4-5 milyon kuculdu.

Satislarin onemli bir kismi leasing seklinde oluyor.2-3 senelik kullanim hakki satin aliniyor.

Bekir Bey, benzin fiyatlari her yerde farkli, nerede kaldiniz buradayken bilmiyorum. Burada benzinin galonu (3.78lt) 4.20 dolara cikti.Birkac ayda yuzde elli artis var.

Ahmet bey,

Bir haftalığına kuzey karolayna-asheville'deydim..Ama merkez illinois-chicago'da...

Bu arada gerçektende kış aylarında motoru kapatmayanları çok gördüm..Araçlarını onlarca dakika çalışır halde bırakıp gidiyorlar içi sıcak dursun diye (o zamanlar hava sıcaklığı -15'lerdeydi,akşamdan arabanın içinde bıraktığım kola ,sabaha kadar  tamamen donmuştu) ,insan üzülüyor giden benzine ama demek ki çok önemli değil çoğu Amerikalı için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 26, 2011, 14:10:42 »
Geri kalmış ülkelerde uygulanan klasik ve basit vergi politikası, sözü geçen yüksek mertebede ve yandaş iş adamlarından olabildiğince az vergi alınır, ama fakir halktan deli gibi vergi toplanır.  Velhasıl, bu bizim ülkenin kaderidir, az gelişmişlik...

Neyse, şu dikkatimi çekiyor..
Adamların tekerleri herzaman siyah, lastikler bile hiç pislanmiyor, yollarda toz yok.. Adamlar çölün ortasına şehir kurmuşlar, Las Vegas, zerre kadar toz bulamazsınız. Ne güzel herşey tertemiz..
Birde bize bakın, arabayı 1 gün yıkatmasanız toz içinde kalıyor ..  ;)

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 26, 2011, 22:12:25 »

Ahmet bey,

Bir haftalığına kuzey karolayna-asheville'deydim..Ama merkez illinois-chicago'da...

Bu arada gerçektende kış aylarında motoru kapatmayanları çok gördüm..Araçlarını onlarca dakika çalışır halde bırakıp gidiyorlar içi sıcak dursun diye (o zamanlar hava sıcaklığı -15'lerdeydi,akşamdan arabanın içinde bıraktığım kola ,sabaha kadar  tamamen donmuştu) ,insan üzülüyor giden benzine ama demek ki çok önemli değil çoğu Amerikalı için..

:D Kisin soguklarinda 3-5 dk. bir sey almak icin arabadan ayrilinca calisir durumda birakiliyor, dogru. Ya da sabah evden araba calistiriliyor, once bir arabanin ici isiniyor, ondan sonra varsa kar/buz kurunup yola cikiliyor. Ben 3-5 dakika arabayi bos yere calisir durumda birakmiyorum. O alisanlar da aliskanliklarini degistirmek zorunda kaliyorlar. Turkiye'ye gore benzin ucuz, ama bu ulkenin tarihte gordugu en yuksek benzin fiyatlari bu fiyatlar (4-5 dolar/g.).   Sukur yavas yavas kis terkediyor burayi da.

Benim arabada da antiseptik islak mendil var, plastik kutunun icinde.Kis boyu dondu kaldi, kullanamadim. Kapilar/kilitler dondu birkac defa, 15-20 dk acmak icin ugrastirdi.
Ama yazin Istanbul'dan farksiz burasi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Nisan 27, 2011, 01:09:23 »
Bugün bir gazete yorumunda okudum.Çok hoşuma gitti.
"Düne kadar ehliyet bile bakkaldan almak kadar basitti gerçekten adam 5 tl ye kiralıyo 15 tl ye kendine almıyor (Yangın söndürme tüpü) aracını sigorta yaptırıp vizeden çıkınca iptal ettirip parasını geri alanlar bile var ben bazen dua ediyorum benzin 5 tl olur diye kaza ile 1 tl olsa nüfusumuz 40 milyona düşer "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 27, 2011, 15:59:42 »
Acaba amerika da ikinci el toyotalar ne kadar ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 27, 2011, 20:14:23 »
Bugün kuzenimle Volvo bayisine gittik arabayı servise götürmeye.Sıfır araç fiyatlarına bir göz atayım dedim.Modelini hatırlamıyorum aracın fiyatı 60 000 tl, devletimiz sağolsun ötv si 100 000 tl :D araç toplam 160 000 tl idi :D nerede yaşıyoruz bu nasıl iş anlayamadım :D
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 27, 2011, 22:25:20 »
Niye açtınız siz bu başlığı çok fena moralim bozuldu yatıyorum ben iyi gecelerrrr :D
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...