0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu nasıl iş sanruff vardı corollada türkiyede yok bildiğim kadarı ile bu corolladan hem kazık hem daha az donanımlı
Gözlerine dizlerine dursun biz yakında 5 lira vereceğiz Burada 1.4 TL olsa Türkiye turu atarım
Arkadaşlar, ABD ekonomisini büyük ölçüde otomotiv sektörü üzerine kurmuş bir ülke, bizim kıyaslamayı vergilerin göreceli olarak yüksek olduğu Avrupa ülkeleri ile yapmamız daha doğru olur.
Aşağı yukarı %10 ek masrafı varmış. 2bin dölar eder. Yinede bize göre ucuz.Ahmet Abi, alım gücü ne durumda. Yani burada o fiyatlar olsa 37bin liraya ortalık prius kaynar.
Ahmet bey siz Amerika'da neredesiniz?
Vedat, alim gucu kriz oncesine gore cok zayif. Krizden once bile hep kredi ile aliniyordu.Pesin vara sayip alan var mi bilmiyorum.Krizden once 15-16 milyon olan yillik pazar 4-5 milyon kuculdu. Satislarin onemli bir kismi leasing seklinde oluyor.2-3 senelik kullanim hakki satin aliniyor.Bekir Bey, benzin fiyatlari her yerde farkli, nerede kaldiniz buradayken bilmiyorum. Burada benzinin galonu (3.78lt) 4.20 dolara cikti.Birkac ayda yuzde elli artis var.
Geri kalmış ülkelerde uygulanan klasik ve basit vergi politikası, sözü geçen yüksek mertebede ve yandaş iş adamlarından olabildiğince az vergi alınır, ama fakir halktan deli gibi vergi toplanır. Velhasıl, bu bizim ülkenin kaderidir, az gelişmişlik...Neyse, şu dikkatimi çekiyor..Adamların tekerleri herzaman siyah, lastikler bile hiç pislanmiyor, yollarda toz yok.. Adamlar çölün ortasına şehir kurmuşlar, Las Vegas, zerre kadar toz bulamazsınız. Ne güzel herşey tertemiz..Birde bize bakın, arabayı 1 gün yıkatmasanız toz içinde kalıyor ..
Ahmet bey,Bir haftalığına kuzey karolayna-asheville'deydim..Ama merkez illinois-chicago'da...Bu arada gerçektende kış aylarında motoru kapatmayanları çok gördüm..Araçlarını onlarca dakika çalışır halde bırakıp gidiyorlar içi sıcak dursun diye (o zamanlar hava sıcaklığı -15'lerdeydi,akşamdan arabanın içinde bıraktığım kola ,sabaha kadar tamamen donmuştu) ,insan üzülüyor giden benzine ama demek ki çok önemli değil çoğu Amerikalı için..