Gönderen Konu: Yeni Focus Fiyatlar  (Okunma sayısı 4940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Focus Fiyatlar
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2011, 11:00:10 »
Valllaha ne derseniz diyin ulaşamadım bilgilere işte :)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2011, 11:00:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2011, 14:57:23 »
Sözüm meclisten dışarı arkadaşlar, eşşek olanın sırtına çok binerler. Adamlar zam üstüne zam yapıyorlar ama satışlar devam, aynı şey benzin için de geçerli değil mi? Hiç kimse binmeyelim ya da az kullanalım da fiyatlar aşağı düşsün dedi mi? Yok lpg imiş, yok bormuş v.s gibi extralarla uğraşıyoruz, hakkımızı arayacağımız yerde. ( Not: Bu durum şu an için değil her zaman için geçerlidir.)
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2011, 15:08:28 »
Sözüm meclisten dışarı arkadaşlar, eşşek olanın sırtına çok binerler. Adamlar zam üstüne zam yapıyorlar ama satışlar devam, aynı şey benzin için de geçerli değil mi? Hiç kimse binmeyelim ya da az kullanalım da fiyatlar aşağı düşsün dedi mi? Yok lpg imiş, yok bormuş v.s gibi extralarla uğraşıyoruz, hakkımızı arayacağımız yerde. ( Not: Bu durum şu an için değil her zaman için geçerlidir.)

Ufuk bey biniyoruzda keyfimizden mi biniyoruz. Kendimden örnek vereyim, hergün işe gidip gelirken 50 km yol yapıyorum. 20 dk da işyerinde oluyorum. Eğer arabamı kullanmayım toplu taşım araçlarıyla gidiyim desem 3 vasıta değiştirmem gerekiyor ve en az 1.5 saatte gidiyorum. Benim düşüncem kimse keyfinden arabaya binmiyor artık. Herkes herşeyin farkında ama yapabileceğimiz birşey yok...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2011, 15:47:07 »
Bu fiatlarla artık C yerine B segmenti araçlara yöneleceğiz herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2011, 16:00:12 »
Serkan bey siz zorunluluktan dolayı biniyor olabilirsiniz (bu arada aynı yöne giden ve arabası olan başka arkadaşlarınız yok mu? 1 hafta bir araba ile diğer hafta başka bir araba ile, böylelikle 3-4 kişi bir araba ile yolculuk edebilir.( Bunu örnek olarak söylüyorum, akıl vermek gibi bir durum yok, yanlış anlamayın)) ama bir çok insan keyfi binip turlar atıyor, afedersiniz helaya bile araba ile gidenler var nerede ise...
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2011, 06:32:18 »
zaten artık 50 binden aşağı düzgün sıfır araba falan kalmadı..millet vw'e yetişeceğim diye zamları koyuyor da koyuyor
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 15, 2011, 09:55:08 »
  Aha, biraz geç oldu ama durumu şimdi çözdüm sanırım. :) Otomotiv'de yeni Strateji Belgesi açıklanacaktı ya. Otomotiv firmaları da herhalde yeni bir ÖTV. indirimi bekliyordu. Geçen sefer indirimden sonra fiyatları yükseltimişlerdi genelde eğer hatırlarsanız. Şimdi önce davranmak istemiş olabilirler ama görünürde Ötv. indirimi yok. :)
 Bu arada düşük emisyonlu araçlar için vergilerde bazı teşvikler olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #27 : Nisan 15, 2011, 13:55:39 »
İyi zamanında ötv-mtv  falan bı corolla aldık yoksa bu fiyatlarla hayatta bizimkilere 0 araba aldıramazdım   95 xl ile devam ederdim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2011, 14:00:31 »

beni örnek gösterebilirsiniz fatihte oturuyorum kadıköyde çalışıyorum arabayla 4 kere geldim işe minimum dönüşüm iki buçuk saat sürdü bir daha arabayı işyerine gidip gelirken kullanmadım :) bu yüzden metrobüs kullanıyorum en fazla bir buçuk saatte evdeyim.
az benzin tüketiyorum, doğayı koruyorum. mavi kartım var çok az yakıyo herhangi bir otobüse 30kuruşa biniyorum, cebimede yararı var :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2011, 14:15:22 »
aynen ufuk bey..  mesela bu fahiş zamları protesto edip çok değil 1 ay araba almayı ertelerse millet bak nasıl ibre aşağı iniyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 15, 2011, 19:18:03 »
bu fiyatlar gerçekten de çook yüksek bence...
yahu bir arabaya 55 bin tl verebilecek güce sahip bu kadar insan var mı bu ülkede gerçekten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 16, 2011, 10:03:49 »
bu fiyatlar gerçekten de çook yüksek bence...
yahu bir arabaya 55 bin tl verebilecek güce sahip bu kadar insan var mı bu ülkede gerçekten...

55 bin dediğin ne ki Oğuzhan, bize çok geliyor ama hiç bir şey değil ki. 10 yıl öncesinin 5 milyarı ancak eder. Enflasyondan dolayı değer kaybını düş. Son 10 yılda emlak ve gayrimenkul fiyatlarından dolayı insanlarımızın zaten yüksek olan servetlerindeki artışı o 5 milyarın üzerine ekle. Katlanarak artan emtia fiyatlarının otomobil üreticileri üzerindeki maliyet baskısını düşün. Parası olmayanı adeta sırtından itercesine otomobil sahibi olmaya teşvik eden bankaları ve ülkemizdeki otomobil sahipliğinin henüz Doğu Avrupa ülkelerinin bile çok altında olduğunu unutma. Hepsinin üzerine bir de ÖTV koy :D Normal şartlarda o otomobiller 55 bine de peynir ekmek gibi satılır ama benim biraz şüphelerim var. Merkez Bankası'nın üretime, yatırıma ve en önemlisi tasarrufa dayanmadan gerçekleşen ve bizi hızla uçuruma sürükleyen büyümeyi frenlemek adına geç de olsa aldığı haklı tedbirler piyasada nakit sıkışıklığı yaratmaya başladı. Üstüne bir de Japonya depreminden sonra dünya ekonomisinin girdiği şoktan henüz çıkamaması ve Orta Doğu'da yaşanan sıkıntılar ihracatçılarımızı zorlamaya başladı. Tüketiciler fiyatların düşmeyeceğine inandıktan sonra alıma devam ederler fakat bu şartlar altında satış temposunun yavaşlayacağını düşünüyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #32 : Nisan 16, 2011, 10:49:17 »
acaba bizim 30.000 km de ki 2009 hb focus prim yapar mı :D
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 25, 2011, 13:08:44 »
Bugün yeni Focus'u Ford bayiin de şöyle bir inceledim.Araç HB modeli idi.Araç bana biraz dar geldi.Özellikle arkası bagajı büyütmek için epey sıkıştırılmış.Ön board bir çok kişiyi cezbedebilir ama benim gibi sade ama şık dizaynları sevenler için değil.Bir önceki kasa Focus'un içi bana göre daha güzel.Bagaj yükleme yeri en sıkıntılı durum.Bagaj kapağı açıldığında Aracın arka tablası havaya kalkmıyor böylelikle geniş bir şeyi bagaja koymanız mümkün olmuyor.Yani küçük bir yerden bagajı yükleyebiliyorsunuz.Bu konuda kesinlikle ileriki dönemlerde şikayetler artacaktır.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 25, 2011, 13:21:58 »
Maalesef araba fiyatları bizim ülkemizde vergilerden dolayı coşmuş durumdalar. Çok uzaklara değil, yanıbaşımızdaki Bulgaristan'a baktığımızda yeni focus'un 1,6 TDCİ 109 bg lik hatchback modelinin fiyatına baktığımızda aracın yaklaşık olarak 29,000 TL ye denk gelen bir fiyata satıldığını görebiliriz.

Kaynak: burada

Aynı şekilde orada satılan ve ülkemizde olmayan Corolla 2.0 D4-D DPF 126 bg modelinin Sol donanımlısının fiyatının yaklaşık 41.000 TL olduğunu görebiliriz. Üstelik bu fiyata 5 yıl veya 160.000 km garantisi de dahil.

Onun da kaynağı burada

Fena kazıklanıyoruz burada.

Ne çok burada oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 25, 2011, 17:32:44 »
Araç fiyatlarını şişiren iki faktör var benim gördüğüm...

Birincisi hepimizin bildiği bankaların nerede ise yoldan geçene bile verdiği krediler...Böyle olunca 1500 lira maaş alan bir vatandaş aylık taksiti 500 lira olan bir araca 50 000 lira verip alıyor...
İkincisi ve bence önlenmesi gereken olay ise araç kiralama şirketleri...Bu şirketler iki yılda bir araçları sıfırlıyorlar,zaten bunları kullanan şirket elemanları da (düzenli kullananları tenzih ederim) emanet mal olduğu için acımıyorlar,araçlar iki yılda hurdaya çıkıyor...Hatta hatta çok az şoförlük bilgisi olup da işe giren ve şoförlüğü bu araçlarda öğrenen çok kişi var...