Gönderen Konu: dizel motor yağı kullanımı  (Okunma sayısı 53658 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel motor yağı kullanımı
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2011, 21:03:15 »
haklısınız muhakkak sorun çıkartırlar ancak geçen gün forumda bir arkadaş konuda bahsetmiş avrupa uyum yasası paketine göre servis dışı yapılan bakımlar garantiden çıkarmıyor diye bir ibareden bahsetmişti tabi hiçbir servis bundan bahsetmez zaten bizi servislere mecbur eden bu garantiden çıkar korkusu,eğer böyle bir yasa varsa bile insanın aklına sorun olurmu düşüncesi geldiğinde aman boşver üç kuruş fazla vereyim başım ağrımasın fikriyle kimsede servis dışında biryere bakım yaptırmaya cesaret edemez..konuyu bulabilirmiyim bilmiyorum şans eseri görmüştüm bulursam eklerim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2011, 21:03:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2011, 21:08:00 »
haklısınız muhakkak sorun çıkartırlar ancak geçen gün forumda bir arkadaş konuda bahsetmiş avrupa uyum yasası paketine göre servis dışı yapılan bakımlar garantiden çıkarmıyor diye bir ibareden bahsetmişti tabi hiçbir servis bundan bahsetmez zaten bizi servislere mecbur eden bu garantiden çıkar korkusu,eğer böyle bir yasa varsa bile insanın aklına sorun olurmu düşüncesi geldiğinde aman boşver üç kuruş fazla vereyim başım ağrımasın fikriyle kimsede servis dışında biryere bakım yaptırmaya cesaret edemez..konuyu bulabilirmiyim bilmiyorum şans eseri görmüştüm bulursam eklerim.

valla üstüne üstelik 425 tl daha verdim .Neolursun beni 2 yıl daha fazla kazıklayın diye  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2011, 21:10:33 »
Garanti klozunda zaten bu konu belirtilmiş sadece bakımların Toyota yetkili srvisinde yapmanızı öneririz diyor kesin yaptırın demiyor ancak problem çıktığında servislerin ilk kozu bakıma gelmediniz oluyor iş mahkeme gidiyor mahkeme müşteriyi haklı buluyor firma müşteriye ödeme yapıyor  işte insanlar da böyle uğraşmamak için servis ne derse onu yapıyor işin özeti bu yasa var ama uygulama hep mahkeme yoluyla oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 12, 2011, 21:12:49 »

Aykut abi arabayı ilk aldım, aynı benzinli gibi sessiz çalışıyordu. İlk fabrikadan çıkışta 5w30 koyuyormuş galiba toyota. 1000 bakımına servise götürdüm arabayı yağ eksitme yapmış yağ ekledik dediler. Çok fazla yağ eksiltmişti o zaman ama normal demişlerdi. 10w40 yağ eklemişler. Arabanın sesi değişti. Adamların umrunda değiL bizim arabalar. Garanti süresince mecburen servise mahkumuz. 90 TL işçilik alıcaklarmış yağ değişimi için. Oha dedim. Garanti bittikten sonra nasıl olsa buraya uğramaz diyor adamlar. Garanti süresinde de arabaya zaten genel bir üretim hatası yoksa bir sorun olmuyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 12, 2011, 21:13:57 »
Garanti klozunda zaten bu konu belirtilmiş sadece bakımların Toyota yetkili srvisinde yapmanızı öneririz diyor kesin yaptırın demiyor ancak problem çıktığında servislerin ilk kozu bakıma gelmediniz oluyor iş mahkeme gidiyor mahkeme müşteriyi haklı buluyor firma müşteriye ödeme yapıyor  işte insanlar da böyle uğraşmamak için servis ne derse onu yapıyor işin özeti bu yasa var ama uygulama hep mahkeme yoluyla oluyor
tabi onlarda buna sığınıyor.kimi uğraşmak istemeyip hakkını aramıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 12, 2011, 21:18:37 »
Aykut abi arabayı ilk aldım, aynı benzinli gibi sessiz çalışıyordu. İlk fabrikadan çıkışta 5w30 koyuyormuş galiba toyota. 1000 bakımına servise götürdüm arabayı yağ eksitme yapmış yağ ekledik dediler. Çok fazla yağ eksiltmişti o zaman ama normal demişlerdi. 10w40 yağ eklemişler. Arabanın sesi değişti. Adamların umrunda değiL bizim arabalar. Garanti süresince mecburen servise mahkumuz. 90 TL işçilik alıcaklarmış yağ değişimi için. Oha dedim. Garanti bittikten sonra nasıl olsa buraya uğramaz diyor adamlar. Garanti süresinde de arabaya zaten genel bir üretim hatası yoksa bir sorun olmuyor.
kardeşim 90 tl çok fazla ankarada başka servislere de bir sor 40-50 tl civarı alıyorlr diye biliyorum.bende 1000 bakımını geçerken yolumun üzeri kayseride serviste yaptırdım ama yağ ekledik falan demediler benimkinde de son zamanlarda ses arttı gibi ama yağ değişimini bekliyorum.bende senin gibi yapıcam yağımı alıp gidicem.bu arada yağ değişim sonrası izlenimlerini muhakkak bekliyoruz.benimde yaklaşık 1 ay sonra değişim zamanı geliyor.ayrıca özen ticarette fiyatlar epey uygun az evvel siteden inceledim sana bu yağı onlarmı önerdi birde firma güvenilirmi ben özen den alırsam haliyle internetten sipariş vericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 12, 2011, 21:21:14 »
Evet bu sadece otomobilde değil her türlü idari konuda da böyle idari mahkemelerin kararların büyük bir kısmında memur haklıdır ama idare her zaman aynı şekilde karar alır.Hakkını arayan kazanır aramayan kaybeder idare de hep ben haklıyım der durur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 12, 2011, 21:22:47 »
Evet bu sadece otomobilde değil her türlü idari konuda da böyle idari mahkemelerin kararların büyük bir kısmında memur haklıdır ama idare her zaman aynı şekilde karar alır.Hakkını arayan kazanır aramayan kaybeder idare de hep ben haklıyım der durur...
:alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 12, 2011, 21:23:26 »
kardeşim 90 tl çok fazla ankarada başka servislere de bir sor 40-50 tl civarı alıyorlr diye biliyorum.bende 1000 bakımını geçerken yolumun üzeri kayseride serviste yaptırdım ama yağ ekledik falan demediler benimkinde de son zamanlarda ses arttı gibi ama yağ değişimini bekliyorum.bende senin gibi yapıcam yağımı alıp gidicem.bu arada yağ değişim sonrası izlenimlerini muhakkak bekliyoruz.benimde yaklaşık 1 ay sonra değişim zamanı geliyor.ayrıca özen ticarette fiyatlar epey uygun az evvel siteden inceledim sana bu yağı onlarmı önerdi birde firma güvenilirmi ben özen den alırsam haliyle internetten sipariş vericem.

Bunların sahteside piyasada varmış iyi inceleyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 12, 2011, 21:26:27 »
o nedenle soruyorum özen ticaretin epey övdüler birkaç kişiden daha tavsiyesini aldım ama alışveriş yapan birini bulmuşken yorum almak en doğrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 12, 2011, 21:27:42 »
kardeşim 90 tl çok fazla ankarada başka servislere de bir sor 40-50 tl civarı alıyorlr diye biliyorum.bende 1000 bakımını geçerken yolumun üzeri kayseride serviste yaptırdım ama yağ ekledik falan demediler benimkinde de son zamanlarda ses arttı gibi ama yağ değişimini bekliyorum.bende senin gibi yapıcam yağımı alıp gidicem.bu arada yağ değişim sonrası izlenimlerini muhakkak bekliyoruz.benimde yaklaşık 1 ay sonra değişim zamanı geliyor.ayrıca özen ticarette fiyatlar epey uygun az evvel siteden inceledim sana bu yağı onlarmı önerdi ayrıca firma güvenilirmi veb özen den alırsan haliyle internetten sipariş vericem.

Abi forumda Atilla amcamız var bu işlerin uzmanı :) O saolsun yardımcı olmuştu yağ konusunda. Zaten mobilin sitesinde de aracınıza hangi yağ kullanılmalı diye bir bölüm var linkini aşağıda vericem şimdi. İşçilik konusunda 2 yere sordum ikisi de aynı fiyatı verdi. Ama gidince yine bi pazarlığa oturacağım bu iş için. Tecrübelerimi tabiki paylaşırım. Zaten Perşembe gününe randevu aldım Cuma günüde uzun yola gitcem İstanbula. 1000 km de fazla yol yaparım. O zaman daha net bir sonuç çıkar ortaya.

Mobil  Yağ Rehberi

http://ew5.earlweb.com/search.php?site=93&sector=9&category=6

Özen Ticaret Mobilin yetkili satıcısıymış Adamlar deli gibi yağ satıyor internetten. Çok iyi tutturmuşlar :) Yağ işine mi girsem acaba demedim değil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 12, 2011, 21:30:41 »
Abi forumda Atilla amcamız var bu işlerin uzmanı :) O sağolsun yardımcı olmuştu yağ konusunda. Zaten mobilin sitesinde de aracınıza hangi yağ kullanılmalı diye bir bölüm var linkini aşağıda vericem şimdi. İşçilik konusunda 2 yere sordum ikisi de aynı fiyatı verdi. Ama gidince yine bi pazarlığa oturacağım bu iş için. Tecrübelerimi tabiki paylaşırım. Zaten Perşembe gününe randevu aldım Cuma günüde uzun yola gitcem İstanbula. 1000 km de fazla yol yaparım. O zaman daha net bir sonuç çıkar ortaya.

Mobil  Yağ Rehberi

http://ew5.earlweb.com/search.php?site=93&sector=9&category=6

Özen Ticaret Mobilin yetkili satıcısıymış Adamlar deli gibi yağ satıyor internetten. Çok iyi tutturmuşlar :) Yağ işine mi girsem acaba demedim değil :D

İlk müşterin benim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 12, 2011, 21:32:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 12, 2011, 21:33:52 »
hemen sipariş evrelim o zaman açılış ne zaman.açılışa özel kampanyalı fiyat isterim. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 12, 2011, 21:36:10 »
hemen sipariş evrelim o zaman açılış ne zaman.açılışa özel kampanyalı fiyat isterim. :D

Muhahaha :D İlk günden batıcam ben anlaşıldı :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 12, 2011, 21:38:26 »

Tabi tabi benim spoiler işine benzemesin :)
Serkan sakın kabul etme batarsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 12, 2011, 21:51:46 »
Tabi tabi benim spoiler işine benzemesin :)
Serkan sakın kabul etme batarsın :)
yok hocam ne yaptın sana kıyabildik mi ki serkana kıyalım.serkan kardeşime 2 katı feda olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 12, 2011, 22:04:06 »
yok hocam ne yaptın sana kıyabildik mi ki serkana kıyalım.serkan kardeşime 2 katı feda olsun.

Helal olsun sana sendende bu beklenir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 12, 2011, 22:05:41 »
Saolun var olun abilerim :)