Gönderen Konu: 97 Xei Beni Deli Edecek  (Okunma sayısı 2487 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
97 Xei Beni Deli Edecek
« : Şubat 15, 2008, 14:24:01 »
arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım.
97 corollam var xei 83000 km
aracımda uzun zamandır lpg(brc marka) vardı. injeksiyonlu olduğu için önce benzinle çalışıyor 2500 devire gelince tüpe otomatik geçiyordu. son bir ayda benzine geçtikten sonra ilk durunca ışıklarda falan stop etmeye başladı. tüpçüme götürdüm beyin değişecek dedi. değiştirdik. düzelmedi.
benzine geçtim sadece benzin kullanmaya başladım. araba ilkgüzel çalışıyor. dursanız kalksanız bileyaklaşık 1.5km sorunsuz gidiyor. .sonra durduğunuz anda stop ediyor. tekrar rahat çlışıyor ama öyle yerlerde stop ediyorki kaza yapma işten diil. 80le giderken boşa al stop ediyor. tekrar çalıştırdıktan sonra sorun yok. ordudaki servise gittim.bilgisayara taktı herşeyi sağlam dedi. tüpün hortumunu söktü. orayı bantla kapattı. sadece benzin kullan enjektör temizleyici katkı maddesi kullan dedi. kullanıyorum. arabam128ytl lik benzinle sadece 270 km gitti.perişan haldeyim. arabayı yakıp dereye atmama az kaldı.

ayrıca
arabama 7 yıldır tüp takılı. ama 2 ay önce beynini,kablolarını,mikserini değiştirdik. bitek tank kaldı değiştirmediğimiz.
şimdi tüpün mixerinide söktük. o deliği bantladık.sadece benzin kullanıyoruz. tüp hiç kullanmıyoruz.benzine enjektör temizleyici katkı mad. ekliyorum. araba bir defa stop ettikten sonra gün içinde başka stop etmiyor.
bujileri yeni değiştirdim serviste. yağ yağ filtresi hava filtresi yeni değişti. yağ olarak opet lpg kullanmıştım. acaba ondan mı.
tüp sıralı diil brc marka enjeksiyonlu tüp
carbon clean falan tavsiye edermisiniz
bilgisi önerisi olan varsa lütfen paylaşsın.

Toyota Club Türkiye

97 Xei Beni Deli Edecek
« : Şubat 15, 2008, 14:24:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #1 : Şubat 15, 2008, 15:48:30 »
debimetre'de problem olabilir, normalde Toyota'larda debimetre problem çıkarmaz ama baktırmayı düşünebilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2008, 19:24:14 »
sorunun çözümünü bilmiyorum ama,normal tüp olması herhangi bir sorun teşkil etmez.Çünkü arabalar içerisinde tüpe en uyumlu araba toyotanın bu kasa modelleri.
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2008, 10:28:23 »
aynı sorun bende de var ama senin ki kadar kötü değil ilk çalıştırma anında benzinden gaza geçtikten sonra hafif gaz veriyorum kendini toparlıyor ta ki yeniden çalıştırana dek de yapmıyor bende anlamadım herşeyi de değiştirmişsin unutmadan bende 96 xei var bu şekilde kullanmaya alıştım sorunun nerden kaynaklandığını bende çok merak ediyorum umarım hallolur
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2008, 17:05:17 »
Aynı sorun benim eski aracımda da oluyordu.Özellikle durduğumda ve boşa attığımda stop ediyordu.Bana yakıt katkısı ve enjektör temizleyici önermişlerdi.Kısa bir süre için çözüm oluyordu fakat tekrar aynı sorun başlıyordu.En sonunda yakıt kelebeğini söktürüp temizlettim sorun çözümlendi.Umarım sizin sorununuzda budur ve hallolur.Ha bu arada dua edin de yakıt kelebeğinizin ömrü bitmiş olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2008, 21:04:10 »
Bazen az yaksın diye ustalar rolantide aracın benzin yada lpg sini kısıyorlar. Ondan olabilir. Normal rolanti devrinin kaç rpm olduğunu servisten araştırın. Ona göre tekrar ayarlatın. Özellikle kışın bu sorun daha çok oluyorsa muhtemelen sorun bundandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2008, 22:36:45 »
TÜpün beynine giden kalorifer hortumlarını iyi bir USTA ya gösterin. Aynı problemlerin benzerlerini yaşıyordum. Deli olmamak elde değil. hatta soğuk motorda kısa mesafe gittikten sonra LPG de çalışmamalar Benzine almalar.uzun marş... Tüpün beynine sıcak su gidişinde sıkıntı olunca bu tip sorunları meydana getiriyor bilgilerinize. Tabi başka sebebide olabilir ama onlara da bi bakın derim. Yanlış bağlantı yapıyolar su hortumunu uzun bırakıyolar vs vs ...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Beni Deli Edecek
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2008, 10:59:34 »
Bence  sorun LPG kitinde falan değil, motora yakıt götüren ekipmanlarda bir problem olabilir. İnjeksiyon vb. ekipmanlara bakmak lazım. İyi bir usta rahat çözmesi lazım bu problemi.
Corolla 98 GLİ Special