arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım.
97 corollam var xei 83000 km
aracımda uzun zamandır lpg(brc marka) vardı. injeksiyonlu olduğu için önce benzinle çalışıyor 2500 devire gelince tüpe otomatik geçiyordu. son bir ayda benzine geçtikten sonra ilk durunca ışıklarda falan stop etmeye başladı. tüpçüme götürdüm beyin değişecek dedi. değiştirdik. düzelmedi.
benzine geçtim sadece benzin kullanmaya başladım. araba ilkgüzel çalışıyor. dursanız kalksanız bileyaklaşık 1.5km sorunsuz gidiyor. .sonra durduğunuz anda stop ediyor. tekrar rahat çlışıyor ama öyle yerlerde stop ediyorki kaza yapma işten diil. 80le giderken boşa al stop ediyor. tekrar çalıştırdıktan sonra sorun yok. ordudaki servise gittim.bilgisayara taktı herşeyi sağlam dedi. tüpün hortumunu söktü. orayı bantla kapattı. sadece benzin kullan enjektör temizleyici katkı maddesi kullan dedi. kullanıyorum. arabam128ytl lik benzinle sadece 270 km gitti.perişan haldeyim. arabayı yakıp dereye atmama az kaldı.
ayrıca
arabama 7 yıldır tüp takılı. ama 2 ay önce beynini,kablolarını,mikserini değiştirdik. bitek tank kaldı değiştirmediğimiz.
şimdi tüpün mixerinide söktük. o deliği bantladık.sadece benzin kullanıyoruz. tüp hiç kullanmıyoruz.benzine enjektör temizleyici katkı mad. ekliyorum. araba bir defa stop ettikten sonra gün içinde başka stop etmiyor.
bujileri yeni değiştirdim serviste. yağ yağ filtresi hava filtresi yeni değişti. yağ olarak opet lpg kullanmıştım. acaba ondan mı.
tüp sıralı diil brc marka enjeksiyonlu tüp
carbon clean falan tavsiye edermisiniz
bilgisi önerisi olan varsa lütfen paylaşsın.