Gönderen Konu: Honda Accord satılıp yerine yeni civic alınır mı?  (Okunma sayısı 12437 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Honda Accord satılıp yerine yeni civic alınır mı?
« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2011, 09:50:21 »
valla en son kasa civic den ziyade 2006 - 2008 arası civiclerde güzel duruyor ama tabi kullanmadığım için artısı eksisi nedir bilmiyorum kullanan arkadaşlar daha iyi bilir..
ama gönlüm efsaneden yana...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 02, 2011, 09:50:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 02, 2011, 10:38:55 »
lpg nin markası romano ben aracı aldığımda üzerinde vardı araştırmalarıma göre normalde romano çok iyi italyan  bir marka ama sanırım montajda ustalar işi becerememiş. civic konusunda tereddütlerim şunlar: altı accorda göre alçak, kaportası ve boyası çok zayıf diyorlar yeni civic için birde muzzam lastik sesi aldığı söyleniyor.birde seriliği nasıl 0-100 12 saniye yazıyor testlerde accord 10.5 saniye ama kullananlar civic otomatikler çok seri diyor kafam karıştı iyice.Otomatik şanzımanı nasıl accorda göre vites geçişlerini belli ediyor mu ?  kemal abi sende yeni civic var sanırım otomatik mi sendeki civic
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 02, 2011, 10:50:27 »
sefa kardeşim 2.4 ün verisi fazla vede yakıtı diye biliyorum. 2.4 ün performası çok iyi katılıyorum
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 02, 2011, 11:26:27 »
yakıt olarak birşey değişeceğini sanmam, hatta bana kalırsa LPG'li accord daha az bile yakabilir, ama vergi olarak  bir avantajınız olur.
2003 model accordunuzda olup da  yeni aracınızda olmayan özellikler canınızı sıkıp size eski aracınızı özletebilir.
ayrıca civic'in bagajı çook ufak...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 02, 2011, 12:40:49 »
Civic in bagajı benide düşündürüyor hatback olanının daha büyük bagajı var benzinli civic lpgli accorddan fazla yakar bunun bilincindeyim.
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 02, 2011, 12:50:22 »
2003 model 2.4 motor accordun kasko değer bedelinin yüzde 5 i ni aşıyor mtv vergisi o yüzden bir alt dilimden 2.0 accord gibi ödenebiliyor , 2.4 accord düşünülebilir yakıtta 2.0 la çok fark olurmu sizce
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 02, 2011, 12:54:34 »
lpg nin markası romano ben aracı aldığımda üzerinde vardı araştırmalarıma göre normalde romano çok iyi italyan  bir marka ama sanırım montajda ustalar işi becerememiş. civic konusunda tereddütlerim şunlar: altı accorda göre alçak, kaportası ve boyası çok zayıf diyorlar yeni civic için birde muzzam lastik sesi aldığı söyleniyor.birde seriliği nasıl 0-100 12 saniye yazıyor testlerde accord 10.5 saniye ama kullananlar civic otomatikler çok seri diyor kafam karıştı iyice.Otomatik şanzımanı nasıl accorda göre vites geçişlerini belli ediyor mu ?  kemal abi sende yeni civic var sanırım otomatik mi sendeki civic

Söylenenlere inanma Serkan,  hepsi abartı, bendeki otomatik elegance , yağ gibi valla
modern yeni nesil bir aractaki tüm özellikleri taşıyor, son derece sessiz, hele michelin lastik taktınmı sessizlik ötesi
otomatik viteste gerçekten üstüne yok, vites geçişlerini hissetmek imkansız, kadıki manuel olarakta çok rahat kullanabiliyorsun
D konumunda giderken hiç bir işleme gerek duymadan direksiyondan kontrol ederek manuele geçebiliyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 02, 2011, 12:56:14 »
Valla ben çok niyetlenmiştim Civic almak için. Gittim Marmara Honda' da Şefika hanımla anlaştık. Parada hazırdı bende. Ama malesef araç yoktu. Ancak ay sonuna bulunur dedi Şefika. Bende Auris aldım.
insan Şefkanın hatırına olsun bekler biraz :D
şimdi uğraş dur ki elindekini satasın :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 02, 2011, 13:09:17 »
Kemal abi yeni civic hatbacklerin vites geçişlerinde çok yığılma yaptıkları söyleniyor civic sedanla farklı şanzımanmı kullanıyorlar bilgin var mı. ayrıca aracın altı çok mu alçak kasisleri vurma olayı var mı, seriliği nasıl arabanın
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 02, 2011, 13:28:36 »
Kemal abi ayrıca şehir içi ortalama yakıtı nedir 450-500 kuruş yaktığını söyleyen civic kullanıcıları var bu rakamm fazla 1.600  cc araca göre
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 02, 2011, 14:14:44 »
HB lerde  toyotalardaki mmt gibi otomatikleştirilmiş düz vites var, ayrıca spor araç ve 1800 cc olduğu için süspansiyonu çok sert tahta gibi
gerçi HB 1400 cc lerde çıktı ama onlar hakkında bilgim yok
Sedan a gelince  her şeyi çok farklı, tam otomatik-triptronik vites gerçekten muhteşem, çok seri ve çok başarılı,
ve unutma türkiye sedanlar ülkesi, gençler HB heveslisi oluyor ama bunun satışınıda düşünmek lazım
arabanın yüksekliğini bir çok kere hassas aletlerle ölçtüm corolla ile aynı, ben kullandığımda kasislere falan sürtmüyor, ama türkiye yollarıda malum yani
çok dikkatli olmak gerek
her ne kadar benim hoşuma gitmesede süspansiyon tatlı-sert (Ben corollanın yumuşak ve konforlu süspansiyonunu daha çok sevmiştim)
HB ler gibi tahta hissi vermiyor ama sert , bu yüzdende yol tutuşu iyi ve kasislerde zıplayıp altını vurmuyor
yakıt olayına gelince , şehir içi dur kalk yoğun trafikte 10-11 litreyi gösteriyor, mesela konak, alsancak gibi istanbulu aratmayan  kalabalık yerlerde 11 litrenin altına düşemiyorum, ama bornova falan gibi geniş yolları olan , dolayısıyla trafik ışıklarıda az olan bölgelerde 7. veya 7.5 litre yakıyor
uzun yolda ise düz vitesten ve corolladan daha az yakıyor, otoyolda tam dolu (5 kişi) ortalama 140 km/h hızla 6 litre,
yanlızken , yani sadece sürücü  ve ortalama 90 km/h hız ile sadece 5 litre yakıyor, yani kullanmasını bilirsen yakıtı çok değil
bu resmi daha öncede bi yerlere koymuştum , yine koyuyorum , çok yakıyor diyenlere her zaman bunu kanıtlamaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 02, 2011, 15:04:18 »
Corollanın süspansiyonu yumuşak ve konforlu diye yazmışsın, yeni kasa corollalardanmı bahsettin kemal abi?
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 02, 2011, 15:17:59 »
peki kemal abi sence yeni civic mi yeni corolla mı? ikisinin şanzımanlarını kıyaslar mısın?
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 02, 2011, 18:58:08 »
Accord'dan sonra civic olmaz bence. LPG'de ne tür sorunlar yaşıyorsunuz, bende 2007 Accord Executive alıp LPG ile binmeyi planlıyordum ama bir daha düşünmem gerekecek galiba.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 02, 2011, 22:11:04 »
ali bey lpg sorunu bana özel sanırım. ben baya titiz bir kullanıcıyım. motor soğukken benzinden lpg ye geçişte stop etme sorunu başladı 10 gündür aracımda daha önce bu sorun yoktu.romanonun servisleri berbat. servis desteği iyi olan iyi bir ustaya iyi bir kit montaj yaptıtsanız sorun yaşamassınız sanırım
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 03, 2011, 12:29:46 »
Corollanın süspansiyonu yumuşak ve konforlu diye yazmışsın, yeni kasa corollalardanmı bahsettin kemal abi?
Hayır , ben en son 2004 corolla kullanmıştım, süspansiyonu gayet yumuşaktı, güncel corolla hakkında hiç fikrim yok ama genede hında kadar sert değildir sanıyorum

peki kemal abi sence yeni civic mi yeni corolla mı? ikisinin şanzımanlarını kıyaslar mısın?
Her ikiside aynı sınıf aynı güç ve yakın görünümlü, eğer şanzumnan olarak sorarsan kesinlikle tartışmasız honda; özellikle de otomatikte süper
ancak donanımda corollada 8-9 kalem fazlalık var, corolla sanırım daha sağlam, bagajı daha büyük, ve tabi daha yaygın
civic ise değişik dış dizayn, geniş ve ferah iç hacim , mükemmel motor, malzemede (nispeten) daha kaliteli, mesela bagajdaki kablolar açıkta değil

ben civic almadan önce yılların verdiği alışkanlıkla hep önceliği corolla ya verdim, ama 2-3 aylık sıkı araştırma ve bir çok kez test sürüşü sonrasında civic te karar kıldım, fiyatındaki 6-7 bin tl lik fark ta etkili oldu, aracı kullanmaya başladıktan sonra iyice sevdim, toyotada dikkate değer bir yenilik olmadığı için şu an satsam gidip yine aynısını alırım, kullandıkça bağlanıyor insan
tek sıkıtı yakıt olabilir, fabrika verisi şehir içi 10 litre, yoğun trafikte 11 de olabiliyor, ama kullanım güzergahına , hava koşullarına , yük durumuna göre 7 litreye kadar da düşüyor
eğer şehir dışı kullanım ağırlıktaysa lpg veya dizeli aratmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 03, 2011, 13:06:55 »
kemal abi sen neden satıyorsun civici özel değilse. arabanın ilanı sahibindendemi nasıl görebilirim
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 03, 2011, 13:11:00 »
gördüm aracını maşallah çok temiz duruyor kemal abi
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 03, 2011, 14:06:05 »
kemal abi sen neden satıyorsun civici özel değilse. arabanın ilanı sahibindendemi nasıl görebilirim
satmamın belli bir sebebi yok, büyük ihtimalle yine aynısını alırım model yenilenmiş olur
niyetlenirsen bi incele gerçekten sıfır gibi, inanılmaz temiz valla
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-cok-temiz-sifirdan-farksiz-civic-43586795/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 03, 2011, 15:45:21 »
incelerim aabi saygılar
Bize Her Yer Trabzon