Gönderen Konu: yine abs...yine abs!  (Okunma sayısı 19533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: yine abs...yine abs!
« Yanıtla #60 : Mart 31, 2011, 16:36:55 »
Amortisör ayarından kimse bahsetmemiş, ABS'nin en azılı düşmanıdır patlak veya bozuk amortisörler.

ABS tüm lastiklerin benzer hızlarda dönmesi gerektiğini varsayan bir sistemdir. Dolayısıyla virajlarda, bir tarafı ıslak, buzlu veya kaygan yollarda sapıtması olasıdır.

Aslında devreye girmesinden sonra fren kuvvetini azaltırsanız durma mesafesi azalabiliyor, benim Opelde de bu böyle.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 31, 2011, 16:36:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 31, 2011, 16:39:04 »
Bu mesajınızı anlamamakla beraber, açılmışmı motor ? :D
  Motorun açılmış olup olmadığını sizin aracınız için bilemem ben sadece yüksek devirli kullandığımı belirttim motor vites değiştir dediğinde değiştirmem fazla yakar ama bu tamamen zevk ve kullanım seçimidir motor performansı için ileride çok daha iyidir düşük devirlerde kullanmak motoru bitirir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 31, 2011, 16:56:09 »
  Motorun açılmış olup olmadığını sizin aracınız için bilemem ben sadece yüksek devirli kullandığımı belirttim motor vites değiştir dediğinde değiştirmem fazla yakar ama bu tamamen zevk ve kullanım seçimidir motor performansı için ileride çok daha iyidir düşük devirlerde kullanmak motoru bitirir

Evet tamamen zevk ve kullanım seçimi ;) Konuya dönecek olursak ,

Sürekli yüksek devirlerde kullanırken aniden frenlemede ABS ile yaşadığınız an var mı ? Negatif veya Pozitif. Bu tecrübelerinizide paylaşırmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #63 : Mart 31, 2011, 17:04:46 »
teşekkür ederim yanıtlar için..zafer bey tavsiyelerinize uyacağım,sağolun:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 31, 2011, 17:09:24 »
Eftal bey konuyu başlatan bir bayan kullanıcı ve Abs çok çabuk devreye giriyor frene basmaya korkuyorum Abs siz araç daha mı güvenli  diye başlık açmış siz de tam tersi çift ayak dalmak gerekiyor demişsiniz  :) :)
Biraz ters dursa da denememe göre yazdım, ben normalde ilk anda sert bir ses ve kazıklama sonra bir koyverme bekliyordum, belki ilk andaki kazıklamayı hissetmedim (araç hızı düşük olduğu için olabilir) , bu nedenle hiç devreye girmediğini düşündüğümden "daha da kuvvetli mi basmak gerekiyor" diye yazdım. Anlaşılan biraz daha yüksek bir süratle de denemek gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 31, 2011, 17:21:40 »
bende abs konusunda tecrübe tesbitlerimi sizlerle paylaşmak isterim;
Öncelikle abs fren sistemi normal fren sistemi üzerine inşa edilen bir sistemdir bunu unutmayalım.Aracınızın latiklerinin sertliği,yol yüzeyinin yapısı,fren balata ve disklerinin durumu,fren hidroliğinideki nem oranı bütün bunlar fren sisteminin ve dolayısıyla abs siteminin verimli çalışması için önemöli etkenlerdir bu doğrultuda aracınızı  periyodik olarak lastiklerinin değişmesi fren hidroliğinin her 40.000 km de değiştirilmesi fren disklerindeki aşınaların her bakımda kontrol edilmesi kullanılan balatalarda kömür balata tercih etmemizle fren sistemimiz sorunsuz olarak çalışabilecektir.
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 31, 2011, 17:30:24 »
Valla ben absyi seviyorum arkadaşlar , bana çok çok çok güven veriyor.
Çok kısa mesafede takır tukur durmamı sağlıyor. Bazen sırf zevkine abs çalıştırdığım bile oluyor. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 31, 2011, 17:44:32 »
bende abs konusunda tecrübe tesbitlerimi sizlerle paylaşmak isterim;
Öncelikle abs fren sistemi normal fren sistemi üzerine inşa edilen bir sistemdir bunu unutmayalım.Aracınızın latiklerinin sertliği,yol yüzeyinin yapısı,fren balata ve disklerinin durumu,fren hidroliğinideki nem oranı bütün bunlar fren sisteminin ve dolayısıyla abs siteminin verimli çalışması için önemöli etkenlerdir bu doğrultuda aracınızı  periyodik olarak lastiklerinin değişmesi fren hidroliğinin her 40.000 km de değiştirilmesi fren disklerindeki aşınaların her bakımda kontrol edilmesi kullanılan balatalarda kömür balata tercih etmemizle fren sistemimiz sorunsuz olarak çalışabilecektir.

+1 Klavyenize sağlık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Mart 31, 2011, 18:00:40 »
Evet tamamen zevk ve kullanım seçimi ;) Konuya dönecek olursak ,

Sürekli yüksek devirlerde kullanırken aniden frenlemede ABS ile yaşadığınız an var mı ? Negatif veya Pozitif. Bu tecrübelerinizide paylaşırmısınız?
  ABS ile ilgili eski aracım Hyundai Getz'le buzlu zeminde aracın durduğunu söyleyebilirim Getz'lerde bazı Modellerinde ABS var arka frenler kampanadır disk değil yenileri bilemiyorum bir önceki aracım Fiat Tipo'da ABS yoktu korku filmi gibi bir anım var Tipo ile bu konudaki önceki sayfalarda yaşadığım bir olayı paylaştım yeni aracımla ilgili allaha şükür bir problem yaşamadım frenleme ve ABS konusunda iyi bir sürücü çok sık panik ve ani fren yapmak zorunda kalmamalı yani daha öncesinde önlemini almalı ve direksiyonda aşırı dikkatli olmalı fakat trafik'de her an her şey olabiliyor benim Tipo ile yaşadıklarıma maruz kalınabilir allah kimseye göstermesin kazasız belasız sürüşler herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Mart 31, 2011, 18:13:25 »
Biraz ters dursa da denememe göre yazdım, ben normalde ilk anda sert bir ses ve kazıklama sonra bir koyverme bekliyordum, belki ilk andaki kazıklamayı hissetmedim (araç hızı düşük olduğu için olabilir) , bu nedenle hiç devreye girmediğini düşündüğümden "daha da kuvvetli mi basmak gerekiyor" diye yazdım. Anlaşılan biraz daha yüksek bir süratle de denemek gerekli.
Tabiki fren pedalına uyguladığınız basınç'da çok önemli yalnız zeminin ıslak buzlu olması,lastik basıncı ve aşınmış olması, aracın yol tutuşu, ve bir çok kriter ABS devreye sokabilir 20 km/h süratte'de devreye girebilir eğer tekerlekler kilitlenir ve kayma gerçekleşirse ABS nin amacı aracı daha kısa mesafede durdurmak değil güvenli durdurmaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 31, 2011, 20:04:33 »
Karmaşık ve epeyce bir farklı parametreye bağlı bir sistem, linkte epeyce bir açıklama ve  test bilgisi var , ekrandan hepsini okumak biraz yorucu oluyor , yazdırmak lazım. Farklı ABS üreticileri var, v.s.  v.s.

http://www.nhtsa.gov/DOT/NHTSA/NRD/Multimedia/PDFs/VRTC/ca/capubs/ABSperformancefinalreport.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mart 31, 2011, 20:40:10 »
Aurisle şimdiye kadar bir defa Abs'yi devreye sokabildim, o da araç tamamen kar üzerindeyken olmuştu, kaç kere frene sert bastımsa da o günden sonra olmadı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 31, 2011, 21:04:58 »
Merhabalar...
Toyota ile yeni tanışıp çok seven birisi olarak kısa zamanda abs konusunda yararlı tecrübeler edindim diyebilirim.
Abs; 1- Islak zeminde lastiklerden herhangi birinin kaydığını algıladığı anda hız ne olursa olsun devreye giriyor. Benim başıma geldi ve öndeki araca çarpmaktan son anda kurtuldum, eğer abs manevra şansı vermese sanırım ilk hafta kaza yapacaktım. Çok şükür atlattık.
2- Hızınız ne olursa olsun frene ani bastığınız anda abs devreye giriyor.  Bunu da test ettim sanırım hızım 30 km filandı. Mümkünse panik fren yapmayın.
Genel olarak abs nin devreye girmesini önlemek istiyorsak fren pedalındaki boşluğu alıncaya kadar hafif basmak gerekiyor. Ardından ise durmak için hiç boşluk vermeden frene olanca gücünüzle basmanız gerekiyor. Böyle yaparsanız normal şartlarda abs devreye girmiyor. Şimdi araç dururmu abs devreye girer mi diye hiç dert etmiyorum. Fren kullanmayı öğrenmek gerekiyor, tecrübe meselesi sanırım.
Boş yolda yüksek ve düşük hızlarda frene hem ani, hem de boşluğu alarak sonuna kadar bastığınızda fark edeceksiniz. Ben ilk zamanlar bir kaç kez bu şekilde pratik yaptım...

İyi sürüşler...

.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 31, 2011, 21:43:47 »
Aracımla seyir halindeyken,azami hız limitlerine,takip mesafesine dikkat ederim.Faraza azami hız 120 yazıyorsa 110 ile giderim.Herhangi bir mesafe
4 saatte kat ediliyorsa 5 saatte giderim.Zira şimdiye kadar yol güzergahında herhangi bir tabakhaneye rastlamadım,bagajımda b.k da taşımıyorum.Fakat bu tedbirleri almam ilerde abs'nin fayda sağlayacağı her hangi bir durumla karşılaşmayacağım anlamına gelmez.Mümkünse araba firmaları yeni ürettikleri araçlara abs'nin yanına çbs,dyo,mfö gibi yeni fren sistemleri de koysunlar.İyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '18
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Mart 31, 2011, 22:13:22 »
ABS vs. No ABS - Episode 4
ABS vs. No ABS

Arkadaslar bunlar ve bunlara benzer bir kac videoda izlediğim kadarıyla abs  ve abs olmayan bir arac arasındaki fren mesafesi farklılığını kavradığımı söyleyebilirim. Buna göre aynı yol şartlarında frene basış şeklimize göre 2 durum ortaya cıkıyor.
1- Eğer abs olmayan bir araçta frene aniden sert bir şekilde basılır ve tekerler kilitlenirse bu araç abs'li bir araca göre daha geç duracaktır.
2- Abs olmayan bir araçta tekerleri kilitlemeden (petala kademe kademe yüklenerek) fren yapırsa bu aracın fren mesafesi abs'li bir araca göre  biraz daha kısa olacaktır.

Bu  durumda abs'nin direksiyon kontrolü sağladığını göz önünde bulundurursak abs yi devre dışı bırakmanın pek de sağlıklı olacağını düşünmüyorum.
Saygılar
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
« Yanıtla #75 : Nisan 01, 2011, 16:18:27 »
ya şu son kasa corolla kullanıcıları yokuşta frene basmayı bi deneyebilir mi? yokuş aşağı viteste olsun boşta olsun frene basınca anında abs devreye giriyor araba yavaşlamıyor bile, aynı hızda iniyor aşağı. el freni çekince zank diye duruyor.

araba ikinci el falan değil, sıfır aldık.. lastik saçma bir şey değil michelin pilot primacy var üstünde.. sorun ne?

Türkay senin corollada bişey var kardeşim :wacko: sabah 7'de izmir çanakkale yolunda 2 tane yokuş inerken denedim abs hiç devreye girmedi.İlk yokuş inerken vites boşta 80/km hızla yokuşun ortasında frene bastım abs devereye girmeden kontrollu bir şekilde durdu. ikinci yokuş inerken hızım 100/km  falandı  ondada kontrollu bir şekilde durdum fren mesafem çokta uzun değildi.Hatta annemden sağlam bir azarda yedım  neden frene basıp duruyorsun diye :D.Üstündeki lastıklerde orjınal dunlopun performans lastıklerı takılıydı yolda hafıf yağışlıydı hemde....

Zaten corollada abs'yi bi kere devreye sokabıldım oda 110/km hızla giderken yola bi keçi çıkmıştı  çarpmamak için panikle frene çok sert bastığımda devreye girdi.Yavaş yavaş durmuştum.Sanki freni pompalamış gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Nisan 01, 2011, 17:09:28 »
Üç kelimeyle: İş lastikte biter
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 01, 2011, 19:22:16 »
Türkay senin corollada bişey var kardeşim :wacko: sabah 7'de izmir çanakkale yolunda 2 tane yokuş inerken denedim abs hiç devreye girmedi.İlk yokuş inerken vites boşta 80/km hızla yokuşun ortasında frene bastım abs devereye girmeden kontrollu bir şekilde durdu. ikinci yokuş inerken hızım 100/km  falandı  ondada kontrollu bir şekilde durdum fren mesafem çokta uzun değildi.Hatta annemden sağlam bir azarda yedım  neden frene basıp duruyorsun diye :D.Üstündeki lastıklerde orjınal dunlopun performans lastıklerı takılıydı yolda hafıf yağışlıydı hemde....

Zaten corollada abs'yi bi kere devreye sokabıldım oda 110/km hızla giderken yola bi keçi çıkmıştı  çarpmamak için panikle frene çok sert bastığımda devreye girdi.Yavaş yavaş durmuştum.Sanki freni pompalamış gibi...

yok abi o hızlarda sorun yok zaten :D  çok yavaşken sorun var :D mesela dik bir yokuş, 10km hızla falan iniyorsun, abs yokken bastığın an duruyor, yani ciddi anlamda bastığın an :D ama 2009da tak tak tak ederek inmeye devam ediyor..

Üç kelimeyle: İş lastikte biter
abi sıfır araba sıfır michelin pilot primacy :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 01, 2011, 19:41:06 »
yok abi o hızlarda sorun yok zaten :D  çok yavaşken sorun var :D mesela dik bir yokuş, 10km hızla falan iniyorsun, abs yokken bastığın an duruyor, yani ciddi anlamda bastığın an :D ama 2009da tak tak tak ederek inmeye devam ediyor..
abi sıfır araba sıfır michelin pilot primacy :)
Bu söylediğin yazılım hatası bile olabilir ve bu modellerin hepsinde de olabilir aslında. Dik yokuştan inerken ABS yi bir şekilde ani frenle başlatmışsan ve araba kazıklayıp ABS kendini bırakınca eğim nedeniyle araç tekrar hareketleniyor sonra tekrar tutup bırakıyor ve aynı şey sürüp gidiyor olabilir. Greçekten problem olabilir, dik bir yokuşta denenmesinde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Nisan 01, 2011, 22:55:53 »
Onu bunu bilmem bugün akşam saat 7 de önümdeki bmw5.20 d yanlış sollama yapıp önümde frene basınca frene yüklendim abs devreye  girdi güzelce yanından aktım durdum gerisi malum sövdüm :D :D