Amortisör ayarından kimse bahsetmemiş, ABS'nin en azılı düşmanıdır patlak veya bozuk amortisörler.
ABS tüm lastiklerin benzer hızlarda dönmesi gerektiğini varsayan bir sistemdir. Dolayısıyla virajlarda, bir tarafı ıslak, buzlu veya kaygan yollarda sapıtması olasıdır.
Aslında devreye girmesinden sonra fren kuvvetini azaltırsanız durma mesafesi azalabiliyor, benim Opelde de bu böyle.
Bu mesajınızı anlamamakla beraber, açılmışmı motor ? 
Motorun açılmış olup olmadığını sizin aracınız için bilemem ben sadece yüksek devirli kullandığımı belirttim motor vites değiştir dediğinde değiştirmem fazla yakar ama bu tamamen zevk ve kullanım seçimidir motor performansı için ileride çok daha iyidir düşük devirlerde kullanmak motoru bitirir
Motorun açılmış olup olmadığını sizin aracınız için bilemem ben sadece yüksek devirli kullandığımı belirttim motor vites değiştir dediğinde değiştirmem fazla yakar ama bu tamamen zevk ve kullanım seçimidir motor performansı için ileride çok daha iyidir düşük devirlerde kullanmak motoru bitirir
Evet tamamen zevk ve kullanım seçimi

Konuya dönecek olursak ,
Sürekli yüksek devirlerde kullanırken aniden frenlemede ABS ile yaşadığınız an var mı ? Negatif veya Pozitif. Bu tecrübelerinizide paylaşırmısınız?
teşekkür ederim yanıtlar için..zafer bey tavsiyelerinize uyacağım,sağolun:)
Eftal bey konuyu başlatan bir bayan kullanıcı ve Abs çok çabuk devreye giriyor frene basmaya korkuyorum Abs siz araç daha mı güvenli diye başlık açmış siz de tam tersi çift ayak dalmak gerekiyor demişsiniz

Biraz ters dursa da denememe göre yazdım, ben normalde ilk anda sert bir ses ve kazıklama sonra bir koyverme bekliyordum, belki ilk andaki kazıklamayı hissetmedim (araç hızı düşük olduğu için olabilir) , bu nedenle hiç devreye girmediğini düşündüğümden "daha da kuvvetli mi basmak gerekiyor" diye yazdım. Anlaşılan biraz daha yüksek bir süratle de denemek gerekli.
bende abs konusunda tecrübe tesbitlerimi sizlerle paylaşmak isterim;
Öncelikle abs fren sistemi normal fren sistemi üzerine inşa edilen bir sistemdir bunu unutmayalım.Aracınızın latiklerinin sertliği,yol yüzeyinin yapısı,fren balata ve disklerinin durumu,fren hidroliğinideki nem oranı bütün bunlar fren sisteminin ve dolayısıyla abs siteminin verimli çalışması için önemöli etkenlerdir bu doğrultuda aracınızı periyodik olarak lastiklerinin değişmesi fren hidroliğinin her 40.000 km de değiştirilmesi fren disklerindeki aşınaların her bakımda kontrol edilmesi kullanılan balatalarda kömür balata tercih etmemizle fren sistemimiz sorunsuz olarak çalışabilecektir.
Valla ben absyi seviyorum arkadaşlar , bana çok çok çok güven veriyor.
Çok kısa mesafede takır tukur durmamı sağlıyor. Bazen sırf zevkine abs çalıştırdığım bile oluyor.
Evet tamamen zevk ve kullanım seçimi
Konuya dönecek olursak ,
Sürekli yüksek devirlerde kullanırken aniden frenlemede ABS ile yaşadığınız an var mı ? Negatif veya Pozitif. Bu tecrübelerinizide paylaşırmısınız?
ABS ile ilgili eski aracım Hyundai Getz'le buzlu zeminde aracın durduğunu söyleyebilirim Getz'lerde bazı Modellerinde ABS var arka frenler kampanadır disk değil yenileri bilemiyorum bir önceki aracım Fiat Tipo'da ABS yoktu korku filmi gibi bir anım var Tipo ile bu konudaki önceki sayfalarda yaşadığım bir olayı paylaştım yeni aracımla ilgili allaha şükür bir problem yaşamadım frenleme ve ABS konusunda iyi bir sürücü çok sık panik ve ani fren yapmak zorunda kalmamalı yani daha öncesinde önlemini almalı ve direksiyonda aşırı dikkatli olmalı fakat trafik'de her an her şey olabiliyor benim Tipo ile yaşadıklarıma maruz kalınabilir allah kimseye göstermesin kazasız belasız sürüşler herkese
Biraz ters dursa da denememe göre yazdım, ben normalde ilk anda sert bir ses ve kazıklama sonra bir koyverme bekliyordum, belki ilk andaki kazıklamayı hissetmedim (araç hızı düşük olduğu için olabilir) , bu nedenle hiç devreye girmediğini düşündüğümden "daha da kuvvetli mi basmak gerekiyor" diye yazdım. Anlaşılan biraz daha yüksek bir süratle de denemek gerekli.
Tabiki fren pedalına uyguladığınız basınç'da çok önemli yalnız zeminin ıslak buzlu olması,lastik basıncı ve aşınmış olması, aracın yol tutuşu, ve bir çok kriter ABS devreye sokabilir 20 km/h süratte'de devreye girebilir eğer tekerlekler kilitlenir ve kayma gerçekleşirse ABS nin amacı aracı daha kısa mesafede durdurmak değil güvenli durdurmaktır
Aurisle şimdiye kadar bir defa Abs'yi devreye sokabildim, o da araç tamamen kar üzerindeyken olmuştu, kaç kere frene sert bastımsa da o günden sonra olmadı...
Merhabalar...
Toyota ile yeni tanışıp çok seven birisi olarak kısa zamanda abs konusunda yararlı tecrübeler edindim diyebilirim.
Abs; 1- Islak zeminde lastiklerden herhangi birinin kaydığını algıladığı anda hız ne olursa olsun devreye giriyor. Benim başıma geldi ve öndeki araca çarpmaktan son anda kurtuldum, eğer abs manevra şansı vermese sanırım ilk hafta kaza yapacaktım. Çok şükür atlattık.
2- Hızınız ne olursa olsun frene ani bastığınız anda abs devreye giriyor. Bunu da test ettim sanırım hızım 30 km filandı. Mümkünse panik fren yapmayın.
Genel olarak abs nin devreye girmesini önlemek istiyorsak fren pedalındaki boşluğu alıncaya kadar hafif basmak gerekiyor. Ardından ise durmak için hiç boşluk vermeden frene olanca gücünüzle basmanız gerekiyor. Böyle yaparsanız normal şartlarda abs devreye girmiyor. Şimdi araç dururmu abs devreye girer mi diye hiç dert etmiyorum. Fren kullanmayı öğrenmek gerekiyor, tecrübe meselesi sanırım.
Boş yolda yüksek ve düşük hızlarda frene hem ani, hem de boşluğu alarak sonuna kadar bastığınızda fark edeceksiniz. Ben ilk zamanlar bir kaç kez bu şekilde pratik yaptım...
İyi sürüşler...
Aracımla seyir halindeyken,azami hız limitlerine,takip mesafesine dikkat ederim.Faraza azami hız 120 yazıyorsa 110 ile giderim.Herhangi bir mesafe
4 saatte kat ediliyorsa 5 saatte giderim.Zira şimdiye kadar yol güzergahında herhangi bir tabakhaneye rastlamadım,bagajımda b.k da taşımıyorum.Fakat bu tedbirleri almam ilerde abs'nin fayda sağlayacağı her hangi bir durumla karşılaşmayacağım anlamına gelmez.Mümkünse araba firmaları yeni ürettikleri araçlara abs'nin yanına çbs,dyo,mfö gibi yeni fren sistemleri de koysunlar.İyi olur.
ABS vs. No ABS - Episode 4ABS vs. No ABSArkadaslar bunlar ve bunlara benzer bir kac videoda izlediğim kadarıyla abs ve abs olmayan bir arac arasındaki fren mesafesi farklılığını kavradığımı söyleyebilirim. Buna göre aynı yol şartlarında frene basış şeklimize göre 2 durum ortaya cıkıyor.
1- Eğer abs olmayan bir araçta frene aniden sert bir şekilde basılır ve tekerler kilitlenirse bu araç abs'li bir araca göre daha geç duracaktır.
2- Abs olmayan bir araçta tekerleri kilitlemeden (petala kademe kademe yüklenerek) fren yapırsa bu aracın fren mesafesi abs'li bir araca göre biraz daha kısa olacaktır.
Bu durumda abs'nin direksiyon kontrolü sağladığını göz önünde bulundurursak abs yi devre dışı bırakmanın pek de sağlıklı olacağını düşünmüyorum.
Saygılar
ya şu son kasa corolla kullanıcıları yokuşta frene basmayı bi deneyebilir mi? yokuş aşağı viteste olsun boşta olsun frene basınca anında abs devreye giriyor araba yavaşlamıyor bile, aynı hızda iniyor aşağı. el freni çekince zank diye duruyor.
araba ikinci el falan değil, sıfır aldık.. lastik saçma bir şey değil michelin pilot primacy var üstünde.. sorun ne?
Türkay senin corollada bişey var kardeşim

sabah 7'de izmir çanakkale yolunda 2 tane yokuş inerken denedim abs hiç devreye girmedi.İlk yokuş inerken vites boşta 80/km hızla yokuşun ortasında frene bastım abs devereye girmeden kontrollu bir şekilde durdu. ikinci yokuş inerken hızım 100/km falandı ondada kontrollu bir şekilde durdum fren mesafem çokta uzun değildi.Hatta annemden sağlam bir azarda yedım neden frene basıp duruyorsun diye

.Üstündeki lastıklerde orjınal dunlopun performans lastıklerı takılıydı yolda hafıf yağışlıydı hemde....
Zaten corollada abs'yi bi kere devreye sokabıldım oda 110/km hızla giderken yola bi keçi çıkmıştı çarpmamak için panikle frene çok sert bastığımda devreye girdi.Yavaş yavaş durmuştum.Sanki freni pompalamış gibi...
Üç kelimeyle: İş lastikte biter
Türkay senin corollada bişey var kardeşim
sabah 7'de izmir çanakkale yolunda 2 tane yokuş inerken denedim abs hiç devreye girmedi.İlk yokuş inerken vites boşta 80/km hızla yokuşun ortasında frene bastım abs devereye girmeden kontrollu bir şekilde durdu. ikinci yokuş inerken hızım 100/km falandı ondada kontrollu bir şekilde durdum fren mesafem çokta uzun değildi.Hatta annemden sağlam bir azarda yedım neden frene basıp duruyorsun diye
.Üstündeki lastıklerde orjınal dunlopun performans lastıklerı takılıydı yolda hafıf yağışlıydı hemde....
Zaten corollada abs'yi bi kere devreye sokabıldım oda 110/km hızla giderken yola bi keçi çıkmıştı çarpmamak için panikle frene çok sert bastığımda devreye girdi.Yavaş yavaş durmuştum.Sanki freni pompalamış gibi...
yok abi o hızlarda sorun yok zaten

çok yavaşken sorun var

mesela dik bir yokuş, 10km hızla falan iniyorsun, abs yokken bastığın an duruyor, yani ciddi anlamda bastığın an

ama 2009da tak tak tak ederek inmeye devam ediyor..
Üç kelimeyle: İş lastikte biter
abi sıfır araba sıfır michelin pilot primacy
Onu bunu bilmem bugün akşam saat 7 de önümdeki bmw5.20 d yanlış sollama yapıp önümde frene basınca frene yüklendim abs devreye girdi güzelce yanından aktım durdum gerisi malum sövdüm