0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu mesajınızı anlamamakla beraber, açılmışmı motor ?
Motorun açılmış olup olmadığını sizin aracınız için bilemem ben sadece yüksek devirli kullandığımı belirttim motor vites değiştir dediğinde değiştirmem fazla yakar ama bu tamamen zevk ve kullanım seçimidir motor performansı için ileride çok daha iyidir düşük devirlerde kullanmak motoru bitirir
Eftal bey konuyu başlatan bir bayan kullanıcı ve Abs çok çabuk devreye giriyor frene basmaya korkuyorum Abs siz araç daha mı güvenli diye başlık açmış siz de tam tersi çift ayak dalmak gerekiyor demişsiniz
bende abs konusunda tecrübe tesbitlerimi sizlerle paylaşmak isterim;Öncelikle abs fren sistemi normal fren sistemi üzerine inşa edilen bir sistemdir bunu unutmayalım.Aracınızın latiklerinin sertliği,yol yüzeyinin yapısı,fren balata ve disklerinin durumu,fren hidroliğinideki nem oranı bütün bunlar fren sisteminin ve dolayısıyla abs siteminin verimli çalışması için önemöli etkenlerdir bu doğrultuda aracınızı periyodik olarak lastiklerinin değişmesi fren hidroliğinin her 40.000 km de değiştirilmesi fren disklerindeki aşınaların her bakımda kontrol edilmesi kullanılan balatalarda kömür balata tercih etmemizle fren sistemimiz sorunsuz olarak çalışabilecektir.
Evet tamamen zevk ve kullanım seçimi Konuya dönecek olursak ,Sürekli yüksek devirlerde kullanırken aniden frenlemede ABS ile yaşadığınız an var mı ? Negatif veya Pozitif. Bu tecrübelerinizide paylaşırmısınız?
Biraz ters dursa da denememe göre yazdım, ben normalde ilk anda sert bir ses ve kazıklama sonra bir koyverme bekliyordum, belki ilk andaki kazıklamayı hissetmedim (araç hızı düşük olduğu için olabilir) , bu nedenle hiç devreye girmediğini düşündüğümden "daha da kuvvetli mi basmak gerekiyor" diye yazdım. Anlaşılan biraz daha yüksek bir süratle de denemek gerekli.
ya şu son kasa corolla kullanıcıları yokuşta frene basmayı bi deneyebilir mi? yokuş aşağı viteste olsun boşta olsun frene basınca anında abs devreye giriyor araba yavaşlamıyor bile, aynı hızda iniyor aşağı. el freni çekince zank diye duruyor.araba ikinci el falan değil, sıfır aldık.. lastik saçma bir şey değil michelin pilot primacy var üstünde.. sorun ne?
Türkay senin corollada bişey var kardeşim sabah 7'de izmir çanakkale yolunda 2 tane yokuş inerken denedim abs hiç devreye girmedi.İlk yokuş inerken vites boşta 80/km hızla yokuşun ortasında frene bastım abs devereye girmeden kontrollu bir şekilde durdu. ikinci yokuş inerken hızım 100/km falandı ondada kontrollu bir şekilde durdum fren mesafem çokta uzun değildi.Hatta annemden sağlam bir azarda yedım neden frene basıp duruyorsun diye .Üstündeki lastıklerde orjınal dunlopun performans lastıklerı takılıydı yolda hafıf yağışlıydı hemde....Zaten corollada abs'yi bi kere devreye sokabıldım oda 110/km hızla giderken yola bi keçi çıkmıştı çarpmamak için panikle frene çok sert bastığımda devreye girdi.Yavaş yavaş durmuştum.Sanki freni pompalamış gibi...
Üç kelimeyle: İş lastikte biter
yok abi o hızlarda sorun yok zaten çok yavaşken sorun var mesela dik bir yokuş, 10km hızla falan iniyorsun, abs yokken bastığın an duruyor, yani ciddi anlamda bastığın an ama 2009da tak tak tak ederek inmeye devam ediyor.. abi sıfır araba sıfır michelin pilot primacy