Gönderen Konu: OKSİJEN SENSÖRÜ YARDIM  (Okunma sayısı 9313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: OKSİJEN SENSÖRÜ YARDIM
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2011, 22:47:48 »
ilanlar bölümünde satılık vardı 100 tl yalnış aldıgı için satıyordu hatta... yalnış hatırlamıyorsam....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 23, 2011, 22:47:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2011, 23:08:38 »
Evet araç 1.4 vvti en azından ruhsatta aracın üzerinde öyle yazıyor.araçta iki tane sensör var dedi servis. bugün şans bana güldü iki adet oksijen sensörü buldum biri 175 tl ye bosch marka bu ek donanımlarla araca uyumlu hale getiriliyordu. bir diğeride çıkma tesadüfen buldum 55 tl ye. doğrumu yaptım yanlışmı yaptım bilmiyorum ama ben çıkmayı tercih ettim. aracın arıza lambası söndü. şimdilik bir problem yok. ayrıca amortisör vs değiştim
yardım ve öneri ve destekleriniz için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2011, 23:44:09 »
Evet araç 1.4 vvti en azından ruhsatta aracın üzerinde öyle yazıyor.araçta iki tane sensör var dedi servis. bugün şans bana güldü iki adet oksijen sensörü buldum biri 175 tl ye bosch marka bu ek donanımlarla araca uyumlu hale getiriliyordu. bir diğeride çıkma tesadüfen buldum 55 tl ye. doğrumu yaptım yanlışmı yaptım bilmiyorum ama ben çıkmayı tercih ettim. aracın arıza lambası söndü. şimdilik bir problem yok. ayrıca amortisör vs değiştim
yardım ve öneri ve destekleriniz için teşekkürler

Hayırlı olsun :)

Motor kaputunu kaldırınca plastik bir parça vardır motor plastiği toyota amblemi bulur vvt-i 16 valve yazar ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #23 : Mart 25, 2011, 22:11:00 »
aynı araçtan bendede var  2001 1,4 vvt-ı benim 1 ve 2 nolu arızalıydı bende sizin gibi çok aradım bursada gezmediğim çıkmacı kalmadı. servis tanesine 450 tl. dedi. lifte kaldırıp aracı sensörleri soktüm (üzerinde kabartmalı yazıyla bosch toyota yazıyordu) model numaralarını aldım tekrar yerine taktım , araştırmaya koyuldum ve sonunda buldum. ikisini 310 tl ye aldım kargo dahil. 20 tl montajına (toyota özel ser.) 20tl pc. ye bağlatıp çalışmasına ve gönderdiği sinyallerin doğruluğuna baktırdım. herşey olması gerektiği gibi çıktı. 2aydır kullanıyorum gayet memnunum üstelik yakıtım düştü (9.5lt. den 8lt.)  çekişi arttı aracın.
yedekparça.com sitesini tel. ile arayıp marka model ve şasi nosunu verince onlar olması gereken orjinal parçayı bulup geri dönüş yapıyorlar.şahsen denedim elimdeki sensör model nolarını vermeden istedim parçaları buldular buldukları sensör model nolarını sordum bendekilerle uyuştu ve sip. verdim, 1gün sonra geldi.
servis kazığından böylelikle kurtumuş oldum  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #24 : Mart 25, 2011, 22:23:34 »
öncelikle hayırlı olsun 2001 1.4 vvt-ı var bendede 1ve2 nolu oksijen sens. değişimi yaptım bende  2 si 350 tl.ye mal oldu üzerinden bosch çıktı aynılarını intr. boldum (yedekparça.com selim bey) tel. ile ara hertürlü yadımda bulunur bana o buldu 2 aydır kullanıyorum çok memnunum . boşyere servise kurban olma. aynı parçalar serviste 850 tl+ işcilik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Nisan 08, 2011, 21:37:09 »
yeni bir orjinal sensörü bulamayınca çıkma bir oksijen sensörü takmıştım 2000 model 1.4 vvt-i araca ama ne varki 2 hafta sonra yine oksijen sensörü arızası verdı. bu parça konusunda yardımcı olabilecek kimse varsa lütfen cevap yazsın.
yada bu oksijen sensörünü hiç değişmesem problem olurmu bilgisi olan bi cevap verebilirse iyi olurdu. araç lpg li.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhabalar, Sigara içmeyin....
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #26 : Şubat 18, 2012, 23:02:23 »
işin zor arkadaş, bendede bir avensis var, 2.0 motor, tüm uğraşlarıma rağmen yetkili servise gidicez gibi, 2 ayrı çıkma denedim, muadil denedim olmadı, bu iş için arıza tespit cihazı bile aldım,
2003 Avensis 2.0, Astsubay, Yazılımcı, Elektronikçi, Bilgisayar Müh.,