benzinli aurisde ş.dışı 5,2 iken ş.içi 7,8 yakıyor...
Muhammet abi benzinle mi kullanıyosunuz aracı? LPG yok mu sizde
Muhammet abi benzinle mi kullanıyosunuz aracı? LPG yok mu sizde
yok benzinli kullanıyorum,... zenginliğin gözü kör olmasın

)) önceki toyota araçda da lpg düşündüm bunda da düşündüm ama sadece düşünüyorum... hareket yok anlayacağın... evin iç işleri bakanı lpg den araç yanma olaylarını gördükden sonra rafa kaldırdık...
yok benzinli kullanıyorum,... zenginliğin gözü kör olmasın
)) önceki toyota araçda da lpg düşündüm bunda da düşündüm ama sadece düşünüyorum... hareket yok anlayacağın... evin iç işleri bakanı lpg den araç yanma olaylarını gördükden sonra rafa kaldırdık...
İçişlerinden geldiyse yapcak bişi yok ama sizin araç LPG de çok çok az yakıyormuş

Dizelden bile az
İçişlerinden geldiyse yapcak bişi yok ama sizin araç LPG de çok çok az yakıyormuş
Dizelden bile az 
araçı mahmut bey gişe trafiğine yakalatmasaydım yakıt 5,00 görürdü tahminim... değerler ağer düşük geldiyse bu çok sakin araç kullanmamdandır, 3000 deviri nadir kullanırım dersem inan... 3500-4000 deviri çevirdiğim bir elin parmaklarını geçmez

))
Bugün Aracımla İstanbul Merterden 100 TL Mazot Aldım almadan önce sayacımda 76 km daha gidebilirsin yazıyodu Sayacı 0Ladım ve tekirdağ lüleburgaz kırklaleli havsa yaptım geri geldim tamm evin önüne geldim yine 76 km kaldığını gösteriyo Toplam Yaptığım Yol İse 510 Km Full Klima Açık
Hızım Hep 100 110 120 Arasında Değişti...
Bi 10 Dk Kadarda 170 Leri Gördüm..
Bu Değer İyimi? Kötümü
yağız kardeşim nasıl arac kullanıosun
şehiriçi full klima açık depoyu fulledim 480 km geçtim 23.8 litre mazot aldım tekrar fulledim senin aracta bi sorunmu var yoksa sen mi çok hırçın kullanıyosun :S
Levent aracı çok dengesiz kullanıyorum ya çoook ama çoook sakin aşırı sakin yada çooook ama çok agresif bi ortasını bulamadım

ama bu litrelerde yakıt yakmamın tek nedeni aracıdaha çoğunlukla 2.2 km lik evle iş arasında kullanmam eee sabah çık motor daha kendine gelmeden 3-4 dk'de işteyimbide akşam aynı muhabbet bu nedenle garibim biraz fazla yakıyor
Benim 1.4 D4D auris'de şehir içi 6.9 lt - 7.0 lt tüketimi var, aracı yeni aldım uzun yol yapmadım. 2,500 devirde vites geçişleri yapıyorum, çoğu defa shift yukarı ve aşağı yanmadan ben vites değişikliğini yapıyorum.
daha ekonomik kullanabilmek adına önerilerinizi beklerim. ev-iş arası 3 km, motoru 1 dk ısıtmadan yola çıkmam, 1 dakika rolantide tutmadan stop etmem.
Levent aracı çok dengesiz kullanıyorum ya çoook ama çoook sakin aşırı sakin yada çooook ama çok agresif bi ortasını bulamadım 
ama bu litrelerde yakıt yakmamın tek nedeni aracıdaha çoğunlukla 2.2 km lik evle iş arasında kullanmam eee sabah çık motor daha kendine gelmeden 3-4 dk'de işteyimbide akşam aynı muhabbet bu nedenle garibim biraz fazla yakıyor 
sbh işe gitmeden bi 3 dk kadar çalıştır en az aracı öle hemen çıkma hem zararlı hemde yakıtı yutar .. açıkçası standart kullanımda şehir içi5 yakması lazım bu bende dahada aşağıda bulunduğum yerin genelde düz yol olması ve trafik durumunda bi sıkıntı olmaması etken tabiki. mesela eskişhre gittim geçen hafta defoyu fullledim 324 km yol geçtim tekrar fullediğimde 12.4 litre yakıt aldım 6 wites 110 u geçmicek şekilde kullandım ve rampaya geldiğinde erken düşük witese geçtim geç geçtiğinizde toparlıyana kdr gene yakıt sarfiyatı oluyor .. ben açıkçası auris dizel yakıt tüketiminden çok memnunum
Benim 1.4 D4D auris'de şehir içi 6.9 lt - 7.0 lt tüketimi var, aracı yeni aldım uzun yol yapmadım. 2,500 devirde vites geçişleri yapıyorum, çoğu defa shift yukarı ve aşağı yanmadan ben vites değişikliğini yapıyorum.
daha ekonomik kullanabilmek adına önerilerinizi beklerim. ev-iş arası 3 km, motoru 1 dk ısıtmadan yola çıkmam, 1 dakika rolantide tutmadan stop etmem.
1 dk ilk çalıştrma için az bi süre 3-4 dk yı bulmaya çalış genelde stop ederken 3 km bi yol gittysen eğer 1 dk beklemene gerek yok 30 saniye fln yeterli .. bunun dışında bizde turbo erken devreye giriyor turbo devrinin altına düşmücek şekilde kullanırsa yakıt sarfiyatın düşücek
Levent bey teşekkür ederim. Bu hususlara biraz daha dikkat edeceğim. 15-20 günde analiz yapamadım daha. ama avensis 2.0 'a göre harika yakıt tüketimi var
arkadaşlar anlamadığım bu ölçümlerin hassasiyeti. ışık yanınca veya göz kararı ibreye bakarak veya yol bilgisayarı gibi verilere pek güvenemiyorum. yol bilgisayarı gaz pedalına bağlı bir potansiyometreden ibaret doğruluğu beni ikna etmiyor. ben ölçümleri şu şekilde yapıyorum aracım corolla hb d4d 2006 70000 km de. kullandığım yakıt shell gtl ( normal euro dizele göre biraz daha pahalı ) depoyu dolum ağzından mazot görülene kadar dolduruyorum. kilometre sıfırlıyorum. istediğim kilometreyi yapıp tekrar üzerine mazot alıyorum yine aynı şekil ağızdan taşana kadar. tutarı yaptığım kilometreye ölüyorum. 230 kuruş yakıyor şehir içi 1 kilometrede
arkadaşlar anlamadığım bu ölçümlerin hassasiyeti. ışık yanınca veya göz kararı ibreye bakarak veya yol bilgisayarı gibi verilere pek güvenemiyorum. yol bilgisayarı gaz pedalına bağlı bir potansiyometreden ibaret doğruluğu beni ikna etmiyor. ben ölçümleri şu şekilde yapıyorum aracım corolla hb d4d 2006 70000 km de. kullandığım yakıt shell gtl ( normal euro dizele göre biraz daha pahalı ) depoyu dolum ağzından mazot görülene kadar dolduruyorum. kilometre sıfırlıyorum. istediğim kilometreyi yapıp tekrar üzerine mazot alıyorum yine aynı şekil ağızdan taşana kadar. tutarı yaptığım kilometreye ölüyorum. 230 kuruş yakıyor şehir içi 1 kilometrede
serdar bey zaten doğrusu bu en düzgün ölçüm budur depo fullenir km gidilir üstüne bidaha fullenir

ilk msj da zaten depo duldurduğumda 19 litre aldı diyorum ona göre hesap yapılıyor . . . bizim tartıştığımız nasıl daha ekonomik kullanırırzzz