0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benzinli aurisde ş.dışı 5,2 iken ş.içi 7,8 yakıyor...
Muhammet abi benzinle mi kullanıyosunuz aracı? LPG yok mu sizde
yok benzinli kullanıyorum,... zenginliğin gözü kör olmasın )) önceki toyota araçda da lpg düşündüm bunda da düşündüm ama sadece düşünüyorum... hareket yok anlayacağın... evin iç işleri bakanı lpg den araç yanma olaylarını gördükden sonra rafa kaldırdık...
İçişlerinden geldiyse yapcak bişi yok ama sizin araç LPG de çok çok az yakıyormuş Dizelden bile az
yağız kardeşim nasıl arac kullanıosun şehiriçi full klima açık depoyu fulledim 480 km geçtim 23.8 litre mazot aldım tekrar fulledim senin aracta bi sorunmu var yoksa sen mi çok hırçın kullanıyosun :S
Levent aracı çok dengesiz kullanıyorum ya çoook ama çoook sakin aşırı sakin yada çooook ama çok agresif bi ortasını bulamadım ama bu litrelerde yakıt yakmamın tek nedeni aracıdaha çoğunlukla 2.2 km lik evle iş arasında kullanmam eee sabah çık motor daha kendine gelmeden 3-4 dk'de işteyimbide akşam aynı muhabbet bu nedenle garibim biraz fazla yakıyor
Benim 1.4 D4D auris'de şehir içi 6.9 lt - 7.0 lt tüketimi var, aracı yeni aldım uzun yol yapmadım. 2,500 devirde vites geçişleri yapıyorum, çoğu defa shift yukarı ve aşağı yanmadan ben vites değişikliğini yapıyorum.daha ekonomik kullanabilmek adına önerilerinizi beklerim. ev-iş arası 3 km, motoru 1 dk ısıtmadan yola çıkmam, 1 dakika rolantide tutmadan stop etmem.
arkadaşlar anlamadığım bu ölçümlerin hassasiyeti. ışık yanınca veya göz kararı ibreye bakarak veya yol bilgisayarı gibi verilere pek güvenemiyorum. yol bilgisayarı gaz pedalına bağlı bir potansiyometreden ibaret doğruluğu beni ikna etmiyor. ben ölçümleri şu şekilde yapıyorum aracım corolla hb d4d 2006 70000 km de. kullandığım yakıt shell gtl ( normal euro dizele göre biraz daha pahalı ) depoyu dolum ağzından mazot görülene kadar dolduruyorum. kilometre sıfırlıyorum. istediğim kilometreyi yapıp tekrar üzerine mazot alıyorum yine aynı şekil ağızdan taşana kadar. tutarı yaptığım kilometreye ölüyorum. 230 kuruş yakıyor şehir içi 1 kilometrede