0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar, ben oldum olası japonları mantalitesini, geleneklerine bağlılıklarına hayranlık duymuşum, hatta kaizen mantığını kendime prensip yapmışımdır. japon halkını bu nedenle çok takdir ederim. inşallah kayıpları fazla değildir, hızlı toparlanırlar. çok çalışkan bir millet. ancak şimdiki konumuz toyotalarımız ve tedarik zinciri. aslında en kritik konu ana servis sağlayıcı ve yedek parça tedarikçisi japon toyotanın bizim araçlarımızın yedek parça temininde zorluk yaşatmaması, dileyelim bunu yaşamayalım. dileyelim bu gibi durumlara ait yedek parça stoğu; japonya tekrar eski haline dönene kadar yetsin. kazasız günlerde selam ve saygılarımla
JAPONLARSorunuz, şimdi Japonlar da nasıl bir millettir?Onu tasvire zafer-yab olamam, hayrettir!O küçük boylu, büyük milletin efradı bugün,Doğruluk, ahde vefa, va’de sadakat, şefkat;Aczin hakkını i’laya samimi gayret;En ufak şeyle kanaat, çoğa kudret varken;Yine ifrat ile vermek, veren eller darkenKimsenin ırzına namusuna yan bakmayarak,Yedi kat ellerin evladını kardeş tanımak;“Öleceksin!denilen noktada merdane sebat;Yeri gelsin, gülerek oynayarak terk-i hayatDikilip sahile binlerce basiret, im’an;Ne kadar maskaralık varsa kovulmuş kapıdan!Garbın eşyası, eğer kıymeti haizse yürür;Moda şeklinde gelen seyyie gümrükte çürür!Gece gündüz açık evler, kapılar mandalsız;Herkesin sandığı meydanda, bilinmez hırsız.Mehmet Akif Ersoy Sorunuz şimdi de Japonlar nasıl millettir?Onu tasvire zafer-yâb olamam hayrettir. Şu kadar söyleyeyim; din-i mübinin orada,Ruh-u feyyazı yayılmış yalnız şekli: Buda. Siz gidin saffet-i İslam’ı Japonlarda görün.O küçük boylu, büyük milletin efradı bugün. Müslümanlıktaki erkan-ı sıyanette ferid.Müslüman denmek için eksiği ancak tevhid. Müslümanlık sanırım parlayacaktır oradaSâde, Osmanlıların gayreti lazım arada.Mehmet Akif Ersoy
Yanılmamışım. Bu sitedeki habere göre (yaklaşık 10-15 dk. önce yazılmış) Fukuşima 1 nolu santralde patlama gerçekleşmiş.
Yaşam standartları çok yüksek,türkleri seven,çok çalışkan bir millet.Japonyada yaşayan arkadaşım var (benimde gitmem için telkinde bulunuyor)felaket zamanları hariç haber kanallarında belgesel veren bir ülke çünkü haber çıkmıyor,hırsızlık,vahşet vbg hiçbir olay yaşamıyorlar,bazı şeyleri aşmışlar....
Yaşam standartları çok yüksek,türkleri seven,çok çalışkan bir millet.Japonyada yaşayan arkadaşım var (benimde gitmem için telkinde bulunuyor)felaket zamanları hariç haber kanallarında belgesel veren bir ülke çünkü haber çıkmıyor,hırsızlık,vahşet vbg hiçbir olay yaşamıyorlar,bazı şeyleri aşmışlar....Geçmiş olsun diyorum,Birde putlara tapmasalar..... erol kardeş neye taparlarsa tapsınlar sonuçta onları allah yarattı nice allaha inanan müslüman ülkeler var onların 5 vakit namazı var allah için birde allahın yarattığı kullarına nasıl davranıyorlar bir incele.ben saudi de bulundum 3 yıl 17 milletten arkadaşım vardı yahudisi hiristiyanı ve budisti ve tabiki müslümanı el hamdülillah bende müslümanım ama inancın olsun çok zaman utanırdım o yüzden bırak millet inancı ne olursa olsun saygı duyalım ve onlar için dua edelim allah yardım etsin....
Mehmet'bey inanın suç oranı çok düşük.Kastınız genel anlamda'ise orada suç işleyenler genelde türk'ler ve diğer ülke vatandaşları.....Nereden biliyorum arkadaşım japonyada yaşıyor ve japonla evli : ) Suç işleyen tr şehrini'de yazmayayım 2 şehri kırmızı kalem ile işaretlemişler hava alanında soruyorlar tr haritasını gösteriyorlar neresindensin diye.