Gönderen Konu: Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kar Rezilliği  (Okunma sayısı 5571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
Ynt: Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kar Rezilliği
« Yanıtla #40 : Mart 09, 2011, 21:46:28 »
Beni başkan seçin alttan ısıtmalı yollar yapayım size :D
abi şaka söyledin ama geçen pazar annem ve kardeşim Minsk, Belarustan geldi, orda çok daha fazla kar yağmasına rağmen bu dediğin (sıcak su borularının yol altından geçmesi) ve daha planlı temizleme çalışmaları sonucu hiç yol kapanma sorunu olmuyor. Hatta annem 1 yıldır 6 ayı karlı geçen yerde yaz lastiği ile geziyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 09, 2011, 21:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #41 : Mart 09, 2011, 21:56:06 »
İstanbulda yolların kapanması imkansız gibi görünüyor.. :) Her tarafta 250m başına bir kar küreme aracı düşüyor ana arterlerde.. Üstlerinde yüklü yüklü tuz kütleleri :D Şuan iyi durumda .. Ama Ankara'nın hali vahim gibi görünüyor ya :S

istanbuldaki trafik probleminin nedeni kar küreme araçları  o zaman ;)  :D
...değer vermek yalnız matematikte işe yarar..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 09, 2011, 22:14:30 »
Ankara esatta durum aynı.2 gündür hiç kar küreme aracı görmedim.Burda otobus kaydı yolu kapattı hala gelip giden yok >:( Belediye çalışıyor(!)
   Kayan belediye otobüsü birde zincirliydi yani.Kayan otobüs etlik tarafından gelen zincirsiz otobüsün yolcularını alıp yola çıkıyor ki az ötede yan yatmış....
Diğerlerine bir şey demiyorum ama Ulus'un hali ne öyle Serkan ya  :wacko:
   Sen birazdan Kızılay'ın halini gör.Ulus neki?Tertemiz yollar
   Bu arada suçlanması gereken tek kişi ya da kurum Büyükşehir değil arkadaşlar.Ana arter ve ana yolların hepsi bildiğiniz gibi Büyükşehir'in sorumluluk alanında.İlçe belediyelerine baktığınız zaman aynı görevsizliği onlarda da görebiliyoruz.Hiç bir şekilde ÇALIŞMIYORLAR.Gelelim halka...Karın çok yağdığını gördükleri halde uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmak,zincir bulundurmamak ve bunlardan daha önemlisi bu tedbirsizliklerine rağmen yapılan aşırı hız...Bunların hepsi bir araya gelince sıkışık trafik,kazalar meydana geliyor.
   Ümitköy köprüsünü geçtikten sonra az ötedeki duraktan ansızın belediyeye ait bir otobüs,sinyalsiz işaretsiz bir şekilde direkt ikinci şerite fırladı.Bende önde şoförün yanında oturuyordum.Birden "Allah,Allah,Allah" diye bağırmaya başladı.Adamcağız nasıl panik,direksiyonu bir o tarafa bir bu tarafa çevire çevire kıl payı kurtardı.Tabiiki akabinde korna.Suçlu şoför(belediye personeli ya) arabalar dursa inanınki bizim şoförü dövmeye bile gelirdi....
   Burası Kızılay.Sabah saat 10:15 suları...

Küçükesat Bülbülderesi caddesi...

Gaziosmanpaşa (bizim ufaklık Fabia karlar altında)

Buda Gaziosmanpaşa civarında yağan kar.Bunun üzerine 10 santim daha ekleyebilirsiniz.Çünkü arabayı temizledikten sonra epey bir kar yağdı...

Veee buda Kartopu.Kar'a pek bir benzer yanı yok ama adı kartopu.Sahibinin şirketine isim ördeği (babası) oldu kendisi :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 09, 2011, 22:21:54 »
Hava tahminlerinde bu geceyarisindan itibaren karla karisik yagmur yagacagi soyleniyordu. Saat 5 gibi yola ciktim, hem sehir ici hem otoyol karla kapliydi. Yagmur eksik kalmis, sadece lapa lapa kar yagiyordu. Buradaki yerel yonetimlerin yeteri kadar kar kurume kamyonlari var, ama bir tanesini bile gormedim yolda.Otoyolda 40-50km/sa. hizla gidebildim ancak.

Anlasilan kar Ankara'ya da surpriz yapmis.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 09, 2011, 22:23:34 »
Birde Video ekleyelim....Taksicide psikopatmıydı ne? Deli gibi gidiyordu.Hele rampada bir gidişi var ki...4.000 devirden aşağı vites değiştirmiyordu

Ankara'da kış
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 10, 2011, 10:38:47 »
şehir içi bile öyle siz bir de bilkenti ve beytepeyi görün.. incek falan düşünmek bile istemiyorum :D

bu şey oda arkadaşımın arabası

bu bildiğiniz üzere rolla

saat 12 civarı hacettepe beytepe kampüsü

ayağımda timberland botlar varken diz kapağıma kadar çıkan kar, tam 67cm..hacettepe beytepe kampüsü

elimi yukruk yapınca dirseğime kadar yükselen kar, tam 47cm, oda arkadaşımın arabasının tavanındaki kar bu.. kaputtaki kar 1 metreden fazla

bu şey bir peugeot 107

park ettiğim yer, geri geri hızlı gelip karı ittirmek suretiyle girebildim;

beni zorlayan şey lastikler, yerdeki karlar, buz vs olmadı.. araba alçak, yerdeki kürenmemiş karlara oturuyor araba.. durursam direk oturuyor hareket halinde de yerdeki karları kürüyorum büyük bir zevkle :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 10, 2011, 10:41:26 »
Yerinden oynatabilmen bile mucize o arabayı :) Ben baya yüksek olan Vectra ile baya uğraştım park ettiğim yerden çıkmak için (bizim anaokulunun yolunda). 30-40cm civarı kar vardı yolda.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 10, 2011, 10:45:48 »
Yerinden oynatabilmen bile mucize o arabayı :) Ben baya yüksek olan Vectra ile baya uğraştım park ettiğim yerden çıkmak için (bizim anaokulunun yolunda). 30-40cm civarı kar vardı yolda.
lastiğin önündeki karı birazcık küredim kürekle, sonra bindim arabaya haydi bismillah diyerek asıldım gaza, çıkar gibi oldu sonra kaldı direk, indim bir baktım bütün o kar arabanın altına dolmuş :D kürekle arabanın altındaki karı ittirmek suretiyle çıktım, 4 yıldır ilk kez arabanın etrafındaki kara kürekle müdahale ettim :D

ama gerçekten de bu sefer çok ciddi bir şekilde şükrettim toyotaya da winter carvinglere de.. arabası çalışmayan çok insan gördüm bilkentte ben binip tek marş çalıştırdım sürekli, zincirle çıkamayan çok insan gördüm, ben winter carvinglerle çatır çatır çıktım... benim için eğlenceydi :D bol bol gezdim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 10, 2011, 12:13:00 »
ankarayı özledim :(
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 11, 2011, 18:40:34 »
Ağabeylerim , Ankaraya ilk defa bu kadar kar yağmıyor ama daha önce kar yağmaya başladığı anda belediyenin kar kürüyücü makineleri caddelere çıkmaya başlardı Bu sefer ise gündüz kar tutmaya başladı ortada belediyenin hiçbir çalışması yoktu , akşam oldu belediyenin hala bir çalışması yoktu , ertesi gün sabah olduğunda yağan kar yerde donup buz olmuştu ama hala belediyenin çok bir çalışması yoktu , Kar lastiği yada zinciri olmayan arabalar zaten yerlerinden çıkamadılar ki suçlu lastikler olsun.. Anca Ertesi gün akşama doğru etlik kasalarda ilk defa kar kürüyücüleri görebildim.
Ortada bir icraat olsa ; tamam belediye elinden geleni yaptı ama yollar felaket derecesinde kar yağışından dolayı açılamadı derdik Fakat ortada hiç bir çalışma olmadığından dolayı insanın sinirleri bozuluyor.
Tamam kabul ediyorum , Belediye kar yağışına hazırlıksız yakalandı diyelim , Ama bu işin hazırlığı 1,5 günmü sürer???
Ankaraya ilk defa kar yağmıyor beyler..

Buda Benden olsun :) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 11, 2011, 19:18:42 »
arkadaşlar çarşamba günü eve zar zor ulaştım ama arabayı evin 1 km uzağına kadar getirebildim. Öğleden sonra 3-4 gibi ve işin ilginci kar küreme aracı girmemişti yola. o akşam binbir rica ile geldi tam 8 mi 9 mu neydi saat. Onu da yarım yamalak yaptı buna da şükür gerçi. Gelelim arabayı park ettikten sonra yürümek imkansız gibi bişeydi  abartısız dizlerime kadar kara gömüldüm. boyum 1,85 siz düşünün. ama uzuuuuuuuuuuun uğraştan sonra eve varabilidim.  ertesi gün de artık kendi çabalarımızla karları küredik ve yola ulaşabildik :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra