Gönderen Konu: megane 2....  (Okunma sayısı 4192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: megane 2....
« Yanıtla #20 : Mart 05, 2011, 11:26:39 »
Japondan sonra fransız, sizi inşallah mutlu eder:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 05, 2011, 11:26:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #21 : Mart 05, 2011, 12:09:35 »
Hakan bey almak istediğiniz aracın aynısı 2006 model privilage sunrof 'lu mp3 çalar + 6 lı cd çalar hız sabitlayici ve sınırlayıcı vb... sadece manuel vitesti rengi siyahtı.  Aracımda 6 parça boya vardı 80 km deydi ve bu aracı ben 4 ay önce 24.500 TL ye sattım. Megane konforlu fakat güvenlik açısından arkadaşların dediği gibi biraz zayıf. Bakımları biraz daha pahalı örneğin 60.000 bakımı bu gün fren balataları ile birlikte 1100 TL cıvarında. Almak istiyorsanız bence fiyat normal. Ama arkadaşımızında dediği gibi kısa vadeli almayı düşünüyorsanız zarar edersiniz.  Bu arada ben meganeden sonra toyota aldım çok memnunun keşke daha önce alsaydım... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2011, 17:48:38 »
30000 km de bobin, 40000 km de buji istiyor. yani bobini bujiden kısa ömürlü olan bildiğim tek araba. en ilginç özelliği bu...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 05, 2011, 18:08:52 »
enisteden biliyorum. en kronik sorunu ateşleme bobini. Kısmen fren sorunundan da bahsediliyor. Aldığınız araba fiyatına göre idealdir. Megane2 ve megane3 deki donanım Corolla da olsaydı, en full corolla 60 lirayı geçerdi galiba.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 06, 2011, 11:00:10 »
enisteden biliyorum. en kronik sorunu ateşleme bobini. Kısmen fren sorunundan da bahsediliyor. Aldığınız araba fiyatına göre idealdir. Megane2 ve megane3 deki donanım Corolla da olsaydı, en full corolla 60 lirayı geçerdi galiba.

Murat beye katılıyorum bu aracı 2 yıl kullandın 2 yılda 4 defa bobin değiştirdim dışarıda bugün bir bobin 80 tl serviste nekadar bilmiyorum. Üstelik toyotaya göre abs işleyişi  vasat. Megane yi alırsanız kuru ve ıslak zeminde ani firenle abs yi denemenizi tavsiye ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 06, 2011, 11:05:30 »
Megane3 ile Megane2 yi kıyaslamak çok büyük hata olur bence. Aralarında çok büyük farklar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Mart 06, 2011, 11:08:35 »
Megane konforlu fakat güvenlik açısından arkadaşların dediği gibi biraz zayıf.
Bunu hangi verilere göre söylüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mart 08, 2011, 12:26:54 »
Corollayla megane 2 yi kıyaslıyorum megane 3 ü bilmiyorum. örneğin corollanın yoltutuşu ve abs işleyişi megane 2 ye göre çok daha iyi aynı viraja aynı hızlarda girip corollanın çok çok daha güven verdiğini gördüm. Elimde bu konuda kesin bir veri yok ama iki aracıda bilenlerden duyduğum şu kesinlikle malzeme kalitesi bakımından ve güvenlik açısından megane 2 corollaya yetişmiyor deniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #28 : Mart 08, 2011, 13:33:46 »
Corollayla megane 2 yi kıyaslıyorum megane 3 ü bilmiyorum. örneğin corollanın yoltutuşu ve abs işleyişi megane 2 ye göre çok daha iyi aynı viraja aynı hızlarda girip corollanın çok çok daha güven verdiğini gördüm. Elimde bu konuda kesin bir veri yok ama iki aracıda bilenlerden duyduğum şu kesinlikle malzeme kalitesi bakımından ve güvenlik açısından megane 2 corollaya yetişmiyor deniyor.
Megane 2 ile Corolla son kasa arasında malzeme (kabin) kalite farkı göremedim açıkçası ben. Yine aynı araçların (araçların ve lastiklerinin sağlığıda önemli) yol tutuş açısından belirgin fark göremedim ancak Megane 2 nin direksiyonu gerçekten hoş değildi sürüşte. Corolla bu noktada daha iyi. Abs konusunda da size katılıyorum çünkü her geçen yıl bu sistemler çok gelişiyor. Nitekim Megane3 de Abs yi kolay kolay hissedemiyorsunuz bile, gerçekten çok büyük gelişme var. Tüm bunların dışında Megane 2 de HB. ile Sedan aasında da malzeme farkı olduğunu görüyordum. Tabi bunlardan kimi tespitler özel görüşlerimdir diyebilirim. Ama Megane 3 Megane 2 nin çok üzerinde bir araç ve gerçekten çok büyük farklar var her noktada bence.
 Güzenlik için bilimsel parametreleri herhalde EuroNcap aracılığı ile elde edebiliriz ve orada Megane gerçekten başarılıdır. Bunun dışındaki görüşler açıkçası bana çok anlamlı gelmiyor. Çünkü asla hiç bir kaza birbirinin aynısı olamaz ve ayrıca güvenlikte amaç aracı kurtarmak değildir (günümüz araç güvenliği yaklaşımında), aracın yaşam alanı içindekileri korumaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 08, 2011, 23:29:05 »
megane2 yi, 2002-2007 corolla ile kıyaslamak gerekir.
megane3 gerçekten standartların üzerinde bir otomobil gibi gözüküyor. megane3 ler için 2-3  sene sonra dayanıklılık için de birşey söylenebilir.

Son 10 yıldır, Fransız arabalarında birşey farkettim. Alman - Japon arabalarına göre daha fazla özellik sunuyorlar. Yada Alman - Japon arabalarında tam donanımı almak için çuvalla para saymak gerekiyor. Hangisi doğru ?
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 09, 2011, 07:51:04 »
...
Son 10 yıldır, Fransız arabalarında birşey farkettim. Alman - Japon arabalarına göre daha fazla özellik sunuyorlar. Yada Alman - Japon arabalarında tam donanımı almak için çuvalla para saymak gerekiyor. Hangisi doğru ?

Nereden baktığınıza bağlı olarak her iki önermeniz de doğru :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Mart 09, 2011, 09:30:49 »
Renault Nissan beraberliği son zamanlarda iyi işler çıkarıyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 yaris D4D
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #32 : Mart 09, 2011, 10:01:12 »
megane 2 HB privilage alıcaktım bende az kalsın. LPG si takılı ve 55.000 km deydi. 25.500 e vericekti ve manueldi. bu bağlamda bakarsak aracın hem tanıdıktan olamsı hemde kmsinin bu kadar düşük olmasına göre fiyatı çok çok iyi. donanımı zaten söyleyecek söz bırakmıyor. ben o fiyata çıkmamak için (ve açıkçası LPG'den biraz sıkıldığım için) dizel yaris aldım. ama aklım o arabada kalmadı değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #33 : Mart 16, 2011, 12:00:12 »
merhabalar göz gezdirirken ankete takıldım yazıyım dedim bence arac kronik olması her araba bir deyildir sonucta kul yapısı bu arada ben 2005 model megane 2 5 sene kullandım 225 17 lastikler cant la 1200 klometre yapıyordum sadece sorun direksonda oldu oda favrikadan kaynaklı oldugu için garantiden degiştirdi şimdi corolla 2007 hb var ikiside güzel arabalar artıları eksileri meagne nın (benim arac için ) firenleri muheşem di ama bunu corollada bulamadım yakıt bakımından megane corollaya fark atıyo diceksiniz depo buyuk megane 60 corolla 55  megan 1200 uzun yol corolla 900  megane dci corolla 4d4 ikiside dizel fransızların için de en saglamı diye bilirim ön takım kulanmdan kaynıklıdır diceksiniz ok ben cok sert kullanırım 5 senenin için de rot başları degişdi okadar saglamdır konforuda guzeldir hele arka koltuk mesafesi hiç bi arabada görmedim bagaj super corollada en guzel trigel zinciri olması bu megan da yok kayış corollanın  balata ömrü çok iyi 35 bin yaptığım oldu ortalama megan sabit 20 bin de degişirdim corolanın dizaynı cok güzel oturaklı ön kolsol harika ama mmt cok poplem kulanabilene nzaik dir mmt olan araçları başkasına veremiyorum otomatik gibi kulanıyorlar zarar verebiliyorlar yarı otomatikletirilmiş şanzıman bazıları bilmiyo bence toyotada tam otomatik şanzımana geç cok iyi olur reno edc pejo citroen toyota onlardan daha iyi saglamlık bakımında bu arada aracım 84000 de gayet memnunum herkeze iyi sürüşler kazasız belasız
cvs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 08, 2011, 09:06:05 »
hayırlı ugurlu olsun
xxx red xxx