Gönderen Konu: Corolla Tampon  (Okunma sayısı 9955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Tampon
« Yanıtla #20 : Mart 04, 2011, 23:24:26 »
Yıllar geçtikçe araçlarda neler neler değişti..

Karadüzen ( Karbüratörlü ) araçlar gitti, enjeksiyonlu araçlar geldi..

Mekanik sistemler gitti, elektronik sistemler geldi.

Çoğu özellik opsiyonel değil, standart hale geldi..

Mesela yaşadığım bir olaydan örnek vereyim.. Geçen sene Ankara'ya dolu yağmıştı.. Bende o zamanlar 96 model corolla vardı, arkadaşım arabası da 2009 model Peugeout 308.. İkimizin aracı da yan yanaydı.. Doludan sonra arabalara bakmaya gittik, benim arabada en ufak göçük yoktu, arkadaşın arabasında çok çok fazla göcük vardı.. Bu olaya bakarak 308 kalitesiz diyemez kimse..(Ama bence kalitesiz :D ) Çünkü araçların saç kalınlığı teknoloji ilerledikçe azaldı , şasesi güçlendirildi.. Eğer 96 corollada kullanılan saç, 2010 model corolla da kullanılsaydı, araç en az 1700-1800 kilo olurdu..

Ufak tefek şeylere bakarak ya da konuşulanları dinleyerek şu araç kaliteli, şu araç kalitesiz denemez.. Önce bilgi sahibi olmak lazım.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 04, 2011, 23:24:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 04, 2011, 23:27:20 »
Yıllar geçtikçe araçlarda neler neler değişti..

Karadüzen ( Karbüratörlü ) araçlar gitti, enjeksiyonlu araçlar geldi..

Mekanik sistemler gitti, elektronik sistemler geldi.

Çoğu özellik opsiyonel değil, standart hale geldi..

Mesela yaşadığım bir olaydan örnek vereyim.. Geçen sene Ankara'ya dolu yağmıştı.. Bende o zamanlar 96 model corolla vardı, arkadaşım arabası da 2009 model Peugeout 308.. İkimizin aracı da yan yanaydı.. Doludan sonra arabalara bakmaya gittik, benim arabada en ufak göçük yoktu, arkadaşın arabasında çok çok fazla göcük vardı.. Bu olaya bakarak 308 kalitesiz diyemez kimse..(Ama bence kalitesiz :D ) Çünkü araçların saç kalınlığı teknoloji ilerledikçe azaldı , şasesi güçlendirildi.. Eğer 96 corollada kullanılan saç, 2010 model corolla da kullanılsaydı, araç en az 1700-1800 kilo olurdu..

Ufak tefek şeylere bakarak ya da konuşulanları dinleyerek şu araç kaliteli, şu araç kalitesiz denemez.. Önce bilgi sahibi olmak lazım.

Tabbi haklısın ama sonuçta herkes aynı sorunlardan yakınıyor. Yakınıyor ki biyerlerde sorun var demektir abicim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 05, 2011, 01:03:57 »
Tabbi haklısın ama sonuçta herkes aynı sorunlardan yakınıyor. Yakınıyor ki biyerlerde sorun var demektir abicim :)
Yakınan kişileri de dinlemek gerekir Ercü. Acaba bu yazanlar farklı model araçlara binmiş mi? ne kadar süre kullanmış? Ne kadar tecrübesi var? Yoksa ctrl+c   ctrl+v   cilerden mi?    :)

*Bu arada çeki demirlerinin yerlerini güzel bir yere koymuşlar. Daha güzel bir yere de konulabilirdi ama en azından E12 lerden daha güzel bir yerde.Bizde tamponun altında ve çeki halatı takıldığında tamponun altınu sis far civarını baya bir hırpalayacak yere koymuşlar. Şu zamana kadar ihtiyaç duymadık ama herhalde ihtiyaç duyulduğunda arabayı geri geri çektirmek gerek. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 05, 2011, 07:38:13 »
Yakınan kişileri de dinlemek gerekir Ercü. Acaba bu yazanlar farklı model araçlara binmiş mi? ne kadar süre kullanmış? Ne kadar tecrübesi var? Yoksa ctrl+c   ctrl+v   cilerden mi?    :)

Mesaj alınmıştır :) Sustum :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mart 05, 2011, 15:01:29 »
Mesaj alınmıştır :) Sustum :D
Yanlış anlama Ercü yarası olan misali ama bunu forum ortamında yapan ve yanlış yönlendiren bir çok kişi var.
Yapan var yapan var.biri araştırır detaylıca sorar soruşturur. diğer sadece gördüğünü öne sürer. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 05, 2011, 17:19:04 »
arkadaşlar yıllarca 94 model corollaya bindim konfor dışında bir şikayetim olmadı. 2011 benzinli 1.6 toyota 3 ay önce aldım. konfor olarak gayet iyi,ayrıca aracı sürerken önceki aracıma göre aracın yol tutuşu çok iyi, daha güvenli. kaliteside güzel ama sanıyorum toyotodan beklentiler çok yüksek belki eleştiriler ondandır.ben çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 05, 2011, 17:21:31 »
meyve veren ağacı taşlayan çok olur,sıkmayın tatlı canınızı binin toyotanıza keyfinize bakın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 05, 2011, 18:14:45 »
meyve veren ağacı taşlayan çok olur,sıkmayın tatlı canınızı binin toyotanıza keyfinize bakın ...
Ooooooh beeeee :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #28 : Mart 05, 2011, 21:06:25 »
öyle desene abi ya :D :D ama bundan bizim arabada yok :D

Eren stepnenın olduğu bölümde sıyah bır çanta var orda bu çeki demiri ve bijon anahtarı mevcut ;) Ha dersen abi baktım orda'da yok o zaman sizin arabada sorun.biliyorsun bizim toyotalar sorunlu arabalar bi çeki demirini saklamışlar.Ne gerek vardı biz arabayı cekiceksek şahin çeker gibi nam-ı değer aks kafasına bağlarız ipi çekeriz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 06, 2011, 14:50:45 »
zamanın behrinde ford 20 m hard top coupe kullanıyorduk 1971 model fındık v 6 motor lakabı yer jeti şimdi desemki ford 20 m olacak hard top direksiz coupe sıfır ayarında olucak inanın 20 m in havasını  mersedese değişmem hemde hiç bir modeline
ford 20 m (miesterstück) usta işi şaheser

Ford'ların o modellerinin yerini hala dolduracak araç yok. Benim de ilk arabam 1969 model direksiyondan vitesli bir 15M idi. O arabada aldığım sürüş zevkini henüz bulamadım. Ama bu demek değil ki TOYOTA kötü .Kesinlikle güzel araba.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 07, 2011, 19:49:31 »
toyota aşkına ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 07, 2011, 20:39:22 »
kulanma klavuzuna bakın en kesin cevap
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 07, 2011, 21:08:15 »
kulanma klavuzuna bakın en kesin cevap

evet kontrol ettim sayfa 299 çeki kulakları
Benim Babam Toyota Gibi Adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 07, 2011, 21:29:00 »
Ne kalitesizliğini gördün :) Yeni kasayı test ettin mi ? Ya da senin arabanın üst modellerini
Herkes şikayetçi be oğuzhan =(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 07, 2011, 22:52:30 »
yeni corollanın nesini beğenmezsiniz bir türlü anlamam  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 07, 2011, 23:13:22 »
yeni corollanın nesini beğenmezsiniz bir türlü anlamam  >:(
Yok yok , ben çok beğeniyorummm , Hatta aşığımmm..
Ama sorun çıkan o kadar çok araba var ki , kimseye tavsiye edipte zan altında kalmak istemiyorum.. Bide toyotanın servisleri sorun çıkan araçlarla yeteri kadar ilgilenmiyorlar , alışamadılar bir türlü toyotada arıza çıkmasına.. Yani yeni toyotalardan aldığınızda eğer bir sorun çıkarsa resmen elinizde patlıyor , garanti süresi içinde siz sorunu çözdürene kadar  ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan geliyor..  :(
Böyle bir hakikat varken ne diyelim yani burada yalanmı söyleyelim?
''Yeni toyotalardan alın! valf kırmaz , turbo patlatmaz , rölantide titreme yapmaz , arka cam rezitansları bozulmaz , kokpitten tıkırdı - benzin deposundan lıkırtı - tekerin çamurluk davlumbazlarına attığı taşlardan şıkırtı gelmezmi diyelim? Siz söyleyin yalanmı söyleyelim?
Renaultya plastik , Peugeotya yolda bırakır , opele odun gibi diyoruz Peki yeni corollanın eksilerini söylememem için bir sebep söyleyebilirmisiniz bana?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 07, 2011, 23:16:50 »
benimde bildiğim o kapakçıkların altında çeki demiri var, başka marka araçlarda yolda kalınca aracı çekmek için ama toyotada konulma sebebi yoldan çıkmış başka marka arabaları çekmek için konulmuş diye tahmin ediyorum... ;)
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 07, 2011, 23:20:24 »
kesinlikle katılıyorum toyotalardada kusurlar var  :alkis:
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yolaaa.... toyota
« Yanıtla #38 : Mart 08, 2011, 01:42:22 »
bagajın sag tarafında kapagın altında var cekı demırı bıjon anahtararının yanındada olabılır
corolla'm dan başkasını tanımam

2007  D4D(dizel) 90hp(gri)
2004 1.6 sol 110hp (füme)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mart 08, 2011, 17:04:16 »
Yok yok , ben çok beğeniyorummm , Hatta aşığımmm..
Ama sorun çıkan o kadar çok araba var ki , kimseye tavsiye edipte zan altında kalmak istemiyorum.. Bide toyotanın servisleri sorun çıkan araçlarla yeteri kadar ilgilenmiyorlar , alışamadılar bir türlü toyotada arıza çıkmasına.. Yani yeni toyotalardan aldığınızda eğer bir sorun çıkarsa resmen elinizde patlıyor , garanti süresi içinde siz sorunu çözdürene kadar  ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan geliyor..  :(
Böyle bir hakikat varken ne diyelim yani burada yalanmı söyleyelim?
''Yeni toyotalardan alın! valf kırmaz , turbo patlatmaz , rölantide titreme yapmaz , arka cam rezitansları bozulmaz , kokpitten tıkırdı - benzin deposundan lıkırtı - tekerin çamurluk davlumbazlarına attığı taşlardan şıkırtı gelmezmi diyelim? Siz söyleyin yalanmı söyleyelim?
Renaultya plastik , Peugeotya yolda bırakır , opele odun gibi diyoruz Peki yeni corollanın eksilerini söylememem için bir sebep söyleyebilirmisiniz bana?

Bunları ben diyine az daha dövüyolardı beni :D