0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yıllar geçtikçe araçlarda neler neler değişti.. Karadüzen ( Karbüratörlü ) araçlar gitti, enjeksiyonlu araçlar geldi..Mekanik sistemler gitti, elektronik sistemler geldi.Çoğu özellik opsiyonel değil, standart hale geldi.. Mesela yaşadığım bir olaydan örnek vereyim.. Geçen sene Ankara'ya dolu yağmıştı.. Bende o zamanlar 96 model corolla vardı, arkadaşım arabası da 2009 model Peugeout 308.. İkimizin aracı da yan yanaydı.. Doludan sonra arabalara bakmaya gittik, benim arabada en ufak göçük yoktu, arkadaşın arabasında çok çok fazla göcük vardı.. Bu olaya bakarak 308 kalitesiz diyemez kimse..(Ama bence kalitesiz ) Çünkü araçların saç kalınlığı teknoloji ilerledikçe azaldı , şasesi güçlendirildi.. Eğer 96 corollada kullanılan saç, 2010 model corolla da kullanılsaydı, araç en az 1700-1800 kilo olurdu.. Ufak tefek şeylere bakarak ya da konuşulanları dinleyerek şu araç kaliteli, şu araç kalitesiz denemez.. Önce bilgi sahibi olmak lazım.
Tabbi haklısın ama sonuçta herkes aynı sorunlardan yakınıyor. Yakınıyor ki biyerlerde sorun var demektir abicim
Yakınan kişileri de dinlemek gerekir Ercü. Acaba bu yazanlar farklı model araçlara binmiş mi? ne kadar süre kullanmış? Ne kadar tecrübesi var? Yoksa ctrl+c ctrl+v cilerden mi?
Mesaj alınmıştır Sustum
meyve veren ağacı taşlayan çok olur,sıkmayın tatlı canınızı binin toyotanıza keyfinize bakın ...
öyle desene abi ya ama bundan bizim arabada yok
zamanın behrinde ford 20 m hard top coupe kullanıyorduk 1971 model fındık v 6 motor lakabı yer jeti şimdi desemki ford 20 m olacak hard top direksiz coupe sıfır ayarında olucak inanın 20 m in havasını mersedese değişmem hemde hiç bir modeline ford 20 m (miesterstück) usta işi şaheser
kulanma klavuzuna bakın en kesin cevapevet kontrol ettim sayfa 299 çeki kulakları
Ne kalitesizliğini gördün Yeni kasayı test ettin mi ? Ya da senin arabanın üst modellerini
yeni corollanın nesini beğenmezsiniz bir türlü anlamam
Yok yok , ben çok beğeniyorummm , Hatta aşığımmm.. Ama sorun çıkan o kadar çok araba var ki , kimseye tavsiye edipte zan altında kalmak istemiyorum.. Bide toyotanın servisleri sorun çıkan araçlarla yeteri kadar ilgilenmiyorlar , alışamadılar bir türlü toyotada arıza çıkmasına.. Yani yeni toyotalardan aldığınızda eğer bir sorun çıkarsa resmen elinizde patlıyor , garanti süresi içinde siz sorunu çözdürene kadar ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan geliyor.. Böyle bir hakikat varken ne diyelim yani burada yalanmı söyleyelim? ''Yeni toyotalardan alın! valf kırmaz , turbo patlatmaz , rölantide titreme yapmaz , arka cam rezitansları bozulmaz , kokpitten tıkırdı - benzin deposundan lıkırtı - tekerin çamurluk davlumbazlarına attığı taşlardan şıkırtı gelmezmi diyelim? Siz söyleyin yalanmı söyleyelim? Renaultya plastik , Peugeotya yolda bırakır , opele odun gibi diyoruz Peki yeni corollanın eksilerini söylememem için bir sebep söyleyebilirmisiniz bana?