Gönderen Konu: yay seti  (Okunma sayısı 4567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
Ynt: yay seti
« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2011, 13:30:58 »
arkadaşlar bende yüksek süratlerde aurisimde biraz çarpıntı yaşıyorum. acaba 3.5 yay operasyonu yol tutuş açısından ne kadar avantaj sağlar? kullananlar konu hakkında bilgi verebilir mi? ben biraz arabayı sert kullanıyorum ve ani sağ-sol hareketlerini seviyorum da :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2011, 13:30:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 07, 2011, 15:40:08 »
  Bu fayda sizin için mi, trafiği paylaştığınız diğer araç sürücüleri için mi olacak? Bu tarz hareketlerin güvenliğin sağlandığı oramlarda (pist gibi) ve başkalarının sağlığını tehlikeye atmadan yapılmasını bekleriz duyarı vatandaş ve sürücüler olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2011, 19:28:44 »
arkadaşlar bende yüksek süratlerde aurisimde biraz çarpıntı yaşıyorum. acaba 3.5 yay operasyonu yol tutuş açısından ne kadar avantaj sağlar? kullananlar konu hakkında bilgi verebilir mi? ben biraz arabayı sert kullanıyorum ve ani sağ-sol hareketlerini seviyorum da :)

Kanka senin araca olmaz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2011, 22:24:27 »
bu konuda kilitlendimi diye test amaçlı bi yanıt :) bide gönderdiğin linkteki karbonlu aurisin fotolarını yay taktırmadan öncemi sonramı çekmiştin emre?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 07, 2011, 22:27:08 »
abi carbon film yay aynı gün yapıldı hepsi var tek resimde :D ... kitlenmezse hatrım kalır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 07, 2011, 22:37:28 »
Emre düşüncelerini yanlış buluyorum, kanı deli akman ne demek ?  neyse deyimleri geçelimde konuya dönelim, kötü örnek oluyorsun, daha bu akşam ana haber bültenlerinde makas atarak giden vbir sürücünün bir aracı sıkıştırması ve o aracın bariyerlere çarpmasını arkasındanda zincirleme 4 5 aracın birbirine girmesini gösteriyordu ve işin en ilginç yanı ise makas atan sürücü arkasına bakmadan kaçıp gitmiş.

bence yanlış bunlar kendini düşünmüyorsan çıkarsın bir araziye arabanı istediğin gibi test eder hor kullanırsın, ama trafikte yapmayın kardeşim yapmayın, kafanızmı almıyor anlamıyorum, makas atarken SERT kullanırım dediği şekilde araç kullanırken içinde çocuk olan bir araca dokunsan o araç kaza yapsa takla atsa veya  araçta çocuk olmasada sürücünün evde bekleyen anası babası çocuğu karısı varsa ?  yapmayın kardeşim yapmayın, yapıyorsanda BURDA BU ORTAMDA bunları dile getirip  ADAMI ÇİLEDEN ÇIKARTMAYIN..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Nisan 07, 2011, 23:06:43 »
Emre, senin olaya tek taraftan bakmanı anlıyorum ancak biz yöneticiler sorumluluk sahibi insanlar olarak böyle yapamayız. Zaten bu bize yakışmazda. Sen kendi düşüncelerini dile getirmişsin toplumdaki düzensizliği seven bir çok insan gibi ancak bunun sınunun kaos ve üzüntü olduğunu aklı salim herkes görür, bilir. Er ya da geç seninde saygı yolunu bulacağına eminim. Aynı ortamı paylaştığın diğer insanlar ile ilişkilerini gerek formda, gerek trafikte ve gerekse toplumsal hayatta oluşmuş kurallara saygı ile uyacağından.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Nisan 07, 2011, 23:26:05 »
ne bu üslup mahalle arasında mıyız yaa?

tek dediğim şey burası bilgi paylaşım yeri konuları kitlemeyelim küfür yoksa bide kardeşlerimize doğruyu yanlışı gösterelim seçimlerini kendileri yapsın dememle millet koptu türkayım :D buarada gözükmüyosun nerelerdesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 07, 2011, 23:58:15 »
Vay be konu ne kadar uzamış, gereksiz. Kimin boyu uzun, kim kimi dövüyor, vuruyor falan filan.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Nisan 08, 2011, 00:29:46 »
Konudaki faydasız, polemik yaratan yazılar mümkün olduğunca silinmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 08, 2011, 08:43:35 »
Emre düşüncelerini yanlış buluyorum, kanı deli akman ne demek ?  neyse deyimleri geçelimde konuya dönelim, kötü örnek oluyorsun, daha bu akşam ana haber bültenlerinde makas atarak giden vbir sürücünün bir aracı sıkıştırması ve o aracın bariyerlere çarpmasını arkasındanda zincirleme 4 5 aracın birbirine girmesini gösteriyordu ve işin en ilginç yanı ise makas atan sürücü arkasına bakmadan kaçıp gitmiş.

bence yanlış bunlar kendini düşünmüyorsan çıkarsın bir araziye arabanı istediğin gibi test eder hor kullanırsın, ama trafikte yapmayın kardeşim yapmayın, kafanızmı almıyor anlamıyorum, makas atarken SERT kullanırım dediği şekilde araç kullanırken içinde çocuk olan bir araca dokunsan o araç kaza yapsa takla atsa veya  araçta çocuk olmasada sürücünün evde bekleyen anası babası çocuğu karısı varsa ?  yapmayın kardeşim yapmayın, yapıyorsanda BURDA BU ORTAMDA bunları dile getirip  ADAMI ÇİLEDEN ÇIKARTMAYIN..

+10000
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum sana Mesut. O haberde bahsedilen yolu bende kullanıyorum, o yolda henüz radar felan olmadığı için her seferinde mutlaka 1-2 hayvana rastlıyorum sağdan soldan geçip giden. Arkalarından uzunları çakıyorum bazen 155 i arıyorum bildiriyorum ama bişey olduğu yok. Uyarılar ve kurallar insanlar için. Diğerlerinie kural yok.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #31 : Nisan 13, 2011, 14:13:43 »
arabayı sert kullanmaktan kastım bir araba boyundaki boşluğa girmek için 2 arabanın arasına çaprazdan dalmak değildi. siz daha sakin virajlara girerken ben daha hızlı girmek, sollamalarda kendimi daha hızlı diğer şeride geçmek istememdi. ama muhabbet alakasız yerlere gitmiş. mahalle baskısı burada da göstermiş kendisini. sonuç olarak kimsenin hayatına kastetmek riske atmak gibi bir niyetim yok olanlara da ben de aynı tepkileri gösteriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Nisan 13, 2011, 14:24:50 »
sonuç olarak kimsenin hayatına kastetmek riske atmak gibi bir niyetim yok olanlara da ben de aynı tepkileri gösteriyorum.
Önemli olan bunu duymak ve sorumluluklarımızı belirtmek, doğru örnek olmak.
 Araca elbetkide yol tutuşu bir nebze arttırmak için spor yay uygulanabilir. Fakat bu aracın binek bir araç olduğunu ve spor olmadığını da unutmamak gerekir bence. Sonuçta Auris pek alçak bir araç da değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 13, 2011, 14:42:17 »
Önemli olan bunu duymak ve sorumluluklarımızı belirtmek, doğru örnek olmak.
 Araca elbetkide yol tutuşu bir nebze arttırmak için spor yay uygulanabilir. Fakat bu aracın binek bir araç olduğunu ve spor olmadığını da unutmamak gerekir bence. Sonuçta Auris pek alçak bir araç da değil.

peki Aurise bu yay kullanimi sonucu yakit sarfiyatinda bir degisme olur mu? jantlar buyuyunce yakit sarfiyati degisiyor, acaba yaylari 3.5 yapinca da yakit sarfiyati artiyor mu?
2009 Toyota Auris 1.4 D-D4 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 13, 2011, 14:46:20 »
Jantlar usulüne uygun büyütülürse, sarfiyattaki değişim anlaşılmayacak kadar az olur diye düşünüyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2011, 14:59:01 »
peki Aurise bu yay kullanimi sonucu yakit sarfiyatinda bir degisme olur mu? jantlar buyuyunce yakit sarfiyati degisiyor, acaba yaylari 3.5 yapinca da yakit sarfiyati artiyor mu?

yay'ile yakıt sarfiyatı az da olsa iyileşir , çünkü araç yere yakınlaşıyor ve rüzgar tüneli dediğimiz olayda daha başarılı oluyor buda daha iyi yakıt sarfiyatı demek, ancak yay var diye hızlı gidip aracı daha sert kullanılırsa avantajdan çok dezavantaja döner

jant konusunda ise orjinal ölçünün yuvarlanma çapına bağlı kalınarak, jant eskisi ile aynı hafiflikte olursa yakıt artışı olmaz, mesela benim aracın orjinali 195 / 65 / 15 ti  ama ben 215 / 40 / 17 ile değiştirdim, dış yuvarlanma çapında önemsenmeyecek kadar az bi fark var, ama jantlarım eskisinden daha hafif ve yakıt artışı hiç olmadı bende.

mesela aracımda Atiker marka sıralı safe fast sistem var, şehir içi  38 litre gaz ile 440 km yol yapıyorum , şehir dışında ise bu rakam 525 km ye çıkıyor , bu hafta sonu  FULL istasyonundan 2.08TL den tam 81TL lik gaz aldım   39 litre aldı boş tank , ve bu gaz ile Bursaya gidip geldim ordada baya gezdim tam tamına 525 KM yol yaptı  buda kilometrede 154 Kuruş demek ;)   nekadar  az yakıyor değilmi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2011, 15:05:38 »
Ben de 17 jant takacaktım ama beğenemedim bir türlü :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 13, 2011, 15:07:54 »
mesut yakıt değerlerin super ya.Bende brc var ve aracı ne kadar düzgün kullanırsan kullan 38 litre gaz ile 380 km aşamadım şehir içi.şehirler arası  420 km filan.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 13, 2011, 15:09:47 »
Vedat gel benim jantçıya gidelim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 13, 2011, 15:13:34 »
mesut yakıt değerlerin super ya.Bende brc var ve aracı ne kadar düzgün kullanırsan kullan 38 litre gaz ile 380 km aşamadım şehir içi.şehirler arası  420 km filan.

Mehmet abi benim araç benzindede uzun yolda 225 Kuruş yakıyordu zaten :)  yol bilgisayarında uzun yolda 6.1 ile 6.5 arasından başka değer görmedim hiç :) üztelik araçta 3 4 kişi varken :)

bu gaz ile olan değerlerimdede gidişte 3 kişi dönüşte 2 kişi idik.  gidiş geliş tam 350 Km tutuyor Gebzeden Bursaya , kalan kilometreleride bursada şehir içinde yaptım araçta hep 5 kişi vardı Bursa içinde :)

bencede değerler çok iyi :)