Gönderen Konu: 2008 corolla comfort d1.4d  (Okunma sayısı 6764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2008 corolla comfort d1.4d
« Yanıtla #20 : Mart 08, 2011, 22:51:05 »
evet güray bey maalesef durum böyle...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 08, 2011, 22:51:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Mart 14, 2011, 17:44:49 »
özgür şahin kardeşim
öncelikle geçmiş olsun tavsiyelerime uyduğun için teşekkürler yaklaşık 20 gün önce 2008 corolla d 4 aldım alırken neler çektim .aracın yağ çubuğundan girip egzos manifoldun dan çıktım hiç şüphen olmasın 20 günde ne sahtekarlar gördüm neler bak iyi dinle
1-aracım yetkili servis bakmlı değip servis görmemiş araçmı istersin
2-aracın kilometresi geri çekilmişmi istersin
3-pert çıkmışmı istersin
4-taksi çıkmasımı istersin
5-aracımda 3 parça boya var değip komple boyalı çıkanmı istersin
6-krankı vuranmı istersin
8-daha 110000 bakımında ne yaptırdığını bilmeyen 120000 km yi geçmiş triger zincirinden bi haber olanmı istersin
9-aracı ne zaman aldığını bilmeyen mi istersin
neler neler ama sadece 1 tane corolla d 4 ü servise götürdüm çünkü kaporta boya az da mekanik bilgim vardı o yüzden servislerde expertiz için çok para harcamadım şu anda sahibi olduğum aracı sadece derindereye götürdüm ondada çok iyi emin olduğum için 128 tl verdim layık gördüm vel hasıl daha yeni araçlar olmasına rağmen çok çok çok dikkat et güzel kardeşim sabırlı ol gözün kestiği araba için benle de almadan önce irtibata geç ok?
gültekin bey merhaba, aklıma dün bir fikir geldi ve sizinde görüşünüzü almak istedim.
ben 2008 corolla d4d 54 binde araca 34 bin lira verecektim ve piyasasıda bu aralarda,bunun yerine 2011 corolla 1.33 comfort alsam (bugün sordum 37 bin anahtar teslimi) nasıl olur sizce? yakıtı öyle aman aman çok değil.
avantajım ve dezavantajım ne olur?
saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Mart 14, 2011, 17:49:46 »
birde 2008 opel astra 1.3 cdtı enjoy sedan 42 bin km de oldukca temiz bir arac (31 bin tl) alternatifim var.bu aracıda yorumlarsanız cok sevinirim.
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 14, 2011, 19:06:05 »
özgür bey selam
benim şahsi tercihim corolla olurdu 1.33 fakat bu alandaki en büyük handy cup ınınz benzinli bir araca sahip olmanız.yol bilgisayarına ve satıcı arkadaşlara km de ki yakıt tüketimi verilerine pek te itibar etmezseniz iyi olur genelde benzinli araçlar km de 40 kuruş yakmaktadır otomatik viteslerde bu yakıt daha da artar(şehir içi) fakat yakıt çok önemli değil çok yol yapmam derseniz corolla nın test sürüşünü bir deneyin derim..test sürüşünde kafanıza yatmazsa almazsınız çekiş gücü kaçış atakmı nasıl bir tecrübe edin.
         gelelim astra cdtı modeline.
size astra cdtı marka aracı kesinlikle tavsiye etmiyorum.bunun sebebi 1.3 dizel araçlarda kronik olarak egr valfi ve turbosunun sorunlu oluşu amortisör sisteminin sert olması h kasa olmasıdır debriyaj setleri volan aynası temperli olup müthiş fiyatlarda debriyaj setleri değişmekte yedek parçaları son derece pahalı olmakta buda kullanıcısın biraz üzmektedir fakat alman otomobili oluşu karoseri sağlamlığı vergisinin çok düşük oluşu ilgi çekici faktörlerdir.eğer astrayı 0 km alıcaksanız olabilir ama 2. el düşünmeyin derim.
          ben corolla d 4 füme metalik aracımı 64000 km de 33500 tl ye aldım bence sizde sabredin araçtan soğumayın isteğiniz bu yönde olsun derim ve sizi asla pişman etmez.yaşadığınız üzücü deneyim sizi anlaşılan soğutmuş özgür bey.fakat soğuk kanlı bir şekilde işi bilen bir arkadaşınızla yaz gelmeden fiyatlar uçmadan servis kontrolüyle satın alırsanız memnun kalırsınız
           toyota marka araçlar elektronik ve mekanik olarak nispeten diğer araçlara göre minimum sorunlu araçlardır ve japon ların geneli böyledir fakat toyota türkiyede daha basiretlidir d-4 alırsanız memnun kalacağınıza eminim soğuk kanlı bir şekilde arayışınızı sürdürün benim size maddeler halinde verdiğim tavsiyeleri de uygulayın
                                                          iyi akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2011, 20:48:15 »
özgür bey selam
benim şahsi tercihim corolla olurdu 1.33 fakat bu alandaki en büyük handy cup ınınz benzinli bir araca sahip olmanız.yol bilgisayarına ve satıcı arkadaşlara km de ki yakıt tüketimi verilerine pek te itibar etmezseniz iyi olur genelde benzinli araçlar km de 40 kuruş yakmaktadır otomatik viteslerde bu yakıt daha da artar(şehir içi) fakat yakıt çok önemli değil çok yol yapmam derseniz corolla nın test sürüşünü bir deneyin derim..test sürüşünde kafanıza yatmazsa almazsınız çekiş gücü kaçış atakmı nasıl bir tecrübe edin.
         gelelim astra cdtı modeline.
size astra cdtı marka aracı kesinlikle tavsiye etmiyorum.bunun sebebi 1.3 dizel araçlarda kronik olarak egr valfi ve turbosunun sorunlu oluşu amortisör sisteminin sert olması h kasa olmasıdır debriyaj setleri volan aynası temperli olup müthiş fiyatlarda debriyaj setleri değişmekte yedek parçaları son derece pahalı olmakta buda kullanıcısın biraz üzmektedir fakat alman otomobili oluşu karoseri sağlamlığı vergisinin çok düşük oluşu ilgi çekici faktörlerdir.eğer astrayı 0 km alıcaksanız olabilir ama 2. el düşünmeyin derim.
          ben corolla d 4 füme metalik aracımı 64000 km de 33500 tl ye aldım bence sizde sabredin araçtan soğumayın isteğiniz bu yönde olsun derim ve sizi asla pişman etmez.yaşadığınız üzücü deneyim sizi anlaşılan soğutmuş özgür bey.fakat soğuk kanlı bir şekilde işi bilen bir arkadaşınızla yaz gelmeden fiyatlar uçmadan servis kontrolüyle satın alırsanız memnun kalırsınız
           toyota marka araçlar elektronik ve mekanik olarak nispeten diğer araçlara göre minimum sorunlu araçlardır ve japon ların geneli böyledir fakat toyota türkiyede daha basiretlidir d-4 alırsanız memnun kalacağınıza eminim soğuk kanlı bir şekilde arayışınızı sürdürün benim size maddeler halinde verdiğim tavsiyeleri de uygulayın
                                                          iyi akşamlar
öncelikle bilgiler için çok teşekürederim.
tespitiniz doğru gerçekten yaşadığım olumsuz deneyim beni biraz soğuttu.sadece bu da değil.yukarıda bahsettiğim astra için satıcısı gram boya yok diyordu,bugün sigorta şirketine sordum 5 tane kazası  varmış.adam yemin billah ediyordu.şaşıyorum insanlara,bunun cıkacağı bellideğilmi arkadaş.göz göre göre neden yalan söyleyip günaha giriyorsun.
neyse sonuc olarak ikinci el aractan soguttular beni.biraz kafamı dinleyecem cok yogunlasmıstım yoruldum.araba araken cocugumdan caldım zamanı hep.temmuz indirimleriyle sıfır alırım diyorum bakalım nasip...
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2011, 20:55:30 »
özgür bey
2. el biraz şans işidir.ama mücadeleyi bırakmayın.bu yanlız sizin başınıza gelmez herkesin başına gelir.benim arkadaş çevrem benim bu işlerden biraz çaktığımı bilir ama arkadaşlarda bana itibar edip kardeş bu araba nasıl demez kendilerine yediremez.yine bana sormadan araba alan arkadaş takla atmış çapraz giden bi arabaya çarpılmış öpbürüde çarpışan araba almş gülüyorum artık.bence arayın biraz daha ben 1 ay aradım başım ağrıdı sonunda buldum.insanlarla alış veriş yaparken direk yalancı üçkağıtçı sahtekar gözüyle bakıyorum çünkü yüzde 90 ı öyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2011, 21:18:45 »
Toyotadan hiç korkmayın hiç problem çıkarmaz :) geçen bir taksici gördüm 500.000 km yaptım dedi tık yok dedi arabada alındığı gün gibi dedi :D
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #27 : Mart 16, 2011, 04:02:23 »
valla ben aracımı alırken büyük tehlike atlatmışım,ben şöyle bi çevresine baktım içine dışına,bindim çalıştırdım kapadım,bir tur dahi atmadım aldım:D ne servise gösterdim alırken ne bir ustaya ama şimdi bu okuduklarımdan sonra birdaha araç alırsam servise gösteririm yani :D sakata gelmeyim sonra :D
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mart 19, 2011, 22:22:08 »
ikinci el araba almak şans işi diyorlarya,sen şanslıymışsın.ben de neredeyse hiç baktırmadan alıyordum,nelerle karşılaştım.kesinlikle iyice araştırmak lazım derim...
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #29 : Mart 22, 2011, 13:40:49 »
merhaba ben 2008 model 105 binde corolla class 4d-4 aldım 31 bin liraya.  araçta en ufak bir sıkıntı çıkmadı ama yakıtı şehir içinde kullanıyorum daha çok 6.4 lt civarında bu sizce normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Mart 22, 2011, 20:51:36 »
hayırl olsun seyhan bey,o kadar km ye sorunsuz arabaya denkgelmeniz iyi...
ben de hiç toyota kullanamadım  :(,bu nedenle sorunuza yorum yapmayıp deneyimli arkadaşlara bırakıyorum.
saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 59000
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 23, 2011, 00:36:37 »
İkinci el araç alacak arkadaşlara ben de bir maceramı anlatayım:
Efendim internetten yaptığım araştırmalar neticesinde düşük km de(66.000) bir 2007 model d4d mm buldum. Başka şehirde olan adamı aradım ve aracı sordum. aynen "biz kendimiz oto servisiyiz aracım çok temiz alırsanız dua edersiniz" gibi insanı ikna edici sözler söyledi ve pazarlık payını çok düşük tuttu. Gerçekten de araç sahibi bir oto servisinin .... sorumlusuydu. Neyse temis km si düşük toyota bulduk diye sevinerek atladık otobüse o şehre gittik. Bu arada gitmeden bir kaç servis araştırdık, aracı almadan gösterelim diye. Vardık adamın yanına adam kendinden emin(temiz yüzlü genç bir adam??) konuşuyor. "Normalde servise götürmem ama siz şehir dışından geldiniz madem götürelim" diyerek bize kendince büyük bir kıyak çekiyordu!!!
Bu arada bizde internet forumlarından bulduğumuz ustayı aradık gelirsek bakarmısın diye. Usta hay hay gelin bakalım dedi. Neyse fazla uzatmayayım. Allah'ın işine bakın ki hasbelkader internetten bulduğumuz usta tabiri caizse TOYOTA PROFESÖRÜ çıktı. BAktı kaporta haşat. Toparlanmış ama baştan savma. Test sürüşüne çıktık usta aynen " arkadaşlar bu arabayı almıyorsunuz, bu arabanın debriyajı tutmuyor, enaz 2-3 bin masraf çıkarır size, ayrıca bu aracın km si de doğru değil bence" dedi. Biz de kadir gecesi mi doğduk nedir diyerek o araçtan vazgeçtik. Asıl en önemlisi de o aracın sigorta kayıtlarında hiç kaza kaydı yoktu...
Sonra başka araca baktık ve aldık. Şuan çok memnunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • fevzi çakmak
« Yanıtla #32 : Mart 23, 2011, 09:26:41 »
KARDEŞ KOLAY GELSİN  55 BİN KM 35 BİN İSE İYİ ARAŞTIR. ÇÜNKÜ BU PİYASADA BENCE FİYAT  ÇOK UYUGN .SERVİS VE EXPERTİS RAPORU MUTLAKA  AL KAFAN RAHAT OLSUN.ÖZELLİKLE İÇİNE SİNMEYEN ARACI ASLA ALMA.
her şeye yeter.