Gönderen Konu: ESP nedir ne işe yarar  (Okunma sayısı 24666 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: ESP nedir ne işe yarar
« Yanıtla #60 : Şubat 22, 2011, 00:57:15 »
   Çok çok geçmiş olsun Timuçin bey.Barış beyinde dediği gibi çok dikkatli olmak gerek.Araçlarımızda ne kadar donanım olursa olsun onlar hiç yomuş gibi araçlarımızı kullanmaya devam etmeliyiz.
   Amman kamyonlara dikkat et Türkay.Mercedes bile dayanmıyor kamyonlara :) :)

Geçmiş Olsun Timuçin Bey. Aman daha dikkatli olalım. Kimsenin canı yanmasın.

Sağolun.

Normalde hız sınırı tabelalarına kesinlikle uyan biriyimdir. Herkesin eşi "yavaş git" der benimki "biraz gaza bassana" deyip durur yanımda. :)

Orada da önce 70 sonra 50 vardı, hatta bir de viraz uyarı tabelaları vardı, üstüne üstlük bir de sabah yağmu çiselemiş, yolun en kaygan olduğu zaman, normalde yapmazdım böyle şeyler ama sabah o yolu ilk kez o kadar boş görünce hızlı gidesim geldi. Bir daha yol boş bile olsa hız sınırı tabelalarına uymaya devam ederim, dersimi aldım. Şansım varmış ki yolun sağ tarafında yani virajın iç tarafında tam da o bölgede korkuluklar yoktu, yoksa onlara çarpabilirdim, neyse ki hiç bir yere çarpmadan araba kendi etrafında bir tur atıp durdu. Hemen dörtlüleri yaktım, o sırada arkadan gelen arabadakinin yüz ifadesi feci şaşkındı, kim bilir ben nasıl görünmüşümdür, geçerken baktı, bir şey olmadığını görüp devam etti, ben de arabayı geri yola döndürüp yol kenarındaki çimenli yere çekip dışarı çıktım, bir sigara içtim sakinleşince yola devam ettim.

Benim hatam virajda fren yapmak oldu. Fren yapmasam, ya da virajdan önce biraz daha sert fren yapıp virajda freni bırakıp gaza bassam kurtarabilirdim ama araba kullanmayı 30 yaşında öğrenmiş biri olarak bilgisayardaki araba yarışı oyunlarında yapılan şeyleri gerçek hayatta yapabilen biri değilim.

Yok, ben yine hız tabelalarına uymaya devam edeyim, boşuna riske girmeye değmez, hızlı gitmek zaten meraklısı olduğum birşey değil, en sevdiğim taşıt aracı yelkenli onlar da en fazla 6-7 deniz mili hız yapıyor, km'ye çevirirsek 7 denizmili yaklaşık 12km olur, küçük bir yelkenlinin o hızda gidebilmesi için fırtınamsı rüzgar gerekir ve içindekilere uff ne biçim hızlı gidiyoruz dedirtir. Zaten emekli olunca arabayı satıp yelkenli alıcam. :)
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 22, 2011, 00:57:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Şubat 22, 2011, 01:20:43 »
Ahh yelkenliii, deniz, enginlik, dinginlik, huzur :) gerçekten çok güzel umarım gerçekleştirirsiniz hayalinizi. Ama bu hayali gerçekleştirmek için yapmanız gereken en başta iki şey var :) kuralların dediğini yapmak, eşinizin dediğini yapmamak :)
CUMHURİYET ... SONSUZA DEK !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 22, 2011, 02:07:51 »
Ahh yelkenliii, deniz, enginlik, dinginlik, huzur :) gerçekten çok güzel umarım gerçekleştirirsiniz hayalinizi. Ama bu hayali gerçekleştirmek için yapmanız gereken en başta iki şey var :) kuralların dediğini yapmak, eşinizin dediğini yapmamak :)
Yok, o da hızlı gitmez aslında, sadece bazen ben yolda fazla abartıp orta şeritte ağır ağır gidince diyor öyle.
Zaten araba onun arabası, ben haftada bir iki kez yola çıkıyorum, patronun arabasını ödünç aldım diyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #63 : Şubat 23, 2011, 11:47:43 »
nedir bu bayanların arabalarımıza hükmetme olayı yaa??? Hadi sen arabayı al ben başka şekilde gider gelirim işe şeklindeki iyi niyetimizi de sonuna kadar sömüren değşik bir ırk abicim yaa. Aynen bende de öyle. Araba zaten üzerine. Müsaade et de biz de hevesimizi alalım di mi arabadan??? :( ama yok ne zaman servise gidecek yıkamaya gidecek Barış cım al hadi arabayı çık gez. Hazır çıkmışken de arabanın bakımı geldi. Yok yakıt bitiyor istasyona uğra. Bir de yıkanırsa süper olur. Malum pazartesi toplantı var araba bu halde gitmeyeyim. Emredersiniz hanımefendi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Şubat 23, 2011, 18:51:40 »
Kemal Bey video kesinlikle sahte. Helikopterin tipine kadar verdim bilgileri. Bilirkişi olarak söylüyorum. Bilmediğim hiçbir konuda atıp tutmam. % 100 sahte bir video. Yani görüntü gerçek tabiki denildiği gibi ip bağlanmış oyuncak helikopter değil :) ama kesinlikle orijinal görüntü değil o :) Eğer ben de 12 yıllık havacıysam bu video da sahte. Yok video gerçekse ben de rütbelerimi çıkartırım :)
Bencede katılıyotum zaten aracın motoru patır patır ötüyo:)
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Şubat 23, 2011, 18:54:12 »
nedir bu bayanların arabalarımıza hükmetme olayı yaa??? Hadi sen arabayı al ben başka şekilde gider gelirim işe şeklindeki iyi niyetimizi de sonuna kadar sömüren değşik bir ırk abicim yaa. Aynen bende de öyle. Araba zaten üzerine. Müsaade et de biz de hevesimizi alalım di mi arabadan??? :( ama yok ne zaman servise gidecek yıkamaya gidecek Barış cım al hadi arabayı çık gez. Hazır çıkmışken de arabanın bakımı geldi. Yok yakıt bitiyor istasyona uğra. Bir de yıkanırsa süper olur. Malum pazartesi toplantı var araba bu halde gitmeyeyim. Emredersiniz hanımefendi :)
Öğretirken iki bağırsaydın şevki kaçardı yengenin. Ama o zamanda şoförlük yapmak var sonunda:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Şubat 23, 2011, 18:59:40 »
Helikopter videosu ESP'nin onune gecmis :) :)
Millette olmayınca ne yapalım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Şubat 23, 2011, 21:07:00 »
Abi öğretme yok bana gelişi öğrenmiş vaziyette :( bileydim öğrenmemişini arar bulurdum :) ya bir de Adanalı hafif tırsmıyor değilim yani :) Maşallah erkek gibi kullanıyor arabayı :) Hele ki karşı taraf bir hata yapsın, Barış çek arabayı önüne güzel bir dövelim herifi diyor :) Ha avantajı yok mu var... :) Mesela arabanın esp sinden abs sinden trc sinden hepsinden önce devreye giriyor :) Yavaş, hızlı girme viraja, fren fren :) Bizim VSC gibi off konumu da yok ki abi.... :( Bizim uçaklardaki koltuk fırlatma sistemini yaptıracağım sağ koltuğa ama tanıdık tuning ci var mı bunu yapan??? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 23, 2011, 22:47:35 »
Abi öğretme yok bana gelişi öğrenmiş vaziyette :( bileydim öğrenmemişini arar bulurdum :) ya bir de Adanalı hafif tırsmıyor değilim yani :) Maşallah erkek gibi kullanıyor arabayı :) Hele ki karşı taraf bir hata yapsın, Barış çek arabayı önüne güzel bir dövelim herifi diyor :) Ha avantajı yok mu var... :) Mesela arabanın esp sinden abs sinden trc sinden hepsinden önce devreye giriyor :) Yavaş, hızlı girme viraja, fren fren :) Bizim VSC gibi off konumu da yok ki abi.... :( Bizim uçaklardaki koltuk fırlatma sistemini yaptıracağım sağ koltuğa ama tanıdık tuning ci var mı bunu yapan??? :)
   Barış bey bende aynı dertten muzdarip'im... :) Güzel yanları yokmu? var elbette.Dün hastaneden çıktığımda pert bir vaziyetteydim.Şimdi kim kullanacak arabayı modundaydım ki tam zamanında imdadıma yetişti :) :) Yeni yılın ilk saatlerinde Ank-Safranbolu seyahatimizde ansızın bir uyku bastı beni anlatamam.Hemen direksiyonu kendisine verdim.Bölge trafiğe kadar kullandı kendisi.Bu arada kullandığı araba Crafter :D :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Şubat 24, 2011, 13:48:40 »
Crafter mı kullanıyor??? Takdir ettim :) Ben bir ara Qashqai almayı düşündüm. Eşim cesaret edemedi. Oğlan da benim babam toyota gibi adam diyince Corolla ya döndük :) Gayet memnunum tabi o ayrı :) vallahi tebrik ederim. Crafter kullanıyorsa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #70 : Şubat 24, 2011, 23:03:43 »
Mersedesin nerdeyse 20 yıldır kullandığı teknolojiyi 45 bin liralık Corollaya koyamayan TOYOTA'yı kınıyorum.
Will you live forever Ephialtes!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 24, 2011, 23:29:41 »
Mersedesin nerdeyse 20 yıldır kullandığı teknolojiyi 45 bin liralık Corollaya koyamayan TOYOTA'yı kınıyorum.

Size hak veriyorum.
Tamam, Toyota güzel arabalar yapıyor ama rakiplerine göre çok pahalı. O kadar parayı verince insan daha çok özellik arıyor haklı olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Şubat 24, 2011, 23:30:51 »
Crafter mı kullanıyor??? Takdir ettim :) Ben bir ara Qashqai almayı düşündüm. Eşim cesaret edemedi. Oğlan da benim babam toyota gibi adam diyince Corolla ya döndük :) Gayet memnunum tabi o ayrı :) vallahi tebrik ederim. Crafter kullanıyorsa :)
   Bu aralar gözünü Isuzu Novo'ya dikti desem yalan olmaz :) :) "Yeterki düz vites olsun,gerisi kolay" diyor :) :)
   Mesut bey,bir kadınları birde Japonları anlamak mümkün değil.Sadece Toyota değil diğer Japonlarada baktığınızda hiç olmaması gereken bir özellik varken,olması gerekeninde yakınından bile geçmemişler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Şubat 24, 2011, 23:59:12 »
   Bu aralar gözünü Isuzu Novo'ya dikti desem yalan olmaz :) :) "Yeterki düz vites olsun,gerisi kolay" diyor :) :)   Mesut bey,bir kadınları birde Japonları anlamak mümkün değil.Sadece Toyota değil diğer Japonlarada baktığınızda hiç olmaması gereken bir özellik varken,olması gerekeninde yakınından bile geçmemişler :)

Aha :) al işte aynı eşim. Benimkinin de maşallahı var. Düz vitesi seviyor, otomatikten nefret ediyor. Bu huyunu seviyorum yaa :) Otomatiği ben de sevmem. Araba dediğin manuel olacak... Vitesi sen istediğin gibi değiştireceksin... Arabayı sen yöneteceksin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 25, 2011, 00:06:00 »
  Geçen arabasını sattık.Yenisi alınıncaya kadar babasının arabasını kullanacaktı.Bizim "uçan teneke 206" ile biraz alıştırma yaptık Batıkent içinde.Otomatik vitesi sevdi,kullanır artık derken sabah aramaz mı... "arabayı satmaktan vazgeçtim.düz vitesli bir araba ile takas ederiz" dedi.Bu arada o arabayı tam 4 aydır satmaya çalışıyorduk :D
   Bu durumda Multimod,Tiptronic,Multitronic tarzı şanzıman seçeneklerinden birini tercih etmek gerekiyor :) :) Babam Corolla'da bir kaç gün otomatiği kullandı.az önce eczaneye giderken baktım arabayı manuel'de kullanıyor :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 25, 2011, 09:22:32 »
:) :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 25, 2011, 09:38:27 »

Ne istediğinizi bilir, ne aldığınızı bilerek alırsanız kimseyi kınamak zorunda kalmazsınız.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Şubat 25, 2011, 13:18:41 »
Ne istediğinizi bilir, ne aldığınızı bilerek alırsanız kimseyi kınamak zorunda kalmazsınız.
++++++

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • MERHABA.. TASARIMCIYIM.. 2008 MODEL YARIS'İM VAR..
« Yanıtla #78 : Şubat 27, 2011, 20:14:50 »
   Alper yazıyı nereden bulduğumu unuttum desem çokmu ayıp etmiş olurum :D :D :D

http://www.autohaber.com/modules.php?name=News&file=article&sid=276

Sorunun muhatabı değilim gerçi ama yazının gerçek kaynağı bu linkte..
Her canlı bir gün ölümü tadacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • MERHABA.. TASARIMCIYIM.. 2008 MODEL YARIS'İM VAR..
« Yanıtla #79 : Şubat 27, 2011, 20:59:14 »
barış bey konuya ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim ama anti-grav teknojisi uygulanmış bir helikopter asla %99 fotomontaj olamaz o videonun tamamını bulamadım bulursam paylaşırım aşağıda o helikopteri izleyen insanlar var bu teknoloji o otobüse uygulansa veya otomobillere uygulansa onlarda uçar bizim insanlarımız nedendir bilmem bu konuları araştırmak varken uydurmadır sahtedir fotomontajdır şöyledir böyledir diyorlar konuya ön yargılı yaklaşıyorlar neden hayalet uçak sadece abd de var bunu kimse araştırmıyor s4 bölgesini 51.bölgeyi orada dünya dışı teknolojilerin geliştirildiğini kimse merak etmiyor... 

ANTI-GRAVITY HELICOPTERS vs. Frame rate illusion

bahsi geçen video, yüksek hızlı video kamera ile çekilmiş olabilir. açıkcası görüntülere baktığımda ben de kare hızı yanılsaması olma ihtimalini yüksek görüyorum...

Her canlı bir gün ölümü tadacaktır...