0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lpg de her 2 yılda bir muayene oluyor. ruhsata işletme ve 2 yılda bir sızdırmazlık raporu alınıyor.ama motoru yıprattığına bizzat şahidim.
motoru yıprattığı doğrudur ama ben toyota'nın eğer bakımları düzenli yapılırsa 300.000km LPG ile çalışabileceğini düşünüyorum, benzin- LPG fiyatlarına da bakılırsa arada yapılan tasarruf motor parasını fazlasıyla amorti ediyordur...
Değerli arkadaşlar,Dün Atiker Lpg taktırdım. Kartal'dan Kadıköy'e giderken yol bilgisayarı ortalama 6,6-lt lpg gösteriyordu. Kadıköy'den dönerken aracın sayaçlarını sıfırladım. Ortalama tüketim değeri de dahil. Bu şekilde Kartal'a geldim ve moralim alt üst oldu. Çünkü ortalama 13-14 lt gösteriyordu. Sonra akşam lpg bittikten sonra 20-tl'lik daha doldurdum, sayaçları sıfırladım ve bitene kadar Kadıköy-Kartal arasında bomboş yolda ortalama 80-90 km hızla gidip geldim. Sonuç:100 km'deki ortalama 11,1 litre lpg. Bunun sağlamasını da yaptım; yol bilgisayarı doğru gösteriyor.Öte yandan aracın çekişi açıkça düştü. Yokuşta araba stop bile etti. Bazı rampalarda araç stop etmesin diye ara gaz verdiğim oluyor. Yoksa araba gitmiyor.Araç lpg takıldıktan sonraki ilk yolculuğumda neden benzin tüketimiyle eşdeğer bir tüketim gösterdi, anlamış değilim. Belki de uyum sorunu. Şimdi merak ediyorum; bir kaç depo sonra tüketim azalacak mı? Ya da 1 hafta sonra gidip ayar yaptırdığımda tüketim azalacak mı?Bu arada benim aracım 2005 model Yaris, 1.0 motor. 56 bin km'de.Benzin ortalaması kışın 6,8 ile 7,2 lt arasındaydı. En sık gördüğüm değer 6,8 lt idi. Son bir aydır 6,7'ye düştü. Bu da 95 oktanın litresi 4,24-tl olduğuna göre km'de 0,284 kuruş yapıyordu. Lpg ise 25 kuruş. Bu durumda yaptığım masrafa bile değmez. Ruhsata işletmeden söküp atasım geliyor.Ne dersiniz, tüketim değerlerimin düşmesi ihtimali var mı?
27lt lpg ile şehir içi kullanım 413km mesafe gittim.