Gönderen Konu: YARİS 1.3 MANUEL LPG TÜKETİMİ  (Okunma sayısı 18498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: YARİS 1.3 MANUEL LPG TÜKETİMİ
« Yanıtla #40 : Mayıs 13, 2011, 23:06:16 »
lpg de her 2 yılda bir muayene oluyor. ruhsata işletme ve 2 yılda bir sızdırmazlık raporu alınıyor.ama motoru yıprattığına bizzat  şahidim.

motoru yıprattığı doğrudur ama ben toyota'nın eğer bakımları düzenli yapılırsa 300.000km LPG ile çalışabileceğini düşünüyorum, benzin- LPG fiyatlarına da bakılırsa arada yapılan tasarruf motor parasını fazlasıyla amorti ediyordur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 13, 2011, 23:06:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 14, 2011, 11:15:28 »
motoru yıprattığı doğrudur ama ben toyota'nın eğer bakımları düzenli yapılırsa 300.000km LPG ile çalışabileceğini düşünüyorum, benzin- LPG fiyatlarına da bakılırsa arada yapılan tasarruf motor parasını fazlasıyla amorti ediyordur...
ufa  motorlu araçlar o kadar km dayanmaz.benimli  3 silindirli.bu arada yeni nesil araçlarda  o eski bildiğimiz rektifiye piston segman attırma vs. işlemlerin hepsi  yapılamıyor.o yüzden yılda 20 binden az yapıyorsanız lpg gereksiz bu arada araçlarımız zaten ufak tehlike  artıyor.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #42 : Temmuz 13, 2011, 12:45:28 »
Değerli arkadaşlar,

Dün Atiker Lpg taktırdım. Kartal'dan Kadıköy'e giderken yol bilgisayarı ortalama 6,6-lt lpg gösteriyordu. Kadıköy'den dönerken aracın sayaçlarını sıfırladım. Ortalama tüketim değeri de dahil. Bu şekilde Kartal'a geldim ve moralim alt üst oldu. Çünkü ortalama 13-14 lt gösteriyordu. Sonra akşam lpg bittikten sonra 20-tl'lik daha doldurdum, sayaçları sıfırladım ve bitene kadar Kadıköy-Kartal arasında bomboş yolda ortalama 80-90 km hızla gidip geldim. Sonuç:100 km'deki ortalama 11,1 litre lpg. Bunun sağlamasını da yaptım; yol bilgisayarı doğru gösteriyor.

Öte yandan aracın çekişi açıkça düştü. Yokuşta araba stop bile etti. Bazı rampalarda araç stop etmesin diye ara gaz verdiğim oluyor. Yoksa araba gitmiyor.

Araç lpg takıldıktan sonraki ilk yolculuğumda neden benzin tüketimiyle eşdeğer bir tüketim gösterdi, anlamış değilim. Belki de uyum sorunu. Şimdi merak ediyorum; bir kaç depo sonra tüketim azalacak mı? Ya da 1 hafta sonra gidip ayar yaptırdığımda tüketim azalacak mı?

Bu arada benim aracım 2005 model Yaris, 1.0 motor. 56 bin km'de.

Benzin ortalaması kışın 6,8 ile 7,2 lt arasındaydı. En sık gördüğüm değer 6,8 lt idi. Son bir aydır 6,7'ye düştü. Bu da 95 oktanın litresi 4,24-tl olduğuna göre km'de 0,284 kuruş yapıyordu. Lpg ise 25 kuruş. Bu durumda yaptığım masrafa bile değmez. Ruhsata işletmeden söküp atasım geliyor.

Ne dersiniz, tüketim değerlerimin düşmesi ihtimali var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Temmuz 13, 2011, 13:57:27 »
Mehmet Bey, mutlaka ayarlar ile ilgili bir sorun vardır. LPG kitini takdırdığınız servise başvurup gerekli ayarları yapmalarını talep edin bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #44 : Temmuz 13, 2011, 13:58:54 »
Değerli arkadaşlar,

Dün Atiker Lpg taktırdım. Kartal'dan Kadıköy'e giderken yol bilgisayarı ortalama 6,6-lt lpg gösteriyordu. Kadıköy'den dönerken aracın sayaçlarını sıfırladım. Ortalama tüketim değeri de dahil. Bu şekilde Kartal'a geldim ve moralim alt üst oldu. Çünkü ortalama 13-14 lt gösteriyordu. Sonra akşam lpg bittikten sonra 20-tl'lik daha doldurdum, sayaçları sıfırladım ve bitene kadar Kadıköy-Kartal arasında bomboş yolda ortalama 80-90 km hızla gidip geldim. Sonuç:100 km'deki ortalama 11,1 litre lpg. Bunun sağlamasını da yaptım; yol bilgisayarı doğru gösteriyor.

Öte yandan aracın çekişi açıkça düştü. Yokuşta araba stop bile etti. Bazı rampalarda araç stop etmesin diye ara gaz verdiğim oluyor. Yoksa araba gitmiyor.

Araç lpg takıldıktan sonraki ilk yolculuğumda neden benzin tüketimiyle eşdeğer bir tüketim gösterdi, anlamış değilim. Belki de uyum sorunu. Şimdi merak ediyorum; bir kaç depo sonra tüketim azalacak mı? Ya da 1 hafta sonra gidip ayar yaptırdığımda tüketim azalacak mı?

Bu arada benim aracım 2005 model Yaris, 1.0 motor. 56 bin km'de.

Benzin ortalaması kışın 6,8 ile 7,2 lt arasındaydı. En sık gördüğüm değer 6,8 lt idi. Son bir aydır 6,7'ye düştü. Bu da 95 oktanın litresi 4,24-tl olduğuna göre km'de 0,284 kuruş yapıyordu. Lpg ise 25 kuruş. Bu durumda yaptığım masrafa bile değmez. Ruhsata işletmeden söküp atasım geliyor.

Ne dersiniz, tüketim değerlerimin düşmesi ihtimali var mı?
11,1 litre aşırı fazla.bende 1,33 corolla var  şehir içi 16 kuruş yakıyor.ortalama 6,9 litre
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 13, 2011, 15:24:55 »
Mehmet bey öncelikle şunu söylemeliyim.1.0 bir motora lpg takmak gerçekten hata olmuş yakıt seviyesi zaten gayet makul müş.Herneyse takılmış artık manifolt felan delinmiş bundan sökmenin bir anlamı yok .Atiker taktırmışsınız iyi günlerde kullanın fakat hata oldugunu bilmenizi isterim aynı hatayı bende yaptım.Öncelikle şunu net söylemeliyim aracınıza tüp taktırdıgınız yere gidip yol ayarı yaptırmak istediginizi belirtin şöyleki .Ben ilk taktırdıgımda da sizin gibi hiç randıman alamadım resmen gitmiyor du araba.Yol ayarı şöyle oluyor lpg takan servisten bir teknisyen bilgisayar baglantısını yaparak sizin yanınıza oturuyor siz arabayı kullnamya başlıyorsunuz .Sizin verdiginiz direktiflerie göre gaz ayarı yapıyor hatta kullanım esnasında arada bir benzine geçirip sonra lpg ye geçiriyor bu sayede benzin ve gazdaki çekişin hemen hemen aynı şekilde olması ayarlanıyor bu sayade aracınız lpg de de benzine yakın gidiyor .Şunu belirtiyim her 2-3 ayda bir ayar bozuluyor siz tekrar ayara gidip ayar yaptırıyorsunuz .Yoksa rolantide titreyerek çalışma çekiş düşüklügü gibi sorunlarla karşılaşırsınız .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #46 : Temmuz 13, 2011, 19:13:28 »
Arkadaşlar,

Daha sizler yanıt vermeden ben durumu düzelttim. Bugün Dudullu'daki TMMOB'a giderken yol kenarında gördüğüm Atiker satan bir servise yakıtın çok yüksek olmasının sebebini sordum. Aslında adres sormak için inmiştim arabadan. Çek arabayı abi, dedi çırak. Daha kaputu açar açmaz yerinden çıkmış bir boruyu alıp gösterdi bana. "10 cm daha uzun bir boru koyamamışlar mı?" dedi. Sonra usta geldi, "Arabanız yanabilirdi, bu nasıl işçilik?" dedi. İnanın gözümle görmeseydim o borunun çıkık olduğunu, meslektaşlarına çamur atıyor derdim.  Sonuçta tamirat yapıldı. Bilgisayarda ayar yapıldı. Bana arabadaki kullanım deneyimlerim hakkında bir kaç soru soruldu: Araba sarsılıyor mu, gaz kokusu var mı, durup dururken stop ediyor mu, gibilerinden. Sonra "abi sen bir kaç km gez gel şimdi, yakıt düşmezse bi daha bakalım" dendi. Ben de 4-5 km gezip geldim. Ortalama 7,5 litre lpg'ye  düştü 100 km'de. Hem de ciddi yokuşlar vardı.

Sonuç: Kolay iştir diye somunları sıkmayı çıraklara, boruları yerleştirmeyi bıyığı terlememiş çocuklara bırakmayacaksın. Sözde Lpg dönüşüm istasyonlarında bir mühendis bulunmak zorunda. Ama o mühendisin sadece kaşesi duruyor orada. İmzasını bile işletme sahibi atıyor.

Gel de şikayet etme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #47 : Temmuz 13, 2011, 19:16:57 »
Yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #48 : Temmuz 14, 2011, 01:51:23 »
Değerli Arkadaşlar,

Belki de lpg'ydi, motorindi, benzindi derken elektrikli araçlara göre refah içindeki son günlerimizi yaşıyoruz. Ben dün itibariyle kilometrede 7,5 litre lpg tüketen biri olarak kendimi baya bi zengin hissetmiş, ordan buraya deli gibi sürmüş, açık otoparkı olan bir alışveriş merkezine hırsla dalmıştım. Eylül 2011 itibariyle elektrikli araçlar yollarda görünecek galiba. Bu arada bizim araçlarımızı çok etkileyen bir değişiklik yapılacağı yazıldı gazetelerde: Saldığı karbondioksit ya da karbonmonoksit miktarına göre vergileri düzenlemek. Beni idare edin çünkü bazı teknik terimleri bilmiyorum. Elektrikli araçlara getirilecek %35 civarındaki vergilendirme üzerine "elimizdeki araçlar değer kaybına uğramaz" diyen bizler ters köşeye yatmış bulunuyoruz. En geç 2013'te elimizdeki benzinli araçlar co2 salınımı nedeniyle antika sayılacaklar. Fiyatları düşecek. Benim ö görülerim böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Temmuz 14, 2011, 08:23:03 »
Geçmiş olsun Mehmet Bey, yaşadığınız deneyim forumumuzda LPG ile ilgili tüm paylaşımlarda belirtilen marka kadar işçiliğin de önemli olduğu gerçeğini bir kez daha yüzümüze vurmuş oldu.

Elektrikli araçlar ve vergi mevzuatı üzerinde yapılacak düzenlemeler nedeniyle benzinli araçların olumsuz etkileneceğini sanmıyorum. Çünkü elektrikli araçlar için henüz yeterli altyapı yok ve menzil değerleri çok kısa.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 07, 2011, 11:12:29 »
28 litre ile 415 km yaptım arkadaşlar uzun yolda 110'u pek geçmedim.Ama biraz yüklüydü Yarisim:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 22, 2012, 17:29:48 »
Arkadaşlar konuyu güncellemek istedim yaris kullanıcılarından cevap bekliyorum...

27lt lpg ile şehir içi kullanım 413km mesafe gittim.:)

Sedat Bey yakıt tüketimi gerçekten çok iyi bende de 1.33 var manuel şehir dışı kullanımda 1 lt gaz ile 15 km gidiyor.Sizin şehir içi tüketimi benim şehir dışından az :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi