Gönderen Konu: Toyota Araçlarını Geri Çağırıyor  (Okunma sayısı 2464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Toyota Araçlarını Geri Çağırıyor
« Yanıtla #20 : Ocak 26, 2011, 18:12:32 »
mmt den muzdarip olan arkadaslarin derdine derman olmak icin onlari cagirsalar, hic olmazsa mmt yuzunden bozulan imaji biraz olsun duzeltebilirler.
doğru söz sadece alkışlanır  :alkis:
Bunlar asparagas çağırmalar... bedava reklam vallahi.. çağırdıkça rekor kırıyorlar.. geçen sene çağırdılar amerikada satışlar patladı.. türkiye de öyle.. reklam parasıda yok.. ooh.. her sene bişi çıkaracaklar bunlar belli.. aslında sorun morun yok.. gerçek sorunu çağırmaz, çünkü gerçekten çözemicek ve çözmeye çalışsada maliyeti ile başa çıkamicak..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 26, 2011, 18:12:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 27, 2011, 00:26:18 »
benim aracımı neden geri çagırmıyolar.Neyi eksik bak alınıyoruz ama duy sesimizi toyota..

muhammet abim gel sana qasqahi alalım..Valla ben sürdüm güzel araba dizel sesi fazla ama.Yada benzinli alak düp takalımm....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Ocak 27, 2011, 01:32:21 »
2009 corolla için konuşuyorum ki diğer modelleride aynıdır diye tahmin ediyorum diyecek tek sözüm var.
'Dünyaca ünlü kalitesiyle bilinen Japon firması parçalarını farklı ülkelerde yaptırıp afrikada toplatırsa olacağı bu' !!!
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ocak 27, 2011, 09:22:56 »
2009 corolla için konuşuyorum ki diğer modelleride aynıdır diye tahmin ediyorum diyecek tek sözüm var.
'Dünyaca ünlü kalitesiyle bilinen Japon firması parçalarını farklı ülkelerde yaptırıp afrikada toplatırsa olacağı bu' !!!
arkadaşlar cidden bu işler nasıl çalışıyor bilmediğinizi anlıyorum.. parçayı nerede ürettirirse ürettirsin toyota nın bir standardı var. mesela araba içinde kullanılan plastikler asla geri dönüşüm plastiği olamaz. hyundai ve fiat buna tamam diyor ama toyota demiyor. sonra plastiğin belli bir kalitede olması lazım.. bunları tek tek incelerler. numuneleri incelerler.. taşeron firmanın parça bazında yapacağı kar oranını bile onlar belirler.. yani ister çin, ister afrika, ister türkiye, ister almanyada üretilisin, kalitesi aynıdır. değilse bile aynı olması için çok çalışırlar yakın yaparlar birbirine.. kusur bulunursa bunu taşerona ödetirler..

mesela hiç biriniz bilmez, 2007 -2008 aurislerin torpido kapakları defoludur.. mikro seviyede çatlak vardır.. ortadan basmazsanız kapanmaz.. bu defodur ve toyota bunu taşerona ödetmiştir. ama bunu müşterisine yansıtmamıştır.. fakat yakında reklam olması için aurisler torpido kapaklarındaki çatlaklar için çağırılacak derlerse hiç şaşmam :alkis:
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 27, 2011, 16:32:33 »
arkadaşlar stress yapmayın tüv  2011 raporlarına göre ki 7.5 milyon araç üzerinde yapılmış bir araştırma toyota en az arıza çıkaran ilk 10 sıraya 7 model sokmayı başarmış bir firmadır.isterseniz resmi linki atabilirim
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 27, 2011, 17:06:14 »
Napolyon generalini çağırıp sormuş ‘Toplar neden sustu? "
General utana sıkıla "Her şeyden önce" demiş "komutanım Barut bitti". Napolyon eliyle sus işareti yapmış. "Tamam generalim" demiş. Gerisini söylemene gerek yok..

Bunlar da öyle yapmışlar "Benzin sızıntısı" ve diğer nedenler..

:D  Toyota'nin barutu bitmis, Cin'den aliyormus artik.

arkadaşlar cidden bu işler nasıl çalışıyor bilmediğinizi anlıyorum.. parçayı nerede ürettirirse ürettirsin toyota nın bir standardı var. mesela araba içinde kullanılan plastikler asla geri dönüşüm plastiği olamaz. hyundai ve fiat buna tamam diyor ama toyota demiyor. sonra plastiğin belli bir kalitede olması lazım.. bunları tek tek incelerler. numuneleri incelerler.. taşeron firmanın parça bazında yapacağı kar oranını bile onlar belirler.. yani ister çin, ister afrika, ister türkiye, ister almanyada üretilisin, kalitesi aynıdır. değilse bile aynı olması için çok çalışırlar yakın yaparlar birbirine.. kusur bulunursa bunu taşerona ödetirler..

mesela hiç biriniz bilmez, 2007 -2008 aurislerin torpido kapakları defoludur.. mikro seviyede çatlak vardır.. ortadan basmazsanız kapanmaz.. bu defodur ve toyota bunu taşerona ödetmiştir. ama bunu müşterisine yansıtmamıştır.. fakat yakında reklam olması için aurisler torpido kapaklarındaki çatlaklar için çağırılacak derlerse hiç şaşmam :alkis:

Toyota'nin birlestirdigi parcalarin cogu Cin'de ayda 90 dolar kazanan, her gun intihar dusuncesiyle yasayan isciler tarafindan uretilince oluyor boyle arizalar.
Ama sunu de belirtelim, Toyota Japonya'da satilan araclari dunyanin en kaliteli arabalari. Japonlar artik kendileri disindakilere kaliteyi layik gormuyorlar.
Onun icin ne yapip edip Japonya pazari icin uretilmis arac bulmak, ya da en azindan Japon uretimi arac almak.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 27, 2011, 17:27:01 »
Ali ÜSTÜN beyin açıklaması çok doğru ve doyurucu. Artık dünyada hiç bri sanayi kuruluşu ürettiği malın bütün parçalarını kendisi üretmez. Üretirse kar elde edemez. Ayrıca her şeyi yaptığını söyleyen hiç bir şey tam yapamıyor demektir. Yine günümüz sanayiinde üreticiler dünyaya mal satabilmek için bütün dünyada kabul görmüş standartları sağlamak zorundadırlar. TOYOTA da parçalarını nerede üretirse üretsin dünya standartlarını sağlamak, buna rağmen standartlara uymayan bir arıza oluşmuş ise çağırıp ücretsiz değiştirmek zorundadır. Bu durumda TOYOTA satış artırdığına göre de demek ki TOYOTA araçları hala dünyanın en çok satan ve tutulan araçlarıdır. İçiniz rahat olsun. Arızasını çağırıp değiştirmeyi bıraki umursamayan üreticiler bile var. Hayırlı sürüşler.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ocak 27, 2011, 20:23:47 »
:D  Toyota'nin barutu bitmis, Cin'den aliyormus artik.

Toyota'nin birlestirdigi parcalarin cogu Cin'de ayda 90 dolar kazanan, her gun intihar dusuncesiyle yasayan isciler tarafindan uretilince oluyor boyle arizalar.
Ama sunu de belirtelim, Toyota Japonya'da satilan araclari dunyanin en kaliteli arabalari. Japonlar artik kendileri disindakilere kaliteyi layik gormuyorlar.
Onun icin ne yapip edip Japonya pazari icin uretilmis arac bulmak, ya da en azindan Japon uretimi arac almak.
Ahmet Bey selamlar,
japonya da üretilelerden emin değilim.. ama auris sadece türkiye ve ingiltere de üretiliyor. japonya da satılıyorsa da burdan yada ingiltereden gidiyor..
mesela burada auris in ön paneli üretiliyor. ama kapı iç ğlastikleri yurt dışından geliyor. burdan yurtdışına gidiyor. bunu biliyorum çünkü toyota içinde tanıdıklarım var.. olay öyle dediğiniz gibi değil yani.. kaliteden ödün vermeme mantığındalar..
ama birşeyi unutuyorlar, artık eskisi gibi arge leri yok ne yazık ki toyotanın.. işte son modellerdeki sorunlar bundan kaynaklı ne yazık ki..