0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mmt den muzdarip olan arkadaslarin derdine derman olmak icin onlari cagirsalar, hic olmazsa mmt yuzunden bozulan imaji biraz olsun duzeltebilirler.
2009 corolla için konuşuyorum ki diğer modelleride aynıdır diye tahmin ediyorum diyecek tek sözüm var.'Dünyaca ünlü kalitesiyle bilinen Japon firması parçalarını farklı ülkelerde yaptırıp afrikada toplatırsa olacağı bu'
Napolyon generalini çağırıp sormuş ‘Toplar neden sustu? "General utana sıkıla "Her şeyden önce" demiş "komutanım Barut bitti". Napolyon eliyle sus işareti yapmış. "Tamam generalim" demiş. Gerisini söylemene gerek yok..Bunlar da öyle yapmışlar "Benzin sızıntısı" ve diğer nedenler..
arkadaşlar cidden bu işler nasıl çalışıyor bilmediğinizi anlıyorum.. parçayı nerede ürettirirse ürettirsin toyota nın bir standardı var. mesela araba içinde kullanılan plastikler asla geri dönüşüm plastiği olamaz. hyundai ve fiat buna tamam diyor ama toyota demiyor. sonra plastiğin belli bir kalitede olması lazım.. bunları tek tek incelerler. numuneleri incelerler.. taşeron firmanın parça bazında yapacağı kar oranını bile onlar belirler.. yani ister çin, ister afrika, ister türkiye, ister almanyada üretilisin, kalitesi aynıdır. değilse bile aynı olması için çok çalışırlar yakın yaparlar birbirine.. kusur bulunursa bunu taşerona ödetirler..mesela hiç biriniz bilmez, 2007 -2008 aurislerin torpido kapakları defoludur.. mikro seviyede çatlak vardır.. ortadan basmazsanız kapanmaz.. bu defodur ve toyota bunu taşerona ödetmiştir. ama bunu müşterisine yansıtmamıştır.. fakat yakında reklam olması için aurisler torpido kapaklarındaki çatlaklar için çağırılacak derlerse hiç şaşmam
Toyota'nin barutu bitmis, Cin'den aliyormus artik.Toyota'nin birlestirdigi parcalarin cogu Cin'de ayda 90 dolar kazanan, her gun intihar dusuncesiyle yasayan isciler tarafindan uretilince oluyor boyle arizalar.Ama sunu de belirtelim, Toyota Japonya'da satilan araclari dunyanin en kaliteli arabalari. Japonlar artik kendileri disindakilere kaliteyi layik gormuyorlar.Onun icin ne yapip edip Japonya pazari icin uretilmis arac bulmak, ya da en azindan Japon uretimi arac almak.