Gönderen Konu: Hız cezası yedim... İndirimli ödeyebilirmiyim?  (Okunma sayısı 3300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Hız cezası yedim... İndirimli ödeyebilirmiyim?
« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2011, 16:13:42 »
Arkadaşlar, siz yürürlükte bulunan trafik yasasına/yönetmeliğine aykırı davranışları savunduğunuzun farkında mısınız? Mesela Amerika'ya Almanya'ya İngiltere'ye gittiğiniz zaman o hız sınırlarına kuzu kuzu uyarsınız da, neden Türkiye'de bunu yapmak ağır gelir acaba? Oralarda denetimler çok düzenli yapıldığı ve adamın gözünün yaşına bakmadan zart diye ceza kesildiği için olabilir mi? Yoksa bizim için söylenenler doğru mu? Yoksa Türk milleti güzel sözden değil, ille de sopadan mı anlıyor?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2011, 16:13:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 25, 2011, 16:43:43 »
oralarda hız sınırları böyle olursa ben oradaki kuralları da eleştiririm...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 25, 2011, 21:14:43 »
Oğuzhan bey otomobille 50 km hızla giderken bırakın insanı kedi köpek bile çıkınca frenin yetmeyip manevrayla kurtardığım çok yer oldu. ülkemiz trafiğinde yollar yetersiz araçlar hızlı insanlarımız sabırsız ama inanın trafiği aksatmadan 2,5 yıldır hergün 22 kmlik yolu hız sınırı 110 km olmasına rağmen 70 80 km hızla ekonomi yaparak gidebiliyorum vede vakit tuttum varış zamanı maksimum 5 dakika farkediyor tır tankerlede zonguldak ereğli izmit arasında normal hızda giden bir branda dorseli tırdan 45 dk 1 saat geç varılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 25, 2011, 21:35:36 »
Bende geçenlerde yedim. Bizim burda Çevre Yolu diye biyer var , daha doğrusu bildiğin yol işte. Adı da Çevre Yolu. Hız sınırı 90 km'dir normalde yollarda. Ama Çevre Yolu şehir içinden geçtiği için Sultandere çıkışın'dan Bursa Yolu çıkışına kadar hız sınırı 70 olmuş.Neyse polisi gördüm çek çek çek dedi çektik. Benim gibi 5-6 kişiyi daha çevirmişler. Hızımda 94 km imiş.. Diğer çevrilen arabalarada 94 km yazmışlar. Bize 290 tl cezayı kestiler tabii. Cenazeye gidiyoruz dedik başınız sağolsun dedi geçti. Erken ödeyerek sanırım 219 tl ödedik. İndirimden faydalandık..
Dönüşte aynı yolu kullandım hızı ayarladım 70'e baktım kamyonlar,tırlar dibime yapıştı :D Onlarda biliyor tabii... Trafik akmıyor be abi. Cadde mi bu 70 km hız ile gidelim.  O yolda çok kaza oldu çok canlar gitti. Köprü yapmıyorlarda, hızlarımızı düşürüyorlar. Benimde ilk cezamdı bu ve hakketmediğim bir ceza :S
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.