0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar geçen kış 1 hafta kadar 2010 model eski kasa doblo kullandım aracı hava soğukken 1-2 dakika çalıştırmadan hareket etmeme özelliği varmış servisi arayıp sordum böyle bi özelliği olduğunu söyledi çalıştırıp hemen hareket etmeye kalkışırsanız gaz yemiyordu
Özellik filan değil Multijet motorun en iğrenç yanı diyebilirim.Kışın kötü oluyor.Daha öncede bunu yazmıştım,inanmayan çok olduydu,tabi onlar genelde kullanmadan oo bu iyi bu kötü diye ahkam kesenler.
Bünyamin multijete laf söyleme dünyanın en iyi dizel motorlarından biridir. GM ve Fiat beraber geliştirdi ve opel astra, corsa ve fiat grubu kullanıyor. sağlam ve sorunsuz bir motor. dizeli soğukken ısıtmazsan randıman vermez. sabahleyin bir dakika çalıştırıp yavaşça yola çıkacaksın ,yüklenmeden hararetin artmasını bekleyeceksin.
Ne oluyor multijete laf söyleyince onu anlamadım,ben bizim ülkemizde bir tek Atatürke laf söylenmiyor sanıyordum bir de multijet mi var?Valla ben binerim dizelmiş benzinliymiş anlamam basarım giderim,tabiki soğuk motorun performansı düşük olur.Ama multijet yerinden kımıldayamıyor,bildiğin çakılıyor kalıyor.
Bünyamin, bu ne şiddet bu celal? istersen multijete ana avrat küfret hiç gocunmam, tofaşta hissem filan yok. kafanda yanlış bir düşünce olmasın diye söyledim. doblolar ağır araba 70-75 beygir 1300 motor az geliyor, bizde fiorino var 200 kilo daha hafif ,panelvan, ağzına kadar kitap dolu iken canavar gibi gidiyor 75 beygir. şimdi 95 beygirliğide çıktı onlar daha iyi gider .