0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ne çıkacaktı ki petrolün varil fiyatını mı indireceklerdi vergide indirim de yapmayaaklarına göre öyle toplandılar işte eş dost alışverişte görsün
Ne yükselmesi Evren abi brent pentrol fiyatları düşüyor bir ara 140 dolara kadar çıktı her çıkışta zamı anında yaptılar sonra muazzam bir şekilde 40 dolarlara kadar geri düştü sadece ufak bir miktar indirimde bulundular.Aşağıdaki grafiğe bakarsanız daha iyi anlarsınız benim anlamadığım yükseldi mi hemen zamı yapyorlar düştü mü niye hemen indirim uygulamıyor .Grafiğe bakarsanız ham petrolün varili 2008 yılında 140 dolara kadar çıkmış ve o dönemlerde 95 oktan benzin 3.20-3.30 tl civarındaydı bugunlerde ise petrol 80 dolar civarlarında ama TR de 95 oktan kurşunsuz benzin 4 lira ondan kimse demesin uluslar arası piyasada petrol yükseliyor ondan yükseldi.Yalnız şuda var usd ozamanlar 1.30 tl idi ama yinede ham petrolün tl fiyatı şimdiye göre yüksekti kısaca hesap yaparsak.1.30 x 140 = 182 tl eder 1 varil ham petrol.1.50 x 80 = 120 tl eder 1 varil ham petrol.Umarım açıklayıcı olmuştur.
bak şe....e ne demiş ya 1 Temmuz-1 Eylül 2009 arasında uygulanan tavan fiyat sonrasında çok arttığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de, son dönemde paylarda çok yüksek bir artış olmadığını öne sürdü.
Bindiğiniz o v6 v8 motorlu makam araçlarınıza 1 ay cebinizden benzin alında göreyim ben sizi... O zaman anlarsınız ne kadar pahalı olduğunu. Vatandaş sağolsun sizin herşeyiniz karşılıyor ama siz vatandaş için hiçbirşey yapmıyorsunuz. Durmak yok çalışmaya devam diyordunuz, birazcık çalışsanıza....
Çalışırlar çalışırlar çalışıyorlarda Hasan abi bilmem kaç bin Km yol yaptık diyorlardı o yolları yapan şirketlerin kurucuları kim onları bi araştırmak lazım ozaman nekadar çalıştıkları çıkar ortaya ayrıca ben onu bunu bilmem kardeşim bu memlekette hapse gir çık cezan ufacıkta olsa işe almazlar adamı ! ama bu adamların en başındaki kişi hapse girip çıktı, parti kurdu, parti başkanı oldu, sonrada Başbakan oldu varmı ötesi ? ?
Doğru söylüyorsun Mesutum. O tür çalışmaları kaçırmıyorlar. Çalışma alanları bile yaratıyorlar. Daha rahat çalışmak için Görevi kötüye kullananların cezasını bile indirdiler.
Hasan abi bu adama oy veren zihniyet utansın ne diyim daha
Tuncay arkadaşımızı da kaybettik
sinirden dağılmış Tuncay....
kapalı kapılar ardında çıkarlarından bahsedip çay-kahve içerler artık. afiyet bal şeker olsun allahtan arabası LPG li