0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ulaş bey bu rakamlarda hatadan ötesi bence yanlış bir hesaplama hatası olabilir mi ?
arkadaşlar tekrar bende mi bir hata var diye 1.33 ün 100 km şehir dışı fabrika verilerine baktım. şehir dışı 5 lt. gösteriyor. basit bir hesap yapalım. 55/5=11 yapar. 11*100=1100 km. bir depo ile 1100 km fabrika verisidir. hadi diyelim 100 km de şehir dışı 6 lt benzin yaksın. 900 km de 54 lt. benzin tüketmiş oluruz 1 lt de benzin depomuzda kalmış olur. yani bir depo ile 900 km yol yapmış oluruz. bu da çok normal değil mi arkadaşlar.
Öyle ahım şahımda basmıyorum, az önce benzin aldım şehir içi tamamı 807 km yol gitti araç 150 TL lik yakıt aldı. Ama hala bi benzinli bir aracın 55 litre benzin ile 950 km yol gittiğini düşünmüyorum.
yağız bey sakın yanlıs anlamyın.kimseyi eleştirmiyorum. demek istediğim şu:yazılanları okuyorum.herkes sırayla bilgi paylasımı yapıyor. ben yapamadım.onun için " ben niye kimseyle konusamıyorum " dedim. galiba zamanla alısırım.bu forumu gerçekten çok beğendim. bilgi paylaşımı var. ben de corolla sahibi olunca her tecrübemi paylaşmak isterim.
Yok yok emin olun o kadar yol gidiyor Serkan bey Dediğiniz gibi yaşta değildir ama ben gaza topuğu çok yıllar önce sevdirdim benim altımda ki araç yakabileceğinin en minimum halini yakar çünkü gaza basmam okşarım Bu arada dediğiniz de az buçuk haklısınız düz yol ama 50 km'si full dik yokuş adana'dan pozantı'ya giden yol tekir yaylasından falan geçiyor oraları buralı hemşeriler bilir çok dik bi orda yokuş çıktı başka çıkmadı gerisi düz yol.. Aslında yaşla alakası çok benim yaşımdaki arkadaşlarımın kanı çok hızlı akar gençliğin etkisi basarlar ama benim kanım gayet yavaş akıyor 50-60 yaşlar gibi
işte 1,33 farkı )))) dizelde neymiş canım benzinli dururken )))))
dizele de saygımız sonsuz tabi
1.33 tercih edenler zaten yavaş ve sakin sürüşü seçen kişiler, öyle görünüyor. 1 depo ile 900 km yi (ve daha üstünü) bulan arkadaşların gerçektende aracı yormadan akkıllı ve teknik bir sürüş ile bu km lere çıktığını düşünüyorum, sürekli hızlandırılarak kullanılırsa bu araç ta o km lere çıkmayacaktır. bence bu aracın ekonomi yönünden en büyük artısı şehiri içindeki trafikte rölantide tüketilen yakıtın çok düşük olması, ve uzun yolda çok güzel 6. vites uyumu. bence.. valla bir çok model araç kullandım bu araç az yaktığını hissetiriyor.