Gönderen Konu: toyota runx led değişimi...  (Okunma sayısı 6349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota runx led değişimi...
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2010, 16:08:55 »
Halil taktığın o ledleri aldığın elektronikçiye gerçekten sen kızmadan önce sor bakalım kaç Voltmuş o resimle tarif ettiğin ledin voltajını. Resimde gösterdiğin led ise Mesut Bey'in söylediği gibi maksimum 3 volttur o tip ledler... Şu var senin elektronikçi sana 12 v ampul vermiş olmasın ? :) Bu resimdekide hayal ürünü kırmızı bir led olma ihtimali varmı ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2010, 16:08:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2010, 16:10:49 »
Halil ledi aldın ve hiçbirşey yapmadan taktın ve çalıştımı yani şimdi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2010, 16:12:52 »
ewt.. vede elektronikçi kendisi dedi 12 v diye.. ben ver bir 12 v led demedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Aralık 07, 2010, 16:13:30 »
zaten söktüm örnek olarak götüedüm yeşilleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 07, 2010, 16:19:26 »
valla 10 tane led 10 liraya ve 15 dk süre ile iyiymiş. Şu elektronikçinin telefonunu versene bize arayıp sipariş edicem :) Farklı renkleride var mı direk takıp çalışanlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #25 : Aralık 07, 2010, 22:30:00 »
valla benin anlayamadığım çokmu alakasız bişey yaptım altı üstü ledleri değiştim ve paylaşmak istedim.12v led ilkdefamı duydunuz? bak şimdi aklıma kurt düşürdünüz yarın söküp bacaklara gelen voltajı ölçecem...elektronikçiden sadece ledleri aldım kendim değiştim...zaten söktükten sonra değişmesi çok kolay....söktüğüm ledler biraz  kalındı benim aldıklarım daha ince ve küçüktü olaz diye düşündüm ancak yerine koyunca yuca biraz büyük geldi ama oldu.vede güzel oldu renk farkı yok,yanma gücü farkı yok benim istediğimde buydu zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 07, 2010, 22:35:12 »
valla benin anlayamadığım çokmu alakasız bişey yaptım altı üstü ledleri değiştim ve paylaşmak istedim.12v led ilkdefamı duydunuz? bak şimdi aklıma kurt düşürdünüz yarın söküp bacaklara gelen voltajı ölçecem...elektronikçiden sadece ledleri aldım kendim değiştim...zaten söktükten sonra değişmesi çok kolay....söktüğüm ledler biraz  kalındı benim aldıklarım daha ince ve küçüktü olaz diye düşündüm ancak yerine koyunca yuca biraz büyük geldi ama oldu.vede güzel oldu renk farkı yok,yanma gücü farkı yok benim istediğimde buydu zaten...

Eğer söktükleriniz de LED ise o zaman o ledlere elektrik veren devre voltajı ledlere göre ayarlıyordur. Yani Toyota orjinalinde oraya LED koyduysa zaten ledlere gelen elektriği de ona göre ayarlamıştır.

LED'ler tek başına çalışma voltajları en fazla 3.2 volt civarındadır. 12V led diye birşey olmaz, direkt 12V elektriğe takıp kullandığımız ledlerde ledlerin 12V ile çalışması için direnç devresi de vardır.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Aralık 07, 2010, 22:44:35 »
tamam zaten ledlere voltaj gelene kadar elektronik devreden geçiyorda sonra ledlere voltaj veriyor.söktüğümde led taktıgımda led..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 07, 2010, 22:55:04 »
tamam zaten ledlere voltaj gelene kadar elektronik devreden geçiyorda sonra ledlere voltaj veriyor.söktüğümde led taktıgımda led..

O zaman sorun yok. Ama sökülen led değilse aynı yere direkt olarak led takılırsa led kontrolsuz akım ve fazla voltaj yüzünden bozulur. Bazı araçlarda gösterge panelinde led yok minik ampüller var bu yüzden sormuş olabilir soran arkadaş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 08, 2010, 09:18:45 »

Arkadaştada Sol corolla var dijital klimalı onun aracını ben söktüm ama led değil Dipsiz ampuldü,

bana senin çektiğin bu fotoğraftaki yeşil olan led değilde dipsiz ampul gibi geldi, normalde sarı yandığı için üstünü yeşil silikondan bir kılıfla kaplıyorlar

ayrıca ledlerin + - bacakları vardır, panelde DC gerilim gelir ve + - yi yanlış taktığında led yanmaz, sen okadar led'i taktın hepsi düzgün bir şekilde yandımı peki ?  eğer taktıklarının hepsi 1 seferde yandı ise sana verdiği bildiğimiz led değil o halde ?

birkaçtanede bana alıp yollasana :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #30 : Aralık 08, 2010, 09:56:04 »
eline sağlık güzel olmuş, insan kendi kendine yapabiliyosa bu gibi değişiklikleri ne güzel...  :alkis:
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 08, 2010, 10:53:07 »

sökünce bacaklara gelen voltajı tabiki ölç, ve burada o kısımları nasıl bir montaj yaptığınla ilgili fotoğraflarıda paylaşırsan daha tatminkar olacak. Ayrıca bu 12v ledlerden bende istiyorum. mavi-beyaz-kırmızı-yeşil-sarı .... yardımcı olurmusun ?  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #32 : Aralık 08, 2010, 13:12:12 »
-  +  yönü bellidir zaten vede resimde de ledler görünüyo bacaklı bir şekilde elimde tuttugum yuvasına oturmuş şekliydi.söktüğünüzde dipsiz led olarak duruyo ama telleri yuvanın kenarlarından sarma yerleri var.bacakları sardıktan sonra yerine oturtuyorsun vede sağa doğru çevirip yerine oturuyo vede teller devreye temas ediyo.. yarın sökecem tekrar ve foto çekip paylaşacam yine belki ozman anlarsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 09, 2010, 11:44:21 »
Merakla bekliyoruz Halil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 09, 2010, 11:53:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Aralık 10, 2010, 12:45:27 »

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 10, 2010, 12:48:24 »
ledler normal 12 volt bacaklı led yani telli ancak oturdugu yuvası farklı deneceksen eğer söktüğünde görürsün
http://img802.imageshack.us/img802/3862/thumbnailca5whnan.jpg

önceki mesajında bahsettiğin bu ledlerle aynı değil bunlar ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 10, 2010, 12:52:33 »
Resimler tam net değil ama görebildiğim kadarıyla LED değil, içinde tungsten flaman olan ampül gibi görünüyor bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 10, 2010, 13:50:11 »
Evet bunlar normal ampul, led değil.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 10, 2010, 14:02:41 »
Evet bunlar normal ampul, led değil.

O zaman 12V ile çalışan LED olur mu nasıl olıur konusu çözüldü. LED denilen cihazlar ampüller gibi içinde elektrik geçince ısınıp ışık yayan flaman telden oluşmazlar, diyot denilen elektronik yarı iletken devre elemanlarının iki farklı yarı iletken arasında elektrik akımı geçerken ortaya çıkan enerjinin foton olarak açığa çıkması yani ışık olarak yayılması şeklinde çalışırlar zaten LED kısaltması da Light Emitting Diode yani Işık Yayan Diyot anlamına gelir ve çalışma gerilimleri 3V civarındadır, bağlanacakları yere göre direnç ve başka devre elemanları ile birlikte devre oluşturup üzerlerinden geçen akımı sınırlamak gerekir yoksa üzerinden aşırı akım geçer ve ısınır, yarı iletken devre elemanları diğer iletkenlerin tersine, ısındıkça direnci düşer yani daha çok akım geçirirler, akım sınırlanmamışsa, yani elektrik kaynağına direkt bağlandıysalar çok kısa sürede aşırı ısınıp bozulurlar.