Gönderen Konu: LPG'ye gelen OKKALI zam  (Okunma sayısı 6198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG'ye gelen OKKALI zam
« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2010, 14:08:15 »
toyota olsunda benzin, dizel farketmez :D
zaten şu duygusal bağlılık olmasaydı aldıydım dizel clio'yu :D :D :D 3.9 litre mazotla 100 km şehirdışı gez dur :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 02, 2010, 14:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 02, 2010, 14:11:36 »
ha mazot ha benzin :) beklemene gerek Yok :) mazot yerine benzin veya LPG 'de getirebilirsin o zaman :D

lpg tehlikeli olur, benzinide tam işleyemiyorlar ırakta o yüzden mazot en iyisi :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 02, 2010, 14:13:23 »
Bir kaç gündür alternatif yakıtlar hakkında araştırma yapıyorum ve baya materyal buldum.
1.proje    toyota kamyonet alcam eski ve odunun ısıtılması ile elde edilen gaz ile çalıştaracağım.İsviçrede 1940-1950 çok yayagın kullanılıyorudu zaten yeniden keşfe gerek yok sadece daha güvenli ve daha az yer kaplayan bir düzenek lazım..Eşim tubitak ta çalışyor konuyu ona açınca odunu yiyordum ama neyse o ayrı konu :))))))))))
2. proje  hidrojen:   yani bildiğiniz suyu elektroliz ile ayrıştırıp hidrojen elde etmek ve yakıt olarak onu kullanmak; tabi hava ya uçmadan :)
otomobil firmaları zaten bu konuda baya aşama katetti ama  onların yöntemi daha farklı

evet işte böyle yakıt fiyatları kafayı yedirtince vede sevgili halkım bunu yiyince böyle saçmalıyor insan işte....
başka alternatif varsa paylaşalım  hatta bağımsız bir konu açarız ... bilimsel ve ciddi olmak kaydı ile tabi...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 02, 2010, 14:14:35 »
benim anlamadım yurtdışında çevreye en az zarar veren enerjileri kullanananları hükümetler teşvik ederler bizde ise tam tersi vatandaş neyi fazla kullanmaya başlarsa anında zam üstüne zam yapıp milleti bu tüketimden soğutmaya yönelirler.Allah hidayet versin bizi yönetenlere ne diyim
Bize Her Yer Trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 02, 2010, 14:15:46 »
zaten şu duygusal bağlılık olmasaydı aldıydım dizel clio'yu :D :D :D 3.9 litre mazotla 100 km şehirdışı gez dur :)

1 depo ile 1100 km yol gidiyor  ama renault işte Toyota gibi güvenlikli değil :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 02, 2010, 14:16:14 »
lpg tehlikeli olur, benzinide tam işleyemiyorlar ırakta o yüzden mazot en iyisi :)
:) sağlık olsun sana bol kazançlar. Yasadışı işlere pek bulaşma derim ama yinede :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 02, 2010, 14:18:55 »
1 depo ile 1100 km yol gidiyor  ama renault işte Toyota gibi güvenlikli değil :D

kazanın iyisi kötü yok, Allah korusun mercedes,volvo,bmw vs sınıf araçların haricindeki diğer marka ve modellerin çoğunda zaten can garantisi yok. Her gün kaza yapmayacaz arkadaşlar o zaman :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 02, 2010, 14:20:07 »
bir kaç gündür alternatif yakıtlar hakkında araştırma yapıyorum ve baya materyal buldum
1 proje    toyota kamyonet alcam eski ve odunun ısıtılması ile elde edilen gaz ile çalıştaracağım.İsviçrede 1940-1950 çok yayagın kullanılıyorudu zaten yeniden keşfe gerek yok sadece daha güvenli ve daha az yer kaplayan bir düzenek lazım..
2 proje  hidrojen   yani bildiğiniz suyu elektroliz ile ayrıştırıp hidrojen elde etmek ve yakıt olarak onu kullanmak tabş hava ya uçmadan :)
otomobil firmalrı zaten bu konuda baya aşama katetti ama  onların yöntemi daha farklı

evet işte böyle yakıt fiyatlatı kayafı yedirtince vede sevgili halkım bunu yiyince böyle saçmalıyor insan işte....
başak alternatif varsa paylaşalım  hatta bağımsın bi rkonu açarız ... bilimsel ve ciddi olmak kaydı ile

alemsiniz... :D

sigara külüyle yada organik veya inorganik çöple çalışan araç yapsanıza benim en çok tükettiğim şeyler....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 02, 2010, 14:27:30 »
Odun organiktir işte Hande hanım  (tabi benden söz etmiyoruz burda :)  )
ama sigara külü olmaz aaaa bir dakkaaa  odun yakacaktık ya   eee hazır duman var atarız içine bıraz tutun  ohhhhh camlar açık  nargile niyetine.....(yok yokk ben iyi değilim doktoorrrrrrrr)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 02, 2010, 14:31:27 »
Bir kaç gündür alternatif yakıtlar hakkında araştırma yapıyorum ve baya materyal buldum.
1.proje    toyota kamyonet alcam eski ve odunun ısıtılması ile elde edilen gaz ile çalıştaracağım.İsviçrede 1940-1950 çok yayagın kullanılıyorudu zaten yeniden keşfe gerek yok sadece daha güvenli ve daha az yer kaplayan bir düzenek lazım..Eşim tubitak ta çalışyor konuyu ona açınca odunu yiyordum ama neyse o ayrı konu :))))))))))
2. proje  hidrojen:   yani bildiğiniz suyu elektroliz ile ayrıştırıp hidrojen elde etmek ve yakıt olarak onu kullanmak; tabi hava ya uçmadan :)
otomobil firmaları zaten bu konuda baya aşama katetti ama  onların yöntemi daha farklı

evet işte böyle yakıt fiyatları kafayı yedirtince vede sevgili halkım bunu yiyince böyle saçmalıyor insan işte....
başka alternatif varsa paylaşalım  hatta bağımsız bir konu açarız ... bilimsel ve ciddi olmak kaydı ile tabi...

Mehmet abi Discovery channelda gezegen mühendisleri diye bir program var 2 mühendis dünyadaki sorunlara çözüm üretiyorlar, bahsettiğin odunlu aracı yaptılar ama çalıştırmadılar :d daha sonra isveçten daha önce böyle bi araba yapmış birini çağırdılar genç bir çocuk o el atınca arabayı çalıştırdılar :D sobayı 1 kere yakmayla 320 KM yol gittiler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 02, 2010, 14:31:46 »
Odun organiktir işte Hande hanım  (tabi benden söz etmiyoruz burda :)  )
ama sigara külü olmaz aaaa bir dakkaaa  odun yakacaktık ya   eee hazır duman var atarız içine bıraz tutun  ohhhhh camlar açık  nargile niyetine.....(yok yokk ben iyi değilim doktoorrrrrrrr)

kelin merhemi olsa başına sürer efendim... o kadar hastayım ki ne yazdığımı bile bilmiyorum... :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 02, 2010, 14:33:02 »
sigara zammından sonra heryerde kaçak sigara satan insanlar görüyorum bundan sonrada kaçak benzin lpg mazot satanları görebilir miyiz acaba :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 02, 2010, 14:35:03 »
sigara zammından sonra heryerde kaçak sigara satan insanlar görüyorum bundan sonrada kaçak benzin lpg mazot satanları görebilir miyiz acaba :D

lpg yi bilmem ama fiyatlar arttıkça mazot ve benzin kaçakçılığı'da artıcaktır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 02, 2010, 14:35:19 »
Alternatif aramaya çok gerek yok. Alınız benim gibi eski bir dizel Toyota. Koyunuz 5 numero yağı depoya. Bininiz takır takır takır diye ;)
Çevreye verilen zararı da sevgili devletimiz benden kanırta kanırta aldığı vergiler vasıtası ile ağaç dikerek bertaraf etsin.
 ::) ::) ::)
Gerçi sene başı 10 ve 5 numara yağ işini de patlatacaklarmış, küvete yağ mı doldursam ne yapsam evde :nija: :foto: :foto: :foto:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 02, 2010, 14:37:14 »
10 numara yağ işini patlatırlarsa kamyoncular ve otobüs şoförleri yandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 02, 2010, 14:39:22 »
10 numara yağ işini patlatırlarsa kamyoncular ve otobüs şoförleri yandı
Öyle duydum valla, hatta kırsal motorini de patlatıp çiftçiler için ayrı bir düzenleme yapılacakmış. Biliyorsunuz hesapta kırsal motorin sadece kırsal kullanım için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Aralık 02, 2010, 14:41:43 »
Alternatif aramaya çok gerek yok. Alınız benim gibi eski bir dizel Toyota. Koyunuz 5 numero yağı depoya. Bininiz takır takır takır diye ;)
Çevreye verilen zararı da sevgili devletimiz benden kanırta kanırta aldığı vergiler vasıtası ile ağaç dikerek bertaraf etsin.
 ::) ::) ::)
Gerçi sene başı 10 ve 5 numara yağ işini de patlatacaklarmış, küvete yağ mı doldursam ne yapsam evde :nija: :foto: :foto: :foto:

geçende satıyordun hala satılıksa ben düşüneyim... tam benlik valla köye rahat rahat gider gelirim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 02, 2010, 14:43:19 »
mesela su damacana kamyonlarında mı ? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 02, 2010, 14:44:28 »
geçende satıyordun hala satılıksa ben düşüneyim... tam benlik valla köye rahat rahat gider gelirim....
:))))))))))))))))))))))))))
Yok nükteydi o...
Nüket Duru der arkadaşlar bana:))))))
Önce bir in bin demosu yap LC ile, ona göre karar veririm verip vermemeye. Satılık diil ama alabilirsin hocam ayıpsın:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 02, 2010, 14:47:12 »
hatta kırsal motorini de patlatıp çiftçiler için ayrı bir düzenleme yapılacakmış. Biliyorsunuz hesapta kırsal motorin sadece kırsal kullanım için.

evet zaten kırsal motorin bazı yerlerde çifçiler için tarım kredi kooperatiflerinin önüne pompa filan koydular çifçiler için