0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota olsunda benzin, dizel farketmez
ha mazot ha benzin beklemene gerek Yok mazot yerine benzin veya LPG 'de getirebilirsin o zaman
zaten şu duygusal bağlılık olmasaydı aldıydım dizel clio'yu 3.9 litre mazotla 100 km şehirdışı gez dur
lpg tehlikeli olur, benzinide tam işleyemiyorlar ırakta o yüzden mazot en iyisi
1 depo ile 1100 km yol gidiyor ama renault işte Toyota gibi güvenlikli değil
bir kaç gündür alternatif yakıtlar hakkında araştırma yapıyorum ve baya materyal buldum 1 proje toyota kamyonet alcam eski ve odunun ısıtılması ile elde edilen gaz ile çalıştaracağım.İsviçrede 1940-1950 çok yayagın kullanılıyorudu zaten yeniden keşfe gerek yok sadece daha güvenli ve daha az yer kaplayan bir düzenek lazım..2 proje hidrojen yani bildiğiniz suyu elektroliz ile ayrıştırıp hidrojen elde etmek ve yakıt olarak onu kullanmak tabş hava ya uçmadan otomobil firmalrı zaten bu konuda baya aşama katetti ama onların yöntemi daha farklıevet işte böyle yakıt fiyatlatı kayafı yedirtince vede sevgili halkım bunu yiyince böyle saçmalıyor insan işte.... başak alternatif varsa paylaşalım hatta bağımsın bi rkonu açarız ... bilimsel ve ciddi olmak kaydı ile
Bir kaç gündür alternatif yakıtlar hakkında araştırma yapıyorum ve baya materyal buldum. 1.proje toyota kamyonet alcam eski ve odunun ısıtılması ile elde edilen gaz ile çalıştaracağım.İsviçrede 1940-1950 çok yayagın kullanılıyorudu zaten yeniden keşfe gerek yok sadece daha güvenli ve daha az yer kaplayan bir düzenek lazım..Eşim tubitak ta çalışyor konuyu ona açınca odunu yiyordum ama neyse o ayrı konu )))))))))2. proje hidrojen: yani bildiğiniz suyu elektroliz ile ayrıştırıp hidrojen elde etmek ve yakıt olarak onu kullanmak; tabi hava ya uçmadan otomobil firmaları zaten bu konuda baya aşama katetti ama onların yöntemi daha farklıevet işte böyle yakıt fiyatları kafayı yedirtince vede sevgili halkım bunu yiyince böyle saçmalıyor insan işte.... başka alternatif varsa paylaşalım hatta bağımsız bir konu açarız ... bilimsel ve ciddi olmak kaydı ile tabi...
Odun organiktir işte Hande hanım (tabi benden söz etmiyoruz burda )ama sigara külü olmaz aaaa bir dakkaaa odun yakacaktık ya eee hazır duman var atarız içine bıraz tutun ohhhhh camlar açık nargile niyetine.....(yok yokk ben iyi değilim doktoorrrrrrrr)
sigara zammından sonra heryerde kaçak sigara satan insanlar görüyorum bundan sonrada kaçak benzin lpg mazot satanları görebilir miyiz acaba
10 numara yağ işini patlatırlarsa kamyoncular ve otobüs şoförleri yandı
Alternatif aramaya çok gerek yok. Alınız benim gibi eski bir dizel Toyota. Koyunuz 5 numero yağı depoya. Bininiz takır takır takır diye Çevreye verilen zararı da sevgili devletimiz benden kanırta kanırta aldığı vergiler vasıtası ile ağaç dikerek bertaraf etsin. Gerçi sene başı 10 ve 5 numara yağ işini de patlatacaklarmış, küvete yağ mı doldursam ne yapsam evde
geçende satıyordun hala satılıksa ben düşüneyim... tam benlik valla köye rahat rahat gider gelirim....
hatta kırsal motorini de patlatıp çiftçiler için ayrı bir düzenleme yapılacakmış. Biliyorsunuz hesapta kırsal motorin sadece kırsal kullanım için.