Gönderen Konu: lpg yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 56332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg yakıt tüketimi
« Yanıtla #260 : Şubat 28, 2011, 15:24:37 »
o hiç aklıma gelmedi türkay gaza göre ayar?? ben hep opetten alıyorum çekişi çok iyi menzilini tam ölçmedim çünkü diğer gazlardan çok az aldım aslında bu defa shellden depoyu dolurup denemek lazım..öyle çekiş problemi tekleme falan yada çalışmama motor soğukda sıkıntı hiç yaşamadım sadece 1 kere eskişehire gidip gelirken gaz bitti 40km benzinde gittim mecburen TİP yazan biyerden 10liralık aldım biraz ilerde opet bulup oradan fulledim bi o gün gelirken 90-100 ile giderken arada bir tekledi artık tipten mi opettenmi onu anlayamadım o depo bitti bidaha teklemedi daha doğrusu sürekli 100 civarı ile gidecek yol olmadı :)
herkeste shell çok az yol yapıyor opet çok fazla yol yapıyor.. bende durum tam tersi :D mavidenizlerde öyle yarım ağır bir şeyler dediler de.. işte hep aldığn yere göre basınçlar vs ayarlanıyor memnun olduğun yerden almaya devam et dedi :D

yarın gidelim be tct depoları fullemeye
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Şubat 28, 2011, 15:24:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Şubat 28, 2011, 15:26:37 »
yarın açılıyormuş koşun bence :D www.full.com.tr
anaaaam yarın %25 indirimli gidip benzinide lpg yide doldurayım barii

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Şubat 28, 2011, 15:31:46 »
valla arkdaşlar ben FULL'ün gazından çok memnunum dediğim gibi SHell den aldığım gazla gittiğim yol kadar gidebiliyorum ne çekişte sorun yaşadım nede tekleme vs gayet güzel tavsiye ederim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Şubat 28, 2011, 15:32:27 »
herkeste shell çok az yol yapıyor opet çok fazla yol yapıyor.. bende durum tam tersi :D mavidenizlerde öyle yarım ağır bir şeyler dediler de.. işte hep aldığn yere göre basınçlar vs ayarlanıyor memnun olduğun yerden almaya devam et dedi :D

yarın gidelim be tct depoları fullemeye

türkay istersen buluşup gidelim hem daha tanışmak nasip olmadı tanışırız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Şubat 28, 2011, 15:45:04 »
anaaaam yarın %25 indirimli gidip benzinide lpg yide doldurayım barii

5-10 litre banada yollayın pet şişeyle otobüse verin karşılarım ben burada :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Şubat 28, 2011, 15:58:39 »
5-10 litre banada yollayın pet şişeyle otobüse verin karşılarım ben burada :D :D :D :D

hahahahaa :D hızlı tren var abi 1,5 saat sonra orada varille göndermek lazım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Şubat 28, 2011, 16:04:05 »
hahahahaa :D hızlı tren var abi 1,5 saat sonra orada varille göndermek lazım :D
hızlı trene müsade etmezler şimdi kargo olayını :) Sen en iyisi 10 kiloluk bidona doldurt ağzını iyice bağla sar sarmala, türk usulü karton kolinin içine sar güzelce :D ver otobüse :D (sanki kaçakçılık yapıyoruz ya  :D :D :D :D ) canıım memleketim neler düşünmeye zorluyor insanı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #267 : Şubat 28, 2011, 22:49:25 »
Ercan kardeşim şehir içinde yoğun trafiğe girmiyorsun,yoğun trafiğe girmediğin zaman bu değer elde edilir ben bunu başında da söyledim zaten,sen şehir içi yazarken parantez içinde işe gidiş dönüş saatlerim de fazla yoğun bir trafik olmuyor diye belirt bence,çünkü şehir içi yoğrun trafikte 227 krş imkansız. :kötü:
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #268 : Mart 01, 2011, 01:24:01 »
Ercan kardeşim şehir içinde yoğun trafiğe girmiyorsun,yoğun trafiğe girmediğin zaman bu değer elde edilir ben bunu başında da söyledim zaten,sen şehir içi yazarken parantez içinde işe gidiş dönüş saatlerim de fazla yoğun bir trafik olmuyor diye belirt bence,çünkü şehir içi yoğrun trafikte 227 krş imkansız. :kötü:
bir haftasonu istanbula gelicem arabayla.. orda deneyip sonucu söylerim.. lpgli hiç gitmedim.. benzinliyken gitmiştim.. çamlıca gişeden taksime 4 saatte varabilmiştim trafik yüzünden.. ve dur-kalk trafik olmayan anım yoktu.. istanbul içi 9lt benzin yakmıştım..lpgde de 10lt yaksın..dedim gibi deneriz..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #269 : Mart 01, 2011, 01:24:35 »
türkay istersen buluşup gidelim hem daha tanışmak nasip olmadı tanışırız
bana uyar aslında.. yarın konuşalım kaçta nerde olalım nerde nasıl buluşalım? 12den 24e kadar var indirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Mart 01, 2011, 02:17:43 »
bana uyar aslında.. yarın konuşalım kaçta nerde olalım nerde nasıl buluşalım? 12den 24e kadar var indirim
valla bilmiyorum orası curcuna olur gibi taksiciler dolar kesin telimi özel msj atıyorum uyaksan hala msj at bana yoksa yarın ben seni ararım bu arada sen ankarada neredesin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #271 : Mart 01, 2011, 09:44:05 »
8 aydır lpg kullanıyorum. ortalama oalrak bir depo ile 290-310 km arasında yol alıyordum. 2 hafta önce, ş.dışı trafikte 90-100 km hızı geçmeyecek şekilde, araca yüklenmeden sakin bi sürüşle bir depo lpg ile (tankım 32 lt 28-29 lt alıyo) 380 km yol aldım. aradaki fark beni inanılmaz şaşırttı. bence 3-5 kuruş ucuz pahalı ordan bulayım burdan bulayım diyene kadar sürüş sitilimizi biraz sakinleştirsek inanılmaz kara geçeriz. hesapladığınız zaman %25-30 arası bir fark var. Bence sizde deneyin farkı göreceksiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #272 : Mart 01, 2011, 09:50:18 »
aynen katılıyorum. 2000-2500 devir arası vites atmak yakıtı düşürüyor.
8 aydır lpg kullanıyorum. ortalama oalrak bir depo ile 290-310 km arasında yol alıyordum. 2 hafta önce, ş.dışı trafikte 90-100 km hızı geçmeyecek şekilde, araca yüklenmeden sakin bi sürüşle bir depo lpg ile (tankım 32 lt 28-29 lt alıyo) 380 km yol aldım. aradaki fark beni inanılmaz şaşırttı. bence 3-5 kuruş ucuz pahalı ordan bulayım burdan bulayım diyene kadar sürüş sitilimizi biraz sakinleştirsek inanılmaz kara geçeriz. hesapladığınız zaman %25-30 arası bir fark var. Bence sizde deneyin farkı göreceksiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Mart 18, 2011, 15:25:09 »
merhaba arkadaşlar kış aylarında lpg de
(şehir içi) km de kaç kuruşa kadar yakması normaldir.????
bu arada aracım 1.6 gli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #274 : Mart 18, 2011, 15:29:16 »
merhaba arkadaşlar kış aylarında lpg de
(şehir içi) km de kaç kuruşa kadar yakması normaldir.????
bu arada aracım 1.6 gli..
Yaz olsun kış olsun tüm olumsuz şartları düşünürsek 30 krş a kadar herşey normaldir 30 u geçtim mi bakım zamanı gelmiş demektir.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Mart 18, 2011, 15:36:21 »
260 kruş yakıyor kışın ölçdüğüm kadarıyla mustafa hocam o zaman normal  !!!
 Bir de hava filitresi ve yağ filtresinin eskiyip eskimediğini kendimiz gözlemleye bilirimiyiz varmı kolay bir tekniği?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #276 : Mart 18, 2011, 21:10:40 »
260 kruş yakıyor kışın ölçdüğüm kadarıyla mustafa hocam o zaman normal  !!!
 Bir de hava filitresi ve yağ filtresinin eskiyip eskimediğini kendimiz gözlemleye bilirimiyiz varmı kolay bir tekniği?
yağ filtresinin ne durumda olduğu incelemek gerekmez zaten 13 tl olan bir parça ve çok önemli bir parça aklınızda yağ filtresi ile ilgili en ufak bir şüphe varsa değiştirin.Hava filtreside filtrede yırtık yoksa hava tutulup temizlenebilir tekrar kullanılabilir kolay kolay da eskimez ancak oda ucuz bir parça olduğu için eskimiş mi acaba yenimi deyip uğraşmaya hiç gerek yok sonuçta oda 10 tl civarı bişey değiştirin gitsin,benim servisim sağolsun hava tuttu temizledi tekrar taktı isteseydi değiştirir parasını alırdı,dürüst insanları seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 1.4 vvt-ı corolla terra
« Yanıtla #277 : Nisan 18, 2011, 19:20:45 »
2001 1,4 vvt-ı aracıma bende yeni taktırdım,atiker fast 1. montaj işleminin ardından opetten fulledim. 114,4 km yol yaptım aynı istasyon aynı pompadan tekrar fulledim. 25,5 tl aldı biraz daha zorladık 26 ya tamamladık. hesabıma göre henüz lpg ile 114. km olmasına rağmen 0,227 tl. yakmış (sehiriçi). 500km sonra ayara gel dediler  o zaman dahada düşeceğini düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #278 : Nisan 28, 2011, 11:32:45 »
Arkadaşlar Sizlere Faydalı Olabilmek Adına Paylaşmayı Kendimde Görev Bildim Saygıdeger Arkadaşlar Bu gune kadar Toyota Coralla Az yakan araba derler fakat ben o yönünden hep şikayetçi idim yanlış değil diğer iletilerimide okursanız hep yakıt maduru idim fakat sorun tamamen benden yani şoförden kaynaklı sorun imiş ne ise kısace Konuya geçelim.
ARAÇ : 1.6 motor 97 model XEİ
KM :150 000
LOVATO MARKA DÜZ TÜP
YER : Konya
GAZ FİYATI : 2,28
MEVSİM : Aynı Ay İçerisinde
Hal böyle İken Tamamen Gazı bitirip Benzin ile aynı petrol ve Pompaya yanaşıp 20,00 TL lik gaz alıyorum 60 Km.yol yapıyorum rahat kullanımda Fakat Kendimi Sıka sıka 2000 deviri hiiiç geçmemek sureti ile ( Çatlayıp Ölürsün ) araba en Fazla 79 Km Millete Soruyorum 90 Km yol yapman gerek diyorlar ama durum bu idi gezmediğim Gaz ayarcısı kalmadı ( Konyadaki Tüm ayarcıları sorun Söyleyim ) ama malesef durum bu idi.

Fakaaaaat Aylardan MART sonu NİSAN başı 2011 Arçta ufaaak bir değişiklikten Sonra Bu aynı Özellik ve Aynı Pompadan alınan gaz ile 1 aydır Kaç kilometre yapıyorum Biliyormusunuz Arkadaşlar Herkezede Ispata Hazırım   106 Km Evet 106 Km yol yaptım Şehir içinde.

10 x 40 CASTROL yağ = 55 TL
4 Adet DENSO Buji     = 15 TL
Hava ve Yağ Filtresi     = 20 TL
İŞÇİLİK                     = 15 TL arabam 0,265 kuruştan 0,188 kuruş'a düştü

Demem o ki arkadaşlar Ustanın OOOOOO oooo bu filtre tertemiz değişmesine gerek yok demesine bakmayın lütfen yırtın atın yenisi 10 lira bujilerim yarım marşta konyanın kuru souklarında alırdı bunada aldanmayın hemen değiştirn ( Çunki bujinin görevi sadece araç çalışırken ateşleme yapmak değil )
Saygılarımla yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Göz yaşının bile bir görevi var;kendinden sonra gelecek gülümseme için temizlik yapmak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #279 : Mart 30, 2013, 22:36:22 »
Merhaba arkadaşlar,

98gli otomatik araç satın aldım,

Tecrübelerinize dayanarak ne marka model lpg kiti tavsiye edersiniz? Bursada referans verebileceğiniz bayi var mıdır?

Teşekkürler