0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Her zaman dua ediyorum bu konuda. Allah kabul eder inşallah. Bizim bi sıkıntımız var, günlerdir uyumuyoruz. Çok sancısı var bebeğin. Yasemin hanımın bilgisi geniştir bu konuda. Sizlere bi danışayım dedim neler yapabiliriz. Gaz ve gaz sancıları. İnternettende araştıracam bu gün fırsat bulursam. Yardımlarınızı bekliyorum. Çok bunaldık. Berat'ta aynıydı Ahmet de aynı. Allah'ım diyorum neden bu çile. Çile çekmek içinmi çocuk yapıyoruz. Sen yardım et diyorum ama olmuyor.[/quote]İsmail bey bu gaz sancısı özellikle erkek bebeklerde 3-4 aylık oluncaya kadar malesef genelde oluyor. Benim ilk oğlum Yağız Efe 4 aylık olana kadar sancılandı, ikinci oğlum Melih ise şu an 2,5 aylık ve sancısı oluyor. Bu konuyu doktora özellikle danıştım. Doktorumuz bu sancının normal olduğunu ve kesin bir tedavisi ve ilacının olmadığını söyledi. Söylediği aynen şu :"bazı aileler çok bıkkın ve usanmış olarak geliyor bebek geldiğinde zaten yaklaşık 1 aylık oluyor, onlara bitkisel bir ilaç (damla) veriyoruz, bu damlanın faydasının olmayacağını biliyoruz ama aile çok şikayet ettiği için veriyoruz. Aile gidip damlayı bir süre kullanıyor ve bir ay sonra faydası olmadı diye tekrar geliyor, bu defa başka bir damla veriyoruz bir ayda ona devam ediyorlar. bu arada çocuk zaten 3 aylık olup sancıları bitiyor, ama bu damladan değil normal süreçden dolayı oluyor" Biz bebeklerimize çok mecbur olmadıkca ilaç vermiyoruz. tavsiyem sizde vermeyin. Bebek emdikten sonra gazını çıkarmayı ihmal etmeyin, bazen uzun sürebiliyor ama bebeği biraz yatırıp biraz kaldırıp tekrar deneyin. Sancılandığında onu kucağınızda sakinleştirmeye çalışın, hafif bir müziğin faydasını biz kesinlikle gördük tavsiye ederim, birde bebeğin karnını sıcak tutun, mümkünse bir termosla sıcak su koyun. Bu birkaç ay dişinizi biraz sıkın, sonra eminin geçecektir. Allah kolaylık versin, başka dert/hastalık göstermesin.(Yinede bir deneyeyim derseniz ZİNCOR diye bir damla var, bitkisel bir ürün yani zararsız. Ama çokta fazla bir fayda beklemeyin.)
Tıp herşeye bi çare buluyorda buna bulamıyor arkadaş. E çalışan insan daha çocuk yapmayı düşünürmü bu durumda. Ben Berat'tan 11 ay çektim. yaşına girdiğinde yürümeye başladıda biraz rahatladık. Ama hala gece gazlanınca terden su olur. Siz yine iyi 4 ay çekmişsiniz. 11 ay boyunca 2 saatte bir uyanırdı ve çatlayana kadar ağlardı. Buda aynı çıktı. İlk hafta iyiydi ama bu hafta anamızı ağlattı. Emiyor gazı çıkıyor hemde defalarca. ama yine kıvranıyor. Uyutmuyor onu. E tabi haliyle bizide. Ne yapalım çekecez. Çekilecek çilemiz varmış.[/quote]İsmail Bey, böyle şeyler olur hemen dert etmeyin! Allah başka dertler vermesin! Karın ağrısına ve gaz sancısına ve daha bir çok faydalarını burada yazmak istemiyorum ama; papatya çayını şiddetle tavsiye ederim. Marketlerde satılıyor. Lipton olursa daha iyi! Mayıs papatyası olucak aktarlardan da alabilirsiniz.Hani baharda, özellikle mayısta açar, minik minik papatyalar, onları toplar, kurutur bütün kış boyunca tüketiriz! Harika her derde deva diyebilirim. Hem anneye,hemde bebeğe verin! Sizlerde çay yerine papatya çayı içebilirsiniz! Birde anne ve bebek üşümesin! Annesi yediklerine dikkat etmiyorsa, bunun faturasını bebek çeker unutmayın biraz dikkat!!!
İginize teşekkürler. Bende ondan alyım dedim ama Milupanın böyle balık yami gibi kendinden tatlandırılmış papatya çayı var. Suya atınca hemen çözülüyo. Dün ilk kez verdik. Bakalım hayırlısı artık. Anne zaten garibim bi şey yemeye korkuyo artık. Şu son 3 gündür iyice huysuzlaştı. 1 saat uyuyor uyumuyor. Saat başı kalk emzir gazını çıkar, yapmışsa altını değiş filan uyku ve sinirler harap oluyor. Çok sancısı var bebeğin. Boğa yılanı avını sıkıp öldürürken kıvranır ya aynen öyle kıvranıyor yavrum. Ne biberon nede anne sütü alamıyor 2 gündür. Kaşıkla zorla ağzına döküp besliyoruz. Ne biliyim ya çok bunaldık bildiğiniz gibi değil. Berat da böyleydi ama bu kadar değildi sanırım. Yada unuttuk gitti bilmiyorum ama kamera görüntülerine bakıyorum aynıymış gibi geliyo. Şans olacak birazda insanda. Altta komşunun bebeği var 12 de yer uyur bi daha sabah 6 da uyanır yedirir değişrim diyo bi daha 10 da ancak uyanır. Şans işte. Bizde gece boyu askerden beter nöbet tutuyoruz. defalarca gaz çıkarmasına rağmen dün doktora gittik adam karnına vuruyo sanki ramazan davulu. Dong dong ediyo. E bizdeki de can sonuçta. Aman diyorum Allah'ım bizi hasta etmeki evlatlarımıza rahatca bakalım.[/quote]Her insanın değişik özellikleri var! Bu bebekte olsa, büyükte olsa değişmiyor. Bizlerin bile hemen hasta olanı, daha hassas olanımız, daha sağlam yapılı olanımız yok mu? Biraz sabır İsmail Bey, uykusuz geceler çok zor ve yavrunuz orada ağlarken elinizden birşey gelememesi kadar kötü bir durum yoktur bu duygunuzu çok iyi anlıyorum. İlk üç ay bu şekilde gidebilir bu belli olmaz ve uykusuyla birlikte genelde herşey üç aydan sonra düzene girer! Peki doktor ne diyor? Sadece muayene mi etti! Yoksa tetkikler istedi mi? Bir de eğer anne sütünden farklı bir ek mama (yada herhangi bir şey, şekerli su, ilaç vs) veriyorsanız buda yapar! Papatya çayını annesi ve sizde için özellikle sinirleri yatıştırıcı etkisi var! Annesi şimdi onunla birlikte sinirleri yıpranmış, uykusuz ve gergindir tabii, sizde öyle. Bu arada Berat'ıma acırım ben yavrum eve bir fert geldi, ama sürekli ağlıyor anne ve baba onunla ilgileniyor offf offf diyordur içinden. Size Allahtan acil şifalar diliyorum. Uykum hepinizin olsun diyeceğim. Elimden bir şey gelmiyor! Yasemin halası için Beratı ve Ahmet Tunay'ı benim için öpün! Hasta ve sağlığa ihtiyacı olan tüm insanlarla birlikte, minik Ahmet'e de acil şifalar diliyorum. Kendinize iyi bakın, Allaha emanet olun!