Gönderen Konu: Hasarlı araca sigortanın yan sanayi parça yollaması  (Okunma sayısı 16277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Hasarlı araca sigortanın yan sanayi parça yollaması
« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2010, 21:22:28 »
değişen kaporta parçasının veya başka parçaların orjinal olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 27, 2010, 21:22:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 27, 2010, 22:06:03 »
geçmiş olsun murat hocam... eksperler en az masrafla aracı onarttırmaya çalışıyorlar,dolayısıyla bazı işlemlerin yapılması eksperlere kalıyor...  aynı durumda kendi aracımı servise götürdüm,servis benim kaskom üzerinden yapıp daha sonra karşı tarafdan masrafı rucu etmişti...

herkese teşekkürler, anlaşılan servise giderek kendi kaskom üzerinden işlem yaptıracağım.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2010, 22:10:40 »
   Murat öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Kendini hiç üzmeden direkt Toyota servisine gidip kendi kaskon üzerinden işlemlerini yaptır.Sonra senin sigorta şirketin karşı tarafın şirketinden gerekli tahsilatı (Rücû) yapar...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 29, 2010, 17:19:03 »
Abi geçen gün yeğenim aracı kasko yaptıracaktı. Sigortacıyla görüşmüş kaskoda takılan parçalar hakkında firma orjinal parça takılmasına pek yaklaşmaz demiş. Yan sanayiyi tercih ederler demiş. Senin kaskona madde eklenebilir, değişecek parçalar orjinal olmak zorunda diye. Tabi bu nasıl bir prosedür gerektirir bilgim yok konuda.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 29, 2010, 23:11:55 »
merhaba arkadaşlar,
kısa bir aradan sonra tekrar aranızdayım. malumunuz kurban bayramı arifesinde sol arka tamponuma bir araç (o da toyota :D) çarpıştı. tamponun esnemesi sebebiyle stop lambasını sıkıştırmış ve köşesinden patlatmıştı. akabinde tarafıma yansanayi parça yollanmış ve bu durumu sizinle paylaşmıştım.

aksigortaya hazine müsteşarlığının yayınladığı genelge maddesini de şikayet mailime ekleyerek yazı yazdım. ayrıca arıcımı yetkili servise götürdüğüm taktirde parça yollayamayacaklarını bildiğimi söyledim. onlarda cevaplarında bunu doğruladılar. ben de aracımı yetkili servise çekmek istiyorum dedim. kabul edip eksperle görüşmemi söylediler.

eksperi aradım ve durumu anlattım. bana niçin servise çekiyorsun. parça geldi ne olacak bunun zararı vs. gibi laflar söyledi. ben de sigortayla görüştüm sigorta kabul etti ben aracımı çekiyorum dedim. neyse eksperi de ikna ettik ve aracımı pazartesi sabah servise bıraktım. piyasa kaportacılarında tampon için onarım verilirken serviste bağlantı takozları kırılan tampon için onarılamaz raporu verildi ve yeni tampon geldi. aracımı bu akşam teslim aldım. gayet güzel işçilikle halletmişler.

tuzcuoğlu toyata yetkili servisine teşekkürler.
aksigortaya da her ne kadar önceki tutumlarında ısrarlı olsalarda, sonrasında gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim.

mutlu son.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Aralık 29, 2010, 23:26:21 »
mutlu son.

geçmiş olsun Murat bey.. Hayırlı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #26 : Aralık 30, 2010, 00:02:00 »
Uzun uğraşlar sonucu  yola gelmişler sonunda  :D
Land Cruiser Prdao 3.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
« Yanıtla #27 : Aralık 30, 2010, 00:28:46 »
Muray bey hayırlı olsun, ısrarlı davranmanız iyi olmuş, biraz geç kaldım konuya ancak bende başımdan geçen bir olayı anlatayım, 2008 yılında kızımın tedavisi için İstanbul'a gitmiştim, Bahçelievler güzergahında ilerlerken ileride meydana gelen bir kaza neticesi sol şerit tamamıyla durmuştu, daha sonra hareket etmek istediğimiz esnada en arkadan gelen araç olayı farketmemiş olacakki, bütün hızıyla önündeki araca vurdu, böylece 4 aracı zincirleme usülü dağıtıverdi, her neyse benim araç o zaman 2003 vectra idi ve arka tampon komple içe göçmüş ve kırılmalar olmuştu, hemen oracıkta kaza tutanağı yapıldı, başkaca hiçbir belge alamadık, yolun ortasında fotokopiciyi nerden bulacaksınki, sigorta, ehliyet vs. fotokopileri, ben aracımı dönüşte expere gösterdim, oda belgeler eksik olduğundan sorun çıkacak dedi, kaza yapan şahıslara ulaşacakmışım falan, bende aracım kaskolu olduğu için direk servise gittim, kaskodan orjinal malzeme ve boyası yapılarak tarafıma iade edildi, kazada kusurlu olan aracın plakası tutanakta olduğu için kasko şirketi bütün masrafları kaza yapan şahsın sigortasından almış, böylece kaskom bozulmadı, yani kısacası hiç sigorta ile uğraşmayın, eğer kazada kusurlu taraf karşı taraf ise, aracın herşeyini orjinali ile değiştirip, masrafları karşı taraftan alıyorlar, saygılarımla, tekrar geçmiş olsun....
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #28 : Aralık 30, 2010, 01:39:43 »
Hocam sakın kabul etmeyin yan sanayi parçayı.
Benimde başıma gelmişti, karşı taraf geri geri gelirken yaklaşık 10-20 km hızla bizim araca önden vurmuştu.

1 hafta falan eksperin gelmesini bekledik. Ön tamponun elle tutulur tarafı yokdu, eksper geldi, yok bu tampon düzeltilir, değişmesine gerek yok, yok şöyle yok böyle diye konuşmaya başladı. Sonra yan sanayi parça göndeririz falan dediler.

Ekspere bağırın çağırın biraz sert çıkışın, benim arabam kaç gün yatıcak onun zararını kim karşılıcak, hem kazadan önce orjinal parçalar vardı, ben aracıma orjinal parça isterim, sizin sigortalınız gelip vurmasa bu araba ne değer kaybedicekti, ne orası burası değişekti tarzından biraz sert konuşun, sizin dediğinize geleceklerdir sonunda.

Yine razı olmazlarsa, gidin tüketici mahkemesine, hakkınızı sonuna kadar arayın.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #29 : Aralık 30, 2010, 01:42:12 »
Tarihi geçmiş bi konuya yazmışım, keşke üstteki mesajları okusaydım :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı