0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal bey amca herşeyi biliyor gibi davranıyorsunuzya burdaki yazıyı lütfen bi okuyun
o gözlüğü gece görüşü için kullanmak lazım karanlıkta kimse görmez belki şehir içi aydınlatmalarda olmamalı kullandığımız yerde
Yetersiz ışık koşullarında gece olsun gündüz olsun mükemmel aydınlık bir görüş sağlıyor, bulutlu yağmurlu havalarda takınca ortalık günlük güneşlik oluyor, ucuz zaten alıp denemek lazım, her arabada bi tane bulundurulmalı
Kemal abi bu gözlüklerin dereceli olanları var mı ?
benden bir tavsiye; yağmurlu havalarda özellikle yokuş çıkarken çok dikkatli olalım. başımdan geçen bir olayı anlatayım: ankara da şiddetli bir yağmur sonrası yokuş aşağı 2-3 cm. yükseklikte sular akıyordu, ben de o yokuşu 3viteste hızım 50km. civarı çıkıyordum, sağımda ki otobüsü sollamak isteyip hızımı 60civarına cıkardığım anda hiç beklemediğim birşey oldu; sanki araba o akan suyun üstünde yüzmeye başladı, ilk başta ön tekerler boşa çıktı sonra araba savrulmaya başladı, bir otobüse doğru bir kaldırıma doğru savrulurken şükür hiçbir yere çarpmadan hız 30-40 civarına düşünce lastikler yola tutunmaya başladı.(araç 2001 focus sw. şirket arabası) bu da bir tecrübe oldu...
Yok, ama rutin kullandığın dereceli gözlüklerinin üstüne takılabilen cam modelleri var, çerceve falan yok, sadece camlar, ortasında bir mandal var basit bir şekilde kullanmakta olduğun gözlüğün üzerine geçiriveriyorsun, fotosunu bulabilirsem eklerim
Mesut Bey Yiğenim o açıklamaları niye yazdın anlayamadım, bunları zaten herkes biliyordur, benim bilmemem olsılığını nasıl düşünebildin Benim söylediğim şu: poloraid farklı bir sistemdir ; senin bütün açıklamaların doğru ; ama polarid camlı gözlükler gece görüşü için üretilmiş gözlükler değildir , kuvvetli ışık yansimalarını kırar vs vs ama gece görüşü için üretilen bu sarı camlı gözlükler farklıdır, farların yansımasını kırması için içinde polarize satırlarda vardı belki...nitekim senin koyduğun gözlüğün camlarıyla benim eski modelin camlarıda aynı, neyi iddia ettiğini anlayamadım doğrusu Şimdi bütün bunların üstüne sana bi soru:madem açık renkler ışığı ve ısıyı yansıtıyor, yazın açık renkler kışın koyu renkler giyiniyoruz, öyleyse kutup ayıları buzların içinde ve sürekli soğukta yaşadıkları halde neden beyazdırlar
Yasin Bey, su kayağı denilen olay olmuş, bu arada aracın lastiklerinin diş derinliği hangi düzeydeydi hatırlıyormusunuz?
Kemal bey amca bunu anlıyamamanıza çok üzüldüm açıkçası ayrıca ayılarla alakalı saçma sorunuzu cevaplamama gerek bile yok böyle ucuz numaralara kanmam ben, ne için olduğunu belgesel şzleyen çocuklar bile bilir.hayırlı akşamlar. son bişey söyliyimde siz toyotayı sat honda al dediğiniz sürece size duyduğum antipati ortadan kalkmıyacak