Gönderen Konu: Yağmurlu havada araç sürmek..  (Okunma sayısı 7713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağmurlu havada araç sürmek..
« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2010, 17:12:52 »
o gözlüğü gece görüşü için kullanmak lazım karanlıkta kimse görmez belki şehir içi aydınlatmalarda olmamalı kullandığımız yerde :D
???

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2010, 17:12:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 23, 2010, 20:05:46 »
Alıntı
Kemal bey amca herşeyi biliyor gibi davranıyorsunuzya burdaki yazıyı lütfen bi okuyun

Mesut Bey Yiğenim :P

o açıklamaları niye yazdın anlayamadım, bunları zaten herkes biliyordur, benim bilmemem olsılığını nasıl düşünebildin :olu:

Benim söylediğim şu: poloraid farklı bir sistemdir ; senin bütün açıklamaların doğru ; ama polarid camlı gözlükler gece görüşü için üretilmiş gözlükler değildir , kuvvetli ışık yansimalarını kırar vs vs ama gece görüşü için üretilen bu sarı camlı gözlükler farklıdır, farların yansımasını kırması için içinde polarize satırlarda vardı belki...nitekim senin koyduğun gözlüğün camlarıyla benim eski modelin camlarıda aynı,
neyi iddia ettiğini anlayamadım doğrusu :argh:
Şimdi bütün bunların üstüne sana bi soru:
madem açık renkler ışığı ve ısıyı yansıtıyor, yazın açık renkler kışın koyu renkler giyiniyoruz, öyleyse kutup ayıları buzların içinde ve sürekli soğukta yaşadıkları halde neden beyazdırlar -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 23, 2010, 20:08:48 »
o gözlüğü gece görüşü için kullanmak lazım karanlıkta kimse görmez belki şehir içi aydınlatmalarda olmamalı kullandığımız yerde :D
Yetersiz ışık koşullarında gece olsun gündüz olsun mükemmel aydınlık bir görüş sağlıyor, bulutlu yağmurlu havalarda takınca ortalık günlük güneşlik oluyor, ucuz zaten alıp denemek lazım, her arabada bi tane bulundurulmalı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 23, 2010, 20:14:32 »
Yetersiz ışık koşullarında gece olsun gündüz olsun mükemmel aydınlık bir görüş sağlıyor, bulutlu yağmurlu havalarda takınca ortalık günlük güneşlik oluyor, ucuz zaten alıp denemek lazım, her arabada bi tane bulundurulmalı
Kemal abi bu gözlüklerin dereceli olanları var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 23, 2010, 20:21:35 »
Kemal abi bu gözlüklerin dereceli olanları var mı ?
Yok, ama rutin kullandığın dereceli gözlüklerinin üstüne takılabilen cam modelleri var, çerceve falan yok, sadece camlar, ortasında bir mandal var basit bir şekilde kullanmakta olduğun gözlüğün üzerine geçiriveriyorsun, fotosunu bulabilirsem eklerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 23, 2010, 20:29:39 »
benden bir tavsiye; yağmurlu havalarda özellikle yokuş çıkarken çok dikkatli olalım. başımdan geçen bir olayı anlatayım: ankara da şiddetli bir yağmur sonrası yokuş aşağı 2-3 cm. yükseklikte sular akıyordu, ben de o yokuşu 3viteste hızım 50km. civarı çıkıyordum, sağımda ki otobüsü sollamak isteyip hızımı 60civarına cıkardığım anda hiç beklemediğim birşey oldu; sanki araba o akan suyun üstünde yüzmeye başladı, ilk başta ön tekerler boşa çıktı sonra araba savrulmaya başladı, bir otobüse doğru bir kaldırıma doğru savrulurken şükür hiçbir yere çarpmadan hız 30-40 civarına düşünce lastikler yola tutunmaya  başladı.(araç 2001 focus sw. şirket arabası) bu da bir tecrübe oldu...

Yasin Bey, su kayağı denilen olay olmuş, bu arada  aracın lastiklerinin  diş derinliği hangi düzeydeydi hatırlıyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 23, 2010, 21:07:23 »
Yok, ama rutin kullandığın dereceli gözlüklerinin üstüne takılabilen cam modelleri var, çerceve falan yok, sadece camlar, ortasında bir mandal var basit bir şekilde kullanmakta olduğun gözlüğün üzerine geçiriveriyorsun, fotosunu bulabilirsem eklerim
Vallahi çok iyi olur Kemal abi benim miyop rahatsızlığım var gözlük kullanıyorum dediğin camlar gözlük satılan optik mağazalarında vardır heralde.

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 23, 2010, 21:54:38 »
benden bir tavsiye; yağmurlu havalarda özellikle yokuş çıkarken çok dikkatli olalım. başımdan geçen bir olayı anlatayım: ankara da şiddetli bir yağmur sonrası yokuş aşağı 2-3 cm. yükseklikte sular akıyordu, ben de o yokuşu 3viteste hızım 50km. civarı çıkıyordum, sağımda ki otobüsü sollamak isteyip hızımı 60civarına cıkardığım anda hiç beklemediğim birşey oldu; sanki araba o akan suyun üstünde yüzmeye başladı, ilk başta ön tekerler boşa çıktı sonra araba savrulmaya başladı, bir otobüse doğru bir kaldırıma doğru savrulurken şükür hiçbir yere çarpmadan hız 30-40 civarına düşünce lastikler yola tutunmaya  başladı.(araç 2001 focus sw. şirket arabası) bu da bir tecrübe oldu...

Arkadaşlar benzer bir olay düz yolda giderken (80 km/s) hem de TIR sollarken başıma geldi. Aman dikkat! Su birikintisinin nerede olacağı hiç belli olmuyor. Yağmurlu hava çok tehlikelidir.
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 23, 2010, 22:15:39 »
Mesut Bey Yiğenim :P

o açıklamaları niye yazdın anlayamadım, bunları zaten herkes biliyordur, benim bilmemem olsılığını nasıl düşünebildin :olu:

Benim söylediğim şu: poloraid farklı bir sistemdir ; senin bütün açıklamaların doğru ; ama polarid camlı gözlükler gece görüşü için üretilmiş gözlükler değildir , kuvvetli ışık yansimalarını kırar vs vs ama gece görüşü için üretilen bu sarı camlı gözlükler farklıdır, farların yansımasını kırması için içinde polarize satırlarda vardı belki...nitekim senin koyduğun gözlüğün camlarıyla benim eski modelin camlarıda aynı,
neyi iddia ettiğini anlayamadım doğrusu :argh:
Şimdi bütün bunların üstüne sana bi soru:
madem açık renkler ışığı ve ısıyı yansıtıyor, yazın açık renkler kışın koyu renkler giyiniyoruz, öyleyse kutup ayıları buzların içinde ve sürekli soğukta yaşadıkları halde neden beyazdırlar -_-

Kemal bey amca bunu anlıyamamanıza çok üzüldüm açıkçası ;) ayrıca ayılarla alakalı saçma sorunuzu cevaplamama gerek bile yok böyle ucuz numaralara kanmam ben, ne için olduğunu belgesel şzleyen çocuklar bile bilir.

hayırlı akşamlar. son bişey söyliyimde siz toyotayı sat honda al dediğiniz sürece size duyduğum antipati ortadan kalkmıyacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #29 : Kasım 24, 2010, 10:37:40 »
Yasin Bey, su kayağı denilen olay olmuş, bu arada  aracın lastiklerinin  diş derinliği hangi düzeydeydi hatırlıyormusunuz?

lastikleri geçtiğimiz yaza doğru aldık, daha 25bin km. anca oldu. daha önce de başka araçlarla da başıma benzeri olaylar gelmişti ama böyle savrulma filan olmamıştı, kısa süreliğine lastikler pati çekip hemen yola tutunuyorlardı. savrulmada yokuş cıkıyor olmanın etkisi olabilir... işin kötü tarafı hiç beklemdiğiniz bir anda olduğu için insan afallıyor. aracı toplamada baya bir zorluk çekiliyor.
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 24, 2010, 23:04:54 »
Alıntı
Kemal bey amca bunu anlıyamamanıza çok üzüldüm açıkçası  ayrıca ayılarla alakalı saçma sorunuzu cevaplamama gerek bile yok böyle ucuz numaralara kanmam ben, ne için olduğunu belgesel şzleyen çocuklar bile bilir.

hayırlı akşamlar. son bişey söyliyimde siz toyotayı sat honda al dediğiniz sürece size duyduğum antipati ortadan kalkmıyacak 

Ya ne var bunda yakında bende hondayı satıp yeniden toyota alacağım, , hiç şakadan anlamıyorsun yaa :P
Belgesel şzleyen küçücük çocukların bile bildiği kutup ayılarının neden beyaz olduğu sorusuna cevap verememeniz biraz hayal kırıklığı uğrattı ama genede antipati falan duymuyorum  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 27, 2011, 18:34:58 »
Alıntı
Kemal bey amca herşeyi biliyor gibi davranıyorsunuzya burdaki yazıyı lütfen bi okuyun
Benim yaşıma geldiğinde sende pek çok şey biliyor olascaksım yiğenim
zamana bırak |-\