Gönderen Konu: Akü Kaç Yıl Dayanır  (Okunma sayısı 49614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü Kaç Yıl Dayanır
« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2010, 14:04:21 »
:D :D :D Eyvallah Mesut, Hande Ablanın konuda bayağı eğlenmiştik oradan hatırımda kalmış :P

işiniz gücünüz benim konularda eğlenmek zaten... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 22, 2010, 14:04:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 22, 2010, 14:17:53 »
işiniz gücünüz benim konularda eğlenmek zaten... :D

Abla kızma hemen ya, sen de olmasan ne yapıcaz bilmem valla :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 22, 2010, 14:36:27 »
Abla kızma hemen ya, sen de olmasan ne yapıcaz bilmem valla :D

:D her foruma lazım benden bi tane... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2010, 15:12:38 »
 2008 model hemde honda hemde akü bitmiş durumda hiç böyle birşey olabilirmi?
 Bence bu bir taktik ; Kemal Bey Honda özelindeki iltifalatlardan bayılanlar olabilir diye tersten konu açtı.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 22, 2010, 21:00:49 »
Bu gün servise telefon ettim, bitmiş olması imkansız dediler, bunlar zaman zaman şarj edilmeliymiş, büyük olasılıkla şarj edildikten sonta düzelecek, yarın servise gidip test ettirecem, şayet şarj gerkecekse çarşambaya gidip şarja bağatacağım, nedeni ise bu şarj işleminin 5 saat falan sürmesi

Bu gün erken kalkamadım , uyuyup kalmışım, ama akşam üzeri aşağı inip aküyü inceledim, tam bakımsız akü,ama üzerinde bir pencere var, oradan baktığınızda benim farkedemediğim renklere göre ya su eklemek veya asit eklemek ve son çare olarak ta şarj etmek gerek diyor; Arabadaki orijinal Akünün markası "Honda" ama ne yazıkki serviste yok, onlarda toyota gibi delphi takıyorlar ve 178 tl dediler, oysaki aynı akü bosch ki çok güvendiğim bir markadır, 103 tl internette, olmadı izmirdeki bayisindede ona yakın bir fiyatadır... arkadaşlar ben çok gezen biri olmadığım halde her ay 2 depo (yaklaşık 170 tl) benzine veriyorum, sonuçta aküde bir tür sarf malzemesi gibi, artık bir haftalık benzin parasıda ona gitsin sonuçta...ama nedenini hala çözemiyorum, neden 3 yılda su koyversin ; bi arkadaşımın civici 07 model 70
binde  hala aynı akü ve canavar gibi, neyse yarın teset edince dananın kuyruğu kopacak,, ha bu arada aküler genel garantiye girmiyormuş, 2 yıllık garantisi varmış, ama servisteki eleman , test sonucunda aküye zarar veren neden garantiyi geçerli kılabilir dedi, sanırım kullanımdan kaynaklanmayan bir nedenden ötürü akü bozulmuşsa garanti kapsamında onaracak veya değiştirecekler, ama aklımın almadığı bir olay daha var, üzerinde "honda" orijinal akü var, aracın bütün motor aksamı 6 yıl garantideyken aküsü nasıl bir gerekçeyle 2 yıl garantili olur, açıklarını bulursam o servis yıkılmış demektir yarın :zombi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 22, 2010, 21:16:35 »
abi takımı toplayıp cendere müzikleriyle gelelim mi?
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 22, 2010, 21:20:51 »
terslik çıkarırlarsa haber ederim basarsınız, tetikte olun :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 22, 2010, 21:27:47 »
tamam usta
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 22, 2010, 21:31:28 »
terslik çıkarırlarsa haber ederim basarsınız, tetikte olun :nija:

akü kendi imalatları olmadığı için ona garanti vermekten kaçınıyorlar... Kemal abi orjinal dışında aracına teyptir, ses sistemidir, sis farıdır ve alarm gibi ekipmanlar takılmadı değil mi? Resimlerden hatırladığım orjinal di araban bence akü şarj değerlerinde herşey ortaya çıkacaktır...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 22, 2010, 21:33:37 »
İşte püf noktası burada Osmancıım, akü kendi imalatları "honda" marka
ve gerçekten arabamda hiç bir extra yok, bir tek ampul bile yok, düzeltmezlerse bu iş mahkemelik olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Kasım 22, 2010, 21:36:34 »
İşte püf noktası burada Osmancıım, akü kendi imalatları "honda" marka
ve gerçekten arabamda hiç bir extra yok, bir tek ampul bile yok, düzeltmezlerse bu iş mahkemelik olacak

bence servis anlayış gösterecektir abi zaten aractan kaynaklanan bir arızadan dolayı akü zarar gördü ise otomatikman aküyüde değiştirmek zorundalar onu yapmazlarsa işte ozaman kıyameti kopar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 22, 2010, 21:47:10 »
bu güne kadar servisten çok memnunum, her gidişimde hesapta olmayan ufak tefekleride yaptırdım, kesinlikle para falan almadılar, işlem ne kadar kısa olursa olsun arabayı tertemiz yıkayıp veriyorlar; zaten bu günki telefon konuşmasındada servisteki elektrikçi belirtti; eğer akü gitmişse ve kullanım hatası  dolayısıyla değilse, garantiden değişir dediler; şimdilik en yüksek olasılık aküde hiç bi sorun yok ve sadece sarj yeterli olacaktır, aklıma gelen ikinci ihtimal CD veya bir başka elektrik aksamında kaçak olması...ancak kaçak yoktur, çünki 4-5 gün hiç dokunmadığım oluyor, genede akü boşalmıyor, bu olay sadece müzik dinlerken başıma geldi; bir taraftanda akünün değişmesini hiç istemiyorum, üzerindeki kendi markası orijinal honda ; değişmek gerekirse ya delphi veya bosch olacak
biliyorsun ben orijinalciyim, paspaslarımda bile orijinal civic yazısı var -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 22, 2010, 21:51:09 »
seni takdir ediyorum kemal abi...

inşallah sorunun en kısa zamanda düzelir. yarın için sonuçları bekliyorum ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 25, 2010, 18:20:08 »
bir gelişme yok herhalde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 25, 2010, 18:35:07 »
Uzaktan kumandalı ve hatta kumandaya basıldığında farlarını yakan araçlarda çabuk bitiyor.
Arabanın içinde (çalışmıyorken) sürekli teyp dinlerseniz akünün ömrü kısalıyor.
Bide (otomatik vites arabalarda) trafikte beklerken sürekli ''D''de kullanıyorsanız aküyü şarj edemediği için bayağı yıpranıyor.

benim yaşadığım sorunlar bunlardan kaynaklanıyordu , artık trafik lambasında beklerken arabayı ''N''ye alıyorum (aküyü şarj etmesi için)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 25, 2010, 18:38:27 »
Uzaktan kumandalı ve hatta kumandaya basıldığında farlarını yakan araçlarda çabuk bitiyor.
Arabanın içinde (çalışmıyorken) sürekli teyp dinlerseniz akünün ömrü kısalıyor.
Bide (otomatik vites arabalarda) trafikte beklerken sürekli ''D''de kullanıyorsanız aküyü şarj edemediği için bayağı yıpranıyor.

benim yaşadığım sorunlar bunlardan kaynaklanıyordu , artık trafik lambasında beklerken arabayı ''N''ye alıyorum (aküyü şarj etmesi için)
Erdem otomatik viteste d konumundada akü şarj olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #36 : Kasım 25, 2010, 19:14:55 »
Bir Öneri; :)
Kemal Abi şarjdan sonra ufak bir test yap.(Belkide biliyorsundur)Hava karardığında Arabanın farlarını düz bir duvara tut.Gaza basıp çek eğer ışığın parlaklığı, gaza bastığın an artıyorsa akü bitmiştir.

Ayrıca şunuda yazayım.Bizde İsuzu nkr kamyonet var.Aracın kasasında soğutucu(klima) takılı.Bize 105 amperlik bir akü 7 ay gidiyor.Mutlu,inci filan farketmiyor.Miladı bu...Araç gün içinde en az 40 kez stop ediyor haliylede 40 kezde çalıştırılıyor.4 saatde klima açılıyor.Hesabınızı yapın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 25, 2010, 23:47:42 »
12 Volt 50 Amper İnci Akü yaklaşık 7,5 sene rahat dayandı babamın arabasında, gerçi son zamanlarında motor suyu sıcaklığı yükselince araç fan açarken ya da arka cam resistantını devreye soktuğunuzda lambalardan araçtaki voltajın gittiğini görebiliyorsanız akünün değişim zamanının geldiğini görebilirsiniz, ya da sinyalleri açtığınızda stopların parlaklığı azalıyorsa eski Tofaşlar'da olduğu gibi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 26, 2010, 10:57:12 »
Arkadaşlar, ufak tefek işler çıkınca servise ancak dün gidebildim, test ettiler, şarja bağlayıp dolduktan sonra yine test edeceğiz dediler, şarj süresi 4 saat falan diyorlardı ama heralde tam boş değilmişki 3 saatte doldu, bu süre zarfında çevredeki outlet mağazaları gezecektim ama sıkı bi yağmur bastırınca göze alamadım, biraz yeni araçları inceledim, biraz gazete , çay kahve  derken, pc leri farkettim, epeyce bi internette takıldım, derken araban hazır dediler, testten çarşaf gibi bir rapor çıkmış,aküde sorun yok diyor; bu işlem için servis ücret talep etmedi, ayrıca şunuda öğrendim; raporda eğer akü sorunlu çıksaydı, garanti kapsamında yenisini takacaklardı ama yeni taktıklarının garantisi 2 yıl olcaktı, birde orijinal honda akü takmıyorlar, aynı toyota gibi başka bir marka takıyorlarmış, o yüzden şarjla kurtarmalarına sevindim, üzerindeki orijinal kaldı yani
Hondanın zayıf noktası bu, 45amp ince bir akü kulanıyor, yüksek amperli akü takamıyorsun, sığmıyor yuvasına; ayrıca zararıda olabilir dediler servisten, oysaki aracın kerşeyi elektronik, daha güçlü akü koymaları gerekirdi; biliyorsunuz otm vitesli araçlarda iterek çekerek falan çalıştıramıyorsunuz, gerçi bagajda takfiye kablosu bulunduruyorum, ama olmadık yerlerde olmadık kişilerden yardım istemek zorunda kalmak hoş değil
akünün bu hale gelmesinin asıl nedeni ise seyrek kullanmak ve kısa mesafelerde  kullanmak olabilir dediler, bana mantıklı gibi geldi, artık biraz daha dikkatli olmak zorundayım, ama birisini falan beklerken müzik dinlemeden vakit geçmezki...olmadı yanıma lap top alıp ordan dinlerim müziğimi,hem okey de oynarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 26, 2010, 11:07:08 »
eşimin kullandığı 2001 model palio'nun orjinal aküsü daha bu sene değişti, elektrikçi bile şaşırdı  :o
iyi ki varsın toyota...