0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selcuk abi düşünmen yeter orjinal lastikleri duruyor kışın takıyorum abi yazın su an üstünde geniş tabanlı lastik var yaz bitince cıkartcam akılıyorum sadece kızma
yok canııımniye kızayımki?ciddi ciddi sordum sadece olabilir berki yoktur. bende var bana yaramadan duracağına yarayacaksa niye vermiyeyim? ;)düşünmen yeter abi
peki Hayrullah bey konuyu meşgul ediyoruz ama bende birşey paylaşayım. peugeot partnerla eskişehire giderken lastik patladı ve tamir köpüğü kullanıldı. dediğiniz gibi anında hava bastı. bizde sevine sevine gülerek ilk lastikciye gittik ve 70 km hızla 5 km gittik. lastikci söktüğünde sorun yoktu temizledi köpüğü tamir etti taktı. aradan 40bin km geçti ve o köpük kullandığımız lastiğin yanaklarında çatlamalar olduğunu ve kargasının bozulduğunu fark ettik. 4 takım 0 lastik almaya gittiğimizde söken usta( 30yıllık lastikci) köpüğün lastiğin yapısını kaucuk v.s bozduğundan böyle olduğunu söyledi. eğer tellerinde de tahrip olsa yarılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti dediğim gibi köpükle uğraşana kadar alın ayak pompası bitti
beyler bu lastiğin üstünde daha 20bin km yol yapıcak diş vardı. yanaktaki çatlamalardan dolayı değişti. O lastik değişmeden evel aynı tip ile 80bin km yapıldı ve yanakları tertemizdi dikkatinizi çekerim lastiği görseniz diş var daha 10bin daha bin dersiniz
Vedat bey haklısınız ama lastik bilgim çok şükür iyi meslek nakliye olunca anlıyor insan. Çünki dişi bitmiş lastikleri kaplamaya veriyorduk. Bende bakıp lastiğe ona göre kaplamaya gidip gitmeyeceğini babama söylerdim. Tabiki lastikcimin bana öğrettiği püf noktalarıda unutamam. Mesela bir lastiğin diş ömrü vardır bide normal ömrü vardır. sizin 39bindeki lastiğin dişi var ama lastik yapısını bozuyor malesef. Bu olay tam terside oluyor. biz kamyonda bir lastiği 3 sefer kaplatıpta hala kargasının tel yapısının kauçuğunun bozulmadığını biliyorum.Buda 250bin km demek Bu biraz şans galiba
Evet vedatcım maalesef oyle.Yasaklamnası sart bence.Bolu duzce arası ıstanbul donusu sabaha karsı 03:00 sularında tepesıne cıktım bırısının. Verılmıs sadakamız varmısta zararsız kurtardık.