Gönderen Konu: Yolda kalmaya Son  (Okunma sayısı 8182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yolda kalmaya Son
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2010, 17:37:48 »
selcuk abi  düşünmen yeter  orjinal lastikleri duruyor kışın takıyorum abi yazın su an üstünde geniş tabanlı  lastik var yaz bitince cıkartcam akılıyorum sadece kızma  :D
yok canııım
niye kızayımki?
ciddi ciddi sordum sadece ;)
olabilir berki yoktur. bende var bana yaramadan duracağına yarayacaksa niye vermiyeyim? ;)
Pruva Neta

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2010, 17:37:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2010, 17:41:55 »
yok canııım
niye kızayımki?
ciddi ciddi sordum sadece ;)
olabilir berki yoktur. bende var bana yaramadan duracağına yarayacaksa niye vermiyeyim? ;)düşünmen yeter abi
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2010, 20:57:28 »
bu tip şeyler faydalı değil bence. 10 tlye taş gibi ayak pompası aldım ve hep lastikciye kadar idare etti :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Kasım 04, 2010, 21:28:26 »
yorumlardan anladığım kadarıyla arkadaşlarımız bu konuda pek bilgi sahibi değilller.bu konuda epeyce bilgi sahibi olduğum ve bu spreyi kullanmış biri olarak konuşuyorum.açıkcası ben de bunu hepsiburadan tesadüf sonucu almıştım pek de inanasım gelmemişti.taki bir gün sabah okula gitmek için arabamın başına varıncaya kadar.dersin başlamasına çok az kalmıştı.nerdeyse geç kalacaktım.hava da yağmurlu.arabanın başına bir vardım o da ne.lastiğin biri yerde.takım elbiselerle o yağmurda çamurda lastik değiştirecek halim yok.bunu kullanmaya karar verdim.siboptan lastiğe tüpün tamamını (beyaz bir köpük) boşaltmamla bir lastiğini yarıya kadar anında şiştiğini görünce gözlerime inanamadım.hemen araca atladım benzinliğe gittim.18 basınç olmuş.üzerini tamamladım ve yola devam ettim.bazı insanlar bunun geçici bir çözüm olacağını sanıyor ama öyle de değil.ben lastiğimi tekrar tamir ettirmeden tam 1 yıldan fazla kullandım.başka bir zaman lastiğim patladığında lastiğim inik olmadığı için lastikçiye gittiğimde hiç de korkulacak bir şey olmadığını gördüm.zaten kullandıktan sonra çevremdeki arkadaşlara hep tavsiye ettim onlar da aldılar.kullanmak zorunda kalanlar hep bana duacı oldu.mutlaka her araçta bulunması gereken bir ürün.yağmurda çamurda gecede olmadık bir yerde lastik değişimi yapmak zorunda kalmazsın.hele bayanlar için çok ideal.asla tanımadıkları erkeklerden yardım almak zorunda kalmazlar.bunun yanında lpg li araç kullananlare için de ideal.stepneyi çok rahat bagajdan çıkarıp bagaja 2 sprey attın mı işlem tamam :) umarım arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2010, 22:29:31 »
peki Hayrullah bey konuyu meşgul ediyoruz ama bende birşey paylaşayım. peugeot partnerla eskişehire giderken lastik patladı ve tamir köpüğü kullanıldı. dediğiniz gibi anında hava bastı. bizde sevine sevine gülerek ilk lastikciye gittik ve 70 km hızla 5 km gittik. lastikci söktüğünde sorun yoktu temizledi köpüğü tamir etti taktı. aradan 40bin km geçti ve o köpük kullandığımız lastiğin yanaklarında çatlamalar olduğunu ve kargasının bozulduğunu fark ettik. 4 takım 0 lastik almaya gittiğimizde söken usta( 30yıllık lastikci) köpüğün lastiğin yapısını kaucuk v.s bozduğundan böyle olduğunu söyledi. eğer tellerinde de tahrip olsa yarılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti :) dediğim gibi köpükle uğraşana kadar alın ayak pompası bitti :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 05, 2010, 08:51:49 »
peki Hayrullah bey konuyu meşgul ediyoruz ama bende birşey paylaşayım. peugeot partnerla eskişehire giderken lastik patladı ve tamir köpüğü kullanıldı. dediğiniz gibi anında hava bastı. bizde sevine sevine gülerek ilk lastikciye gittik ve 70 km hızla 5 km gittik. lastikci söktüğünde sorun yoktu temizledi köpüğü tamir etti taktı. aradan 40bin km geçti ve o köpük kullandığımız lastiğin yanaklarında çatlamalar olduğunu ve kargasının bozulduğunu fark ettik. 4 takım 0 lastik almaya gittiğimizde söken usta( 30yıllık lastikci) köpüğün lastiğin yapısını kaucuk v.s bozduğundan böyle olduğunu söyledi. eğer tellerinde de tahrip olsa yarılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti :) dediğim gibi köpükle uğraşana kadar alın ayak pompası bitti :)
40 bin km yapmışsınız daha ne istiyorsunuz lastikden ömrünü bitirmiş zaten
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Kasım 05, 2010, 18:29:40 »
Evet Mustafa Bey 40.000 km çok az bir km değil daha ne olsun.zaten lastiğinizo an sıfır da değilmiştir.zaten normal şatlarda bir lastik 40000-50000 km kadar gidiyor.o kadar gittikten sonra her lastiğin yanağı çatlar.daha ne olsun lastiğin zaten ömrü bitmiş...
2005 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 05, 2010, 18:43:34 »
40 bin km mi? Bence köpük, lastiğin gücüne güç katmış :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 05, 2010, 23:57:53 »
beyler bu lastiğin üstünde daha 20bin km yol yapıcak diş vardı. yanaktaki çatlamalardan dolayı değişti. O lastik değişmeden evel aynı tip ile 80bin km yapıldı ve yanakları tertemizdi dikkatinizi çekerim ;) lastiği görseniz diş var daha 10bin daha bin dersiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 06, 2010, 10:07:44 »
beyler bu lastiğin üstünde daha 20bin km yol yapıcak diş vardı. yanaktaki çatlamalardan dolayı değişti. O lastik değişmeden evel aynı tip ile 80bin km yapıldı ve yanakları tertemizdi dikkatinizi çekerim ;) lastiği görseniz diş var daha 10bin daha bin dersiniz :)
80 bin gitmeyin lastikleeeee. ne olmaz ne olmaz :)
Bridgestone vardı arabada, 39bin km de idi. 10binde ben yaptım. Dişlei sağlamdı ama lastik kaya gibi olmuştu :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 06, 2010, 11:36:45 »
Vedat bey haklısınız ama lastik bilgim çok şükür iyi :) meslek nakliye olunca anlıyor insan. Çünki dişi bitmiş lastikleri kaplamaya veriyorduk. Bende bakıp lastiğe ona göre kaplamaya gidip gitmeyeceğini babama söylerdim. Tabiki lastikcimin bana öğrettiği püf noktalarıda unutamam. Mesela bir lastiğin diş ömrü vardır bide normal ömrü vardır. sizin 39bindeki lastiğin dişi var ama lastik yapısını bozuyor malesef. Bu olay tam terside oluyor. biz kamyonda bir lastiği 3 sefer kaplatıpta hala kargasının tel yapısının kauçuğunun bozulmadığını biliyorum.Buda 250bin km demek :) Bu biraz şans galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 06, 2010, 12:32:41 »
Buyuk araclarda lastık kaplaması maalesef otobanda yol ortasında sereserpe kaldıgı ıcın dıger suruculer adına cok tehlıkelı oldugunu dusunuyorum.
Kar etmeye calısırken baska ınsanların hayatına kast edılıyor. Farkında olarak veya olmayarak.
Gece seyehatınde basıma acı bır tecrube ıle gelmıs anılarıma ıstınaden yazmak ıstedıgımden lutfen kımse ustune alınmasın
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 06, 2010, 14:35:14 »
Vedat bey haklısınız ama lastik bilgim çok şükür iyi :) meslek nakliye olunca anlıyor insan. Çünki dişi bitmiş lastikleri kaplamaya veriyorduk. Bende bakıp lastiğe ona göre kaplamaya gidip gitmeyeceğini babama söylerdim. Tabiki lastikcimin bana öğrettiği püf noktalarıda unutamam. Mesela bir lastiğin diş ömrü vardır bide normal ömrü vardır. sizin 39bindeki lastiğin dişi var ama lastik yapısını bozuyor malesef. Bu olay tam terside oluyor. biz kamyonda bir lastiği 3 sefer kaplatıpta hala kargasının tel yapısının kauçuğunun bozulmadığını biliyorum.Buda 250bin km demek :) Bu biraz şans galiba :)
Kamyon lastikleri hakkında bilgim yok :). Güvenli olan km yapmasa bile en geç 5 yılda bir değiştirmek bence. yılda 50-60 km yapan bir lastik, yapısından çok dişten yer.
Kısmetimiz açık olsun. :)

Selçuk Abi, yoldaki lastik parçaları kaplama lastiklerden mi kaynaklanıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 06, 2010, 21:29:05 »
Evet vedatcım maalesef oyle.
Yasaklamnası sart bence.
Bolu duzce arası ıstanbul donusu sabaha karsı 03:00 sularında tepesıne cıktım bırısının. Verılmıs sadakamız varmısta zararsız kurtardık.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 07, 2010, 00:19:17 »
işte bu suç lastikte değil aşırı tonajdan kaynaklanıyor. lastik yarılıp direk kaplamasını bırakıyor oda yolda kalıyor hususi otolara kaza yaptırıyor :( kaplama tutmayacak lastiği en başta kaplamazlar zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 07, 2010, 00:31:27 »
Nasıl yanı adam kaplama degılde orjınal adam gıbı lastık kullanıp asırı tonaj yuklese yıne yol ortasında lastık parcaları mı gorecegız.
Olurmu oyle sey,
Sadette o veya bu sekılde yanlıs yanlıstır.
Gecenın bır yarısı onunde kopek olusumu, ınsan olusumu ne oldugunu anlamadıgın bır seyle anıden karsı karsıya kalıyorsun. Panık yapsan allah muhafaza sebebı olurlar masumların.
Insanlar oyle vurdum duymaz olmuskı sasıyorum.
2 aksam once ıs cıkısı evıme donerken onumdekı arac anıden yavasladı ve yavasca ılerledım bende yakın oldugumdan yakın mesafe takıple arkasından gıfıyordumkı bır kutleme oldu aklım cıktı. Meger koca bır tas varmıs. Hemen kenara cekıp tası almaya gıttıgım sırada bır hyundaı h100 mınıbus Allah ne verdıyse ustume gelıyordu. Adamı zorla durdurdum ama arabasının ıcınden agzına gelenı sayıyordu ama hala tasın farkında degıldı. Tası gosterdım sustu. Tası yolun kenarına aldım, ınsan evladı yuzume bıle bakmadan patınaj yaparak kalktı gıttı.
Sasırıyorum geldıgımız noktaya.
Benım carptıgım tasa baskası carpmasın 2 dakıkamı alır kaldırırım.
Kaplaması yol ortasında kalıyorsa yanlıs ıs yapmıs utansın dursun kaldırsın...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 07, 2010, 01:01:47 »
Evet vedatcım maalesef oyle.
Yasaklamnası sart bence.
Bolu duzce arası ıstanbul donusu sabaha karsı 03:00 sularında tepesıne cıktım bırısının. Verılmıs sadakamız varmısta zararsız kurtardık.
kaplama lastik parçası gerçekten büyük tehlike açıyor nitekim benim başıma gelen. Önümden giden kamyondan pat pat diye sesler gelmeye başladı bende yavaşladım sollama şansım yoktu sonra siyah parçalar savrulmaya başladı bende iyice uzaklaştım kamyondan ve kocaman bir lastik parçası kamyondan fırladı kasa boyunu geçti sonra yolun ortasına düştü eğer ben yakından takip etse idim kesin ön camımda idi o parça ....
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Kasım 07, 2010, 09:47:59 »
Bu lastik kaplama işini yeni duydum.Tehlikeli bu iş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Kasım 07, 2010, 11:05:17 »
Rabbena hep bana dedirttiler bize. Biz bu kadar bencil değildik, sonradan olduk. Herşeyimiz madde oldu. Ben ben ben!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 07, 2010, 16:51:36 »
evet kaplama sakat bir iş ama dediğim gibi, 0 lastikte alsanız aşırı tonajdan ya kaplaması atıyor yada yarılıyor. kimse arkasındakini umursamıyor. lastik illa teli çıkana kadar kullanılacak sanılıyor. düzgün yapılırsa sorun olmaz. bu meslek ta dededen gelen birşey 60 yıl ve üzeri sülalede nakliye işi fazla. biz yıllardır kaplama yaptırıyoruz. kaplama bırakacağı zaman belli eder ve Selçuk bey gibi vatandaşlarımıza kaza sebebi olmasın diye lastiği değiştiriyorduk. kaplama yerlerinde açmalar yapar. bunuda görmen için aracın altına yatmak bile gerekir. sonuçta ben çamura yatar bakardım. şimdi herkes ağa :D bakmıyor bu zamanda lastik dann dann gidiyor arkadaki ne yaparsa yapsın koca kauçuk parçasıyla.