0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu arabalar bu kadar gidiyormu yaa vay bee ben 160 gördüm çektim ayağımı gazdan hafiflledi gibi oldu guvenemedim doğrusu
2.vites 100,3.vites 140...bukadarı bana yetti 4le 5 i sonra denicem
ii o zaman önce ben seni bi 2.vitesde gecerken sen 3 e takar sollarsın kardesim..senin toyotanın hangi modeldi arkadasım?
Kuralları biliyorsunuz. Yazılarımızın örnek olacağını ve arama motorlarından erişimin olduğunu düşünerek, lütfen daha hassas ve kurallara uygun şekilde olmasına özen gösterelim. Bu sonuçta hepimizin sorumluluğu.
Bende aynı fikirdeyim Türkay, herkesin aracını çeşitli şekillerde deneme konusunda. Zaten farkında isen, silinen bir mesajda yok kimsenin. Sadece bunu özendiricilikten çıkarmak için (sadece izin verilenin dışındaki hız değil, diğer tüm Trafik Kuralları'da buna dahildir) kural dışı olan veriden sonra bu şekilde bir uyarıyı, bilinçli bizler (burada bizler, hepimiziz. Sen, ben ve tüm arkadaşlar) olarak yapmak bir borçtur, herkese karşı sorumluluktur. O heyecanı hepimiz kimi zamanlarda yaşamak istiyoruz ve eminim yaşıyoruzda ama, duyarlılığımızı ve örnek olma davranışımızı kaybetmemeliyiz. Yoksa bu masumane görünen durumu eleştirmezsek, emniyet şeridini kullananlarıda, kırmızı ışıkta geçenleride ve daha nice kural ihlalinide bu sefer eleştiremeyiz. Önemli olan bunun kural dışı olduğunu ve tavsiye edilmediğini belirtmektir. Umarım ne demek istediğimi anlıyorsundur Türkay. Yinede aklında soru işareti kalırsa cevaplamaya hazırım.
arkadaşlar bikaç corollada ve renault broadway de de denedim 120-140 arası bu sorun var.!
Çözüm basit, yukarıda geçen uyarıyı aynen sayfaya yapıştırıp bunun aslında bir ihlal olduğunu herkes belirtirse sorun yaşanmaz. Söylediğim gibi, herkesde bu istek zaman zaman olabilir ve kimsede bunu yargılamaz ancak bu sırada başkalarını da düşünmek zorundayız. Sol şeridi hatalı şekilde kullanana bende karşıyım ve kızıyorum. Ama işte herkes kurallara uysa kimse bu sorunu yaşamaz. Uygun kimi yol kesimlerinde hız sınırının arttırılmasını bende istiyorum ve emini birçok kişide bu fikirdedir. Ama şu anki kurallara göre mesaj vermek ve gerekli uayarıları yapmak zorundayız. Unutmmak lazım ki mesela otobanda alt sınır şeklinde birde hız sınırlaması mevcuttur ve buda aynı şekilde gerektiğinde (eğer bashi geçerse) doğal olarak benzer uyarıyı gerektirir. Kuralları ayrı bir başlıkta, ayrca hep beraber tartışabiliriz. Ama burada kural dışı şeyleri uyarmak hepimizin görevi.