Gönderen Konu: Yüksek Süratte Kafa Sallama Sorunu  (Okunma sayısı 12099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek Süratte Kafa Sallama Sorunu
« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2009, 12:43:56 »
ibre meselesi hata payı var tabii ki, benim dedem de aydın otobanında hafif eğimde 230 görmüştü, araçta tık yoktu ama reel hız bence 210u geçmez..haa bu arada 230la giderken kafa sallanması titreme vb bir sorun yoktu ama yan rüzgarlardan çok etkileniyor araç ciddi anlamda etkileniyor

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2009, 12:43:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 08, 2009, 14:52:34 »
bu arabalar bu kadar gidiyormu yaa vay bee ben 160 gördüm çektim ayağımı gazdan hafiflledi gibi oldu  guvenemedim doğrusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ocak 08, 2009, 15:06:46 »
bu arabalar bu kadar gidiyormu yaa vay bee ben 160 gördüm çektim ayağımı gazdan hafiflledi gibi oldu  guvenemedim doğrusu
hiç önermiyorum sertaç bey, kesinlikle hiç önermiyorum, kontrol çok zayıflıyor, yan rüzgarlardan çok etklilenmeye başlıyor, bi spoyler güzel bi takım lastik, bi de yaydan sonra daha sağlam basar yere ama standart haliyle korkutucu oluyor o hızlarda
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Ocak 08, 2009, 19:20:16 »
2.vites 100,3.vites 140...bukadarı bana yetti 4le 5 i sonra denicem :)

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ocak 08, 2009, 19:23:47 »
2.vites 100,3.vites 140...bukadarı bana yetti 4le 5 i sonra denicem :)

benimki 2de 90 3te 150 yapıyor :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim canavar..
« Yanıtla #25 : Ocak 08, 2009, 21:24:19 »
ii o zaman önce ben seni bi 2.vitesde gecerken sen 3 e takar sollarsın kardesim..senin toyotanın hangi modeldi arkadasım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ocak 08, 2009, 21:26:50 »
ii o zaman önce ben seni bi 2.vitesde gecerken sen 3 e takar sollarsın kardesim..senin toyotanın hangi modeldi arkadasım?
senin avatardakinden :) 1998 corolla ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 09, 2009, 08:25:55 »
  Kuralları biliyorsunuz. Yazılarımızın örnek olacağını ve arama motorlarından erişimin olduğunu düşünerek, lütfen daha hassas ve kurallara uygun şekilde olmasına özen gösterelim. Bu sonuçta hepimizin sorumluluğu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2009, 10:36:23 »
  Kuralları biliyorsunuz. Yazılarımızın örnek olacağını ve arama motorlarından erişimin olduğunu düşünerek, lütfen daha hassas ve kurallara uygun şekilde olmasına özen gösterelim. Bu sonuçta hepimizin sorumluluğu.
özür dilerim ama aracını herkes denemiştir muhakkak en az bir kere, yanılıyor muyum? biz de her gün yaptığımız şeyleri özendirerek yazmadık, sadece bilgi paylaşımı yaptığımızı düşünüyorum, denememizi anlatarak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2009, 15:09:01 »
  Bende aynı fikirdeyim Türkay, herkesin aracını çeşitli şekillerde deneme konusunda. Zaten farkında isen, silinen bir mesajda yok kimsenin. Sadece bunu özendiricilikten çıkarmak için (sadece izin verilenin dışındaki hız değil, diğer tüm Trafik Kuralları'da buna dahildir) kural dışı olan veriden sonra bu şekilde bir uyarıyı, bilinçli bizler (burada bizler, hepimiziz. Sen, ben ve tüm arkadaşlar) olarak yapmak bir borçtur, herkese karşı sorumluluktur.
 O heyecanı hepimiz kimi zamanlarda yaşamak istiyoruz ve eminim yaşıyoruzda ama, duyarlılığımızı ve örnek olma davranışımızı kaybetmemeliyiz. Yoksa bu masumane görünen durumu eleştirmezsek, emniyet şeridini kullananlarıda, kırmızı ışıkta geçenleride ve daha nice kural ihlalinide bu sefer eleştiremeyiz.
 Önemli olan bunun kural dışı olduğunu ve tavsiye edilmediğini belirtmektir. Umarım ne demek istediğimi anlıyorsundur Türkay. Yinede aklında soru işareti kalırsa cevaplamaya hazırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ocak 09, 2009, 15:31:15 »
  Bende aynı fikirdeyim Türkay, herkesin aracını çeşitli şekillerde deneme konusunda. Zaten farkında isen, silinen bir mesajda yok kimsenin. Sadece bunu özendiricilikten çıkarmak için (sadece izin verilenin dışındaki hız değil, diğer tüm Trafik Kuralları'da buna dahildir) kural dışı olan veriden sonra bu şekilde bir uyarıyı, bilinçli bizler (burada bizler, hepimiziz. Sen, ben ve tüm arkadaşlar) olarak yapmak bir borçtur, herkese karşı sorumluluktur.
 O heyecanı hepimiz kimi zamanlarda yaşamak istiyoruz ve eminim yaşıyoruzda ama, duyarlılığımızı ve örnek olma davranışımızı kaybetmemeliyiz. Yoksa bu masumane görünen durumu eleştirmezsek, emniyet şeridini kullananlarıda, kırmızı ışıkta geçenleride ve daha nice kural ihlalinide bu sefer eleştiremeyiz.
 Önemli olan bunun kural dışı olduğunu ve tavsiye edilmediğini belirtmektir. Umarım ne demek istediğimi anlıyorsundur Türkay. Yinede aklında soru işareti kalırsa cevaplamaya hazırım.
ben zaten asla tavsiye etmiyorum hız konusunu, asla güzel birşey olduğunu da savunmuyorum, hatta her zaman da hızın güzel birşey olmadığını söylerim ancak ben kesinlikle denemeden duramıyorum, araçtaki her değişiklikten sonra denerim, arkadaşımın m3ünün limitörünü iptal ettirip aracın son hızını bile denemişliğim var, yapmayan da sanmıyorum, çünkü bu hız sınırlarına uyma gerçekten de mümkün değil, ankarada eskişehir yolunda armada civarında tam emin değilim ama hız sınırı 70 gibi birşey olması lazım, ama 70le gitmek imkansız, çok ciddiyim imkansız, aynı şekilde otobanda ankaradan istanbula kadar 120 ile giden hiç duymadım, tamam biliyorum çok yanlış kurallar böyle ama bence kurallar yanlış, hız sınırı çok düşük..haa bu arada kesinlikle 120 yerine 170 olsun demiyorum, 120 olan otoban hız sınırı 140 gibi bir hız olmalı ki mantıklı bir sınır olsun, çünkü sınır dediğimiz bu değere benim 1998 model aracım 14-15 saniye gibi bir hızda çıkıyor, bu nasıl sınır? o zaman japonyadaki gibi beygir kısıtlaması tarzında birşey yapalım yada ülkemize giren araçların limitörleri 250 değil de 150 olsun, hiç bir araç geçemesin 150yi, farkındaysanız 120 de demiyorum 150 diyorum yine bile sınırın üstü oluyor..ben sizi anlıyorum beni yanlış anlamayın benim tepkim size değil kesinlikle, benim tepkim hız sınırlarına, uymadığım kural yoktur sanırım, bir tek hız sınırı ve makas(!) makas atmaktan hoşlanmıyorum özellikle çok da dikkat ediyorum diğer sürücüleri rahatsız etmemek için ama otobanda sol şeritten 90 ile seyreden ve asla şerit değiştirmeyen şöförler varken veya izmirde güzelyalı sahil yolunda (hız sınırı 80tir devamlı radar vardır) adamın biri orta şeritte 40la diyer bir şahıs da 45le sol şeritten geçmeye çalışıyorsa ben boş olan sağ şeritten geçerim arkadaş..sanırım çok dolmuşuşum biraz deşarj oldum ama durum böyle..kesinlikle önerme veya teşfit etme gibi bir amacım yok belirteyim yine ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 09, 2009, 15:33:23 »
arkadaşlar bikaç corollada ve renault broadway de de denedim 120-140 arası bu sorun var.!

ANGELLLL...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2009, 15:35:11 »
arkadaşlar bikaç corollada ve renault broadway de de denedim 120-140 arası bu sorun var.!
benim aracımda da vardı, bak yine km yüzünden laf yicem ama 120de başlayıp 160ta biten bir sallanma var, direksiyon da titriyordu, rot balansa girdim kesildi o gerçi tam kesilmedi ama lastiklerden olduğumdan da adım gibi eminim...sallanmayı denemek için basıp çıktım 160a çıkmayın siz gerek yok bakın ben söyledim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Ocak 09, 2009, 15:57:10 »
  Çözüm basit, yukarıda geçen uyarıyı aynen sayfaya yapıştırıp bunun aslında bir ihlal olduğunu herkes belirtirse sorun yaşanmaz. Söylediğim gibi, herkesde bu istek zaman zaman olabilir ve kimsede bunu yargılamaz ancak bu sırada başkalarını da düşünmek zorundayız. Sol şeridi hatalı şekilde kullanana bende karşıyım ve kızıyorum. Ama işte herkes kurallara uysa kimse bu sorunu yaşamaz. Uygun kimi yol kesimlerinde hız sınırının arttırılmasını bende istiyorum ve emini birçok kişide bu fikirdedir. Ama şu anki kurallara göre mesaj vermek ve gerekli uayarıları yapmak zorundayız. Unutmmak lazım ki mesela otobanda alt sınır şeklinde birde hız sınırlaması mevcuttur ve buda aynı şekilde gerektiğinde (eğer bashi geçerse) doğal olarak benzer uyarıyı gerektirir. Kuralları ayrı bir başlıkta, ayrca hep beraber tartışabiliriz. Ama burada kural dışı şeyleri uyarmak hepimizin görevi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ocak 09, 2009, 16:03:50 »
  Çözüm basit, yukarıda geçen uyarıyı aynen sayfaya yapıştırıp bunun aslında bir ihlal olduğunu herkes belirtirse sorun yaşanmaz. Söylediğim gibi, herkesde bu istek zaman zaman olabilir ve kimsede bunu yargılamaz ancak bu sırada başkalarını da düşünmek zorundayız. Sol şeridi hatalı şekilde kullanana bende karşıyım ve kızıyorum. Ama işte herkes kurallara uysa kimse bu sorunu yaşamaz. Uygun kimi yol kesimlerinde hız sınırının arttırılmasını bende istiyorum ve emini birçok kişide bu fikirdedir. Ama şu anki kurallara göre mesaj vermek ve gerekli uayarıları yapmak zorundayız. Unutmmak lazım ki mesela otobanda alt sınır şeklinde birde hız sınırlaması mevcuttur ve buda aynı şekilde gerektiğinde (eğer bashi geçerse) doğal olarak benzer uyarıyı gerektirir. Kuralları ayrı bir başlıkta, ayrca hep beraber tartışabiliriz. Ama burada kural dışı şeyleri uyarmak hepimizin görevi.
değiştirdim hakan abi, bundan sonra bu tarz yorumlarımda mutlaka kuralları belirtcem ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2009, 16:32:26 »
  Duyarlılığın için çok teşekkürler Türkay.  :kanka:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #36 : Ocak 10, 2009, 17:58:06 »
erdem bey ben derim ki iyi bir ön düzen ayarı yapan ustaya gidin ve akislerinize baktırın eğer gaza basarken kafa sallıyorsa araba ( yani araba yüke bindiğinde ) kesinlikle akislerdedir problem çünkü bende 98 xei var aynı sorunu yaşadım ön düzen ustası akisler boşluk yapmış ondan dedi ben de değiştirdim akisleri ve arabam şimdi gayet rahat kafa sallamaz oldu