Gönderen Konu: 1.3 Motor'a LPG Taktıranlar?  (Okunma sayısı 7729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: 1.3 Motor'a LPG Taktıranlar?
« Yanıtla #20 : Kasım 18, 2010, 20:30:43 »
Traktör derken çekişi çok azalacak demek istemiştim. Lpg taktırırken zaten yaklaşık 1-1,5 yıllık benzin masrafını peşince masraf edip sonra az yaksın deyip lpg kullanılıyor demek istedim...
Ben bundan önceki aracıma lpg taktırdın 2 yaşındaki arabam 1 yıl sonra çekişten düşmeye başladı ve arabamdan soğudum ve sattım. Uzun yolda araç geçerken lpg birden toplamıyor...
Tabiki seçim hakkı sizde....
Mustafa abi ben yeni alınan araçlara lpg takılmasına karşıyım. Şöyle ilk 10.000 km benzinde binilmeli motor kendine gelmeli. Eğer lpg takılacaksa dizel alınmalı yada 5-10 yaşındaki araçlara lpg takılmalı. Adam gidip 0 araba alıyo sonra hemen lpg takıyo ve bununla birlikte  sorunlar ortaya çıkıyo daha sonra araca suç bulup satıyo aracını....
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 18, 2010, 20:30:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #21 : Kasım 18, 2010, 20:47:06 »
Valla ben hiç LPG'ye karşı falan değilim. Sıfır arabam olsada taktırırım 2.el olsada. Aynı yolu daha ucuza gitmek varken niye pahalıya gideyim ki.

İlk 10bin-20bin km bin benzinde binerim, taktırırım tüpümü, paşalar gibi de gezerim.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 19, 2010, 13:13:07 »
Valla ben hiç LPG'ye karşı falan değilim. Sıfır arabam olsada taktırırım 2.el olsada. Aynı yolu daha ucuza gitmek varken niye pahalıya gideyim ki.

İlk 10bin-20bin km bin benzinde binerim, taktırırım tüpümü, paşalar gibi de gezerim.
Yok abi ben lpg ye karşıyım derken sıfır araçları 10.000 benzinde sürmek lazım nede olsa arabanın kendi yakıtı. Ama bizim araçlara lpg ilaç gibi geliyo :D
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 19, 2010, 13:46:53 »
93 model 1.3 XL aracım var. 6 ay önce lpg taktırdım sorunsuz biniyorum. Bugün hesapladım kilometrede 0.144 kuruş yakıyor. Biraz yavaş hızlanması dışında hiçbir dezavantajını görmedim. Zavoli marka taktırdım 650 TL  10 taksit. Motor yağlama sistemide içinde.

Aracın bakımları zamanında yaptırırsanız hiçbir problem çıkaracağını zannetmiyorum...
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Kasım 19, 2010, 14:46:08 »
arkadaşlar merhaba, form biraz eski ama yine de okumak isteyenler olursa tabii... dün İstanbul'dan dönüş yapıyordum, lpg şişti kaldı. yani motor ışıkları yandı, çalışmadı, kısacası bu benim 3.lpg taktırdığım aracımdı, her seferinde taktırmıyacağım dedim, ancak belki bu sefer farklıdır dedim taktırdım, ama sorunlar hep aynı, bugün avrupada lpg'li araç alınmıyor, sadece Türkiye gibi pazarlarda mevcut, sorunları ve masrafları araç km. yaptıkça büyüyor, eğer sorunsuzca araç binmek istiyorsanız, lpg işinden uzak durun, saygılarımla.
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Kasım 19, 2010, 15:18:43 »
bugün avrupada lpg'li araç alınmıyor, sadece Türkiye gibi pazarlarda mevcut,
Böyle bişey yok.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Kasım 19, 2010, 15:34:59 »
Alperen kardeşim, ne için böyle bir şey yok dedin anlamadım, eğer tüplü araç üretimi konusunda diyorsan, benzini pahalı olan ülkelerde alternatif olarak düşünülen lpg'li araç kullanımı yüksek ona bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın, hani bugün avrupada fabrika çıkışlı üretiliyor, ancak lpg'nin denetimi de iyi yapılıyor, çünkü lpg denilen madde ağır olduğundan dolayı dibe çökme özelliği var, özellikle koku veriliyor bu gaza, ancak ülkemizde çeşitli markalar adı altında çıkan tüplerin genel denetimi tam olarak yapılamıyor, adam tüpü bağlıyor aracına, sonra kağıtlar nasıl oluyorsa hazır imzalı, onaylı falan filan, tüpü takarken aracın çeşitli aksamlarına zarar veriliyor, ondan sonra sana masraf çıkıyor, ustaya gittiğin zaman da bu hata benden kaynaklı değil deniyor ve tatsız durumlar meydana çıkabiliyor, yoksa lpg'nin araca, yağa, güç üretimine faydası olduğu sağda solda yazılıp söyleniyor, ama benim demek istediğim, ülkemizde bunun bilinçsiz olarak yapılması ve kontrol mekanizmasının olmamasında, ortaya çıkan sorunlarda da muhatap bulunmaması da ayrı bir sıkıntı oluyor...saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 19, 2010, 15:38:24 »
Bugün lpg olmasa halkımız kontak açamazdı
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Kasım 19, 2010, 15:38:48 »
LPG'li araç kullanımı yok, demek istediniz zannettim. Yanlış anlamışım, kusura bakmayın.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 19, 2010, 16:00:28 »
yok kardeşim estağfurullah, önemli bir şey değil zaten, önemli olan bu formlarda doğru ve anlaşılabilir bilgi, bende yazdığım cümleyi okuyunca senin anladığını anladım, sonuçta bilinçli ellerde takılan lpg mutlaka iyidir, ayrıca araç firmaları ürettiği araçların bir miktarını avrupadaki gibi fabrika çıkışlı (chevrolet, hyundai gibi) üretseler belki hiç bir sorun olmadan lpg kullanımı iyiyce yaygınlaşacaktır. Ama sonradan olmalar maalesef sonradan görme gibi oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 98 Corolla SW 1.3 XL - TOYOTA Varsa Sorun Yok.
« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2010, 08:52:12 »
merhaba. 98 model 1.3 xl toyotamda brc marka lpg var ve ben çok memnunum. önemli olan ateşlemenin iyi olmasıdır. ayrıca benim babamda ve abimdede 1.3 toyota var ikiside çok memnun özellikle babam yaklaşık 8 senedir lpg li biniyor ama her çalıştırmada aracı benzinle çalıştırıyor. yani aracınızın bakımlarını tam ve zamanında yaptırırsanız özellikle ateşleme kısmını lpg sorun çıkarmayacaktır. eğer ben hızlı kullanırım, arabam kalkışta hızlı olsun, gaza bastımmı fırlasın diye düşünüpte lpg taktırmıyorsanız zaten 1.3 motor yerine 1.6 almanız lazım.teşekkürler.
Today Tomorrow TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 01, 2010, 17:45:02 »
bende lpg takılı 1.3 98 sw corolla var canavar gibi gidiyor maşallah.benz,in veya lpg fark etmiyor km de 13-14 kr yakıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #32 : Aralık 01, 2010, 18:03:28 »
Az kullanmak yeterli olur :D
:rofl: :rofl: :rofl:
Lpg de araç traktör gibi ses mi çıkarıyor :rofl: Bizde benzinde binmek isteriz araçlarımıza ama bu devirde benzinli araca ancak zenginler biner ve lpg de bi kaç kuruş tasarruf olmuyor 210 binde lpg taktırdık şu an 226 binde hiç sorun çıkartmadı allaha şükür 3-4 bin lira tasarrufumuz oldu...
her iki görüşe de aynen katılmaktayım... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 01, 2010, 18:13:13 »
:rofl: :rofl: :rofl:her iki görüşe de aynen katılmaktayım... :)

:)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Aralık 04, 2010, 18:10:33 »
bende de vardı 96 1,3 xe lpg taktırdım performans düştü ama çok kullandığımdan aracı oldukca ekonomisini gördüm. motor da 250 bin kmye gelmişti satmadan önce 1500 kmde bir lt yağ eksiltiyordu
-===2004 corolla terra sd makyajlı kasa)))):

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #35 : Mart 28, 2011, 13:22:09 »
1,3 YARİS Lpg yakıtta performansta iyi.Çok menmnunum. 100km/6,3lt lpg tüketimi.