Anket

Aracınızı nasıl temizliyorsunuz?

Oto yıkama - Peluş ile
4 (13.3%)
Oto yıkama - Fırça ile
3 (10%)
otomatik yıkama makinasında fırça ile
3 (10%)
kimseye güvenenmem kendim yıkarım
20 (66.7%)

Toplam Oy Verenler: 28

Gönderen Konu: Aracınızı nasıl temizliyorsunuz?  (Okunma sayısı 4135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Aracınızı nasıl temizliyorsunuz?
« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 23:47:57 »
Genelde kendim yıkarım sadece benzin mazot aldığım zaman (ay da 1:) )çok kirliyse ilaçlı su tutturup yıkatıyorum eve gelince bende üzerinden geçiyorum.Giriş katta olduğum için 20m.hortum işimi görüyor.Önce davlumbazların içini eski bir süngerle köpüklü yıkıyorum lastiklerle beraber.Arabayı yıkamaya başlamadan evvel yerlerdeki lastiklerden çıkan çamuru hortumla bir güzel temizledikten sonra arabayı parça parça sonax ın cilalı şampuanıyla süngerle yıkarım tamamen durulamadanda sonax ın sprey hızlı cilasını yaptım mı işlem tamam plastikleri parlatıcı ile silerim camlara clin buğu önleyici cam sillerinden kullanıyorum pırıl pırıl oluyor.döşemelerde zaten şimdilik temiz fazla uğraştırmıyor.en son yaptığım yıkama 3 saat sürdü.ama en üzücü yanı 3 saat uğraş 5 dakika soluklanıyım diye eve gir hortumu toplarken son kontrolde tavanın ortasında bir avuç taze kuş pisliği ondan sonra ver yansınnnn.güzel bir yıkama makinası almam lazım yaza artık lavor diye bir marka var 130bar onu alıcaz heralde
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 23:47:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ekim 31, 2010, 00:04:28 »
allah kaza bela vermesin, okurken imrenmemek mümkün değil. mersinde iken motorum vardı onu ben saatlerde temizlerdim lastiklerini parlatıp, nikelaj kısımlarını parlatıp mikrofiber  bez ile parlatırdım veee en güzeli  tüm bu işlemler bitttikten sonra  mersinin uzuuun sahilinde kendimi rüzgara bırakmak...
istanbula geldim 1 sene oldu ve her yer beton yokuş v.s .v.s. belki bir siteye tanışırsak tekrar olabilir ama şu an için en pratik çözüm olarak aklıma şu geldi
madem bu araçlar bizim ilgimize muhtaç 3-4 kişi ortaklaşa bir makina alalım ve ortak belirlediğimiz zaman diliminde  oto yıkama günü gibi bir aktivite belirleyelim hem sosyalleşmek adına hemde araçların temizliği adına güzel bir adım olur diye düşündüm. yönetici arkadaşlarda eğer fikir beyan ederlerse güzel olur, her ne kadar önümüz kış olsada bu forum daha çok yazlar yaşıyacak,
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2010, 00:27:02 »
Çok güzel düşünce en azından belirli aralıklar ile bu işlem gerçekleşebilir.Herkesin belirli bilgileri var bilen bilmeyene öğretir,yanlışlarımızı düzeltir,tanışır,kaynaşırız.Kısmetse kış sonunda toyotacı bir arkadaşımla arabaları yaza hazırlamayı düşünüyoruz benim evim müsait olduğu için kapımızın önünde hortumu çekip işe girişicez kendisinde makina mevcut köpük zımbırtısınıda beraber aldık 2de krikomuz var arabaları askıya alıp alt üst komple bakım yapıcaz.Köylerimizde yakın olduğu için bu işi köydede yapabiliriz çoluk çocuk bir yanda mangal etler kızarır bir yandada arabalar yaza cayır cayır yanarak girer
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2010, 00:57:13 »
o zaman geldiğinde yönetim ile paylaşıp bir yaza merhaba şenliği bile yapılabilir. gördüğüm kadarıyla sosyalleşmeyi ve iletişimi seven insanlar var forumda. Arzu ederseniz o zaman geldiğinde tekrar hortlatalım bu konuyu.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ekim 31, 2010, 01:10:20 »
tabi neden olmasın müsait bir yer belirlenir hatta güzel bir hafta sonu mangal da iyi gider.