Gönderen Konu: beni siz gaza getirdiniz :P  (Okunma sayısı 8377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: beni siz gaza getirdiniz :P
« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 21:43:10 »
Olacak Türkay, eminim daha güzelleri de gelecek senden. Kadraj konusunda sıkıntılar var bunun için bol bol fotoğraf izlemen gerek. Fotokritik'de yüksek puanlı fotoğrafların kadrajlarını inceleyebilirsin. Son karede soldaki direk olmamalıydı mesela.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2010, 21:43:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 30, 2010, 23:56:27 »
Beypazarı mı burası Türkay ?
ferdi abi gece olanlar ankara bilkent, bacalar nevşehir göreme ve kapadokya bölgesi, göl de aksaray sınırlarında kalan volkanik krater gölü..ufak bi tatil yaptım da kendi çapımda..

Demek ki sağlam karanlık bir yerdeymişsiniz. Tripod şart olmuş. Bir de 50 mm 1,8 diyaframlı bir lens.
araç içinde çektik sanırım en son, bir de hava çok garipti bir bulut doluyor yağmur yağıyor iyice kararıyor, bir güneş açıyor..50mm f1.8 lens ilk sırada almayı düşündüğüm lenslerden biri..ya da biraz bütçe zorlayıp tamron 17-50 mi alsam diyorum onun da 2.8 diyaframı var..ama fiyat/performans olarak 50mm 1.8 süper bir lens.. tavsiyeleriniz için çok teşekkürler
2 foto hariç hepsi güzel çekilmiş Türkay... tebrikler...
2 foto gerçek üstü olan çizgi film gibi olan mı :D
güzeel çekimler türkay araçda çok hoş zatee bende almayı düşünüyordum askerden sonraya kaldı
daha iyileri inşallah
Olacak Türkay, eminim daha güzelleri de gelecek senden. Kadraj konusunda sıkıntılar var bunun için bol bol fotoğraf izlemen gerek. Fotokritik'de yüksek puanlı fotoğrafların kadrajlarını inceleyebilirsin. Son karede soldaki direk olmamalıydı mesela.
abi o direk vs kadraj hatalarını hep fotoğrafı çektikten sonra farkediyorum... sonra da üşeniyorum bir daha çekmeye :P mesela fiestanın ön kısmı kesilmiş..tripod almadım dahai bulduğum objeleri tripod veya monopod olarak kullanıyorum onun da etkisi var, 18mm de çektim o fotoğrafı, fiestanın tamamının çıkması için biraz daha geride olmam gerekiyordu e tripod olmayınca olamadım daha geride :D o direği de farkettim aslında ama aracı oraya gömmüştüm patinaj çekerek, yer değiştirmem gerekti ya da aracı ortalamamam..ben de direk olsun varsın dedim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Ekim 31, 2010, 10:53:02 »
2 foto gerçek üstü olan çizgi film gibi olan mı :D 

evet hayal meyal görünenler bi de kırmızı mavi kıyafetli bir hayalet gibi biri var sankim :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ekim 31, 2010, 12:16:53 »
evet hayal meyal görünenler bi de kırmızı mavi kıyafetli bir hayalet gibi biri var sankim :) :)
amaç o zaten o fotoğraflarda, soyutlar yani :D o kırmızı mavi olan benim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 31, 2010, 22:55:32 »
Kolay gelsin Türkay.
Ayni sekilde bende gaza gelip Canon aldim :)
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ekim 31, 2010, 23:06:38 »
Kolay gelsin Türkay.
Ayni sekilde bende gaza gelip Canon aldim :)
abi haftalarca, aylarca araştırdım nikon mu canon mu sony mi diye..kompakt olarak sony kullanıyorum, kullanımı daha kolay, menüsüne daha aşinayım derken canon ağır bastı canoncu oldum :D güle güle kullan abi makinanı, 7d almıştın sanırım, benim oraya kadar daha çooook yolum var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • EGE S.Ü.F.
« Yanıtla #26 : Kasım 01, 2010, 02:29:32 »
fotoğraf makinen hayırlı olsun  türkay bu arada ilk foto çok hoşuma gitti eline sağlık Allah denklanşarüne zeval vermesin :D
2003 Toyota Corolla 1600 cc vvt-i 110 bg A/T

no problem because it's Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 01, 2010, 09:02:14 »
abi haftalarca, aylarca araştırdım nikon mu canon mu sony mi diye..kompakt olarak sony kullanıyorum, kullanımı daha kolay, menüsüne daha aşinayım derken canon ağır bastı canoncu oldum :D güle güle kullan abi makinanı, 7d almıştın sanırım, benim oraya kadar daha çooook yolum var :D

Tesekkürler.
Bende analog Pentax K1000 var. Bir ara ondan mi devam edeyim diye düsündüm ama banyo vs uzun is.
DSLR'ye döndüm bu yüzden.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #28 : Kasım 01, 2010, 09:07:06 »
analog gerçekten zor iş ama asıl keyif onda olsa gerek..fotoğrafı çekip nasıl bir şey çıktığını görmeden beklemek, banyoyu beklemek falan..en son fotoğrafı ele alınca o fotoğrafın değerinin çok fazla olması falan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 01, 2010, 14:47:50 »
eline sağlık....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 05, 2010, 18:08:15 »
Türkayım bu gazla senden daha nice güzel kareler çıkacağına eminim ama sakın pes etme,
Ali'nin dediği gibi kadraja dikkat çektiğine dikkatli bak olmadı bir daha çek çekeceğin anı bir karede geçiştirme tekrar tekrar farklı ayarlarda ve açılarda çek ;)
manuel çektiğini biliyorum devam et gözün zamanla alışır  :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Kasım 05, 2010, 20:22:29 »
çok teşekkür ederim aydın abim :) senin gibi gerçek bir profesyonelden yorum almak çok güzel..birkaç fotoğraf daha ekleyim konuya. yalnız bu fotoğraflarla bilgisayarda oynadım..oynadım dediğim biraz doygunluk verdim(saturation) bir de blur verdim, çok keskin olunca ağaçlarda ve saçlarda kıvrımlar çok belli oluyordu, fotoğraf yumuşasın istedim..photoshop bilmediğim için bölgesel yapamıyorum bunları :( fotoğrafın tümünü yumuşatmış oluyorum.. yakınlaştırınca bariz bulanıklık oluyor, kusura bakmayın artık :)

bu arada 18-55 kit lens kullanıyorum..hala almadım lens..aklımda 50mm 1.8 ya da tamron 17-50 f2.8 düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 06, 2010, 10:01:56 »
Türkayım bence fazla oynama bozuyorsun, çekerken oyna çektikten sonra değil, mesela son kareler çok patlamış ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Kasım 07, 2010, 20:53:39 »
Türkayım bence fazla oynama bozuyorsun, çekerken oyna çektikten sonra değil, mesela son kareler çok patlamış ;)
zaten oynama işini hiç beceremedim bu güne kadar :D son karelerde arkanın patlamasını hiç önemsemedim, arkayı tamamen önemsiz gibi düşündüm, portre olduğu için..ama şimdi sen söyleyince farkettim gerçekten fazla patlamış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 07, 2010, 23:18:16 »
Resimler güzel çekilmiş..Araçta hoş tabi sade güzellik bu olsa gerek..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 08, 2010, 08:49:20 »
Türkay eline, yüreğine sağlık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyooo Toyota Toyooo Toyota, Toyota...
    • Cagdas Yildirim's Personal Website
« Yanıtla #36 : Kasım 11, 2010, 23:51:07 »
pozlama konusunda fotoğraf makinenizin pozometresine  güvenebilirsiniz ekstrem durumlar hariç

fotoğrafta gördüğünüz üzere 0,3 stop (+) pozlanıyor fotoğraf (aralıklar 0,3 - 0,7 stop olarak geçer). Pozometrede herzaman ortadaki çizginin olduğu yer pozlamayı doğru yaptığınız anlamına gelir. Bence manuel çekmek çoğu zaman için mantıksız shutter önecelikli ("s" yada "tv" modu) yada aperture öncelikli ("a" yada "av" modu) modlar size yanlış yapma olasılığını düşürür unutmayınız ki fotoğraf teknik bir dal olmanın dışında düşünsel de bir sanattır yani fotoğrafçıya abi bunu hangi ayarda çektin demek yada bu konuda onu eleştirmek bir ressama neden 3mm lik fırça kullandın yada hangi fırça ile boyadınız demekten pek bir farkı yoktur. elbetteki doğru pozlama öğrenme açısından çok önemlidir fakat aperture yada shutter öncelikli çekimler öğrenmenize bir mani olmaz

edit:söylemeyi unuttum, fotoğrafların neden doğru pozlanmasını isteriz? çünkü patlak yada az pozlanmış fotoğrafta kontrast azalır detay kaybı yaşanır
Toyota Corolla SD 1.6 SOL AT CC
Çağdaş Yıldırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Kasım 25, 2010, 16:56:29 »
bugün yağmur bastırmadan hemen önce ve hemen sonra gözüme güzel görünen bir kaç kareyi fotoğraflamaya çalıştım onları da paylaşayım sizinle;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 25, 2010, 17:18:58 »
ilk resim süperrrr....
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Kasım 25, 2010, 17:30:41 »
ilk resim süperrrr....
ben de bir ilk bir de son fotoğrafı çok beğendim