Gönderen Konu: yağ yakıyor  (Okunma sayısı 4595 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: yağ yakıyor
« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2010, 17:53:16 »
Sekman değişince yağ yakma olmuyormuş duydun mu hiç ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2010, 17:53:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 26, 2010, 22:14:49 »
anladıgım kadarıyla vvt-i motor teknolojisi .4a-fe yi çooooook aratacak

kendi motorunuzu övmek için başka motora niye taş atıyosunuz ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 26, 2010, 22:16:56 »
kendi motorunuzu övmek için başka motora niye taş atıyosunuz ki?

daşmı atmış ki :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 26, 2010, 22:18:18 »
daşmı atmış ki :D

mesut hocamın "arkadaşı yanlış yönlendirmesin" demesi agrasiflik oluyor da bu daş değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 26, 2010, 22:21:31 »
mesut hocamın "arkadaşı yanlış yönlendirmesin" demesi agrasiflik oluyor da bu daş değil mi?

ozaman başka tabi :D  Çok agresifsin Kaya abi sende
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 26, 2010, 23:31:37 »
kardeş vvt-i motorlar hakkında senin kadar bilgim yoktur eyvallah . kimsenin arabasınıda motorunuda kötülemedim kötülememde isterse herr benzinlikten yakıt aldıgında birde yag pompasına yanaşsın 3 litrede yag koy desin.beni baglamaz .
Ama burada forumun amacı insanları yönlendirmek veya fikir vermeye çalışmak dogrudur yanlıştır birşey diyemem ama bence niyet önemli.ben tutupta arkadaşa kardeş motoru kucagına almışsın hayırlı olsun hahaha demedim sadece iyi bir toyata ustası bulup yaptırmasını söyledim.şu da var bence hala 4a-fe motorlar vvt-i motorlardan üstün.ama bu olayın bence si sence de o üstündür .herkesin iyisi kendine . amaç yardımlaşmak fikir alış verişi yapmak .ayrıca kardeş on numara araban var sitede senin arbanın hayranıyım hatta bundan sonra ne alacan diyenelere açıp senin arbanın resimlerini gösteriyorum bunun gibi yapacam diye.ama bir agrasiflik var sende .

Yücel ben bilmediğin motor için yorum yapmanı uygun görmedim sadece, bu arkadaşı yanlış yönlendirmenede neden olur ve daha byük masraflar açılabilir arkadaşın başına, iltifatın içinde çok teşekkür ederim. agrasiflik yokta birşey söyleyince illa biri çıkıp düzeltmeye çalışıyorya beni ona kızıyorum :D Metin Oktayın yaptığı gibi.
Aluminyum blok olması motor yapılmasına engel değil. Silindir gömleği yok mu? Kompozit gömlek oluyor bazen. Öyle birşey mi yoksa??

Ahmet abi uzun zamandır yoksun Selamlar tekrar, bu motorlarda öyle birşey yok, daha önce birkaç defa sordum servise, piston yataklarında sorun varsa komplo gövde değişiyormuş ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 932 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 27, 2010, 14:29:01 »
Neyse arkadaşlar ben bu konudan çekiliyorum bu konu hakkında bir daha yorum yapmıyorum.Motordan anlayan arkaşların yorumlarını okumak daha zevkli ve ögretici oluyor.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 27, 2010, 22:50:14 »
Arkadaşlar,

VVT-I motorlarda 2005'e kadar çeşitli iyileştirmeler yapıldı. 2005 modeller(makyajlı kasa) kesinlikle kronik yağ yakma sorununun ortadan kalktığı modellerdir.
 Ancak sorunlu olan motorlardaki en çok rastlanan arıza yağ segmanlarının sıkışmasıdır. Genelde silindire yada pistonlara işlem  yapılmasına gerek kalmaz, tabi subaplarada...
 Genel olarak segman atılması ve motor takım conta değişimi arızayı çözer.
 Ancak tabi söylediklerim her araç için geçerli değil. En somut sonuç motor sökülüp gerekli testler ve ölçümler yapıldıktan sonra verilebilir.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 28, 2010, 00:34:04 »
valla benimki de 2004 yağ yakmıyor herhalde yada ben öle biliyorum  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: en azından yağ değişimlerinin bakımlarını servis yapıyordu yağ eksiltse herhalde derlerdi diye düşünüyorum.Yoksa yakıyorda haberimmi yok.Birde 4 afe akar vvti pis iğrenç motor ne o su motoru gibi:D :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ekim 28, 2010, 11:27:49 »
valla benimki de 2004 yağ yakmıyor herhalde yada ben öle biliyorum  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: en azından yağ değişimlerinin bakımlarını servis yapıyordu yağ eksiltse herhalde derlerdi diye düşünüyorum.Yoksa yakıyorda haberimmi yok.Birde 4 afe akar vvti pis iğrenç motor ne o su motoru gibi:D :D

dimi manifold sesi falan tar tar tar :D :D :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 05, 2010, 09:54:40 »
2005 model terra lpg'li şuan aracım 180.000km'de ve ticari kullanıyorum. Yağ sorunu bendede var değişimden 7.000 km sonra 1litre yağ ekliyorum anca dengeliyor. LPG'li araçlarda bu olay daha fazla görülüyorumuş sanırım bilgisi olan var mı? Ayrıca bu yakma olayı aracı sıkıştırınca daha fazla oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 05, 2010, 10:59:12 »
castrol magnatec 10w40 varken aracımda yağ eksiltme gözlemliyordum, ustamın önerisiyle gulf diye bir marka yağ koydum bu sefer. 2000 km 'dir kullanıyorum henüz eksilme gözlemleyemedim seviye hatta yükseldimi ne  :o  :D  :D  :D  :alkis:  tavsiye ederim.

merak edenler http://www.gulf.com.tr/ 'yi incelesinler, bende yağı alıp koyduktan sonra duydum bu markayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 05, 2010, 11:53:41 »
Ben şunu öğrendim japon arabasının pistonu sekmanı gömleği arıza verip bittikten sonra ne yaparsan yap eskisi gibi olmuyor.
Genel olarak şu forumda motor yaptıraan bir kişinin şikayetleri ard arda geliyor.
Kemal abinin dediğine bu konuda katılıyorum satın gitsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 05, 2010, 14:32:19 »
Olur olmasına da ehil usta bulmak zor.
O laf zaten (Japon motoru açıldımı bi daha hayır etmez) beceremeyenlerin uydurması. Bilen biri motoru sıfırdan inşa bile edebilir. Sonuçta kul yapısı değil mi..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac