Gönderen Konu: Sigara tüketimi yüzde 16 düştü  (Okunma sayısı 3891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigara tüketimi yüzde 16 düştü
« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2010, 09:25:11 »
Sigaranın zararları elbet yadsınamaz ancak bu kişinin kendi iradesidir. İçer-içmez ve bu kimseyi ilgilendirmez açıkçası! Kapalı alanlarda sigara yasağı tam bir eski Osmanlı padişahı fermanı kararı gibidir. Bahsettiğim olay uygulanış şeklidir. Amerika'da bile içinde sigara içilebilen kahveler mevcut! Ayrıca bu benim özelim sonuçta! İnsan haklarına saygı dediğin yerde sigara içenin de, içmeyenin de birbirinden rahatsız olmaması lazım! Havalandırmalar yapılır ne bileyim, kahveler ikiye bölünür vs...

Bir de devlet bütçesine zararından bahsediliyor buna ise hiç anlam veremiyorum! Bana yılda ne kadar devletin kasasından bu olaya para gittiğini biri açıklasın rakamlarla! Benim de başka tezlerim var, ben de onları masaya yatıracağım...
Özgürlük, başkasınınkini engellediği anda biter. Pasif içicilik sebebi ile kansere yakalanıp ölenler var. Resmen cana kastediliyor. Zamanında otobüslerdeki sigara yasağına da itiraz edilmişti.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2010, 09:25:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 07, 2010, 09:41:39 »
Bu düşüşe üzülenlere şaşıyorum :). Bireysel menfaat öne çıkınca çok üzülüyorlar hatta yasağın uygulanamayacağına inandırmak istiyorlar.
vedat abi bu bi düşer bi çıkar misali yasak getirdiler kapalı ortam falan diye şimdilerde kahveler serbes bıraktı millet gelmiyo gitmio die bakan edende sıı tutanda yok hayırlısı diyelim :D
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ekim 07, 2010, 09:44:53 »
vedat abi bu bi düşer bi çıkar misali yasak getirdiler kapalı ortam falan diye şimdilerde kahveler serbes bıraktı millet gelmiyo gitmio die bakan edende sıı tutanda yok hayırlısı diyelim :D
Hayırlısı be Koray :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #23 : Ekim 07, 2010, 14:29:29 »
Ahmet Abi, Size de helalimden bir alkış :). Bence sigarayı bırakma sürecinizi paylaşırsanız, forumdaşlar için çok faydali olacaktır.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Sigarayı bırakma sürecimi elimden geldiğince kısa anlatmaya çalışayım, ancak önce ne kadar sigara bağımlısı olduğumu vurgularsam sigarayı bırakmak isteyenler için daha teşvik edici olur diye düşünüyorum.
Sigara benim için diğer yarımdı sanki. Beni tanıyan herkesin sigara ile bütünleştirdiği birisiydim. Neredeyse beni tanıyan herkes için benim sigarayı bırakmam imkansız gibi bir şeydi. Ayrıca bende sigara ile olan arkadaşlığımdan son derece memnundum ve bırakmayı hiç istemiyordum. Sigarayı bırakacağım gün hayatın benim için anlamını yitireceği gün demekti. Eğer sigarayı bırakırsam yaşamdan nasıl bir zevk alabilirdim ki? Yani kısacası sigara benim yaşamsal bir uzvum, yaşam nedenim gibiydi.
Ancak öyle bir an geldiki, sevdiklerim için, beni sevenler için, bana ilerleyen yılarda ihtiyacı olacak çocuklarım için bırakmam lazım diye düşündüm. Yani henüz bırakma zorunluluğum doğmadan bırakmaya karar verdim. Bundan sonra istemeye istemeyede olsa sigarayı bırakabilmek için çeşitli metotları araştırmaya başladım. Araştırdığım bir metodu doktoruma sorduğumda, o metot hakkında bilgi sahibi olmadığını ancak bana sigarayı bırakmada çok ciddi başarılar elde etmiş bir ilaç tavsiye edebileceğini söylediğinde çok umutlandım. Ancak söylediği ilacı alıp evde prospektüsünü okuduğumda sukutu hayale uğradım. Prospektüsde "Sigarayı bıraktırdığı görülmüştür" gibi çok netliği olmayan ifadeler olması beni umutsuzlağa sevk etti. Ancak ilacı almıştım artık, bir kere deneyeyim diye başladım ilacı kullanmaya. Kendimi hiç kasmadığım halde birkaç gün sonra birde baktım ki normalde günde en az bir buçuk paket sigara içerken bir paketi bitiremiyorum ve gece yatarken pakette 7-8 tane sigara kalıyor. İşte o zaman sigarayı bırakma hususunda bir umut doğdu içimde. İlacı kullanmaya başladıktan 10 gün sonra artık günde tek sigara yeterde artar olmuştu. Ve büyük gün geldi ilaca başlamamın 14. gününde son sigaramı da içerek sigarayı bıraktım. Üzerinden yaklaşık 6 ay geçti ve şu anda kendimi sanki hayatım boyunca hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum. Umarım herkes bu baş belası alışkanlık kurtulabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 07, 2010, 14:36:19 »
VI Murat kelle kesmiş genede engelleyememişti sigarayı
kanun manun vız gelir , inadına daha çok içer millet
ama yasaklar az da olsa çevreyi temizliyor
içen içsin kime ne
ama kapalı alanların kurtarılması iyi oldu
eskiden kendimde tiryaki olduğum halde bankalarda falan tıkanıp dışarı kaçıyordum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 07, 2010, 14:40:12 »
Öncelikle çok teşekkür ederim. Sigarayı bırakma sürecimi elimden geldiğince kısa anlatmaya çalışayım, ancak önce ne kadar sigara bağımlısı olduğumu vurgularsam sigarayı bırakmak isteyenler için daha teşvik edici olur diye düşünüyorum.
Sigara benim için diğer yarımdı sanki. Beni tanıyan herkesin sigara ile bütünleştirdiği birisiydim. Neredeyse beni tanıyan herkes için benim sigarayı bırakmam imkansız gibi bir şeydi. Ayrıca bende sigara ile olan arkadaşlığımdan son derece memnundum ve bırakmayı hiç istemiyordum. Sigarayı bırakacağım gün hayatın benim için anlamını yitireceği gün demekti. Eğer sigarayı bırakırsam yaşamdan nasıl bir zevk alabilirdim ki? Yani kısacası sigara benim yaşamsal bir uzvum, yaşam nedenim gibiydi.
Ancak öyle bir an geldiki, sevdiklerim için, beni sevenler için, bana ilerleyen yılarda ihtiyacı olacak çocuklarım için bırakmam lazım diye düşündüm. Yani henüz bırakma zorunluluğum doğmadan bırakmaya karar verdim. Bundan sonra istemeye istemeyede olsa sigarayı bırakabilmek için çeşitli metotları araştırmaya başladım. Araştırdığım bir metodu doktoruma sorduğumda, o metot hakkında bilgi sahibi olmadığını ancak bana sigarayı bırakmada çok ciddi başarılar elde etmiş bir ilaç tavsiye edebileceğini söylediğinde çok umutlandım. Ancak söylediği ilacı alıp evde prospektüsünü okuduğumda sukutu hayale uğradım. Prospektüsde "Sigarayı bıraktırdığı görülmüştür" gibi çok netliği olmayan ifadeler olması beni umutsuzlağa sevk etti. Ancak ilacı almıştım artık, bir kere deneyeyim diye başladım ilacı kullanmaya. Kendimi hiç kasmadığım halde birkaç gün sonra birde baktım ki normalde günde en az bir buçuk paket sigara içerken bir paketi bitiremiyorum ve gece yatarken pakette 7-8 tane sigara kalıyor. İşte o zaman sigarayı bırakma hususunda bir umut doğdu içimde. İlacı kullanmaya başladıktan 10 gün sonra artık günde tek sigara yeterde artar olmuştu. Ve büyük gün geldi ilaca başlamamın 14. gününde son sigaramı da içerek sigarayı bıraktım. Üzerinden yaklaşık 6 ay geçti ve şu anda kendimi sanki hayatım boyunca hiç sigara içmemiş gibi hissediyorum. Umarım herkes bu baş belası alışkanlık kurtulabilir.
Allah sigara içen herkese nasib etsin. :)
VI Murat kelle kesmiş genede engelleyememişti sigarayı
kanun manun vız gelir , inadına daha çok içer millet
ama yasaklar az da olsa çevreyi temizliyor
içen içsin kime ne
ama kapalı alanların kurtarılması iyi oldu
eskiden kendimde tiryaki olduğum halde bankalarda falan tıkanıp dışarı kaçıyordum
Kemal amca, bir cümle olumlu, öbür cümlen olumsuz :D.
Olumlu cümleler olduğu için seni de tebrik ediyorum. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 07, 2010, 14:48:03 »
eyriye eğri
doğruya dooru

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #27 : Ekim 07, 2010, 23:25:15 »
Arkadaşlar bu düşüşün sebebi kesinlikle kaçak sigaralar. Yoksa içen sayısında bir düşüş yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 07, 2010, 23:29:57 »
Arkadaşlar bu düşüşün sebebi kesinlikle kaçak sigaralar. Yoksa içen sayısında bir düşüş yok.
Cevat beye aynen katılıyorum.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 07, 2010, 23:36:42 »
Özgürlük, başkasınınkini engellediği anda biter. Pasif içicilik sebebi ile kansere yakalanıp ölenler var. Resmen cana kastediliyor. Zamanında otobüslerdeki sigara yasağına da itiraz edilmişti.
Ne güzel dediniz. Benim de dediğim zaten havalandırma sistemiydi. Koyarlar kahvelere. İlgili birim gelir bakar eğer yeterli görürse izni verir ve orada sigara içilir. Kimsenin de kimseye zararı dokunmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 07, 2010, 23:59:36 »

Kesinlikle haklısın Vedat abicim, sigara içenlerin de kişisel zevkleri özgürlükleri engelleniyor ama !!! Buz gibi havada sadece sigara keyfi yapabilmek için donarak oturuluyor. Neden? Çünkü sigara içmeyen kısım zarar görmesin rahatı bozulmasın vs vs. Ona göre mekanlar yapsınlar o zaman, alkol kullanmayan karşı olan kişi nasıl bara puba gitmiyorsa sigara içilen kafelere mekanlara da girmesinler. Alkol olan mekanda ışıklı bira resiimleri koydukları gibi sigara içilebilecek mekanlara da ona özgü bir bir simge bulsunlar. Zor bir şey mi, söz konusu özgürlüklerken?!

''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #31 : Ekim 08, 2010, 01:23:44 »
Kesinlikle haklısın Vedat abicim, sigara içenlerin de kişisel zevkleri özgürlükleri engelleniyor ama !!! Buz gibi havada sadece sigara keyfi yapabilmek için donarak oturuluyor. Neden? Çünkü sigara içmeyen kısım zarar görmesin rahatı bozulmasın vs vs. Ona göre mekanlar yapsınlar o zaman, alkol kullanmayan karşı olan kişi nasıl bara puba gitmiyorsa sigara içilen kafelere mekanlara da girmesinler. Alkol olan mekanda ışıklı bira resiimleri koydukları gibi sigara içilebilecek mekanlara da ona özgü bir bir simge bulsunlar. Zor bir şey mi, söz konusu özgürlüklerken?!

Amsterdamdaki gibi esrar kafeler aklıma geldı  :islik: :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 08, 2010, 02:22:17 »
Ben bu gidişle eski seviyesine yükseltirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 08, 2010, 09:44:42 »
İçen sayısında azda olsa düşüş var inanın. İçen sayısından ziyade içemeyen sayısı arttığı için bir düşüş olmuş. Kaçak sigara da cabası.

Bu yüzdeyi paylaştır paylaştırabilirsen. %42 yi CHP ile MHP nin paylaşamadığı gibi :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ekim 11, 2010, 20:50:39 »
Arkadaşlar bu gün itibariyle sigarayı bırakmış durumdayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 11, 2010, 20:58:35 »

:alkis: tebrik ederim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 11, 2010, 22:07:20 »
Bence sigara bu toplumda görülen en büyük hastalık. Hatta içkiden daha tehlikeli. Sigara yasağının her türlüsünü destekliyorum. Bazı Amerikan eyaletlerinde sokakta dahi sigara içmeyi yasaklama kararları alınması düşüncesi gündemde. Gerçekten sigaranın bu topluma verdiği zararı başka birşey verdiğini hiç sanmıyorum. Nice gencecik insanlar sigara yüzünden yakalandıkları hastalıklardan öldüler. Nice aileler söndü sigaraya bağlı nedenlerden. İnsanların bütün zararlarına rağmen sigaraya ulaşmaları halen çok kolay. En azından içilecek yerler konusunda kısıtlama yapılması bile büyük bir adımdır. Bence sonraki adım kesinlikle her yerde sigara satışının yapılmamasıdır. Rantı büyük bir ürünü tabiki kimse kolay kolay yasaklamaya cesaret edemez ama kademe kademe buna ulaşım engellenirse bence çok iyi olur.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 11, 2010, 22:25:37 »
içkinin faydalı yönleride var, antiseptiktir, besleyici falan vs , sigara hepten zehir, bırakın şu mereti ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 12, 2010, 09:25:24 »

İşte onu mekan sahiplerinin yapması gerekiyor Nagihan. Yoksa "ya içme, ya terket" gibi bir söylem mümkün değil :D.

Size de benden bir alkış :).
içkinin faydalı yönleride var, antiseptiktir, besleyici falan vs , sigara hepten zehir, bırakın şu mereti ya
Tabiki buradan, "sigarayı bırakın, içkiye başlayın" çıkmamamalı :D. Yaşasın YEŞİLAY :D