Gönderen Konu: sizin silecekte kontağı kapatınca camın yarısında kalıyo mu ?  (Okunma sayısı 7478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
agalar rahmetli perte çıkan  93 corollamızı biz 2 yaşındayken adapazarı toyota fabrikasının genel müdürümüydü neydi ondan aldık  o zaman.  4 cam otomatik arkası corona tip (plaka tamponda) klima merkezi kilit çelik jant vs gibi baya özellikleri vardı aldığımızda.   ve gerçekten kontak kapandığında silecek eski yerine geliyodu. ve ne biliyim neden yeni modellere özel mi böle yaptılar bilmiyom ama yarıda kalıyo yani. acaba bile bile mi yoksa öle bi sistem üretmiyolarmı artık bilmiyorum. ama camlar iyi kontak kapanınca 15-20 sn kadar elektrik geliyo ve tekrar kontağı açmadan camlar kapanabiliyo... 

ve ayrıca  kuzenimdeki 2007 yaris te böle bi olay yok, arkadaşımdaki 2010 308 de böle bi olay yok, diğer kuzenimdeki 95 efsane de de böle bi olay yok ..  şirketteki 2009 range roverda, 2003 S 500 L de  de yok.. (silecek in yarım kalması olayı )

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Çok zor değil arkadaşım gidersin bir oto elektirikçisine aküden silecek sisteminin  beslemesine bir kablo atar 7/24 saat kontaktan bağımsız çalıştırabilirsinde 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar iyide ben illa olsun diye bişe demedim diğer araçta vardı bunda olmayınca acaba bizimki mi sorunlu sizdedee aynı durum varmı diye sordum. ne bida uğraşcam onla garantiyi mi bozdurayım. sileceği kapatır sora kontağı kapatırız olay biteer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar bu silecek konusu nedir anlamış değilim. Görende memleket meselesi çözüyorsunuz sanacak. Silecek çalışırken anahtar çıkartılması zaten ayrı bir vaka. Kapatırsınız sileceği öyle çıkartırsınız anahtarı. Silecekte yarıda kalmaz. Alem adamlarsınız... :-)
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Tuncay Bey;
Üslubu beğenmediğim için okuyan herkesin anlayabileceği eleştirel bir yorum yapmıştım.
Siz umarım beni kasdetmemişinizdir.

hayır dursun bey mesajınızda ne demek istediğinizi anladım zaten.Size böyle birşeyde yakıştımam mümkün değil.
Arkadaşlar bu silecek konusu nedir anlamış değilim. Görende memleket meselesi çözüyorsunuz sanacak. Silecek çalışırken anahtar çıkartılması zaten ayrı bir vaka. Kapatırsınız sileceği öyle çıkartırsınız anahtarı. Silecekte yarıda kalmaz. Alem adamlarsınız... :-)
Ahmet bey neleri sorun ediyorsun zafer abinin yazdıklarını dikkatle oku ve uygularsan  sorununda kalmaz..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
sat honda al kardeş ne deyim

Bu sözün patenti bana ait biliyorsun değilmi...! :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Bu sözün patenti bana ait biliyorsun değilmi...! :argh:
Abi sen nediyorsun hondada ortada mı kalıyor dikmi duruyor  :D :D :D   Satması konusunda senin o değerli düşüncelerinden faydalansak güzel abicim..

Bİrde bu güzel kardeşimiz 1,33 aurisin 230 km hıza ulaştıgını söylüyordu.  1,33 100 beygirlik auris akar abi tsport da ne oluyor
Ayrıca 1,33 auris 120 km de 2-3 lt yakıyormus..Ahmet sileceklerden önce sen bu arabayı bir servise göster anormla abi.Yanlıslık la 2,2 d4 dizel takmasınlar 230 yapar ama 2-3 lt yakmaz var bişey hayırdır
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
tabikide kontahı kapatınca silecekler yarıda kalır kalmaması anormaldir zate ama bence burda konu silecek değil kullanılan sözcükler biraz daha dikkat edelim lütfen bulunduğumuz ortama pek yakışmıyor
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Diğer herşeyi gibi silecekleride aykırı hondanın
ters çalışıyor mübarekler, ikisi aynı yönde çalışmıyor
heralde bu yüzdendir yarıda kalmıyor, kotağı kapatıncada turunu tamamlıyor
ki.. olması gerekende budur, yoksa bazı arkadaşların önerdiği gibi silecekleri kontak dışı direk elektriğe bağlamak sakıncalı olabilir
Abi sen nediyorsun hondada ortada mı kalıyor dikmi duruyor  :D :D :D   Satması konusunda senin o değerli düşüncelerinden faydalansak güzel abicim..

Bİrde bu güzel kardeşimiz 1,33 aurisin 230 km hıza ulaştıgını söylüyordu.  1,33 100 beygirlik auris akar abi tsport da ne oluyor
Ayrıca 1,33 auris 120 km de 2-3 lt yakıyormus..Ahmet sileceklerden önce sen bu arabayı bir servise göster anormla abi.Yanlıslık la 2,2 d4 dizel takmasınlar 230 yapar ama 2-3 lt yakmaz var bişey hayırdır

Diğer herşeyi gibi silecekleride aykırı hondanın
ters çalışıyor mübarekler, ikisi aynı yönde çalışmıyor
heralde bu yüzdendir yarıda kalmıyor, kotağı kapatıncada turunu tamamlıyor
ki.. olması gerekende budur, yoksa bazı arkadaşların önerdiği gibi silecekleri kontak dışı direk elektriğe bağlamak sakıncalı olabilir

Ahmetin auris e gelince: tamirciye falan gerek yok ahmeti göz doktoruna falan götürelim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Bİrde bu güzel kardeşimiz 1,33 aurisin 230 km hıza ulaştıgını söylüyordu.  1,33 100 beygirlik auris akar abi tsport da ne oluyor
1.33, 98'lik Auris, Civic Type-R, Corolla T-Sport'u ayırır, Supra'yla S2000'e göz dağı verir.  :islik:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
ben satıp yarın 1,33 auris alacam.230 km hıza cıkıyor. 120 km de 2-3 ltr yakıyor.Eee ozaman 1,33 aurisci bir arkadaş tüp takayımmı niye ugrasıyordu..silecek kolu yarıda kalıyor bunlar güzel şeyler..
Kemal abiyi insallah dinlersin ...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
allaha şükür gözlerimiz sağlam hiç dert etmeyin o konuda..  >:( >:(

bi dakka bi dakka ....   !!! ben 120 de 2-3 litre yakıyo diye bişey demedim. uzun yolda sadece 6. vites 90-120 arası 2.5 bin devirde  dizel kadar az yakıyo dedim ... çnkü göstergede o hızlarda 4.1- 4.5 /100 km  gösteriyo..  ayrıca  ben  aracın şehir içi  fazla yaktığını sölemiştim , tüp taktırmak isteyen arkadaşlar için ..    ancak sadece uzun yolda 100-120 tl ye rahat 650 km  civarı yapabiliyo demiştim. çnkü  konyaya gittim   dediğim hızlarda o kadar yaktı... ve dönüştede konya yolunu bilirsiniz dümdüz  ve o hızı gördü o yolda. içine sinmeyen arkadaşlar varsa  bi araba kiralayıp konya yolunda hız testi yapsınlar.. toyota bu reno değil... ...( at binene göre kişnermiş )

ayrıca silecek olayındada şaşkınlıkla bi soru sorduk  acaba hepsi mi böle yoksa bizim araç mı böle diye  denmeyen laf kalmadı..  bide benim anlamadığım bu sitede belirli konularmı var sadece paylaşılcak. yani insan kafasına takılanı basit bişey bile olsa soramicak mı yani... ama bazı arkadaşlara teşekkür ederim gerçekten; silecek konusunda bizimkilerde de böle bi sorun  yok sende  zannedersem dediler   sorunun cevabı bu kadar güzel açılanır. sağolsun o arkadaşlar.. . ama yok sat yok bilmem ne yap falan cevaplar da alaya gelir cevaplar. bunu diyen arkadaşlarda  bana üslüba ayrıkı şeyler yazıyosun demesin yani..............

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
ve dönüştede konya yolunu bilirsiniz dümdüz  ve o hızı gördü o yolda. içine sinmeyen arkadaşlar varsa  bi araba kiralayıp konya yolunda hız testi yapsınlar.. toyota bu reno değil... ...( at binene göre kişnermiş )
At sahibine göre kişner de, o at, 3 atın yapacağı son hızı yapamaz ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
arkadaşlar ben 230 da 4 litre yakıyo diye bişey demedim yanlış anlaşılmasın.. 6 vites 120 de devir 2-3 arası kokluyo resmen benzini ..... basınca elbet yakıyo ama dediğim gibi 6 iler şanzımanı çok iyi kullanmak lazım..  toyotacı arkadaşlarda bilirlerki eğer ben yanılmıyosam kadranda ne varsa araç elbet onu görür yeterki devrinde basılsın .. ha aklıma gelmişken bi laf daha var at binene göre kişnermiş....   o hızı yakaladığımda tek başımaydım doğal olarak resimde çekemedim ama tekrardan uzun yola gittiğimde yanımda biri olmasına gayret edeceğim ve 1.33 aurisin nasıl 230 a çıktığını hep beraber izlicez ......
Buyur kardeş senin yazdıgın mesaj.Burdan en anlarsın.Hocam bak benim arabam 1,6 110 hp 70 binde en son 215 km hıza cıkıyor devirde 6400 oluyor.Senin araban 1,33 100 beygir 230 diyorsun sence mantıklı mı.Şimdi niye sana bunları niye söylüyoruz bu arabadan almak isteyenlere  yardımcı olmak istersen bu şekilde olamazsın arkadasım..230 a cıkıyor diye yardım cı olma.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
peki tamam benim gözüm kör, ben yalancıyım, ben arabadan anlamıyom, ben kimseye yardımcı olamıyom. yeter ki siz mutlu olun kardeşim...  artık daha yazmıyorum bu siteye. benim yüzümden  araç alıpta pişman olan arkadaşlarda kusura bakmasın artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Konu nereden nereye gelmiş. Evet benim araçta da (98 model corolla) kontağı kapattığında silecekler neredeyse orada kalıyor.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Evet kalıyor, hatta diğer markalarda da oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Bugün denedim. 96 corolla aracımda da silecekler kontağı kapattiğimda ortada kalıyor. Bence problem değil. Hatta kontak kapatıldığında tüm elektrik sisteminin kesilmesi güvenlik ile ilgili olumlu bir şey.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
evet bendede aynı :D ortada kalıyor...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı