0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben biraz daha bilimsel yaklaşmak istiyorum konuya herkes birşeyler yazmış karalamış iyi dileklerde bulunulmuş çok hoş ta, şimdi gelelim asıl ciddi meselelereAracın motorunda :1- Pistonlarda veya segmanlarda değişiklik yapıldımı ?2- Sübaplarda değişiklik yapıldımı ?3- Sübap yayları değiştimi ?4- Üst kapak contasında bir işlem yapıldımı ?5- Egzantirik değiştimi ?6- Soğutma geliştirildimi ?7- Yağlama ilgili bir işlem yapıldımı ?8- Enjektörler büyütüldümü ?9- Benzin pompası daha yüksek Lph sahip bir pompa ile değiştirildimi ?Egzoz sisteminde :1- kat iptali yapıldımı ? 2- 4-2-1 headers uygulandımı ?3- Egzoz boruları daha yüksek sıcaklıklarak dayanıklı olan malzemeden yapılmış borularla değiştimi ?4- Egzoz borularnın çapı büyütüldümü ? büyütüldü ise çapı kaçlık ?5- Son susturucu değiştimi ?Kavrama :1- Debrijay seti değiştimi ?2- vites kutusunda birşey yapıldımı ?yürüyen aksam : 1- yaylar değiştimi ?2- Amortisörler değiştimi ?3- Jant ve Lastik çapı olarak ne seçildi ?Fren sistemi :1- Diskler büyütüldümü ? büyütüldü ise hangi marka ve kaç cm lik disk kullanıldı ?2- Balatalar değiştimi ? hangi marka ve hangi malzeme balata kullanıldı ?Turbo ile ilgili gerekli götergeler araç içine montajı yapıldımı ?Sorular biraz fazla oldu ancak bu bilgiler ileride bu işlemi yaptırmak isteyenlerin işine yarayacaktır ayrıca bizde neler yapılmış detaylı bir şekilde öğrenmiş oluruz bu arada Torbo kaç bar basıyor ?bu işlemlerin hepsi gücü arttırılmış bir araçta yapılması gereken işlemlerdir aksi taktirde hem araçta sorunlar ortaya çıkar hem yüksek süratlerde araç iyi yol tutmaz hemde bu güç karşısında aracı durdurmak çok çok zorlaşır.
Bi cevapta ben vereyim Mesut abi Şu an araçtaki turbo bi işe yaramıyor 3000 çevirince kesiciye giriyormuş aldığım bilgilere göre Şimdilik corttt yani
bu şimdilik bitiren cevap oldu Ahmedim neyse yarım bırakmazlar heralde çalışmalara ve bu sorunu aşmaya devam ederler diye düşünüyorum.
Ercü senin arabaya bi günde turbo takiyimmi koçum istermisin
Murat Turbo takmak sadece Block toplamakla ve jant lastik yayla olmazki, motoru geç ozaman hadi 1,8 block taktı diyelim, ya geri kalan sorularım ?kavrama iyi olmazsa, fren iyi tutmazsa ne anladım ben takılan turbodan değişen block'tan ?
maşallah gönlünüze göre olsun yanlız sorularım varne kullandınız ecu olarak?hedef güç neturbo ne?bide turbo manifoldunu kim yaptı öle onu değiştirin olmaz o şekilde bi manifoldne basıcaksınız psi olarak?Coşkun kim ilgileniyo bunla sen mi