Gönderen Konu: Auris Led'li Arka Stoplar... Tüm aurisçileri bekliyorum...  (Okunma sayısı 7988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Auris Led'li Arka Stoplar... Tüm aurisçileri bekliyorum...
« Yanıtla #20 : Mart 25, 2013, 02:43:47 »
Son resim beyaz Auris olayı bitirmiş Mehmet:)
katılıyorum. beyaza fena yakışmış..
beyaz tam yağlı Ezine peyniri..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 25, 2013, 02:43:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • Kan Grubu: A+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 25, 2013, 09:34:54 »
Getiren varsa bende katılabilirim fakat astronomik rakamlar ise vermek benim için zor ve üzücü olur  |-\
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 25, 2013, 10:27:09 »
getirme ve katılma işi biraz tuzlu olur arkadaşlar gümrük mevzuatları değişti,  çok sıkı denetleniyor artık  75 dolar üstü her paket gümrükte takılıyor  ,  %20 vergi ödüyorsunuz ,  ayrıca git gel evrakları hazırla ile uğraşmak epey yorucu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 25, 2013, 15:39:53 »
Toptan daha ucuza gelir de , bu sefer adamlar ihraacat olarak değerlendirirse iş çok uzar :) Dış ticaret okuyorum bir sürü ıvır zıvır belge ..
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 27, 2013, 09:11:51 »
Toptan daha ucuza gelir de , bu sefer adamlar ihraacat olarak değerlendirirse iş çok uzar :) Dış ticaret okuyorum bir sürü ıvır zıvır belge ..

toptanda olsa farketmez , %20 vergiyi çat diye alıyor adamlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 27, 2013, 11:37:25 »

aslında ürünün düşük fiyatlı olduğu halde gümrükde takılması biraz da şans olabiliyor... yani o anki gümrük memurunun ruhsal durumuylada alakalı, memur...

normalde gönderileri dhl/ pts gibi taşıyıcıların getirdikleri genelde direkt takılabiliyor,çünkü bunların kontrolünü yapan gümrük memurları esnek değil...

fakat parcel post yani normal paket posta tercih edildiğinde,sıkıntı bi nebzede olsa hafifletilebiliyor, yada ürünü almaya gümrüğe gittiğinde ürünle alakalı olarak ürünün ticari olmadığı konusunda memuru ikna edebilirsen, beyanname açımından ve ordino vesaire masrafdan  kurulursun, sadece bi 15 tl vergi ödeyip alırsın...

yani paket posta ile gelimlerde sıkıntı en aza çekilebiliyor, takılmaz diye birşey yok,burada da takılabilir...

getirilen eşya/ürün  commerıal invoıce bedeli ile çok uçuk şeyler değilse sorun çıkmaz...

kişi 5000 usd lik kamera getirip 200 usd lik fatura işlemi gördürüse anında elense olunur yani bi dünya kdv-ötv ordino vesaire masraflar çıkar...

gümrük memurları tilki gibiler, koli içindeki ürünlerin eşdeğer yada takribi fiyatının ne olduğunu iyi bilirler yani 5000 usdlik ürününü en azından 3000 usd olduğunu bilirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • Araç: Başka Marka
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 28, 2013, 21:10:20 »

Vergi vergi vergi , herşeyde vergi .

1 gün için vergiler kalksa ne olur acaba  :D
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 29, 2013, 10:04:39 »
aslında ürünün düşük fiyatlı olduğu halde gümrükde takılması biraz da şans olabiliyor... yani o anki gümrük memurunun ruhsal durumuylada alakalı, memur...

normalde gönderileri dhl/ pts gibi taşıyıcıların getirdikleri genelde direkt takılabiliyor,çünkü bunların kontrolünü yapan gümrük memurları esnek değil...

fakat parcel post yani normal paket posta tercih edildiğinde,sıkıntı bir nebzede olsa hafifletilebiliyor, yada ürünü almaya gümrüğe gittiğinde ürünle alakalı olarak ürünün ticari olmadığı konusunda memuru ikna edebilirsen, beyanname açımından ve ordino vesaire masrafdan  kurulursun, sadece bir 15 tl vergi ödeyip alırsın...

yani paket posta ile gelimlerde sıkıntı en aza çekilebiliyor, takılmaz diye birşey yok,burada da takılabilir...

getirilen eşya/ürün  commerıal invoıce bedeli ile çok uçuk şeyler değilse sorun çıkmaz...

kişi 5000 usd lik kamera getirip 200 usd lik fatura işlemi gördürüse anında elense olunur yani bir dünya kdv-ötv ordino vesaire masraflar çıkar...

gümrük memurları tilki gibiler, koli içindeki ürünlerin eşdeğer yada takribi fiyatının ne olduğunu iyi bilirler yani 5000 usdlik ürününü en azından 3000 usd olduğunu bilirler...

gümrük kanonunda bazı değişiklikler olmuş, anladığım kadarıyla öpmek kolaylaşmış

çoğu haber sayfalarına şirketten erişim yasak olduğundan aşağıdaki linki verebiliyorum... başka haber kaynaklarından teyit edebilirsiniz...

http://www.trthaber.com/haber/gundem/gumruk-kanunu-degisti-80239.html