Gönderen Konu: AE 101 e resimdeki jant ve lastikleri almayı düşünüyorum  (Okunma sayısı 4566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 e resimdeki jant ve lastikleri almayı düşünüyorum
« Yanıtla #20 : Eylül 15, 2010, 23:14:40 »
Gecmıs gun,
Bır cant yamulttuk balans tutmayınca takım celık yapalım dedık ama enterasandır cantı satacak ısletme sahıbı (sureklı musterısıyım) abı takarsak bugunlerını cok arasın hem yakıt sarfıyatın artar hemde yol tutusunda gerıleme yasarsın, ustune orjınal cantıma doneyım desen eskı performansınada donemezsın dedı.
Oncelıklı olarak bu soylemın eskı jantlarımı sonradan taksamda eskı performansıma donemeyecegım kısmı mantısızdı ama adam para kazanacakken neden takmak ıstemedı cantları anlamadım.
Ya sureklı musterısıyım gercekten sorun yasayacagım ya da sureklı musterısıyım nasıl kıl bır adam ıldugumu bılıyor mal satıp basını derde sokmak ıstemedı ;)
Sonuc ıtıbar ettım adama yamulan cant yerıne cıkma aldım tam gaz 200 devam... E hıkaye boylr olunca ne 14 ne de 15 cant dusunmemıstım bugune kadar.
Cokmu uzun oldu? Evet evet uzun oldu. Bu kadar yazıyı yazana kadarda okuyana kadarda takım cant montajı bıterdı valla :D :D :D
Sımdı yakıt sarfıyatı artıyormu? Yol tutusu azalıyormu? ;)
Pruva Neta

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 15, 2010, 23:14:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 16, 2010, 00:21:37 »
15'' düşünmedin mi abi?
Düşündüm aslında ama araba komple orjinal 14 yıldır bizde camlarda filim bile yok fotoğraflara bakarsan 60 000 km de araç birde Tekirdağ/Çorlu ilçesinin yolları berbattır köy yolları gibidir ara yollar bana her şeyden önce sağlamlık gerektiği için jantı büyükltüp lastikleri ince yanaklı seçmem gerekicekti araç zaten alçak kısacası bana burada çok problem çıkartır.Seçkin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 16, 2010, 00:36:35 »

Sımdı yakıt sarfıyatı artıyormu? Yol tutusu azalıyormu? ;)
Benim araçta yakıt sarfiyatına daha bakamadım ama direksiyonda bir hafifleme oldu. Bu jantlardan mı tekerleklerden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama.
Mıcırlı yolda kösele ayakkabı ile yürümek vardır ya ayağına batan taşın şeklini bile kafanda canlandırrısın eski lastiklerde böyle bir durum söz konusuydu ve ses çok fazlaydı yeni lastik ve jantlarda bu çok daha az özellikle ses virajlarda arka  taraf savurlucakmış gibi bir his veriyordu şimdi o da ortadan kalktı. Aracı yıkadığım bir benzinlik var oradan bayır çıkarken lastikler ıslak oluyordu ve patinajla çıkıyordum şimdi oda kalmadı.
jantlarım 14'' lastikler 185 65 14 normalde 175 65 14 olması gerekiyordu ama o kadar taban farkıda yakıt sarfiyatını arttırsada çok az olur.
Benim en çok beğendiğim nokta yol sesi azaldı boş yere patinaj olayı kalktı. Lastiklerim çok kaliteli değil bunun farkındayım daha iyileri de var dı ama Çorlu ya çok onlar çokkkkkk.Ünal beyy duy sesimizi.:)