Pazarlama stratejisi bunlar. Artık üst versiyonları almak için insanlar daha fazla neden arıyor.
Çünkü güvenlik paketleri zaten zorunlu olarak alt modellere de konuluyor, çeşitli konfor paketleri de.
Böyle olunca aynı araca 5000-6000 tl vermek için insanlar daha çok neden arıyor.
Benim aracımı örnek vereyim, auris comfort extra ls modeli. 16'' alaşım snowflake jant ve orjinal ön arka spoiler seti var Comfort Extradan fazla olarak.
Ben aracımı 6 ay önce 38500 e aldım. Şimdi Auris Sport çıktı , baktım gerçekten güzel ama düz göstergeleri sevmedim, optitron daha iyi. Deri-süet koltuklar , yan marşpiye ve uzun arka spoiler , krom eksoz kaplama eklemişler, olmuş auirs sport. Şimdi bu araca fazladan ne kadar verilir sorusunu vatandaş soruyor. Ve çok neden arıyor, arka kol dayamaydı , deri döşemeydi , yan marşpiye koruma olmasa neden alsın? Olay bundan ibaret, bence normal, aracımın arka kol dayaması yok diye üzülmem. Arkaya yılda 2-3 kez uzun yola giderken birileri oturur ve kol dayama gerekir. Benim ihtiyacım değildi, 5000-6000 fazladan verip araç alan varsın bunlara fazladan sahip olsun . Çok görmüyorum. Ya da donanım seçeneğini azaltacaklar karmaşadan kurtaracaklar alıcıyı. Baz, gerekli dolulukta ve lüks ara sınıflar olmayacak.