Gönderen Konu: 2010 Auris Ses Sistemini Yukseltme  (Okunma sayısı 8471 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Auris Ses Sistemini Yukseltme
« Yanıtla #20 : Kasım 01, 2010, 15:52:06 »
Onerileriniz icin tesekkur ederim.  Ses sistemimi hala yukseltmis degilim. Sistemi yukseltme sebebim, daha net ses almak, daha guclu muzik dinlemek icin degil. Auris'in orjinal hoparlorlerinde ayrinti duyamiyorum. Araci ilk aldigim gunden beri bu beni rahatsiz ediyor. Orjinal teybin hoparlor cikislarini amfi cikisina ceviren iki tane cevirici aldim. (stringer sgn13) Teypten iyi bir amfiye cikis verip aracin uzerindeki butun hoparlorleri kicker rs yada qs component hoparlorlerle degistirecegim. Gerekirse arka camin oraya iki tane oval hoparlor koyduracagim. Son kararim budur arkadaslar. Gerekirse daha onceki muzik sistemlerimde kullandigim pioneer dsp 9200 u teyp ile amfi arasina baglatabilirim. Ilgilendiginiz icin tekrar tesekkur ederim.

Daha onceki sifir kilometre garantili araclarima da disardan teyp taktirdigimda garanti suresince boyunca gereken hersey yapilmisti. Arabamin garantisinin bozuldugunu kimse soylememisti. Aracin ses sistemini degistirerek garantisini bozmus mu oluyorum ? anlamadim.
aman allahım :) pioneer deq 9200 mü elinizde varmı ? yoksa alacakmısınız arayıp bulup
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 01, 2010, 15:52:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Kasım 03, 2010, 07:48:55 »
:) evet DEQ 9200 elimde var. Araca amfi sistemini baglattiktan sonra cikan ses kalitesi beni tatmin etmezse RCA ile Amfi baglantisi arasina DEQ 9200 u baglayacagim :)
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 10, 2010, 13:02:45 »
Ses sistemi var diye araç araç garantiden çıkmaz.5 yıl götürdüm sesini çıkaran olmadı.Hatta Cd çalar hata veriyor cd okumuyor diye teybi değiştirttim.
Sadece camlar tam açıldığında sonunda tık diye ses geliyordu servis kolonların boyutundan dedi onuda tesisatçıya hallettirmiştim.
JBL sistem 2 000 TL yi bulur.Bass la fazla işin yoksa ön arka kompenant takarsan sony,jbl işini görür teybin kaldırdığı oranda.
Yoksa 2 000 liraya motorun civatalarını sökecek kadar tesisat yaparlar piyasada :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Aralık 11, 2010, 17:48:32 »
:) tesekkur ederim.
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 11, 2010, 21:42:35 »
Sistemin detayları ve montaj aşamaları buyrun:

http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy/aimuploads/%7B567A28B1-46C5-9E61-BD6F-0CC4A7CA46C5%7D/Auris_JBL_LHD_PZ490_E9230_00_AIM_001_767_0_5DR.pdf

Fiyat orjinal ekipman için hiç fena değil ama montajı baya zahmetli.

Notlar:
Kapı hoparlörleri perçinli, delinerek çıkıyor, yenilerini de yine perçinlemişler :argh: vida niye kullanılmaz ki???
Teyp-anfi arası RCA çıkış yok, ama muhtemelen muadili bir konnektör var
otomatik hız seviyesine duyarlı ses açma-kapama için bir kabloyu sıyırıp takıyorlar
Kapılara tweeter için ayrı kablo çekiliyor. Bu çok iyi, ancak çok zahmetli, daha önce yaptığımdan biliyorum.

Bu yukarıda verdiğim dosya ile kit alınıp başka bir montörde de yaptırılabilir montj fiyatı yüksek olursa.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler