0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Civic ES7'lerde de öyleydi yanılmıyorsam.
arkadaslar dün farkettim bu ton farkı olayını. yıkamacım soyledi. dalga geciyor sandım once. sonra satıcıyı aradım. normal diyo yok orası plastik miste..bilmem ne de.. sonra her markanın beyazına baktım.. hyundai, peugeot, renault v.s yok öle bişey abi.. heryerleri beyaz.. neyse oldu bikere... aslında midem bulanmaya başladı.. 1800 km de direksiyon ara mili boşluk yaptı değiştiler.. ne iştir.?
arkadşlar ağzını boşuna yormayın..sac ile bakalit yada plastik mazleme arasında ister istemez ton farkı olur.. olmasıda normaldir..heemen hemen her araçta bellidir.. ama renkelr arsında bu geçiş ara ara farklılık gösterebilir..ben bu konu için az çene dökmedim..boyacı ustalarına boya numeneleri yapan vs vs içleirnde bildiğimiz auto kıng çalışanlaraına vs vs aldığım cevap hep bu..yüksek kaliteli araçlarda bunu belki az fakedilir derecede görebilirzi oda kullanılan plastiğin kalitei ile.. kullanılan saç ve atılan boya ilede alakalı..konu içeriisnde beyazda daha belli olur bunun yanında gri sarı mavi gibi ..ama boya metalik görünümlü boyalı olan araçlarda daha az..nadiren kısaca olay bu umarım bişeyler anlatmaya çalışmışımdır..bakın benim anlattığımı birde işin uzmanından okuyunn..."sevgili arkadaslar bir otomotiv fabrikasinin boya bolumu yoneticisi olarak su bilgiyi sizlere rahatlikla verebilirim.Plastik parcalar herzaman aracin diger sac kisimlarindaki boyalardan renk tonu olarak farkli dururlar.hatta plastik parcalarin uzerindeki renk tonu govdeye gore 1 ton daha koyudur.Bu farki daha cok acik metalik veyahut sedefli renklerde fark edersiniz.Koyu renklerde fark etmek zordur. Bu yuzden icin rahat olsun aracinin govdesinde parcalar arasinda bir renk tonu farki var ise ozaman gotur derim.
abi naptın, resmi çekmek için cilaya mı soktun? resim alabilir miyiz lütfen, metalik boyada hadi neyse de, mat beyazda ton farkı hiç olmaması lazım
hiçte bile, civiclerde öyle ton farkı falan olmaaz
Bizde traş haber yok, her şey belgeli Sizce yok mu ton farkı ?
Hani varmı benimkinde ton farkı